Silmäkirurgi Petri Oksmanilla on takanaan yli kahdenkymmen vuoden ja kymmenien tuhansien leikkausten kokemus silmäkirurgiasta. Hän on yksi Euroopan kokeneimpia SMILE-kirurgeja ja kertoo, miksi uusimmalla tekniikalla tehtävä silmien laserleikkaus on ylivoimainen verrattuna aiempiin menetelmiin.
 

Uusi tekniikkaa rasittaa entistä vähemmän sarveiskalvoa

SMILE (Small Incision Lenticule Extraction) -tekniikka on uusin taittovirhekirurgian menetelmä, jossa taittovirheen korjaus tapahtuu kokonaan sarveiskalvon sisällä. Menetelmässä ei käytetä leikkaavaa terää, vaan koko toimenpide tapahtuu laserlaitteella, joka irrottaa solujen väliset sidokset juuri halutun kokoisen ja muotoisen linssin muovaamiseksi. Tämä linssi, lentikkeli, vastaa taittovirhettä ja sen poisto saa aikaan silmän taittovirheen häviämisen.

Sarveiskalvon minimaalisen pieni haava tekee menetelmästä turvallisemman ja vähentää tulehduskirsiä ja kuivasilmäisyyttä.

”Perinteisissä menetelmissä sarveiskalvoon tehdään leikkausta varten läppä, kun taas SMILE-tekniikassa sarveiskalvolle tehdään vain 2.2-3.0 mm pituinen tunneli. Haavan pituus on vain 12,3 % perinteisellä LASIK-menetelmällä tehtävästä haavasta, joten leikkauksen rasitus silmälle on huomattavasti pienempi”, kertoo silmäkirurgi Petri Oksman.

”Mitä pienempi haava, sitä nopeammin se paranee”, jatkaa Oksman.
 

Nopea toimenpide, potilaalle helppo kokemus

SMILE-leikkauksessa silmien laserointivaihe kestää uusimmalla SMILE Pro VisuMax 800-laserlaitteistolla vain 8-12 sekuntia. Halutessaan potilas saa rentouttavan esilääkityksen. Potilas on selällään laserlaitteen hoitosängyllä ja pieni kuppi kiinnittyy silmän pintaan. Itse laserointi ei tunnu miltään, korkeintaan samalta kuin piilolinssi olisi silmän päällä. Petri Oksman huolehtii koko ajan potilaan oikeasta asennosta ja kertoo toimenpiteen kulun, sekuntiakaan ei tarvitse olla yksin.

Laseroinnin jälkeen näkö on sumea ja hoitosänky siirtää potilaan mikroskoopin valoon lentikkelin poistoa varten. Poistoon menee 30 sekuntia, jonka jälkeen silmä huuhdellaan ja tunneli suljetaan. Taittovirhe on tämän minuutin jälkeen historiaa.

Oikean silmän toimenpiteen jälkeen vasen tehdään samalla tavalla, silmät tarkastetaan ja potilas saa jälkihoito-ohjeet. Näkö voi toimenpidepäivänä olla sumuinen ja silmät vetiset, mutta jo seuraavana päivänä näkö on lähes normaali, ilman silmälaseja!

Pitkäaikaistulokset ovat loistavia, tekniikka on erittäin stabiili. Liki kaikki laseroidut potilaat pääsevät silmälaiseista kokonaan eroon.

Jälkihoitona käytetään lääketippoja muutaman viikon ja kosteustippoja tarpeen mukaan. Silmien oikea paraneminen varmistetaan kontrollikäynnillä kuukauden kuluttua toimenpiteestä.

Toinen etu on se, että sarveiskalvon pintakerroksen säikeet ovat silmän kestävyyden kannalta kaikkein tärkeimpiä ja niiden koskemattomuus maksimoi turvallisuuden. Pieni haavan pinta-ala myös minimoi tulehdusriskin.

SMILE-leikkaustulokset ovat tarkkuudeltaan erinomaiset

SMILE-leikkauksia on tehty maailmalla jo 1,5 miljoonaa kappaletta. Tulokset ovat loistavia, lähes kaikki laseroidut potilaat pääsevät eroon silmälaseistaan. SMILE-tekniikka on myös erittäin stabiili, pitkäaikaistutkimukset osoittavat että miinuksen palautuminen on erittäin epätodennäköistä. Tämä johtuu sarveiskalvon minimaalisesta leikkaamisesta, toimenpiteessä käytettävä tunneli on vain noin 2 mm eikä tärkeisiin pintasäikeisiin kajota.

Leikkauksen jälkeinen kuivasilmäisyys on vähäistä

”Perinteisessä LASIK-tekniikassa sarveiskalvolle tehtävä läppä katkaisee tuntohermoja sarveiskalvon pinnasta. Tämä aiheuttaa lisääntyvää kuivasilmäisyyttä. SMILE-tekniikalla tehtävässä laserleikkauksessa silmän pinnan tuntohermot eivät vaurioidu ja siksi SMILE-tekniikalla leikatuilla potilailla ei havaita juurikaan kuivasilmäisyyden riskin kasvua”, Oksman kertoo.

Petri_Oksman_artikkeliin_290x345_2021-12.jpg

Asiantuntijana artikkelissa on Petri Oksman
Silmätautien erikoislääkäri, silmäkirurgi

SMILE-laserleikkaus Eirassa

Varaa aika optikon perusteelliseen  esitutkimukseen, sisältää silmäkirurgin arvion.
60 min esitutkimus 0 €. Ei muita kuluja.

Esitutkimus kestää noin tunnin. Piilolinssejä ei voi käyttää viikkoon ennen esitutkimusta eikä leikkausta. Esitutkimus ei sido varaamaan aikaa leikkaukseen.

* Leikkauksen hintaan lisätään poliklinikka- ja Kanta-maksu

Varaa aika esitutkimukseen
Lue lisää Smile-laserleikkauksesta
Artikkeli_Smile_Nelli1_450x600.jpg
Elämäni on entistä huolettomampaa - Nelli korjautti näkönsä SMILE-laserleikkauksella

Nelli Hyppönen koki silmälasit ja piilolinssit hankalina. SMILE-laserleikkaus teki ne turhiksi. Nelli, 21, kertoo, miten leikkaus muutti hänen arkeaan.

Lue lisää
Artikkeli_Smile_Aaro_Keipi_600x450.jpg
Valokuvaaja valitsi silmien laserleikkauksessa korkean laadun

Kun valokuvaaja Aaro Keipi päätti mennä silmien laserleikkaukseen, hän halusi varmistaa, että lopputulos olisi mahdollisimman laadukas. Eiran sairaalassa tehdyn SMILE-operaation jälkeen tarkkaa näköä vaativa työkin rasittaa silmiä vähemmän.

Lue lisää
silmalaser_esitutkimus3_600x450.jpg
"Silmien laserleikkaus teki elämästäni paljon helpompaa"

Maijulle tehtiin ReLEx SMILE -laserleikkaus, jolla poistetaan miinustehoja silmistä. Leikkaus yllätti positiivisesti monella tapaa. Lue, millainen kokemus SMILE-leikkaus oli.

Lue lisää
Optikko_Emilia_600x450.jpg
Optikon esitutkimus silmäleikkausta varten

Varaa aika sairaalaoptikon perusteelliseen esitutkimukseen. Esitutkimuksessa selvitetään silmiesi terveydentila ja näkökyky ja tutkimuksen jälkeen suositellaan juuri sinulle sopivin leikkausmenetelmä. Esitutkimuksessa käynti ei velvoita sinua varaamaan leikkausaikaa.

Lue lisää
Silmä_SMILE-ylakuva_2022.jpg
Smile-laserleikkaus

Viimeisimmän SMILE-tekniikan ansiosta taittovirhe voidaan korjata ilman perinteisesti sarveiskalvoon tehtävää läppää. Silmän pintakerros säilyy näin eheämpänä ja kuivasilmäisyyden riski pienenee. Tutkimukset osoittavat SMILE-leikkausten hoitotulosten olevan erinomaisia. Käytössämme on uusin SMILE Pro-laserleikkauslaitteisto VisuMax 800.

Lue lisää
Eiran sairaalan sairaalaoptikot
Usein kysyttyä: Miinusnäön korjaus laserleikkauksella

Pääseekö laserleikkauksella kokonaan eroon miinuslaseista? Sattuuko leikkaus? Eiran sairaalan optikko Ulla Meriluoto vastaa yleisimpiin kysymyksiin.

Lue lisää