Pääseekö SMILE-laserleikkauksella kokonaan eroon silmälaseista?

SMILE-Laserleikkauksella on mahdollista päästä kaukolasitarpeesta kokonaan eroon, mutta n. 45-vuotiaana alkavan ikänäön mukana tuomaa lukulasitarvetta sillä ei poisteta. Ikänäkö tulee kaikille jossain vaiheessa, oli silmiä leikattu tai ei.

Laserleikkauksella voidaan korjata miinusnäköä eli likinäköä maksimissaan -10.00 saakka, mutta siitä suuremmille voimakkuuksille voi ICL-leikkaus eli silmäsisäinen piilolinssi -leikkaus olla mahdollinen.  Lue lisää ICL-leikkauksesta.

 

Kenelle smile-laserleikkaus sopii?

Smile-laserleikkaus sopii sinulle yli 18-vuotias, joka tarvitset silmälaseja nähdäksesi tarkasti kauas. Varsinaista yläikärajaa ei ole, mutta yli 50-vuotiaille SMILE-laserleikkaus ei ole välttämättä paras vaihtoehto.

Jos käytössäsi on jo moniteholasit tai käytät miinuslaseja ja lähinäkösi on alkanut huonontua, suosittelemme ikänäkölinssileikkausta. Lue lisää ikänäköleikkauksesta.

Sinun ei tarvitse itse miettiä mikä on sinulle paras leikkausvaihtoehto. Ammattitaitoiset sairaalaoptikkomme selvittävät laajassa silmäleikkauksen esitutkimuksessa juuri sinulle parhaan leikkausvaihtoehdon. Samalla tarkistetaan silmiesi terveydentila.

 

Mitä eroa on Lasik- ja SMILE-leikkauksella?

LASIK ja SMILE (Small Incision Lenticule Extraction) ovat yleisimmät laserleikkausvaihtoehdot, mutta nykyään Suomessa tehdään pääasiassa SMILE-leikkauksia. SMILE-leikkaus on modernein laserleikkaus miinusnäön korjaamiseen. SMILE-leikkauksessa sarveiskalvoon ei tehdä läppää niin kuin perinteisissä LASIK tai FemtoLASIK-leikkauksissa. Tämän ansiosta leikkauksesta toipuminen on nopeampaa sekä miellyttävämpää ja leikkaukseen liittyvät riskit entistä harvinaisempia. Marraskuusta 2023 alkaen olemme tehneet laserleikkaukset uusimalla SMILE-tekniikalla SMILE Pro VisuMax800-laserlaitteistolla, jossa laserointi kestää vain 8-12 sekuntia.

 

Aiheuttaako silmien laserleikkaus kuivasilmäisyyttä?

Perinteisessä LASIK-tekniikassa sarveiskalvolle tehtävä läppä katkaisee tuntohermoja sarveiskalvon pinnasta. Tämä aiheuttaa lisääntyvää kuivasilmäisyyttä. SMILE-tekniikalla leikatuilla potilailla silmän pinnan tuntohermot eivät vaurioidu ja siksi SMILE-tekniikalla leikatuilla potilailla kuivasilmäisyyden lisääntyminen on harvinaista. 

 

Onko raskaus este laserleikkaukselle?

Laserleikkausta ei tehdä raskauden tai imettämisen aikana, koska hormonitoiminnan muutokset vaikuttavat usein myös silmän taittovoimaan. Leikkaus voidaan tehdä, kun imettämisen lopettamisesta on kulunut vähintään neljä kuukautta.

 

Sitooko esitutkimus minut leikkaukseen?

Vaikka esitutkimus on maksuton, ei se sido sinua Eiran sairaalassa millään tavalla. Emme veloita esitutkimuksesta erikseen, vaikka et päätyisi leikkauttamaan silmiäsi Eiran sairaalassa.

 

Miten valmistaudun leikkaukseen?

Ennen laserleikkausta tai esitutkimusta sinun tulee pitää viikon tauko piilolinsseistä ja leikkausta edeltävänä päivänä on vältettävä alkoholijuomia. Muuten saat syödä ja juoda normaalisti. Saavu leikkaukseen ilman silmämeikkiä ja vältä voimakkaita hajusteita, koska ne saattavat haitata laserlaitteen toimintaa.

Leikkauksen jälkeen näkösi on sumuinen loppupäivän ja autolla ajaminen on sallittua vasta seuraavana päivänä.

 

Voinko tehdä leikkauksen aikana jotain väärin ja pilata lopputuloksen?

Et voi tehdä leikkauksen aikana mitään väärin. Laserlaitteet on suunniteltu niin, että ne joko seuraavat silmän liikettä tai pysäyttävät laseroinnin jos potilas liikahtaa.

 

Sattuuko leikkaus?

Leikkaus ei satu. Silmä puudutetaan toimenpidettä varten. Saatat tuntea pientä roskan tunnetta silmäluomilla leikkauksen aikana.

 

Miten kauan laserleikkaus kestää?

Laserointivaihe VisuMax 800-laserlaitteistolla kestää vain noin 8-12 sekuntia ja toimenpide kokonaisuudessaan n. 5 minuuttia/silmä. Kokonaisuudessaan esivalmisteluineen ja kotiutuksineen päivään on hyvä varata noin kaksi tuntia.

 

Näenkö heti leikkauksen jälkeen? Pitääkö silmiä varoa?

Leikkauksesta toipuminen on nopeaa ja kivutonta. Silmät ovat loppupäivän kutiavat ja vetistävät ja näkö on vielä sumeaa. Saat leikkauksen jälkeen mukaasi suojalasit, joita käytetään yleensä seuraavaan aamuun saakka. Ensimmäisen viikon aikana et saa koskea silmiin ja ne on suojattava vedeltä sekä lialta. Uimista, saunomista sekä voimakasta fyysistä rasitusta on myös vältettävä ensimmäinen viikko. Antibiootti- kortisonitippoja määrätään yleensä kahdeksi viikoksi.

Näkö alkaa yleensä kirkastua seuraavana päivänä ja mm. tietokoneen käyttö ja autolla ajo onnistuu jo hyvin. Töistä on kuitenkin hyvä olla pois vielä leikkausta seuraavana päivänä. 

 

Maksaako jälkitarkastukset?

Kyllä. Eiran sairaalassa käydään kahdessa maksullisessa jälkitarkastuksessa. Kuukauden kuluttua leikkauksen jälkeen käydään silmälääkärin kontrollissa. 6 kk:n jälkeen leikkauksesta käydään optikolla jälkitarkastuksessa. Katso hinnasto täältä.

 

Onko smile-leikkauksella takuu?

SMILE-Laserleikkauksilla on  2 vuoden takuu. Mikäli leikkauksella ei saavuteta tavoiteltua lopputulosta tai jos voimakkuus hieman palautuu kahden vuoden aikana, voidaan uusintaleikkaus tehdä veloituksetta.

Optikko Ulla Meriluoto  Eiran sairaalassa tekee silmien esitutkimuksia silmäleikkausta varten sekä kuivasilmähoitoja.

Asiantuntijana artikkelissa on Ulla Meriluoto
Sairaalaoptikko

SMILE-laserleikkaus Eirassa

Varaa aika optikon perusteelliseen esitutkimukseen, sisältää silmäkirurgin arvion.
60 min esitutkimus 0 €. Ei muita kuluja.

Esitutkimus kestää noin tunnin. Piilolinssejä ei voi käyttää viikkoon ennen esitutkimusta eikä leikkausta. Esitutkimus ei sido varaamaan aikaa leikkaukseen.

*Leikkauksen hintaan lisätään poliklinikka- ja Kanta-maksu

Varaa aika esitutkimukseen
Lue lisää Smile-laserleikkauksesta
Artikkeli_Smile_Nelli1_450x600.jpg
Elämäni on entistä huolettomampaa - Nelli korjautti näkönsä SMILE-laserleikkauksella

Nelli Hyppönen koki silmälasit ja piilolinssit hankalina. SMILE-laserleikkaus teki ne turhiksi. Nelli, 21, kertoo, miten leikkaus muutti hänen arkeaan.

Lue lisää
Artikkeli_Smile_Aaro_Keipi_600x450.jpg
Valokuvaaja valitsi silmien laserleikkauksessa korkean laadun

Kun valokuvaaja Aaro Keipi päätti mennä silmien laserleikkaukseen, hän halusi varmistaa, että lopputulos olisi mahdollisimman laadukas. Eiran sairaalassa tehdyn SMILE-operaation jälkeen tarkkaa näköä vaativa työkin rasittaa silmiä vähemmän.

Lue lisää
silmalaser_esitutkimus3_600x450.jpg
"Silmien laserleikkaus teki elämästäni paljon helpompaa"

Maijulle tehtiin ReLEx SMILE -laserleikkaus, jolla poistetaan miinustehoja silmistä. Leikkaus yllätti positiivisesti monella tapaa. Lue, millainen kokemus SMILE-leikkaus oli.

Lue lisää
Optikko_Emilia_600x450.jpg
Optikon esitutkimus silmäleikkausta varten

Varaa aika sairaalaoptikon perusteelliseen esitutkimukseen. Esitutkimuksessa selvitetään silmiesi terveydentila ja näkökyky ja tutkimuksen jälkeen suositellaan juuri sinulle sopivin leikkausmenetelmä. Esitutkimuksessa käynti ei velvoita sinua varaamaan leikkausaikaa.

Lue lisää
Silmä_SMILE-ylakuva_2022.jpg
Smile-laserleikkaus

Viimeisimmän SMILE-tekniikan ansiosta taittovirhe voidaan korjata ilman perinteisesti sarveiskalvoon tehtävää läppää. Silmän pintakerros säilyy näin eheämpänä ja kuivasilmäisyyden riski pienenee. Tutkimukset osoittavat SMILE-leikkausten hoitotulosten olevan erinomaisia. Käytössämme on uusin SMILE Pro-laserleikkauslaitteisto VisuMax 800.

Lue lisää
silmalaser_smile_leikkaus2_600x450.jpg
SMILE-lasertekniikka on iso edistysaskel silmien laserkirurgiassa

Uusin SMILE-lasertekniikka on ollut iso edistysaskel silmien laserkirurgiassa. Jo yli 1,5 miljoonaa leikkausta, kertoo silmäkirurgi Petri Oksman. Eirassa käytössä uusin SMILE Pro Visumax 800.

Lue lisää