Kokemuksia lihavuusleikkauksesta

"Mikään ei ole ihanampaa kuin elämä" - Lihavuusleikkaus vapautti Pian vakavasta sairaudesta

Psykoterapeutti, Supernanny Pia Penttala kertoo avoimesti omasta lihavuusleikkauksestaan Eiran sairaalassa.

”Olin yrittänyt laihduttaa huonoilla tuloksilla kaikilla mahdollisilla keinoilla. Päätin, että tällä kertaa laihdun pysyvästi.”

”Lihavuuden hoitoon on olemassa valtavasti osaamista ja huippuammattilaisia.  Elleivät hoidetut puhu kokemuksistaan, ihmiset eivät osaa ja uskalla hakea apua. Lihavuus ei ole koskaan yksittäisen ihmisen oma syy.”

Pia Penttala

LUE PIAN KOKO TARINA

Lihavuusleikkauksen jälkeen sanna keveni 50 kiloa

Sanna Tourusen elämä muuttui lihavuusleikkauksen myötä. Suurin muutos tapahtui korvien välissä. Yrittäjän kiire, ohimennen nautitut suupalat ja tunnesyöminen kerryttivät kymmenen vuoden aikana kilot yli sietorajan. Jatkuva jojolaihduttaminen päättyi, kun satakiloisena Sanna päätti ottaa selvää lihavuusleikkauksesta.

"Eirassa tunsin ensimmäistä kertaa, että minut otetaan tosissaan ja että minua voidaan todella auttaa. Olin tottunut lääkäreiden ylimalkaiseen suhtautumiseen, että miten lihavalla ihmisellä voi olla näin hyvät rasva-arvot.

"Leikkaus pelotti, mutta kaikki sujui hyvin. Mahalaukun ohitusleikkaus toimi työkaluna suurempaan muutokseen. Halusin päästä normaalipainoon ja voida hyvin. Suuri oivallus oli, että saan syödä ilman syyllisyyttä.

Sanna Tourunen

LUE SANNAN KOKO TARINA

Haluan kiittää koko hoitotiimiä, joka oli mukana mahalaukun ohitusleikkauksessani, erityisesti sairaanhoitajia ja sisätautilääkäriä empaattisesta kohtaamisesta ja arvostavasta työotteesta.

Erityiskiitos heräämön hoitajalle viime hetken tsempeistä ja rempseästä asenteesta taidokasta tippakanyylin laittoa unohtamatta.

Kiitos myös vuodeosaston hoitajille. Sain kokea olevani turvassa koko prosessin ajan!

Hanna

Olin kokeillut kaikki mahdolliset dieetit ja laihdutusryhmät, ilman pysyvää tulosta. Mutta lihavuusleikkauspäätös ei silti ollut helppo, vaikka nyt se tuntuu yhdeltä elämän tärkeimmistä.

Lihavuusleikkauksen jälkeen paino on pudonnut 55 kiloa. Olen laskenut leikkiä siitä, että Eirassa ei pelkästään hoidettu fyysisesti, vaan he tekivät päässänikin jotain! Olen saanut elämäniloni takaisin. Jaksan tehdä paljon enemmän erilaisia asioita, kuten vaikkapa tänä talvena lumitöitä. Ja miltä nyt näytän! Näytän ihmiseltä, joka olen ollut koko ajan mielessäni, olen nyt minä.

Petra Hultgren

Kokemuksia Orbera-laihdutusmenetelmästä

Nyt keho tuntuu omalta - Mervi laihtui Orbera-menetelmällä 25 kiloa

Kun Mervi juuri ennen Orbera-hoidon aloitusta punnitsi itsensä, hän painoi 99 kiloa. Se on 154 senttimetriä pitkälle naiselle liikaa.
”Halusin katkaista painonnousun ennen kuin se vaarantaa terveyteni.”

Nyt Mervistä tuntuu oudolta katsella hänestä pari vuotta sitten otettuja valokuvia. Muutos entiseen on niin suuri.
”Kuvista näkyy, kuinka huonosti voin. Olin jatkuvasti väsynyt ja vetämätön.”

Kevyempänä Mervi ymmärtää, miten paljon ylipaino rajoitti hänen tekemisiään. Laihtuminen on saanut hänet tekemään asioita, joita hän ei ylipainoisena pystynyt, jaksanut tai uskaltanut tehdä.

Mervi, 37 v.

LUE MERVIN KOKO TARINA

Saara laihtui Orberan avulla 25 kiloa vuodessa

”Onneksi lähdin tähän elämäntapamuutokseen! Olen ylpeä, että olen saanut painoani pudotettua merkittävästi – ja vaa’an uudet lukemat ovat myös pysyneet.

Saara kuuli Eiran sairaalan uudesta Orbera-laihdutusmenetelmästä, kun vaaka näytti 110 kiloa ja lääkäri kertoi verenpaineen ja lievän rasitusastman vaivaavan. "Orberassa kiinnosti sen helppous ja nopeus. Vatsaan laitetaan ikään kuin ruokaimplantti. Silikonipallo vie pois suurimman nälän tunteen. Sain Eiran sairaalasta tukea toimenpiteen tehneeltä kirurgilta sekä sairaanhoitajalta ja ravitsemusterapeutilta koko vuoden ajan. "Tämä on ollut elämäni parhaita päätöksiä.

Saara, 60 v.

LUE SAARAN KOKO TARINA

Kokemuksia Elintapojen muutospolut -ohjelmasta

Jenni sai ahmintahäiriönsä hallintaan

Pysyvä painonhallinta voi olla yksin vaikeaa. Jenni Kinnari saa siihen apua Eiran Painonhallintaklinikan ammattilaisilta.

”Laihtuminen oli lopulta sivujuonne. Yksilöohjelmaan osallistuminen mullisti elämäni.”

”Ahmintahäiriöni ei enää hallitse minua. Nyt minä hallitsen sairauttani.”

 

— Jenni Kinnari

LUE JENNIN TARINA, OSA 1

LUE JENNIN TARINA, OSA 2