Hyvällä unella on merkittävä osuus sekä psyykkisessä että fyysisessä hyvinvoinnissamme. Uniongelmat ovat varsin yleisiä ja niitä esiintyy lähes kaikilla ihmisillä jossain vaiheessa elämää. Pitkittyessään unettomuus ja huono unen laatu ovat riski terveydelle.
 

kokonaisvaltaista ja monipuolista hoitoa uniongelmiin 

Eira Uniklinikalta saat kokonaisvaltaista ja monipuolista hoitoa uniongelmiin. Meillä on uniongelmiin perehtyneitä eri alojen asiantuntijoita sekä käytössämme Eiran monipuoliset lääkäripalvelut, laboratoriopalvelut ja vuodeosastopalvelut. Teemme yhteistyötä myös muiden asiantuntijoiden, tuote-edustajien ja hoitolaitosten kanssa.

  • Uniklinikan Omahoitajan puhelinneuvonta-aika on varattavissa nettiajanvarauksella. Hän kartoittaa tilanteesi ja neuvoo mitkä Eira Uniklinikan tutkimusvaihtoehdoista ja hoitomenetelmistä auttaisivat sinua parhaiten unettomuuden hoidossa. Neuvonta on maksullinen ja veloitus käytetyn ajan mukaan.

    Jos olet käynyt Eira Uniklinikan erikoislääkärin vastaanotolla yöpolygrafia tutkimuksen jälkeen ja saanut suosituksen CPAP-hoidon aloituksesta, varaa myös siinä tapauksessa Omahoitajan puhelinneuvonta-aika sopiaksesi CPAP-hoidon aloituksesta.
    Tarvittaessa voit myös lähettää sähköpostia uniklinikka@eiransairaala.fi

  • Jos sinulla on yli neljä viikkoa ollut ongelmia nukkumisessa ja/tai päivävireydessä ja olet huolissasi tilanteestasi, suosittelemme varaamaan ajan suoraan Unettomuusterapeutin vastaanotolle. Unihoitaja kartoittaa ensikäynnillä terveydentilasi, univaikeuksiesi taustaa ja mitkä tekijät mahdollisesti heikentävät unesi laatua. Sertifioidun unihoitajan laatimaan hoito-ohjelmaan sisältyy mm. unirytmin säännöllistämiseen tähtääviä menetelmiä, uneen ja unettomuuteen liittyvien haitallisten ajatusten, tunteiden ja käyttäytymisen tunnistamista ja monipuolisia rentoutusharjoituksia.

  • Jos ongelmanasi on yöllinen kuorsaus tai epäilet uniapneaa, voit varata ajan suoraan uniapneaan erikoistuneelle lääkärillemme. Hän kartoittaa tilanteesi, suunnittelee  tarvittavat tutkimukset ja hoitovaihtoehdot. 
Varaa aika Eira Uniklinikan asiantuntijalle
Erikoislääkäri Adel Bachour hoitaa kuorsaus- ja uniapneaongelmia Eiran sairaalan Uniklinikalla. Bachour Adel Keuhkosairauksien erikoislääkäri, kuorsaus ja uniapnea Varaa aika
Sairaanhoitaja Kirsti Heikkilä toimii vastuuasiantuntijana ja Omahoitajana Eiran sairaalan Uniklinikalla. Heikkilä Kirsti Uniklinikan Omahoitaja, sairaanhoitaja Varaa aika
Unettomuusterapeutti Tuula Tanskanen Eiran sairaalassa, erityisosaamin unihäiriöiden lääkkeetön hoito sisältäen rentoutus ja Mindfulness-harjoituksia. Tanskanen Tuula Unihoitaja, unettomuusterapeutti Varaa aika
Lue lisää Eira Uniklinikan palveluista
Uniklinikka_mittaaminen_firsbeat_600x450.jpg

Unitutkimukset

Eira Uniklinikalla on käytössään useita tapoja tutkia unettomuutta, unihäiriöitä ja uniapneaa. Varaa vastaanottoaika Uniklinikan asiantuntijalle. Vastaanotolla kartoitetaan uniongelmien syyt ja valitaan juuri sinulle parhaat tutkimukset.

Lue lisää
Uniklinikka_vasynyt_autossa_600x450.jpg

Uniapnea ja sen hoito

Uniapnea tarkoittaa unenaikaisia toistuvia hengityskatkoksia, jotka aiheutuvat ylähengitysteiden ahtaumasta unen aikana. Ahtauman seurauksena sisäänhengitys estyy nukkuessa. Hoitamaton uniapnea voi olla terveysriski. Tehokkain keskivaikean ja vaikean uniapnean hoitomuoto on CPAC-laitehoito.

Lue lisää
Uni_cpap-hoito_2023-03.jpg

CPAP-hoito ja seuranta

Onko sinulle todettu uniapnea ja suositeltu CPAP-hoidon aloittamista? Mietitkö hoidon aloitusta tai jonotatko laitetta? Meillä pääset aloittamaan hoidon nopeasti ja Uniklinikan Omahoitaja vastaa mielellään kaikkiin mieltä askarruttaviin kysymyksiin. Varaa aika uniapnean hoitoon erikoistuneen erikoislääkärin vastaanotolle.

Lue lisää
Uniklinikka_uneton_nainen_20160822.jpg

Unettomuus ja sen hoito

Eira Uniklinikalla hoidetaan unettomuutta ja unihäiriöitä useilla eri hoitomuodoilla. Varaa aika sertifioidun unihoitajan vastaanotolle tai voit halutessasi ensin soittaa maksulliseen Uniklinikan Omahoitajan puhelinneuvontaan. Saat kokonaisvaltaista apua uniongelmiisi nopeasti.

Lue lisää
Uniklinikka_auringonlasku_600x450.jpg

Unihoitajan vastaanotolla

Kun huoli nukkumisesta alkaa hallita elämää, kannattaa hakea apua unihoitajan vastaaanotolta.

Lue lisää
Hinnasto
Eira Uniklinikka Hinta
Uniklinikan Omahoitajan etävastaanotto
10 min puhelinneuvonta
20 min puhelinneuvonta

25 €
35 €
Unihoitaja, uniterapeutin vastaanotto, 60 min 80 € 
Uniapneaan erikoistuneen lääkärin vastaanotto, 30 min 180 € 
Yöpolygrafia eli unirekisteröinti kotona
Sis. laitteen käytön opastuksen, tarvittavan välineistön sekä erikoislääkärin analyysin
348 €

Asiantuntijat

 
Bachour Adel, erikoislääkäri, kuorsaus ja uniapnea
Heikkilä Kirsti, uniklinikan Omahoitaja, sairaanhoitaja
Tanskanen Tuula, unihoitaja, sairaanhoitaja

Vastaanottokäynnin hintaan lisätään poliklinikkamaksu 26,30 €. Kanta-maksu on 2,70 € ja veloitetaan kaikista Omakantaan tallennettavista käynneistä. Asiantuntijakohtaiset hinnat löydät asiantuntijan omasta profiilista.
Kysy lisää Eiran palveluista
Nimi
Puhelin
Email
Viesti