Lääketieteellinen impulssivalohoito, eli IPL-hoito

Lääketieteellinen impulssivalohoito perustuu tiettyjen valon aallonpituuksien kohdentamiseen ihossa olevia värillisiä partikkeleita kohtaan. IPL-valoenergia ei ole ultraviolettivaloa, eikä IPL-hoito ole laserhoitoa. IPL-hoidossa ihoa ei rikota, vaan laitteen tuottama tietyn aallonpituuden omaava lämpöenergia kohdennetaan esimerkiksi ihokarvojen väripigmenttiin karvojenpoistohoidossa, verisuonten sisällä olevaan hemoglobiiniin punoituksen, aknen ja ruusufinnitaudin hoidossa, sekä pigmenttisolujen tuottamaan melaniiniin hoidettaessa pigmenttiläiskiä. IPL-hoito on turvallista hoitoon perehtyneen erikoislääkärin tekemänä.

 

Kenelle IPL-HOITO SOPII?

Tärkeimmät hoitoaiheet IPL-hoidossa ovat ihon valovanheneminen auringon säteilylle altistumisen seurauksena, ihon verisuonimuutokset, kuten punoitus, couperosa ja hämähäkkiluomet, ruusufinnitauti ja siihen liittyvät verisuonimuutokset, akne, epätasainen ihonväri, maksaläiskät sekä ihokarvojen poisto.

Hoito toteutetaan sarjahoitona, ja hoitoaiheesta riippuen tarvitaan yleensä noin kolme hoitokertaa kuukauden välein. Hoitokertojen kokonaismäärä on riippuvainen hoidettavan syyn vaikeusasteesta. Ihokarvojen poisto tehdään yleensä kuuden viikon välein, ja siihen voidaan tarvita enemmän hoitokertoja, jopa 5–8 hoitokertaa hyvän lopputuloksen saavuttamiseen.

IPL-hoitoa ei tehdä raskaana oleville, valolle herkistävää lääkitystä käyttäville, valoallergikoille tai valoyliherkille, ruskettuneelle iholle, itseruskettavia voiteita käyttäneelle, pigmenttiluomien alueelle, epilepsiaa sairastaville tai muita vakavia perussairauksia poteville.

 

IPL-hoidon kulku  

Hoitotapahtumassa iho puhdistetaan kaikesta värillisestä (meikki, ym.) ja iholle levitetään hoitogeeliä. IPL-laitteesta valitaan potilaan ihonväriin, ihotyyppiin ja hoidettavaan ongelmaan sopivat asetukset, joita hoitoa antava lääkäri voi tarvittaessa muokata niin, että hoito on mahdollisimman tehokasta ja turvallista. IPL-hoito on lähes kivutonta ja tuntuu lähinnä kuminauhan räpsäytykseltä iholla, kestäen sekunnin murto-osan. Käsittelyn jälkeen iholle ei tavallisesti jää mitään poikkeavaa tuntemusta. Hoitopäivänä ei suositella saunomista, raskasta liikuntaa tai voimakkaiden mausteiden ja kuumien juomien nauttimista.

Hoidon jälkeen ei yleensä tarvita toipumisaikaa, mutta herkimmille saattaa tulla ihon punoitusta, kuumotusta ja lievää turvotusta, vaikka tämä onkin hyvin harvinaista. Tavallisimpia hoitoalueita ovat kasvot, kaula, decoltee-alue sekä esimerkiksi kädenselät. Hoidon jälkeen iho tulee suojata suoralta auringonvalolta 2–4 viikon ajan.

 

Varaa aika IPL-hoitoon Eirassa

Mikäli olet kiinnostunut IPL-hoidosta, varaa ihotautien erikoislääkäri Hanna Raition vastaanottoaika. IPL-hoito voidaan aloittaa heti vastaanotolla, jos mitään vasta-aiheita hoidolle ei ilmene.

E-light-hoito

E-light-hoito on uudenlainen yhdistelmähoito, jossa käytetään IPL- ja radiofrekvenssihoidon yhdistelmää ohjaamalla ihoon samanaikaisesti IPL-valoenergiaa ja radiofrekvenssi-lämpöenergiaa. Hoidon tavoitteena on kiinteyttää ja napakoittaa ihoa, korjata ihon valovaurioita, häivyttää arpikudosta, poistaa pieniä pintaryppyjä ja elvyttää ja kirkastaa sekä nuorentaa ihoa. Hoito voidaan toteuttaa kasvoille, kaulalle, dekoltee-alueelle sekä esimerkiksi kädenselkiin.

E-light-hoito kohdentuu sekä ihon värivirheisiin (verisuonimuutokset ja pigmenttimuutokset) tasaten ja kirkastaen ihonväriä, että aktivoiden ihossa kollageenin uudistuotantoa, kiinteyttäen ja napakoittaen ihoa.

E-light-hoitoa ei tehdä raskaana oleville, valolle herkistävää lääkitystä käyttäville, valoallergikoille tai valoyliherkille, ruskettuneelle iholle, itseruskettavia voiteita käyttäneelle voiteiden vaikutusaikana, pigmenttiluomien alueelle, epilepsiaa sairastaville tai muita vakavia perussairauksia poteville. Tämän lisäksi tulehtunutta, ihottumaista ihoa tai ihoaluetta, jossa on aktiivinen herpes, ei voi hoitaa E-light-hoidolla.

Mikäli olet kiinnostunut E-light-hoidosta, varaa aika konsultaatioon (maksullinen ihotautilääkärin arviointivastaanotto), jossa voit keskustella eri hoitovaihtoehdoista ja E-light-hoidon sopivuudesta tilanteessasi.

IPL- ja E-Light-hoitoja tekevä ihotautilääkärimme
Iho- ja sukupuolitautien erikoislääkäri Hanna Raitio Eiran sairaalassa, erityisosaaminen kemialliset ihonkuorinnat, täyteainehoidot, mesaterapia, kryopolyysi. Raitio Hanna Iho- ja sukupuolitautien erikoislääkäri Varaa aika
ti 24.9.
16.30
30 min
Iho- ja sukupuolitautien erikoislääkäri Hanna Raitio Eiran sairaalassa, erityisosaaminen kemialliset ihonkuorinnat, täyteainehoidot, mesaterapia, kryopolyysi.
Raitio Hanna
Iho- ja sukupuolitautien erikoislääkäri
Eiran lääkäriasema
Näytä seuraavat vapaat ajat
Hinnasto
Esteettiset hoidot / ihotautilääkärit
 
 Ihotauti ja allergologian erikoislääkäri Anna Hjerppe Hinta* 
alv 0 %  
Hinta
alv 24 % 
Vastaanottokäynti 30 min alk. 156 €   
Controlled Depth Peel -TCA happokuorinta
Kevyessä nukutuksessa
  1200 €
1334 € 
     
Iho- ja sukupuolitautien erikoislääkäri Hanna Raitio
Hinta* 
alv 0 % 
Hinta
alv 24 % 
Vastaanottokäynti 30 min alk. 153 €
 
Biorevitalisaatiohoidot / mesoterapiahoidot (neulaton tai pistoshoito)     alk. 358 €
Fraktionaalinen radiofrekvenssihoito /hinta per hoitokerta
   alk. 490 €
Hiililaserkuorinnat
alk. 350 €   alk. 490 €
Ihokarvojen poisto
   alk. 250 €
 Kemialliset kuorinnat:
- Pixel ja CROSS-kuorinnat
- kevyet AHA-kuorinnat
- keskisyvät kuorinnat TCA:lla ja TCA-fenoliyhdistelmällä
- syvät ja voimakkaat fenolikuorinnat


alk. 280 € 

alk. 490 €
alk. 348 €
alk. 853 €
alk. 1500 €
Lääketieteellinen valoimpulssihoito / IPL
E-light -hoito
   alk. 390 €
alk. 490  €
Injektiohoidot - botuliini    kts. hinnasto täältä
Injektiohoidot - täyteaineet    kts. hinnasto täältä
Omasoluhoito
alk. 692 €
Ultherapy®
kts. hinnasto täältä

Vastaanottokäynnin hintaan lisätään poliklinikkamaksu 26,30 €. Kanta-maksu on 2,70 € ja veloitetaan kaikista Omakantaan tallennettavista käynneistä. Asiantuntijakohtaiset hinnat löydät asiantuntijan omasta profiilista.
* Lääkärin lähetteellä hoidon hinta alv 0 %.

Kysy lisää Eiran palveluista
Nimi
Puhelin
Email
Viesti