Geenitesti paljastaa parhaiten laktoosi-intoleranssin

B-Lakt-D -tutkimus osoittaa perinnöllisen alttiuden laktoosi-intoleranssiin. Geenitestin avulla voidaan todeta, onko perinyt tämän geenimuunnoksen. Jos muunnosta ei ole, vatsaoireiden syynä on jokin muu kuin laktoosi-intoleranssi. Jos geenimuunnos löytyy, vatsavaivojen syy on mahdollisesti laktoosi-intoleranssi. Etenkin alle 12-vuotiailla on otettava huomioon myös muut vatsaoireita aiheuttavat syyt.

Geenimuunnoksen löytyminen ei kuitenkaan merkitse, että aina saa maidosta oireita, sillä kolmasosa geenimuutoksen kantajista on oireettomia. Laktoosimalabsorption-geenitesti ei sulje pois muita laktoosin sietokykyä välillisesti heikentäviä tekijöitä, kuten keliakiaa tai suolistoinfektioita.

Geenitesteihin HELPOSTI JA NOPEASTI

Geenitesteihin voit tulla suoraan laboratorioomme ilman lähetettä sekä ilman ajanvarausta. Suosittelemme, että olet keskustellut asiasta lääkärin kanssa jo ennen testiin tuloa.

Tulokset saat postitse suoraan kotiin ja tarpeen mukaan suosituksen varata ajan kyseisen alan erikoislääkärin vastaanotolle.

Eiran sairaalan laboratorio
Laivurinkatu 29, Helsinki
p. 09 1620 700

Hinnasto
Geenitestit Hinta
Laktoosikoe, DNA-tutkimus (B-Lakt-D) 65,50 €
Eturauhassyöpäriskitesti (Stockholm3-testi) 425 €
Tutkimuksiin Eiran lääkärin lähetteellä tultaessa ei peritä poliklinikkamaksua. Muulloin hintoihin lisätään  poliklinikkamaksu 20,90 €. Hintoihin lisätään Kanta-maksu 2,10 €/käynti.
Kysy lisää Eiran palveluista
Nimi
Puhelin
Email
Viesti