Mervi Kokko, 37, laihtui Orbera-laihdutusmenetelmällä 25 kiloa vuodessa. Kevyempänä hän ymmärtää, miten paljon ylipaino rajoitti hänen tekemisiään. Laihtuminen on saanut hänet tekemään asioita, joita hän ei ylipainoisena pystynyt, jaksanut tai uskaltanut tehdä.

Talvilomalla Mervi uskaltautui parinkymmenen vuoden tauon jälkeen rinteeseen ja kokeili myös moottorikelkkailua.

”Satakiloisena en olisi taipunut pukemaan monoja jalkaani. Liikkuminen oli kankeampaa, enkä olisi nauttinut laskettelusta niin paljoa.”
Moottorikelkkailu kipeytti lihakset, mutta Mervi osaa olla tunteesta kiitollinen.
”Nyt keho tuntuu enemmän omalta.”

 

ORBERA LAITTOI SYÖMÄÄN TERVEELLISESTI

Mervi oli yrittänyt pudottaa painoa usealla eri ruokavaliolla ennen Orbera-menetelmää. Oman syömisen muokkaaminen dieetteihin sopivaksi tuntui vaikealta.
”En ole koskaan oppinut syömään kunnollisia aterioita, vaan korvasin ne suklaalla.”

Orbera oli Merville sopiva työkalu painonpudotukseen. Orbera-menetelmässä mahalaukkuun asetetaan suun kautta pehmeä silikonipallo. Se täyttää mahalaukkua, jolloin ihminen tulee kylläiseksi entistä pienemistä ruokamääristä. Ruoka pysyy mahalaukussa aiempaa kauemmin, jolloin nälän tunne harvenee. 
”Orbera-hoito pakotti minut hyvällä tavalla syömään terveellisesti. Jotta jaksaisin pienillä annoksilla, niiden on oltava laadukkaita.”

Orbera-hoito pakotti minut hyvällä tavalla syömään terveellisesti. Jotta jaksaisin pienillä annoksilla, niiden on oltava laadukkaita.

12 kk:n orbera-menetelmä antoi riittävästi aikaa tottua uuteen

Orbera-pallo jätetään paikoilleen kuudeksi tai 12 kuukaudeksi. Mervi valitsi jälkimmäisen vaihtoehdon, ja sai riittävästi aikaa terveellisen syömisen opetteluun. Tukena Mervillä olivat Eiran ravitsemusterapeutti ja lihavuushoitaja, jotka ymmärsivät Mervin työhön liittyvät haasteet. 

”Työskentelen kaupan alalla asiakaspalvelussa, jossa on vaikea huolehtia säännöllisestä syömisestä. Syöminen keskeytyy usein asiakkaan palvelemiseen.”
Mervi on monesti töissä mieluummin syömättä kuin syö jäähtynyttä ruokaa. Se kostautuu myöhemmin väärinä valintoina lautasella.
”Eiralaiset neuvoivat ottamaan töihin mukaan helppoja syötäviä, kuten smoothieita, ateriankorvikejuomia ja -patukoita. Niiden syöminen onnistuu kiireessäkin.”

 

"Lenkkeilisin pidempään kuin koirani"

Kun Orbera-pallon poistosta on kulunut neljä kuukautta, Mervin paino on pudonnut vielä muutaman kilon. Senttejä on kadonnut vyötäröltä enemmänkin. Lisääntynyt liikunta näkyy kehonkoostumuksessa: rasvakudos on korvautunut lihaskudoksella.

”Aloitin vesijumpan, mutta se on tauolla koronan vuoksi. Odotan, että uimahallit avautuvat.”
Mervi lenkkeilee päivittäin Viivi-koiran kanssa. Kahdeksan kilometrin kävely sujuu koiraseurassa vaivatta.
”Lyhytturkkinen Viivi on enemmän kesäkoira. Pakkaskelillä minä voisin lenkkeillä sitä pidempään.”

 

Ilman Orberaa painO olisi noussut nousemistaan

Mervistä tuntuu oudolta katsella hänestä pari vuotta sitten otettuja valokuvia. Muutos entiseen on niin suuri.
”Kuvista näkyy, kuinka huonosti voin. Olin jatkuvasti väsynyt ja vetämätön.”

Opiskelut ja työt olivat vieneet Merviltä voimat. Aikaa ja voimavaroja omasta hyvinvoinnista huolehtimiseen ei ollut. Laihtuminen omin avuin tuntui tuossa tilanteessa mahdottomalta.

”llman Orberaa painoni olisi noussut nousemistaan ja olisin luultavasti sairastunut suvussani yleiseen diabetekseen.”
Jotta paino ei pääse karkaamaan, Mervi seuraa sitä säännöllisesti. Tavoitteena on pudottaa vielä kymmenen kiloa, mutta maltillisesti.
”Minulla on energinen ja elinvoimainen olo, enkä halua luopua tästä hyvästä olosta enää koskaan.”

Artikkeli_Orbera_Mervi2_III_600x450.jpg

Mervin muutos entiseen on suuri, eikä hän enää luopuisi hyvästä olostaan.

 

LUE MERVIN KOKO ORBERA-MATKAN TARINA

Voit lukea Mervin elämäntapamuutoksen onnistumisesta ja hänen ajatuksistaan koko Orbera-hoidon ajalta alla olevista linkeistä.


Potilaan kokemus Orbera-laihdutushoidosta. Toimittajana Virve Järvinen.

Halautko kuulla lisää Orbera-laihdustusmenetelmästä?

Maksuttoman neuvontakäynnin aikana sairaanhoitaja käy läpi eri vaihtoehdot, jonka jälkeen voit rauhassa miettiä omia toiveitasi ja palata asiaan, kun tiedät mitä haluat.

Lisääthän ajanvarauksen tulosyykohtaan aiheen, josta tahdot keskustella (lihavuusleikkaus, Orbera-laihdutushoito, lääkehoito, elintapojen muutospolku).

Huomioithan, että vastaanottoaikoja on tarjolla rajoitetusti.

Orbera-laihdutushoidon hinnaston löydät täältä.

* ensimmäinen käynti veloituksetta. Jatkokäynnit maksullisia.

Varaa aika
Eira Painonhallintaklinikan palvelut
Painonhallintaklinikka_2023_hoitajat-3.jpg

Orbera laihdutuspallo -hoitopolku

Vain Eirasta saat uniikin Orbera-laihdutuspallohoidon. Hoito soveltuu keskivaikean ylipainon hoitoon (BMI yli 27) alle 65-vuotiaille eikä se vaadi leikkausta. Hoito koostuu mahalaukkuun asetettavasta silikonipallosta ja elintapojen muutosohjelmasta. Tule lihavuussairaanhoitajan neuvontakäynnille maksutta kuulemaan lisää!

Lue lisää
Eiran sairaalan lihavuusleikkaustiimi

Lihavuusleikkaus

Lihavuusleikkaus on tehokkain vaikean lihavuuden hoitomuoto. Eiran sairaalalla on vuosien kokemus lihavuusleikkauksista. Teemme sekä mahalaukun ohitus- että kavennusleikkauksia turvallisesti ja ammattitaidolla. Lue lisää ja varaa aika lihavuussairaanhoitajan maksuttomaan neuvontaan!

Lue lisää
Painonhallintaklinikka_laakehoito1_2021-08.jpg

Lihavuuden lääkehoitopolku

Lihavuuden hoito lääkkeillä kehittyy jatkuvasti ja kokeneet sisätautilääkärimme ovat hyvin perehtyneitä uusimpiin vaihtoehtoihin. Lääkehoito ei ole mikään helppo oikotie, vaan myös se vaatii elintapojen pysyvän muutoksen. Lääkehoito tapahtuu aina lääkärin valvonnassa. Lue lisää ja varaa aika lihavuussairaanhoitajan maksuttomaan neuvontaan!

Lue lisää
Eira_elintapojenmuutos_nainen_2021-08.jpg

Elintapojen muutospolut

Elintapojen muutospolut ovat täysin uusi tapa hoitaa lihavuutta. Ne ovat 3-12 kk mittaisia ohjelmia, joiden aikana sinulla on oma henkilökohtainen valmentaja, jota tapaat säännöllisesti. Henkilökohtainen valmentajasi kuuntelee, kannustaa ja auttaa sinua kohti tavoitteitasi. Tapaamiset tapahtuvat aina kasvotusten – paikan päällä tai videon välityksellä. Tervetuloa lihavuussairaanhoitajan maksuttomaan neuvontaan kuulemaan lisää!

Lue lisää
Painonhallintaklinikka_2021-12.jpg

Eira Painonhallintaklinikka

Lihavuutta voidaan hoitaa eikä sen kanssa kannata jäädä yksin! Eira Painonhallintaklinikka on täysin uudenlainen lihavuuden kokonaisvaltainen hoitoyksikkö. Suomen kokeneimmat lihavuuteen erikoistuneet asiantuntijamme auttavat löytämään juuri sinulle sopivimman hoitomuodon. Käytössämme ovat uudet henkilökohtaiseen tukeen perustuvat elintapojen muutosohjelmat, lääkehoito, Orbera-laihdutuspallo ja lihavuusleikkaukset. Lue lisää ja varaa aika lihavuussairaanhoitajan maksuttomaan neuvontaan!

Lue lisää