Kenelle SMILE-laserleikkaus sopii? Sattuuko leikkaus?

Mitä silmien esitutkimuksessa tapahtuu? Pääseekö laserleikkauksella oikeasti eroon silmälaseista? Eiran sairaalan optikko vastaa usein kysyttyihin kysymyksiin videolla.

* + Kanta- ja poliklinikkamaksu

Pääseekö SMILE Pro -laserleikkauksella kokonaan eroon silmälaseista?

SMILE Pro -laserleikkauksella on mahdollista päästä kaukolasitarpeesta kokonaan eroon, mutta n. 45-vuotiaana alkavan ikänäön mukana tuomaa lukulasitarvetta sillä ei poisteta. Ikänäkö tulee kaikille jossain vaiheessa, oli silmiä leikattu tai ei.

Laserleikkauksella voidaan korjata miinusnäköä eli likinäköä maksimissaan -10.00 saakka, mutta siitä suuremmille voimakkuuksille voi ICL-leikkaus eli silmäsisäinen piilolinssi -leikkaus olla mahdollinen.  Lue lisää ICL-leikkauksesta.

Kenelle Smile Pro -laserleikkaus sopii?

SMILE Pro -laserleikkaus sopii sinulle yli 18-vuotias, joka tarvitset silmälaseja nähdäksesi tarkasti kauas. Varsinaista yläikärajaa ei ole, mutta yli 50-vuotiaille SMILE Pro -laserleikkaus ei ole välttämättä paras vaihtoehto.

Jos käytössäsi on jo moniteholasit tai käytät miinuslaseja ja lähinäkösi on alkanut huonontua, suosittelemme ikänäköleikkausta. Eira silmäklinikalla ikänäköleikkauksia tehdään linssileikkausmenetelmällä. Lue lisää ikänäköleikkauksesta.

Sinun ei tarvitse itse miettiä mikä on sinulle paras leikkausvaihtoehto. Ammattitaitoiset sairaalaoptikkomme selvittävät laajassa silmäleikkauksen esitutkimuksessa juuri sinulle parhaan leikkausvaihtoehdon. Samalla tarkistetaan silmiesi terveydentila.

Sitooko esitutkimus minut leikkaukseen?

Vaikka esitutkimus on maksuton, ei se sido sinua Eiran sairaalassa millään tavalla. Emme veloita esitutkimuksesta erikseen, vaikka et päätyisi leikkauttamaan silmiäsi Eiran sairaalassa.

Voinko maksaa silmien laserleikkauksen osamaksulla?

Kyllä voit, meillä Eirassa on käytössä joustava ja helppo Eiran Terveystili -rahoitus, jolla saat jopa 12 kk korotonta maksuaikaa. Voit maksaa silmäleikkauksen kätevästi osissa ja valita itse kuukausierän suuruuden.

Lue lisää Eira Terveystilistä

Voinko tehdä leikkauksen aikana jotain väärin ja pilata lopputuloksen?

Et voi tehdä leikkauksen aikana mitään väärin. Laserlaitteet on suunniteltu niin, että ne joko seuraavat silmän liikettä tai pysäyttävät laseroinnin jos potilas liikahtaa.

Sattuuko leikkaus?

Leikkaus ei satu. Silmä puudutetaan toimenpidettä varten. Saatat tuntea pientä roskan tunnetta silmäluomilla leikkauksen aikana.

Näenkö heti leikkauksen jälkeen? Pitääkö silmiä varoa?

Leikkauksesta toipuminen on nopeaa ja kivutonta. Silmät ovat loppupäivän kutiavat ja vetistävät ja näkö on vielä sumeaa. Saat leikkauksen jälkeen mukaasi suojalasit, joita käytetään yleensä seuraavaan aamuun saakka. Ensimmäisen viikon aikana et saa koskea silmiin ja ne on suojattava vedeltä sekä lialta. Uimista, saunomista sekä voimakasta fyysistä rasitusta on myös vältettävä ensimmäinen viikko. Antibiootti-kortisonitippoja määrätään yleensä kahdeksi viikoksi.

Näkö alkaa yleensä kirkastua seuraavana päivänä ja mm. tietokoneen käyttö ja autolla ajo onnistuu jo hyvin. Töistä on kuitenkin hyvä olla pois vielä leikkausta seuraavana päivänä. 

Miten SMILE-laserleikkaus tapahtuu?

Silmäkirurgi Petri Oksman kertoo videolla, miten miinusnäkö korjataan uusimmalla SMILE-laserleikkaustekniikalla.

* + Kanta- ja poliklinikkamaksu

Miten valmistaudun leikkaukseen?

Ennen laserleikkausta tai esitutkimusta sinun tulee pitää viikon tauko piilolinsseistä ja leikkausta edeltävänä päivänä on vältettävä alkoholijuomia. Muuten saat syödä ja juoda normaalisti. Saavu leikkaukseen ilman silmämeikkiä ja vältä voimakkaita hajusteita, koska ne saattavat haitata laserlaitteen toimintaa.

Leikkauksen jälkeen näkösi on sumuinen loppupäivän ja autolla ajaminen on sallittua vasta seuraavana päivänä.

SMILE-laserleikkaus on nopea toimenpide

SMILE Pro -leikkauksessa silmien laserointivaihe VisuMax 800-lasertekniikalla kestää vain noin 8-12 sekuntia. Silmäsi puudutetaan tipoilla, ja halutessasi saat rentouttavan esilääkityksen. Laserointia varten olet selälläsi laserlaitteen hoitosängyllä ja pieni kuppi kiinnittyy silmäsi pintaan. Itse laserointi ei tunnu miltään, korkeintaan samalta kuin piilolinssi olisi silmän päällä. Silmäkirurgi huolehtii koko ajan oikeasta asennostasi ja kertoo toimenpiteen kulusta.

Laseroinnin jälkeen näkösi on sumea ja hoitosänky siirtyy mikroskoopin valoon sarveiskalvon sisällä olevan ohuen kerroksen eli lentikkelin poistoa varten. Poistoon menee 30 sekuntia, jonka jälkeen silmäsi huuhdellaan ja tunneli suljetaan. Taittovirhe on tämän minuutin jälkeen korjattu.

Oikean silmän toimenpiteen jälkeen vasen tehdään samalla tavalla.

Leikkauksen jälkeen: Toipuminen ja jälkihoito ovat vaivattomia

Silmäleikkauksen jälkeen sinulle annetaan jälkihoito-ohjeet. Näkösi voi toimenpidepäivänä olla sumuinen ja silmät vetiset, mutta jo seuraavana päivänä näkösi on lähes normaali, ilman silmälaseja. Sairasloman tarve on tyypillisesti 2 päivää.

Jälkihoitona käytetään lääketippoja muutaman viikon ja kosteustippoja tarpeen mukaan. Silmien paraneminen varmistetaan kontrollikäynnillä kuukauden kuluttua toimenpiteestä.

SMILE-tekniikalla tehtävässä laserleikkauksessa silmän pinnan tuntohermot eivät vaurioidu ja siksi SMILE-tekniikalla ei havaita juurikaan kuivasilmäisyyden riskin kasvua.

Mitä eroa on Lasik- ja SMILE -lasertekniikalla?

LASIK ja SMILE (Small Incision Lenticule Extraction) ovat yleisimmät laserleikkausvaihtoehdot, mutta nykyään Suomessa tehdään pääasiassa SMILE-leikkauksia.

SMILE -leikkaus on modernein laserleikkaus miinusnäön korjaamiseen. SMILE-leikkauksessa sarveiskalvoon ei tehdä läppää niin kuin perinteisissä LASIK tai FemtoLASIK-leikkauksissa. Tämän ansiosta leikkauksesta toipuminen on nopeampaa sekä miellyttävämpää ja leikkaukseen liittyvät riskit entistä harvinaisempia.
Lisäki Eirassa teemme SMILE -laserleikkaukset uusimmalla Zeiss Smile Pro VisuMax800 -laserleikkauslaitteistolla.

Varaa aika optikon esitutkimukseen

Sairaalaoptikkomme kartoittaa silmiesi terveydentilan laajojen tutkimusten avulla. Silmäkirurgi analysoi tehdyt tutkimukset ja arvio sopiiko SMILE-laserleikkaus sinulle. Leikkauspäivänä ennen leikkausta tapaat silmäkirurgin, joka käy keskustelua tehdyistä silmätutkimuksista ja ehdotetusta leikkausmenetelmästä.

Optikon esitutkimus 0 €. Ei muita kuluja.

Esitutkimus kestää noin tunnin. Piilolinssejä ei voi käyttää viikkoon ennen esitutkimusta eikä leikkausta. Esitutkimus ei sido mihinkään.

Varaa aika optikolle

ennen leikkausta tehdään aina laaja esitutkimus

Laserleikkausprosessi aloitetaan perusteellisella sairaalaoptikon tekemällä esitutkimuksella.
Sairaalaoptikon 60 min esitutkimus sisältää:

  • silmänpaineen mittauksen,
  • henkilökohtaisen näkötilanteen kartoituksen,
  • taittovirheiden määrityksen,
  • sarveiskalvon tutkimuksen ja
  • silmien terveydentilan arvioinnin.

Lisäksi tarvittaessa tehdään silmän kerroskuvaustutkimus (OCT). 

Näiden mittausten perusteella selvitetään silmäsi terveydentila ja arvioidaan sopiiko laserleikkaus sinulle. Mikäli tutkimuksessa ilmenee jotain silmäsairauteen viittaavaa, ohjataan sinut silmälääkärin tarkastukseen.

Leikkaava silmäkirurgi analysoi tehdyt esitutkimukset ja antaa suosituksen sopivasta leikkausmenetelmästä.
Leikkauspäivänä ennen leikkausta tapaat leikkaavan silmäkirurgin ja hän keskustelee kanssasi tehdyistä silmätutkimuksista ja ehdotetusta leikkausmenetelmästä.

Maksuttomassa esitutkimuksessa käynti ei velvoita sinua varaamaan leikkausaikaa

Ajan maksuttomaan esitutkimukseen varaat helposti alta. Huomioithan, että ennen esitutkimusta tulee olla viikko ilman piilolinssejä. Tutkimuksessa käytetään pupilleja laajentavia silmätippoja, jotka sumentavat lähinäköä loppupäiväksi.

Seuraavat vapaat ajat
Tänään
09.45
1 h 0 min
Optikko Kirsi Ylinen Eiran sairaalassa tekee silmätutkimuksia sekä esitukimuksia silmäleikkausta varten.
Ylinen Kirsi
Optikko
Eiran lääkäriasema
Esitutkimus silmäleikkausta varten
Tänään
13.45
1 h 0 min
Optikko Sanni Hirvo Eiran sairaalassa tekee silmätutkimuksia sekä esitukimuksia silmäleikkausta varten ja on Eira Kuivasilmäklinikan asiantuntija.
Hirvo Sanni
Optikko
Eiran lääkäriasema
Esitutkimus silmäleikkausta varten
Näytä seuraavat vapaat ajat
Eiran sairaalassa SMILE-laserleikkauksia tekevät kirurgit
Silmäkirurgi Kirsi-Tiina Kukkonen Eiran sairaalassa, erityisosaamista verkkokalvokirurgia, kaihi-, ikänäkö- ja SMILE laserleikkaukset. Kukkonen Kirsi-Tiina Silmätautien erikoislääkäri, silmäkirurgi Varaa aika
Silmäkirurgi Petri Oksman Eiran sairaalassa, erityisosaaminen SMILE-laserleikkaus, ikänäkö linssileikkaus, kaihileikkaus, ikänäkö Blended Vision -laserleikkaus. Oksman Petri Silmätautien erikoislääkäri, silmäkirurgi Varaa aika
Silmäkirurgi Sakari Suominen tekee silmien laserleikkauksia, linssikirurgiaa ja kaihileikkauksia Eiran sairaalassa. Suominen Sakari Silmätautien erikoislääkäri, Silmäkirurgi Varaa aika
Hinnasto
Silmien laserleikkaukset Hinta Eira Terveystili*
Optikon esitutkimus sis. silmäkirurgin arvion
0 € 
 
SMILE Pro -laserleikkaus TARJOUS!
Kampanjahinta voimassa 30.6.2024. asti
1375 €/silmä
1490 €

121,58 €/kk
Femto-LASIK-laserleikkaus
1390 €/silmä 122,83 €/kk
PRK-laserleikkaus 1190 €/silmä 106,17 €/kk

Jälkitarkistukset leikkauksen jälkeen

Hinta
 
1 kk leikkauksen jälkeen silmälääkärin vastaanotolla 140-180 €  
6 kk leikkauksen jälkeen optikon vastaanotolla 68 €  

Silmäkirurgit
   
Kukkonen Kirsi-Tiina, silmätautien erikoislääkäri, silmäkirurgi
Oksman Petri, silmätautien erikoislääkäri, silmäkirurgi
Suominen Sakari, silmätautien erikoislääkäri, silmäkirurgi
   

Hintoihin lisätään poliklinikkamaksu 26,30 € ja Kanta-maksu 2,70 €, paitsi maksuttomaan esitutkimukseen. Asiantuntijakohtaiset hinnat löydät asiantuntijan omasta profiilista.
* Eiran Terveystilillä esim. 12 kk:n korottomalla osamaksulla (sisältää käsittelymaksut yht. 84 €).

Kysy lisää silmien laserleikkauksista Eirassa
Nimi
Puhelin
Email
Viesti