Merkkola-von_Schantz_Päivi.jpg

Merkkola-von Schantz Päivi

Specialist i plastikkirurgi
Examen:Medicine doktor
Språkkunskaper:Finska, Svenska, Engelska

Jag arbetar huvudsakligen som specialistläkare inom plastikkirurgi vid Helsingfors universitetssjukhus (HUS) plastikkirurgiska enhet, där jag behandlar ett brett spektrum av plastikkirurgiska patienter. Jag har även en privat mottagning på Eira sjukhus. Genom att kombinera arbete inom både privat och offentlig hälsovård, bibehåller jag en bred kompetens och en stor mängd operationer.

Jag har specialiserat mig på bröstkirurgi, inklusive bröstförminskning, lyft och förstoring, fettransplantation samt behandling av bröstutvecklingsstörningar. Mitt expertområde är rekonstruktiv plastikkirurgi, särskilt mikrokirurgi relaterad till vävnadsbrist efter bröstcanceroperation. Mitt kompetensområde omfattar även kroppsskulpterande kirurgi, särskilt efter viktminskning och graviditet, samt reparation av delade magmuskler. Jag utför också borttagning av hudförändringar och mjukvävnadstumörer samt ärr- och sårbehandlingar. Dessutom utför jag övre ögonlocksoperationer och behandlingar med botulinumtoxin.

Jag utbildar mig kontinuerligt genom att delta i nationella och internationella utbildningar och bidrar aktivt till att skriva medicinska publikationer. Dessutom undervisar jag medicinstudenter. Jag disputerade som läkare vid Helsingfors universitet med fokus på bröstförminskningskirurgi (Reduction mammaplasty – pre- and postoperative detection of breast cancer and lesions associated with increased risk).

Varje patient är unik. Mitt mål inom estetisk och rekonstruktiv kirurgi är att uppnå ett naturligt slutresultat genom att lyssna på dina behov. Jag lägger stor vikt vid att skräddarsy din behandling för att uppnå det bästa möjliga resultatet för just dig. Allt grundas på kvalitativ, personlig och medicinskt säker vård.

Specialiteter:Plastikkirurgi
Priser:
Mottagning, högst 30 min. specialistläkarefrån 169,00 €
Till mottagningspriset tilläggs poliklinikavgift 26,30 €. På seriebesök tilläggs poliklinikavgift 6,30 €/gång. Kanta-avgiften är 2,70 € och debiteras för alla mottagningsbesök som sparas i Mina Kanta-sidor.
Se Bokningsvillkor
Boka tid till specialist

Följande lediga tider

tis 3.9
09:00
1 h 0 min
Merkkola-von_Schantz_Päivi.jpg
Merkkola-von Schantz Päivi
Specialist i plastikkirurgi
Eira läkarstation
tis 3.9
10:00
1 h 0 min
Merkkola-von_Schantz_Päivi.jpg
Merkkola-von Schantz Päivi
Specialist i plastikkirurgi
Eira läkarstation