Tuomikoski Pauliina

Naistentautien ja synnytysten erikoislääkäri
Tutkinto:LL 2007, Lääketieteen ja kirurgian tohtori 2010, Helsingin yliopisto. Erikoislääkäri, kokeellisen naistentauti- ja synnytysopin dosentti 2015.
Erikoisalat:Gynekologia
Kielitaito:Suomi, Ruotsi, Englanti

Pidän yleisgynekologista vastaanottoa, jonka puitteissa teen tarvittaessa gynekologisen ultraäänitutkimuksen ja otan papa- ja kohdun limakalvonäytteet. Vastaanotollani luonnistuvat myös laskeumarenkaiden ja -kuutioiden asetus ja vaihto. Erityisosaamistani on vaihdevuosi-ikäisen naisen kokonaisvaltainen hoito. Kuulun Suomen Menopaussitutkimusseura ry:n ja European Andropause and Menopause Societyn hallituksiin, ja olen tutkinut vaihdevuosien hormonihoitoa ja sen vaikutuksia sydänterveyteen jo yli kymmenen vuoden ajan. Toimin myös Kätilöopiston vaihdevuosipolikinikan lääkärinä.

Toinen ammatillisen mielenkiinnon kohteeni on nuorempien naisten hyvinvointiin olennaisesti vaikuttava asia, eli raskauden ehkäisy. Tavoitteenani on löytää jokaiselle sitä toivovalle naiselle sopiva ehkäisy. Vastaanotollani asetan ja vaihdan niin kierukan kuin ehkäisykapselinkin. Olen myös perehtynyt toiseen tavalliseen vaivaan, eli PMS-oireiden hoitoon. Mikäli Sinulla on kuukautisiin liittyviä vaivoja, niin tule toki vastaanotolle - selvitetään yhdessä, miten kannattaa edetä. Alkuraskaudessa voi usein esiintyä poikkeavia tuntemuksia. Minä hoidan mielelläni raskaana olevia naisia sekä teen ultraäänitutkimuksia ensimmäisen raskauskolmanneksen aikana (ei seulaultraääniä).

Tervetuloa vastaanotolle!

Palvelut:Gynekologinen ultraäänitutkimus, Hormonihoidot, HPV Papilloomavirustutkimukset, NaistenTerveysklubin asiantuntija, Nuorten gynekologia, Papa-näytteet, Uniklinikan asiantuntija, Virtsankarkailu, Gynekologia
Erityisosaaminen:Vaihdevuosien kokonaisvaltainen hoito, hormonihoito. 
Kuukautisvaivat, raskauden ehkäisy.
Julkaisut:Väitöskirja: "Postmenopausal hot flushes, vascular health and hormone therapy", Helsingin yliopisto 2010. Lukuisia tieteellisiä julkaisuja erityisesti vaihdevuosien hormonihoidosta ja sydänterveydestä. 
Lisäksi esimerkiksi:
http://www.terveysportti.fi/xmedia/duo/duo12380.pdf
http://www.eiransairaala.fi/fi/gynekologia-art/599-taasko-kuumat-aallot
http://svenska.yle.fi/artikel/2015/12/22/ar-du-ocksa-ett-pms-monster
Varaa aika asiantuntijalle
pe 1.3.
13.30
30 min
Tuomikoski Pauliina
Naistentautien ja synnytysten erikoislääkäri
Eiran lääkäriasema
Näytä seuraavat vapaat ajat