Laser poistaa värin turvallisesti herkältäkin iholta.

Tatuoinnit, kestopigmentoinnit ja microblading-kulmat voidaan poistaa laserilla ihoa rikkomatta. Lasersäde hajottaa ihon alla olevat värikapselit ja värihiukkaset poistuvat kehosta hien ja virtsan mukana.

Laseria voidaan käyttää, vaikka kuva on koholla, siinä on arpikudosta tai iholla on merkkejä väriaineelle herkistymisestä. Atopia ei ole hoidon este, jos iho on ehjä ja hyvin kosteutettu. Tuoretta tatuointia ei voida poistaa välittömästi. Tatuoinnin ja sen poiston välillä tulee kulua vähintään kaksi kuukautta.

 

Kestopigmentointi ja microblading voidaan poistaa kertahoidolla – tatuointi vaatii useita hoitokertoja.

Korkeintaan kerran vahvistetut microblading-kulmat voidaan poistaa mahdollisesti jo kertahoidolla. Kulmien ja huulien kestopigmentoinnin poisto vaatii yleensä yhdestä viiteen hoitokertaa.

Tatuoinnin häivyttäminen uutta peitetatuointia varten voi onnistua jo muutamalla hoitokerralla. Tatuoinnin koko poisto voi viedä vuoden, jopa kaksi.  

 

Kuvan väri vaikuttaa hoidon kestoon.

Yksivärinen, musta tatuointi on helpoin ja nopein poistaa, ja siihen tarvitaan keskimäärin viidestä kymmeneen hoitokertaa.

Monivärisen tatuoinnin poisto vie aikaa, sillä laser vaikuttaa eri väreihin eri tavoin. Laser hajottaa vaivatta punaiset ja violetit värikapselit, mutta kirkkaat vihreät ja siniset sävyt poistuvat hitaasti. Valkoinen väri on haastavin poistettava, sillä se koostuu kaikista värispektrin väreistä.

Kestopigmentointi ja microblading voidaan poistaa kertahoidolla, mutta tatuointi vaatii useita hoitokertoja.

Pitkät hoitovälit tekevät hoidosta turvallisemman.

Tatuoinnin poistossa ensimmäisen ja toisen hoitokerran välissä pidetään kahdeksan viikon tauko. Kun värin määrä ihossa vähitellen vähenee, hoitovälit pidentyvät kolmeen ja neljään kuukauteen.

Pitkillä hoitoväleillä huolehditaan, että iho saa aikaa toipua, eikä siihen jää jälkiä. Samalla elimistölle annetaan riittävästi aikaa poistaa värihiukkaset ennen uusintahoitoa.

 

Kulmat ja kuva voivat vaihtaa tilapäisesti väriä.

Pigmentoinneissa ja tatuoinneissa käytettävät värit ovat eri värien sekoituksia. Kun laser rikkoo värikapselit, ihossa olevat väriaineet nousevat pintaan. Kestopigmentoinneissa ja microbladingissa käytettävät väriyhdistelmät voivat muuttaa kulmat punertaviksi, kellertäviksi tai vihertäviksi. Jos kulmien sävy häiritsee, sen saa peittää meikillä jo hoitoa seuraavana päivänä.

Tatuointi voi näyttää hoitoa seuraavat pari viikkoa tummemmalta kuin alkuperäinen. Tämän jälkeen väri vaalenee, ja noin kuuden viikon kuluttua muutoksen huomaa selvästi. 

 

Hoito ei ole kivutonta. 

Laserhoidot eivät ole kivuttomia. Tuntemusta voi vähentää apteekista ilman reseptiä saatavalla puudutevoiteella. Voide laitetaan hoidettavalle ihoalueelle kaksi–kolme tuntia ennen hoitoa, ja alue peitetään kelmulla. 

Hoidettava ihoalue vaikuttaa kiputuntemukseen. Kulmien hoidossa valtaosa ei tarvitse puudutetta. 

 

Kotihoito viimeistelee hyvän hoitotuloksen.

Laserhoidon jälkeen iho punoittaa ja voi olla turvonnut. Ihoa hoidetaan kosteuttamalla sekä konsultaatiokäynnillä neuvotuilla tuotteilla. Jos iho kutisee, kutinaa voi helpottaa taputtelemalla ihoa viileällä pyyhkeellä tai kädellä. Ihoa ei saa raapia hoidon jälkeen kahteen viikkoon, jotta siihen ei muodostu arpia. 

Laserilla hoidettu iho tulee suojata auringolta vaatteilla hoitoa seuraavan parin viikon ajan. Kesällä tulee käyttää myös suojakertoimen 50 voidetta.

 

Hoidon hinta selviää konsultaatiokäynnillä.

Tatuoinnin, kestopigmentoinnin sekä microblading-kulmien poisto alkaa laserhoitajan konsultaatiokäynnillä. Asiakas saa arvion hoidon kestosta ja hinnasta. Tatuointivärin lisäksi kuvan ikä, laajuus, neulausmenetelmä ja värin määrä vaikuttavat hoidon kestoon. Arvio voi muuttua hoidon aikana, sillä väriaineiden poistumisvauhti elimistöstä on yksilöllinen.

Konsultaatiokäynnillä voidaan tehdä koehoito pienelle ihoalueelle sekä aloittaa pienikokoisen tatuoinnin poisto. Jos hoito aloitetaan jo konsulaatiokäynnillä, asiakas maksaa käynnistä vain hoidon hinnan.

Kulmakarvojen kestopigmentoinnin ja microbladingin poiston hinta on kiinteä ja kattaa kummatkin kulmat. Kulmien omatoimiseen värinpoistoon käytetyt maitohappokuorinnat voivat aiheuttaa ihoalueelle arpikudosta ja siten lisätä hoitokertoja.


Teksti: Virve Järvinen

Laserterapeutti Suvi Lahtinen tekee tatuoinnin poistoja laserilla Eiran sairaalassa. Lahtinen Suvi Laserhoitaja, Ihoterapeutti

Varaa aika tatuoinnin poiston konsultaatioon

Jos harkitset tatuoinnin, kestopigmentoinnin tai microblading-kulmien poistattamista, varaa aina ensin konsultaatiokäynti.

Konsultaatiokäynnillä selvitämme miten väri voidaan poistaa parhaiten. Kertomiesi pohjatietojen avulla teemme hoitosuunnitelman, jossa selviää mm. tarvittavat hoitomäärät.

Käynnin yhteydessä voidaan tehdä koehoito, mikäli tatuointi ei ole suurehko.

* + Poliklinikka-maksu 22,90 €

Varaa aika
Tatuoinnin_poisto_600x450.jpg

Tatuoinnin poisto laserilla

Luotettava, sairaalaympäristössä toteutettu tatuoinninpoisto on turvallinen ja tehokas keino päästä eroon ei-halutuista tatuoinneista. Uusimmalla lasertekniikalla tehty tatuoinninpoisto tai tatuoinnin haalistaminen on nyt entistä nopeampaa. Eirassa on käytössä Hollywood Spectra -laseri, joka on markkinoiden tehokkain Nd:YAG Q-switch -laserlaite.

Lue lisää
Microblading- ja kestopigmentoitujen kulmien poisto laserilla Eiran sairaalassa.

Microblading-kulmien ja kestopigmentoinnin poisto

Joskus microblading- ja kestopigmentoidut kulmat eivät vastaa odotuksia tai muuttuvat ajan myötä, ja niistä halutaan luopua. Luotettava, sairaalaympäristössä toteutettu microbladingin ja kestopigmentoinnin laserpoisto on turvallinen ja tehokas keino päästä eroon ei-halutuista kulmista.

Lue lisää
Tatuoinnin-poisto-konsultaatio.jpg

Tatuoinnin poisto sujuu entistä nopeammin

Laserilla tatuointi voidaan poistaa turvallisesti, ihoa rikkomatta. Laser soveltuu myös kulmien ja huulten kestopigmentointeihin ja microblade-tekniikalla tehtyihin kulmiin.

Lue lisää
Kysy tatuoinnin tai kestopigmentoinnin poistosta
Nimi
Puhelin
Email
Viesti