Tanskanen Tuula

Unihoitaja, sairaanhoitaja
Tutkinto:Sairaanhoitaja, ylempi AMK (kliininen asiantuntija)
Erikoisalat:Uniklinikka
Kielitaito:Suomi
Nukutko huonosti? Oletko päivisin väsynyt? Oletko huolissasi tilanteesta ja kaipaat apua? Tervetuloa unihoitajan vastanotolle! Vastaanotollani selvitän uniongelmiesi syitä, ohjaan tarvittaessa oikealle erikoislääkärille ja hoidan unihäiriöitä lääkkeettömillä menetelmillä. Hyvä uni edellyttää rauhallista mieltä ja ruumista, sopivaa ympäristöä ja oikeaa rytmitystä.

 

Lääkkeettömillä hoitomenetelmillä pyritään luomaan otolliset olosuhteet unelle toteutua. Hoito-ohjelmaan sisältyy opastusta unesta ja nukkumisesta, unirytmin säännöllistämiseen tähtääviä menetelmiä, uneen ja unettomuuteen liittyvien haitallisten ajatusten, tunteiden ja käyttäytymisen tunnistamista ja uudelleenarvioimista. Ylivireys on keskeisimpiä pitkäkestoista unettomuutta ylläpitäviä tekijöitä. Hoito-ohjelmaan sisältyykin monipuolisesti erityyppisiä rentoutusharjoituksia, muun muassa lihas- ja hengitysrentoutus- ja mindfulness –harjoituksia.

Koulutukseltani olen sairaanhoitaja (ylempi AMK). Suomen Unitutkimusseura ry on myöntänyt minulle unihoitajapätevyyden. Olen suorittanut psykoterapeuttikoulutuksen edellyttämät lisäopinnot Helsingin avoimessa yliopistossa ja tällä hetkellä olen Mindfulness tunnetaitovalmentaja –koulutuksessa. Olen työskennellyt 20 vuoden ajan Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirissä monipuolisesti unihäiriöiden tutkimuksen ja hoidon parissa, niin unitutkimuslaboratoriossa, keuhkosairauksien poliklinikalla kuin psykiatrian unihäiriöpoliklinikalla, missä olin mukana kirjoittamassa unettomuuden nettiterapiaa ja kehittämässä unettomuuden näyttöön perustuvaa hoitomallia perusterveydenhuoltoon. Lisäksi luennoin ja koulutan aktiivisesti terveydenhuollon ammattilaisia ja opiskelijoita.

Palvelut:Unihoitaja
Unihäiriöiden lääkkeetön hoito
Uniklinikan asiantuntija
Uniklinikan vastuuasiantuntijat
Vähennä - voi paremmin asiantuntija
Uniklinikka
Erityisosaaminen:Unihäiriöiden selvittely ja lääkkeetön hoito
Varaa aika asiantuntijalle

Seuraavat vapaat ajat

Hoidan tällä hetkellä kaikki vastaanotot puhelimitse. Soitan sinulle varaamanasi aikana antamaasi puhelinnumeroon.
ma 17.5.
17.00
1 h 0 min
Tanskanen Tuula
Unihoitaja, sairaanhoitaja
Eiran lääkäriasema
Puhelinvastaanotto
ma 17.5.
18.00
1 h 0 min
Tanskanen Tuula
Unihoitaja, sairaanhoitaja
Eiran lääkäriasema
Puhelinvastaanotto