Ikänäkö-linssileikkaus

Lue kokemukset

Smile-laserleikkaus

Lue kokemukset

ICL ja Lasik

Lue kokemukset

Kokemuksia ikänäkö linssileikkauksesta

Ikänäköleikkaus teki haaveista totta

Ville jännitti ennakkoon jonkin verran linssileikkausta. Hän yllättyi toimenpiteen helppoudesta.

”Toimenpide kesti vain 10–15 minuuttia. Reilun tunnin kuluttua leikkauksesta olin matkalla kotiin.."

Ville Norra

LUE LISÄÄ VILLEN KOKEMUKSISTA

Linssileikkaus vaikutti elämänlaatuun fantastisesti

"Yllätyin siitä, miten nopeasti ja vaivattomasti leikkaus tehtiin. Koko käynti kesti vajaan tunnin.

"Samalla kertaa leikattiin kaihi molemmista silmistä, korjattiin ikänäkö, likinäkö ja kaukonäkö. Halusin kaikki toimenpiteet kerralla, ettei muutaman vuoden päästä tarvitsisi alkaa korjailemaan.

"Suosittelen linssileikkausta lämpimästi. Tämä oli erittäin hieno kokemus!

Pirkka-Pekka Petelius

LUE LISÄÄ PIRKKA-PEKAN KOKEMUKSISTA

Linssileikkaus tarkensi elämää

"Elämä on tarkentunut merkittävästi kotona ja töissä. Näen, mitä mausteita ruokaan laitan ja siivoaminen on helpompaa. Keikalla on tietysti mahtavaa nähdä biisilista kunnolla pitkästä aikaa!

"Toimenpide ei jännittänyt, koska kaikki sujui esitutkimuksesta lähtien hienosti. Pääsin kotiin lääkärin käynnin jälkeen noin tunnin kuluttua leikkauksesta, ja ennen kotiinlähtöä tarjottiin vielä kahvit ja konjakit. Näin heti seuraavana aamuna lukea Hesarinkin ilman laseja.

"Minulla on periaate, että terveyteen kannattaa investoida!

Virve Rosti

"Näen älyttömän hyvin”

Ikänäkö vaikuttaa päivittäiseen elämäämme lähes puolet elinajastamme. Marika Nikusen ikänäkö korjaantui linssileikkauksella.

LUE LINSSILEIKATUN MARIKAN JA SILMÄKIRURGI SAKARI SUOMISEN HAASTATTELU

Olen 50v. mies Helsingistä, olen töissä teknologia-alalla ja vapaa aika kuluu perheen ja triathlon-harrastuksen parissa. Silmälasit sain ikänäön myötä noin kymmenen vuotta sitten. En oikein missään vaiheessa sopeutunut silmälasien käyttöön, haasteita tuotti päätetyöskentely ja eri harrastusmuotojen tarpeet lähi- ja kaukonäölle. Töissä jatkuvaa puljaamista monitehojen ja päätelasien välillä ja urheillessa eri vahvuuksia piilolinssejä lajeista riippuen. Olin tilanteessa missä sekä monitehot että päätelasit olisi pitänyt uusia ja vuodessa kului noin 300 paria kertakäyttöpiilareita. Jotain piti tehdä.

Linssileikkauksesta teimme vaimon kanssa yhteisen päätöksen kesän 2023 aikana, valitsimme Eiran sairaalaan lähinnä hyvien asiakaskokemusten sekä tuttavien suositusten perusteella. Linssileikkaukseen kuuluvat esikartoitus ja leikkauksen suunnittelu silmäkirurgin kanssa oli mutkatonta ja vähensi merkittävästi leikkaukseen liittyviä pelkoja ja ennakkokäsityksiä.

Varsinainen leikkaus oli yllättävän nopea ja täysin kivuton, silmälasit jäi odotushuoneen pöydälle. Heti leikkauksen jälkeen näkö oli hieman sumea ja silmät tuntuivat väsyneiltä. Sumeus ja väsymys haihtui parissa päivässä ja samalla näkö terävöityä. Aktiivisena liikkujana vaikeinta koko prosessissa oli välttää raskasta liikuntaa kahden viikon ajan.

Ainoa miinus koko leikkauksessa on, että se olisi pitänyt tehdä jo vuosia sitten.

— Sami H.

Olin jo useamman vuoden ajatellut että silmät pitäisi leikata: kerran aikaisemmin oli käynyt Eiran Sairaalan leikkauksen esitarkastuksessa mutta jännitys herkkien silmieni operoimiseen oli sen verran suuri että siirsin ajatusta myöhemmäksi. Näkö heikkeni, WA-viestien nolot kirjoitusvirheet lisääntyivät, liikennemerkkien havaintokyvyttömyys oli muuttumassa liikennesakoiksi ja polkupyörän numerolukko ei enää auennut ilman laseja tai "hyvännäköisten" apua. Ja kun halpislukulasien määrä kasvoi kotona vuoreksi ja kaupasta ei saanut enää +3,5 lukulaseja suurempia, oli aika ottaa ajatus leikkauksesta jälleen "näköpiiriin". 

Lopullinen sysäys tuli, kun naapuripariskunta päätti mennä leikkaukseen, ja siitä sitten porukalla päätettiin etsiä hyvä silmäkirurgi. Sellaisia löytyi ulkopuolisten suositusten mukaan parikin Eiran Sairaalasta. Heistä valitsisimme Kirsi-Tiina Kukkosen, joka osoittautui suositusten mukaisesti alan todelliseksi ammattilaiseksi.

Operaatio sujui jouhevasti: olo oli samanlainen ja jopa helpompi kuin hammaslääkärissä. Itse asiassa leikkaus tehtiin hyvin samanlaisessa tilassa kuin olisi ollut hammaslääkärillä. 

Leikkauksen jälkeiseen toipumiseen suhtauduin huolella. Suojalasien käyttö ja tipat silmiin 4 tunnin välein ajastimen kera eivät tuottaneet arkipäivässä vähäistä suurempaa haastetta. Parin viikon kuluttua olinkin jo ulkoilemassa ja liikkumassa normaaliin tapaan ja ilman laseja, kirjoitusvirheitä tai sakkoja. 

Erityiskiitos kirurgilleni Kirsi-Tiinalle ja optikko Ulla Meriluodolle, joiden asiantuntevaan ja keskustelevaan hoivaan suosittelen myös muita silmaleikkauksesta kiinnostuneita henkilöitä.

Eki

Kohtaaminen kirurgin kanssa oli ammattitaitoinen ja rauhoittava. Hän selitti yksityiskohtaisesti koko prosessin ja vastasi mieltäni askarruttaviin kysymyksiin. Silmäkirurgi valitsi minulle ne juuri oikeat linssit, omien tarpeideni mukaisesti. Tunsin olevani hyvissä käsissä ja vastaanoton päätteeksi sovittiin leikkausaika.

Leikkauksen päivänä minut otettiin vastaan  Eiran sairaalassa lämpimällä ja ystävällisellä asenteella, mikä rauhoitti jännittyneitä hermojani. Vaikka etukäteen olin keskustellut kirurgin kanssa toimenpiteestä ja siitä miten se menee ja miltä se tuntuu, silti päässäni pyöri ajatuksia miten saan pidettyä itseni paikalla, tuntuuko leikkaus sittenkin ja voinko kuitenkin jotenkin itse töpeksiä leikkauksen.

Ennen toimenpidettä hoitaja otti minut vastaan ja käytiin vielä tiedot läpi ja samalla laitettiin puuduttavat silmätipat toimenpidettä varten. Itse toimenpide sujui kuin tanssi. En tuntenut minkäänlaista kipua tai epämukavuutta. Olin lähinnä vain hämmästynyt, kuinka nopeasti kaikki tapahtui ja kaikki ennakkoluuloni osoittautuivat virheellisiksi. Näin jälkikäteen sanottuna, onneksi en antanut omien pelkojeni estää leikkaukseen menoa.

Hanna

Kävin linssileikkauksessa huippukirurgi Kirsi-Tiina Kukkosella. On niin huikea fiilis elää ilman silmälaseja!

Leena

Hakeuduin ikänäköleikkaukseen, koska silmälasit haittasivat harrastuksia, kuten talviuintia, ja koin autolla ajamisen moniteholasien kanssa hankalaksi.

Esitutkimus oli kannustava ja rauhoittava kokemus, ja se vähensi leikkauspelkoa. Tietoa sain hyvin Eiran nettisivuilta - erityisesti jäi mieleeni Pirkka-Pekan rauhoittava tarina.

Leikkauskokemus oli kivuton, ja koko ajan minulle kerrottiin mitä tehdään. Koko toimenpide kesti vain puolisen tuntia. Jo seuraavana aamuna luin Hesaria ilman laseja, mitä en ole tehnyt vuosikymmeniin. Paraneminen oli helppoa, piti vain muistaa laittaa tippoja. Kuukausikontrollissa näkö oli hyvä lähelle ja kauas ja silmät olivat parantuneet hyvin.

Moni tuttava kertoo, että silmäni näkyvät nyt paremmin ja että olen nuoremman näköinen. Näytän myös innostuneemmalta, kun näen hyvin kauas ja lähelle.

Suosittelen kaikille ehdottomasti ikänäköleikkausta. On mukavampi elää, nähdä ja harrastaa ilman silmälaseja!

Mirjam, 64 v.

Olen todella tyytyväinen, että tulin linssileikkaukseen Eiraan. Nautin lasittomuudesta suunnattomasti. Lisäksi minua on huojentanut tieto, ettei linssileikkauksen jälkeen voi koskaan saada kaihia. Olen suositellut linssileikkausta jo ystävillenikin.

Aila Stenius


Olen erittäin tyytyväinen linssileikkaukseen, harmi vaan etten aiemmin tullut leikkaukseen. Silmälasit olivat aina tiellä, ja nyt en tarvitse laseja ollenkaan. Näköni on kuin pikkupojalla. Suosittelen!

Risto

 

Kokemuksia SMILE-laserleikkauksesta

elämäni on entistä huolettomampaa

Nelli sai silmälasit 10-vuotiaana ja päätti leikkauttaa silmänsä aikuisena. Nyt ei enää tarvitse huolehtia piilolinsseistä ja huuruisista silmälaseista.

 

"Elämänlaatuni on parantunut huomattavasti. Näen tarkasti lähelle ja kauas ja joka paikassa, suihkussakin. Väsyneenä voin mennä nukkumaan, eikä minun tarvitse huolehtia piilolinsseistä. Voin lähteä matkalle, eikä minun tarvitse miettiä, ovatko piilolinssit puhdistusnesteineen mukana. Elämän on entistä huolettomampaa!"

LUE LISÄÄ NELLIN KOKEMUKSISTA

Silmien laserleikkauksessa kannattaa todella panostaa laatuun

"Etukäteen minua vähän jännitti, että mitä jos jokin menee pieleen. Siksi oli tärkeää valita hyvä paikka. Olen iloinen, että päädyin Eiran sairaalaan. Silmälääkäri ja hoitajat olivat mahtavia.

"Valokuvaajan työssä silmäni eivät enää rasitu yhtä paljon. Tuntuu, että näkö on nyt parempi kuin koskaan aiemmin lasien kanssa.

Aaro Keipi

LUE LISÄÄ AARON KOKEMUKSISTA

"Olin käyttänyt laseja 10-vuotiaasta ja piilolinssejä 16-vuotiaasta asti, ja halusin niistä eroon. Työskentelen laboratoriossa ja mahdollisten roiskeiden riskin vuoksi en halunnut piilolinssien olevan silmissä. Matkustelen paljon ja reissuilla harmitti piilolinssien epäkäytännöllisyys.

"Leikkaus jännitti ihan hirveästi etukäteen, mutta kavereiden positiiviset kokemukset helpottivat. Loppujen lopuksi toimenpide oli helppo, kohtelu ystävällistä ja asiakas huomioitiin todella hyvin. Ensimmäinen päivä leikkauksen jälkeen oli sumeaa, iltaa kohden näkö parani ja oli lähes normaali seuraavana päivänä ja parani siitä vielä pikkuhiljaa.

"Monesti olen miettinyt miksi en tehnyt päätöstä aikaisemmin - ehkä piti kuulla tarpeeksi kokemuksia että kaikki menee hyvin. Kaiken kaikkiaan en voisi olla tyytyväisempi, elämänlaatuni on parantunut.

Henna, 29 v.

The greatest healthcare experience I've had since moving here. The doctors and nurses were comforting through my eye procedure, much more than I had expected.

John

Olen niin iloinen, kun elämä sujuu ilman silmälaseja helpommin. Huuruiset lasit eivät enää haittaa liikkumista kesällä tai talvella - ja tietokonetyöskentelykin on nyt vaivattomampaa.

Emma Piiriselle tehtiin Suomen ensimmäinen SMILE-toimenpide

SILMIEN LASERLEIKKAUS HELPOTTI LIIKUNNALLISEN ELÄMÄNTAPANI JATKAMISTA

Alppihiihtäjänä tunnettu Marcus Sandell hakeutui aktiiviuran jälkeen silmien laserleikkaukseen, joka toi laatua ja iloa liikunnalliseen elämäntapaan. 

"Kun kilpailu-urani jälkeen aloin tehdä yhä enemmän töitä tietokoneella, huomasin näön kehittyneen huonompaan suuntaan. Ja koska tykkään liikkua luonnossa kalastaen veneellä todella paljon merellä, metsästäen ja pelaten tennistä, halusin nähdä paremmin. Olin teettänyt aurinkolasit vahvuuksilla, mutta kun olin merellä myöhään, pimeän tullen piti vaihtaa peruslaseihin."

Marcus sanoo suosittelevansa silmien laserleikkausta, jonka jännittämistä voi lieventää puhumalla osaavan henkilökunnan kanssa. ”Olen urheilu-urani myötä kokenut monenlaisia tilanteita ja osaan nykyään hyvin erottaa asioita, joista kannattaa ottaa stressiä ja joista ei. Tässä toimenpiteessä ei ole mitään pelättävää.” 

LUE MARCUS SANDELLIN HAASTATTELU

Silmäni leikattiin viikko esitutkimuksessa käynnin jälkeen. Jo seuraavana päivänä ajoin autoa! Ainoana haittana koen, että korjailen edelleen ”haamusilmälasien” asentoa. Todella ammattimainen tekemisen laatu alusta loppuun. Kannattaa mennä!

Jari

 

Kokemuksia ICL-leikkauksista

Voin suositella leikkausta jokaiselle suuresta likinäöstä kärsivälle. En pysty sanoin kuvailemaan sitä, kuinka onnellinen olen tästä tuloksesta. Leikkaus on kallis ja riskit ovat toki aina olemassa, mutta elämä ilman laseja on todellakin sen arvoista!

Sari Huhtamaa

Kiitos Suomen parhaasta palvelusta ICL-operaation osalta! Kaikki minua hoitaneet olivat huippuammattilaisia ja välittivät potilaan hyvinvoinnista aidosti. Elämäni paras sijoitus ja päätös!

Jenna