Nivelrikkoon apua tekonivelleikkauksesta

Artroosi eli nivelrikko vaurioittaa nivelten rustoisia liukupintoja ja aiheuttaa kipua ja toiminnan vajausta. Se voi tehdä niveleen nestettä ja luukyhmyjä ja saada aikaan merkittävää nivelen liikelaajuuden pienenemistä.

Polven ja lonkan nivelrikko on varsin yleinen vaiva. Alkuvaiheen nivelrikkoon auttavat liike- ja liikuntahoidot sekä nivelrikkoon tarkoitetut lääkkeet. Jos nivelrikon aiheuttamat kivut haittaavat elämänlaatua merkittävästi ja ei-leikkaukselliset hoitokeinot on käytetty loppuun, on usein vaihtoehtona tekonivelleikkaus.

Nivelrikon ei-leikkauksellinen hoito

Liikunta on tärkeä toimintakyvyn ylläpitäjä nivelrikossa. Jos normaali liikunta ja urheilu eivät enää onnistu, voi harrastaa allasliikuntaa tai räätälöidä yhdessä fysioterapeutin kanssa sopivan henkilökohtaisen liikunta- ja harjoitusohjelman. Jos leikkaushoitoihin edetään, hyvä fyysinen ja lihaskunto auttavat toipumaan leikkauksesta nopeammin.

Nivelrikon oireita voidaan lievittää myös kipulääkkeillä. Tulehduskipulääkkeitä voidaan käyttää "vain tarvittaessa" -periaatteella. Parasetamoli on hyvä lääke, jos sen teho riittää. Se on vatsaystävällinen ja edullinen. Liiallista annostusta tulee välttää, koska suurina pitoisuuksina se voi olla maksalle vaaraksi. Tulehduskipulääkkeiden muita haittoja ovat  mahalaukun ärsytys, mahahaava ja jopa voimakas verenvuoto suolikanavaan. Voimakkaita kipulääkkeitä, kuten kodeiinia ja tramadolia, voidaan käyttää erittäin vaikeissa vaiheissa hetkellisesti, mutta yleensä niitä käytetään vain leikkausten yhteydessä.

Nivelnesteen liukkautta voidaan lisätä ja kipuoireita vähentää glukosamiinilla suun kautta otettavana lääkkeenä tai hyaluronaatilla niveleen suoraan pistettynä. Lievää ja keskivaikeaa nivelrikkoa sairastavista potilaista noin 50 % saa apua näistä lääkkeistä.

Glukosamiini on kuureittain tai pysyvästi käytettävä lääke ja hyaluronaatilla usein pistetään 3 pistoksen sarjoja kipeään niveleen noin viikon välein.
 

Vuosien kokemus ja viimeisin leikkaustekniikka

Tuki- ja liikuntaelinten vammojen ja vaivojen kanssa on turha sinnitellä: Eiran sairaalassa tavoitteena on asiakkaan olon ja elämän helpottaminen, ja usein se vaatii myös kirurgisia keinoja. Tärkeintä on löytää jokaiseen ongelmaan aina sopivin hoito. Potilaan ja lääkärin välinen kiireetön kohtaaminen on tae hoidon onnistumiselle.

Tekoniveltiimimme on tehnyt satoja lonkan ja polven leikkauksia uusimmilla tekniikoilla ja käytössämme on kaikki tekoniveltyypit.

Kokonaisvaltaiseen hoitoketjuumme kuuluu yöpyminen leikkauksen jälkeen viihtyisällä vuodeosastollamme ja nimetyn fysioterapeutin avustuksella aloitettu välitön kuntoutus leikkauksen jälkeen.

Leikkaukseen pääset ilman jonotusaikoja.

Varaa nyt vastaanottoaika tekonivelkirurgiaan erikoistuneelle ortopedillemme!

Varaa aika ortopedian ja traumatologian erikoislääkärin vastaanotolle nettiajanvarauksestamme.
Hän selvittää mikä on paras vaihtoehto nivelrikon hoitoon.

Halutessasi voit kysyä lisätietoja tekonivelleikkauksista sähköpostitse leikkausosasto@eiransairaala.fi

Eiran sairaalan tekonivelkirurgiaan erikoistuneet ortopedit
Ortopedian ja traumatologian erikoislääkäri Harri Hietaranta Eiran sairaalassa on erikoistunut tekonivel- ja tähystyskirurgiaan. Hietaranta Harri Ortopedian ja traumatologian erikoislääkäri Varaa aika
Ortopedi Jyri Lepistö Eiran sairaalassa, erityisosaaminen lonkan tekonivel- ja tähystyskirurgia, jalkaterän ja alaraajojen tähystyskirurgia. Lepistö Jyri Ortopedian ja traumatologian erikoislääkäri Varaa aika
Hinnasto
Ortopedia Hinta  
Ortopedin vastaanottokäynti, 20 min
alk. 130 €  
 
Erikoislääkärit
   
Hietaranta Harri, ortopedian ja traumatologian erikoislääkäri
Kaartinen Esko, ortopedian ja traumatologian erikoislääkäri
Lepistö Jyri, ortopedian ja traumatologian erikoislääkäri
   

Käsikirurgi


Käsikirurgin vastaanottokäynti, 30 min
alk. 120 €  

Erikoislääkärit
   
Hyrkäs Jukka, käsikirurgian erikoislääkäri     

Käsikirurgia
 
Hinta

Eiran Terveystili*
Rannekanavan hermopinneleikkaus nukutuksessa
alk. 3015 € 258,25 €/kk
Kämmenkalvon aukaisu yleisanestesiassa
alk. 4033 € 343,08 €/kk
Lonkka
   
Lonkkanivelen tähystys sis. pienen toimenpiteen
 alk. 7837 €
660,08€/kk
Tekonivelleikkaus, lonkka
alk. 15225 €
1275,75 €/kk
Nilkka
   
Nilkan tähystys, nukutuksessa
4300 €
365,33 €/kk
Nivelsiteen ompelu / uudelleenkiinnitys nukutuksessa
5045 €
427,42€/kk
Olkapää
   
Olkapään tähystys ja toimenpide
4583 €
388,92 €/kk
Olkanivelen kiertäjäkalvosimen korjausleikkaus
6968 €
587,67 €/kk
Polvi
   
Polven tähystys, paikallispuudutuksessa
2562€
220,50 €/kk
Polven tähystys, selkäpuudutuksessa
3745 €
319,08 €/kk
Eturistisidekorjaus, selkäpuudutuksessa
6850 €
577,83 €/kk
Polven tekonivelleikkaus
 alk. 15750 €
1319,50 €/kk
Vastaanottokäynnin hintaan lisätään poliklinikkamaksu 26,30 €. Kanta-maksu on 2,70 € ja veloitetaan kaikista Omakantaan tallennettavista käynneistä. Asiantuntijakohtaiset hinnat löydät asiantuntijan omasta profiilista. Hintoihin ei sisälly laboratorio- tai röntgentutkimuksia.
*Eiran Terveystilillä esim. 12 kk:n korottomalla osamaksulla (sisältää käsittelymaksut yht. 84 €).
Kysy lisää Eiran palveluista
Nimi
Puhelin
Email
Viesti