Neurologian erikoislääkäri Sari Kiuru-Enari Eiran sairaalassa, erityisosaaminen myös harvinaisemmista neurologisista sairauksista.

Kiuru-Enari Sari

Neurologian erikoislääkäri
Tutkinto:Dr Med, LT, neurologian dosentti
Kielitaito:Suomi, Ruotsi, Englanti, Saksa

Olen valmistunut lääkäriksi Saksasta Freiburgin ylipistosta 1983, saanut laillistuksen LL:ksi Helsingin yliopistosta (HY) samana vuonna, työskennellyt sen jälkeen yleislääkärinä Ruotsissa Åressa palaten kotikaupunkiini Helsinkiin 1985. Aloitin silloin työskentelyn HYKS:n sisätautien klinikassa, siirtyen myöhemmin erikoistumaan neurologian klinikkaan. Erikoistumisen ohella aloitin sittemmin hyvin poikkitieteelliseksi muodostuneen tutkimustyön HYKS/ HY:ssä, joka vei minut mm. 1989 maailmankuuluun prof. Blas Frangionen tutkimuslaboratorioon New York:n yliopistosairaalaan (USA), väittelin lääketieteen tohtoriksi 1995, ja 2006 minusta tuli HY:n neurologian dosentti.

Kuluneiden vuosikymmenien kliininen työ erilaisissa tehtävissä HYKS:n neurologian klinikassa yhdistyneenä tutkimusyhteistyöhön monien kliinisten erikoisalojen edustajien (eritoten sisätaudit, keuhkotaudit, neurofysiologia ja kliininen fysiologia, neuroradiologia, patologia, plastiikkakirurgia ja hammaslääketiede) sekä suomalaisten ja ulkomaalaisten perustutkijoiden kanssa, on antanut erinomaisen mahdollisuuden jatkuvaan oppimiseen, ei pelkästään neurologian vaan laajemminkin lääketieteen alalla.  Tätä on tukenut myös pitkään jatkunut työ yksityisvastaanotolla potilaiden neurologisten huolien ja ongelmien parissa. Tutkin ja hoidan mielelläni kaikkia aikuisneurologisia potilaita, ja myös vähän vanhempia lapsia (>12v.) joilla on päänsärkyongelmaa. 

Vastatessani HYKS:n neuromuskulaarisairauksien (ääreishermo- ja lihassairaudet) poliklinikasta, minulle kertyi erityisasiantuntemusta harvinaisemmista neurologisista sekä perinnöllisistä että ei-perinnöllisistä sairauksista.  Vastaan mielelläni potilaiden neurologisesta diagnostiikasta, hoidosta ja potilaiden tukemisesta niin suomen, ruotsin, englannin kuin saksan kielellä.

Erikoisalat:Neurologia
Erityisosaaminen:Pitkä kliininen neurologinen kokemus Helsingin yliopiston sairaalassa 1980-luvun puolesta välistä, vuodesta 2002 myös harvinaisten perinnöllisten ja ei-perinnöllisten neurologisten sairauksien parissa, varsinkin neuromuskulaaristen sairauksien  (lihastaudit ja ääreishermoston sairaudet) vastaavana erityisosaajana. Tiivis pitkäkestoinen yhteistyö kliinisellä ja tieteellisellä saralla muiden erikoisalojen (erityisesti sisätaudit, keuhkotaudit, neurofysiologia ja kliininen fysiologia, neuroradiologia, patologia, plastiikkakirurgia, hammaslääketiede ) ja useiden suomalaisten (varsinkin HY, Biomedicum) sekä ulkomaisten perustutkimusryhmien kanssa.
Hinnat:
Vastaanotto enint. 30 min erikoislääkärialk. 172,00 €
Vastaanotto enint. 45 min erikoislääkärialk. 205,00 €
Vastaanotto enint. 60 min erikoislääkärialk. 236,00 €
Etävastaanotto enint. 20 min erikoislääkärialk. 95,00 €
Etävastaanotto enint. 30 min erikoislääkärialk. 147,00 €
Etävastaanotto enint. 45 min erikoislääkärialk. 173,00 €
Etävastaanotto enint. 60 min erikoislääkärialk. 189,00 €
Vastaanottokäynnin hintaan lisätään poliklinikkamaksu 26,30 €. Sarjakäynteihin lisätään poliklinikkamaksu 6,30 €/kerta. Kanta-maksu on 2,70 € ja veloitetaan kaikista käynneistä, joihin liittyy tietojen tallentaminen Kanta-arkistoon.
Katso ajanvarausehdot.
Julkaisut:LT 1995 (Helsingin yliopisto), neurologian dosentti 2006 (Helsingin yliopisto), julkaisuni kansainvälisissä tieteellisissä sarjoissa liittyen eritoten perinnöllisten ja ikääntymiseen liittyvien amyloidoosien sekä erilaisten neuromuskulaarisairauksien kliinisiin ja patologisiin ilmentymiin, sekä näiden molekyylitason syntymekanismien selvityksiin
Varaa aika asiantuntijalle

Seuraavat vapaat ajat

HUOM! Hoidan osan vastaanotoista puhelimitse. Valitsemalla ajan jossa lukee ”Puhelinvastaanotto”, soitan sinulle varaamanasi aikana antamaasi puhelinnumeroon.
ti 4.6.
10.00
1 h 0 min
Neurologian erikoislääkäri Sari Kiuru-Enari Eiran sairaalassa, erityisosaaminen myös harvinaisemmista neurologisista sairauksista.
Kiuru-Enari Sari
Neurologian erikoislääkäri
Eiran lääkäriasema