Reseptit on hyvä muistaa uusia ajoissa, etenkin säännöllisesti käytettävien lääkkeiden reseptit. Lisäksi ennen lomaa on hyvä varmistaa, että lääkkeitä riittää loman ajaksi.

Reseptin uusiminen perustuu lääkärin arvioon ja uusiminen voi edellyttää kontrollikäyntiä lääkärin vastaanotolla tai laboratoriotutkimuksissa ennen reseptin uusimista. Esimerkiksi PKV-lääkkeitä ei uusita ilman, että lääkäri tapaa potilaan vastaanotolla.

Omakanta.fi-palvelusta näet, kuinka kauan kukin resepti on voimassa.

 

Reseptien uusiminen Eirassa on helppoa ja nopeaa.

Reseptien uusiminen on mahdollista seuraavasti:

  • Jättämällä soittopyynnön ajanvarauksen kautta hoitavalle lääkärille
  • Lääkärin etävastaanotolla puhelimitse /videovastaanoton avulla
  • Lääkärin vastaanotolla Eiran lääkäriasemalla

Huomioithan, että reseptejä ei voi uusia Omakanta-palvelusta suoraan.

 

Kaikki Eirassa kirjoitettavat reseptit ovat sähköisiä eli eReseptejä

eResepti tarkoittaa sitä, että resepti on sähköisesti tehty ja lääkkeet ovat noudettavissa apteekista Kela-kortilla. Paperireseptit ja apteekkiin soitetut puhelinreseptit ovat poistuneet käytöstä. Kaikki reseptitiedot tallentuvat valtakunnalliseen, Kelan ylläpitämään, tietokantaan. Hoidon jatkuvuus ja tiedonkulku potilaan ja hoitavien henkilöiden välillä paranee, kun reseptitiedot ovat tallennettuna yhdessä paikassa.

Omakanta.fi:sta voit tarkistaa mitä reseptejä sinulle on määrätty, kauan resepti on voimassa ja paljonko resepteissäsi on lääkkeitä jäljellä. eReseptin lääkkeet voit noutaa mistä tahansa apteekista Suomessa.

 

Reseptin uusiminen soittopyynnöllä

Voit soittaa asiakaspalveluumme 09 1620 570 ja jättää hoitavalle lääkärillesi soittopyynnön reseptin uusimista varten. Puhelimitse uusituista resepteistä lääkärillä on oikeus veloittaa reseptinuusimismaksu antamansa hinnan mukaisesti ja saat uusimisesta e-laskun sähköpostiisi. Lääkkeet ovat noudettavissa mistä tahansa Suomen apteekista.

 

Reseptin uusiminen etävastaanotolla

Etävastaanotto on kätevä ratkaisu reseptin uusimiseen. Useimmat ammatinharjoittajamme pitävät etävastaanottoja erillisestä pyynnöstä. Ole yhteydessä asiakaspalveluumme 09 1620 570 sopiaksesi etävastaanotosta hoitavasi lääkärin kanssa. Lääkäri veloittaa etävastaanotosta hinnaston mukaisen maksun. Lääkkeet ovat noudettavissa mistä tahansa Suomen apteekista. Huomioithan, että etävastaanotolla ei määrätä tai uusita pääasiassa keskushermostoon vaikuttavia PKV-lääkkeitä.

 

Reseptin uusiminen vastaanotolla

Mikäli edellisestä vastaanottokäynnistä on vierähtänyt aikaa, reseptin uusiminen on hyvä tehdä varaamalla vastaanottoaika hoitavalle lääkärillesi. Samalla hän tarkistaa käytettyjen lääkkeiden toimivuuden ja annostuksen ja päivittää tarvittaessa reseptin. Tunnistautumalla Omat varaukset -osioon nettisivuillamme näet sinua viimeksi hoitaneen lääkärin tiedot ja voit helposti varata hänelle uuden vastaanottoajan.

 

Eiran työterveysasiakkaiden reseptien uusiminen

Työterveysasiakkaiden reseptin uusi ensisijaisesti Eiran työterveyslääkäri. Mikäli hän ei ole paikalla, reseptin uusimisen voi tehdä muut yleislääkärimme. Uusiminen tapahtuu joko jättämällä soittopyynnön, varaamalla etävastaanoton tai varaamalla vastaanottokäynnin Eiran lääkäriasemalle.

 

PKV-lääkkeiden uusiminen

PKV-lääkkeiden määrääminen ja uusiminen perustuu aina pitkään hoitosuhteeseen ja reseptin uusimisen hoitaa aina hoitava lääkärisi. PKV-lääkkeitä ei uusita ilman vastaanottokäyntiä. PKV-lääkkeitä ovat unilääkkeet, rauhoittavat lääkkeet ja vahvat kipulääkkeet.