Kenelle katkaisuhoito on tarkoitettu?

Katkaisuhoito Eirassa on tarkoitettu henkilöille, jotka eivät itse pysty katkaisemaan alkoholin käyttöään. Teemme puhtaasti alkoholivieroitusta. Osastollamme ei hoideta huumausaineiden käyttäjiä.

 

voinko tulla katkaisuhoitoon päihtyneenä?

Voit olla alkoholin vaikutuksen alainen osastolle saapuessa. Ennen hoidon aloitusta teemme promillemäärän tarkistuksen ja mittaamme verenpaineen ja pulssin.

 

MITEN KATKAISUHOITO TOTEUTetAAN EIRAN SAIRAALASSA?

Katkaisuhoito tapahtuu Eiran sairaalan vuodeosastolla yhden hengen huoneessa aina yksityisyyttä kunnioittaen.

Saavuttuasi Eiran sairaalaan katkaisuhoitoon sinulle valitaan aina oma lääkäri, joka vastaa hoidostasi. Onnistuneen hoidon perustana ovat hyvin räätälöity lääkitys ja keskustelut lääkärin sekä hoitohenkilökunnan kanssa. Lääkäri keskustelee kanssasi alkoholitaustastasi, elämään liittyvistä ongelmista ja hoidon toteutuksesta. Päihdelääkäri tekee lisäksi yleistutkimuksen ja arvioinnin, milloin voimme aloittaa vieroituslääkityksen.

Voit myös tulla lääkärin vastaanotolle hakemaan apua alkoholiongelmaasi. Ota yhteyttä kokeneisiin alkoholiongelmien hoidon asiantuntijoihin, luottamuksella. Ajan lääkärin vastaanotolle voit varata ajanvarauksestamme puh. 09 1620 570.

 

Voinko tulla katkaisuhoitoon ilman lähetettä?

Kyllä voit. Voit varata hoitopaikan puhelimitse vuodeosastolta 09 1620 200. Kartoitamme taustasi, varaamme sinulle vuodepaikan ja sovimme hoitavan lääkärin kanssa hoidon aloittamispäivän. 

 

Kuinka nopeasti pääsen hoitoon?

Hoitopaikan voit saada jo samalle tai seuraavalle päivälle. Palvelemme 7 päivänä viikossa. Emme kuitenkaan ota potilaita vastaan vuodeosastolle iltaisin klo 18.00 jälkeen eikä yöaikaan.

 

KUINKA pitkää hoitojaksoa suosittelette?

Hoitojakson pituuteen vaikuttaa suuresti asiakkaan alkoholitausta ja ikä. Iäkkäät potilaat tarvitsevat yleensä pidemmän hoitoajan kuin nuoremmat.

Minimihoitojakso on kaksi vuorokautta. Katkaisuhoitopakettiin sisältyy katkaisuhoidon jälkeen aina jälkitarkastus päihdelääkärin vastaanotolla. Parhaimpiin hoitotuloksiin päästään vähintään kolmen vuorokauden hoitojaksolla.

 

Tarvitseeko minun maksaa hoito ennakkoon?

Hoidon aloittaminen edellyttää ennakkomaksun maksamista. Ajankohtaiset tiedot maksuista löydät täältä.

Ennakkomaksu kattaa kaksi hoitovuorokautta, lääkityksen, kaksi päihdelääkärin tapaamista, peruslaboratorionäytteet sekä hoitojakson jälkeisen vastaanottokäynnin päihdelääkärillä.

Katkaisuhoitoon ilman lääkärin lähetettä

Hoidamme alkoholivieroituspotilaita vuodeosastollamme pitkällä ja vankalla kokemuksella – aina asiakkaamme yksityisyyttä kunnioittaen.

Soita 09 1620 200, olemme auki 24/7.

Hoitopaikan saa useimmiten samalle tai seuraavalle päivälle. Palvelemme myös viikonloppuisin ja pyhinä. Tiedustele ennakkoon saatavuutta puhelimitse. 

Halutessasi voit varata ajan myös päihdelääkärin vastaanotolle nettiajanvarauksestamme.

HUOM! Osastolla ei hoideta huumausaineiden käyttäjiä.

Lue lisää
Katkaisu_mies_600x450.jpg
Eira Päihdeklinikka

Eiran Päihdeklinikka on yksityinen hoitoyksikkö Helsingissä. Olemme hoitaneet alkoholiriippuvuutta jo vuodesta 1985. Kaikilla hoitoon osallistuvilla henkilöillä on terveydenhuoltoalan tai päihdetyön koulutus, ja hoito tapahtuu aina yksityisyyttä kunnioittaen. Vastaanotolle pääset aina ilman lähetettä ja nopeasti. Jos tarvitset tai läheisesi tarvitsee apua alkoholismiin, ota rohkeasti yhteyttä!

Lue lisää
Katkaisu_mies_600x450.jpg
Katkaisuhoito

Katkaisuhoito Eiran sairaalassa on tarkoitettu henkilöille, jotka eivät itse pysty katkaisemaan alkoholin käyttöä. Meillä on usean vuoden kokemus katkaisuhoidosta ja laaja asiantuntijatiimi hoidon tukena. Katkaisuhoito tapahtuu vuodeosastollamme yhden hengen huoneissa - aina yksityisyyttä kunnioittaen. Hoitoon pääset ilman lääkärin lähetettä 7 päivänä viikossa.

Lue lisää
Paihde_3kk_kuntoutus_ryhma_600x450.jpg
3 kuukauden päihdekuntoutusohjelma ja vertaistukiryhmä

3 kk päihdekuntoutusohjelma Eiran sairaalassa sisältää säännölliset kerran viikossa tapahtuvat vertaistukiryhmäkäynnit. Lisäksi 3 kk:n päihdekuntoutusohjelmaan sisältyy 2 päivän mittainen intensiivijakso.

Lue lisää
Katkaisu_alkoholi_600x450.jpg
Jäikö putki päälle? Päihdeterapeutin vinkit selvään arkeen

Jos alkoholin juominen on jäänyt päälle loman aikana ja siitä luopuminen tuntuu hankalalta, on apu tarpeen. Eiran sairaalan päihdeterapeutti Jussi Kinnusen vinkeillä apua lopettamiseen ja selvään arkeen.

Lue lisää