Mikä on Eira 12 kk:n päihdekuntoutusohjelma?

Ensimmäisenä Suomessa tarjoamme vuoden kestävän päihdekuntoutusohjelman, jossa päihteiden käytön, oireen, lisäksi keskitymme löytämään ja hoitamaan syyt oireen taustalta. Kokonaisvaltainen lähestymistapamme rakentuu näyttöön perustuvasta lääketieteellisestä ja psykoterapeuttisesta hoidosta yhdistettynä vertaistukiryhmätoimintaan.

 

Nopeasti hoitoon

Mikäli oma tai läheisesti alkoholin käyttö huolestuttaa, ota rohkeasti yhteyttä ja varaa aika päihdelääkärin vastaanotolle. Ajan vastaanotolle saat varattua helposti nettiajanvarauksestamme ilman lähetettä. 

 

Uusi intensiivinen psykoterapiajakso tuo nopeasti tuloksia

Eira 12 kk:n päihdekuntoutusohjelma sisältää 2 viikon psykoterapeuttisen intensiivijakson yhteistyökumppanimme HouseOfTherapy:n kartanohuvilassa täysihoidolla.


Terapiamalli on täysin uudenlainen ja perustuu tieteellisen näytön pohjalta niihin tekijöihin, jotka ennustavat tuloksekkaimpia ja nopeammin saavutettavissa olevia muutosprosesseja.


Intensiivijakson avulla palautetaan tehokkaasti työ- ja toimintakykyä. Yhdessä oman psykoterapeutin kanssa selvitetään päihteiden käyttöön johtaneet ydinsyyt, käsitellään niitä ja etsitään toimivia ratkaisuja oman elämän hallinnoimiseksi. Jaksolla ymmärrystä omaan tilanteeseen vahvistetaan myös ammattitaitoisen päihdeterapeutin avustuksella. Kaikilla psykoterapeuteillamme on Valviran vahvistama terveydenhuoltoalan ammattipätevyys.


Kuntoutusta tukemaan voidaan sisällyttää asiakkaan tarpeiden mukaisesti tapaamisia myös muiden asiantuntijoiden kuten työnohjaajien, prosessikonsulttien, liikunnanohjaajien- ja valmentajien kanssa. Näin saamme räätälöityä juuri sinulle sopivan kokonaisvaltaisen ratkaisukeskeisen hoitokokonaisuuden.


Kaikki toiminta perustuu ehdottomaan luottamukseen asiakkaan yksityisyyttä suojaten. Laadukkaat puitteet, palvelu sekä asiakkaan valittavissa olevat palauttavat aktiviteetit tukevat tehokasta terapiatyöskentelyä.

 

Kenelle 12 kk:n päihdekuntoutusohjelma sopii?


Eiran päihdekuntoutusohjelma on tarkoitettu kaikille, jotka tarvitsevat pitkäjänteistä tukea alkoholiriippuvuuden hoidossa ja haluavat saavuttaa muutoksen. Ohjelma on monipuolinen ja pitkäkestoinen. Tiivis yhteistyö terveydenhuollon ammattilaisten kanssa antaa parhaan mahdollisen tuen oman elämän hallintaan jatkossa.

 

 

 

Hoidon sisältö:

Hoidon aloitus

Hoitoon voit hakeutua varaamalla ajan päihdelääkärin vastaanotolle helposti nettiajanvarauksestamme.
Vastaanotolla tehdään päihdelääkärin arvio, määritetään tarvittavat laboratoriotutkimukset ja arvioidaan mahdollisen muun hoidon esim. masennuksen hoidon tarve.


Mikäli sinulla on tarvetta ensin katkaisuhoidolle, ota yhteyttä: 09 1620 200 (24/7) ja tiedustele vapaita paikkoja.

 

2 viikon intensiivijakso

Päihdelääkärin arvion jälkeen sovitaan 2 viikon psykoterapeuttinen intensiivinen kuntoutusjakso yhteistyökumppanimme HouseOfTherapy:n voimaannuttavassa kartanohuvilassa Loimaalla.

Tarkka lääketieteellinen seuranta ja tuki koko hoidon ajan

Kuntoutuksen tuloksia seurataan päihdelääkärin vastaanottokäynneillä ja laboratoriotestein säännöllisesti. Ohjelmaan sisältyy hyvinvointia ja tervehtymistä mittaavat laboratoriokokeet ja säännölliset tapaamiset päihdelääkärin vastaanotolla noin 3 kk:n välein. Päihdelääkäri analysoi tutkimustulokset ja pääset keskustelemaan hoidon etenemisestä sekä arvioidaan mahdollisen muun hoidon tarve.

Säännölliset tapaamiset vertaistukiryhmässä tukevat arjessa selviytymistä

2 viikon intensiivijakson jälkeen kuntoutus jatkuu kerran viikossa Eiran sairaalassa ohjattuna vertaistukiryhmänä kahdentoista kuukauden ajan. Säännöllisillä tapaamisilla tuetaan hyvin alkanutta toipumisprosessia. Vertaistukiryhmän toiminta pohjautuu kognitiiviseen terapiaan, jossa saat työkaluja muutokseen ja riippuvuudesta vapautumiseen. Vertaistukiryhmän ohjaaja on säännöllisesti yhteydessä sinua hoitavan päihdelääkärin kanssa.

Vertaistukiryhmän ohjaajana toimii päihdeterapeutti Jussi Kinnunen, lue lisää vertaistukiryhmästä. 

 

Loppuarvio ja jatkosuunnitelma 12 kk:n kuluttua

12 kk:n kuluttua kuntoutuksen aloituksesta on loppuyhteenveto päihdelääkärin vastaanotolla. Päihdelääkärin kanssa keskustellen laaditte jatkosuunnitelman, joka tukee ja vahvistaa uutta päihteetöntä elämää.
Älä odota! Varaa aika päihdelääkärin vastaanotolle!
Seuraavat vapaat ajat
ti 25.6.
13.00
30 min
Päihdelääkäri Santeri Kenttä Eiran sairaalassa on erikoistunut päihdeongelmien ja -katkaisun hoitoon.
Kenttä Santeri
Päihdelääkäri
Eiran lääkäriasema
Puhelinvastaanotto
HUOM! Hoidan osan vastaanotoista puhelimitse. Valitsemalla ajan jossa lukee ”Puhelinvastaanotto”, soitan sinulle varaamanasi aikana antamaasi puhelinnumeroon. 

Varaathan ensikäynnille 40 min vastaanottoajan. Vanhat asiakkaat voivat varata 30 min ajan.

Näytä seuraavat vapaat ajat
Hinnasto
Päihde Hinta Eira Terveystili*
Päihdelääkärin vastaanotto, 40 min
Ensimmäinen vastaanottokäynti
alk. 214 €  
Päihdelääkärin vastaanotto, alk. 30 min
Jatkokäynnit
alk. 163 €  
Psykiatrin vastaanotto, 30 min              alk. 197 €  
Päihdeterapeutin vastaanotto, 60 min alk. 148 €  
Päihdetyöntekijä, sairaanhoitaja vastaanotto, 40 min alk. 79 €  
Päihdetyöntekijä, sairaanhoitaja vastaanotto, 60 min
Ensimmäinen vastaanottokäynti
 alk. 117 €
 

Asiantuntijat:

   
Granat Simo, päihdeklinikan vastaava lääkäri, erikoislääkäri, päihdelääketieteen erityispätevyys
Kenttä Santeri, päihdelääkäri
Kinnunen Jussi, päihdeterapeutti, seksuaaliterapeutti, sertifioitu TRE-ohjaaja
Suhonen Heini, päihdetyöntekijä, sairaanhoitaja
Österman Hannele, psykiatrian erikoislääkäri, päihdelääketieteen erityispätevyys
   
Katkaisuhoito kts hinnasto   

12 kuukauden päihdekuntoutusohjelma

Sisältää:
2 viikon psykoterapiaan perustuva kuntoutusjakso Loimaalla/HouseOfTherapy
Ohjattu vertaistukiryhmä kerran viikossa 12 kk:n ajan
Päihdelääkärin vastaanottokäynti x 5
Alkoholinkäytön laboratoriokokeet x 3

Ennakkomaksu tulee suorittaa ennen 2 viikon kuntoutusjaksoa


11900 €

998,67 €/kk 

3 kuukauden päihdekuntoutusohjelma

Sisältää:
2 päivän intensiivijakson
3 kk ohjattu vertaistukiryhmä

Ennakkomaksu ja kuitti esitetään kurssin vetäjälle kurssin alussa

1430 €

126,17 €/kk 
Vertaistukiryhmä
Toimii jatkohoitona päihdekuntoutusohjelmille
Maksu suoritetaan etukäteen.
510 €
/12 kertaa
 
Vastaanottokäynnin hintaan lisätään poliklinikkamaksu 26,30 €. Kanta-maksu on 2,70 € ja veloitetaan kaikista Omakantaan tallennettavista käynneistä. Asiantuntijakohtaiset hinnat löydät asiantuntijan omasta profiilista.
*Eira Terveystilillä esim. 12 kk:n korottomalla osamaksulla.
Halutessasi voit kysyä lisää! Käsittelemme kaikki yhteydenotot ehdottoman luottamuksellisesti.
Nimi
Puhelin
Email
Viesti
Lue Eiran Päihdeklinikan palveluista
Katkaisu_mies_600x450.jpg

Eira Päihdeklinikka

Eiran Päihdeklinikka on yksityinen hoitoyksikkö Helsingissä. Olemme hoitaneet alkoholiriippuvuutta jo vuodesta 1985. Kaikilla hoitoon osallistuvilla henkilöillä on terveydenhuoltoalan tai päihdetyön koulutus, ja hoito tapahtuu aina yksityisyyttä kunnioittaen. Vastaanotolle pääset aina ilman lähetettä ja nopeasti. Jos tarvitset tai läheisesi tarvitsee apua alkoholismiin, ota rohkeasti yhteyttä!

Lue lisää
Katkaisu_mies_600x450.jpg

Katkaisuhoito

Katkaisuhoito Eiran sairaalassa on tarkoitettu henkilöille, jotka eivät itse pysty katkaisemaan alkoholin käyttöä. Meillä on usean vuoden kokemus katkaisuhoidosta ja laaja asiantuntijatiimi hoidon tukena. Katkaisuhoito tapahtuu vuodeosastollamme yhden hengen huoneissa - aina yksityisyyttä kunnioittaen. Hoitoon pääset ilman lääkärin lähetettä 7 päivänä viikossa.

Lue lisää