rasvansiirto kasvoihin

Ikääntyessä rasvaa katoaa mm. silmien ja suun ympäriltä, ohimoilta, poskien yläosista, leukakulmista, huulista ja korvannipukoista. Pehmytkudosta voi kadota myös sairauden, tapaturman tai leikkauksen myötä. 
Perimän myötä voi olla jo nuorena esimerkiksi litteät poskipäät, syvät ja tummat silmänaluset tai pieni leuka. Oman rasvan siirto ikääntyneille alueille on luonnollinen ja pehmeä plastiikkakirurginen vaihtoehto.

Oman rasvan siirto ikääntyneille alueille on luonnollinen ja pehmeä plastiikkakirurginen vaihtoehto. Rasvansiirron avulla kasvoihin palautetaan pehmytkudosta ja täyteläisyyttä kasvojen ohentuneille, painuneille ja rypistyville alueille ja näin loivennetaan ryppyjä ja juonteita. Rasvansiirto sopii kasvojen vähäisen löysyyden korjaamiseen. Rasvansiirto sopii myös hyvin pienten silmänaluspussien häivyttämiseen. 

Kasvojen verisuonet reagoivat rasvansiirtoon kasvattamalla uudisverisuonihaaroja kohti siirrettyjä soluja. Elävät solut lisäävät ihon kimmoisuutta ja verenkiertoa, ja ihon laadun ja värin parantuminen on tavallista. Kasvojen täyteläistyminen saa kasvot näyttämään nuoremmilta, levänneiltä ja virkeämmiltä. 
Samalla väsynyt, uupunut ja harmahtava yleisilme virkistyy.

Mihin kasvojen osiin tehdään rasvansiirtoa?

Rasvaa voidaan toimenpiteen yhteydessä kerätä kehosta isompikin määrä ja siirtää laajasti, mm. 

 • otsaan, 
 • kulmakarvojen ja kulmaluiden seutuun, 
 • silmäkulmiin, 
 • ohimoille, 
 • silmien alle, 
 • poskipäähän, 
 • poskiin, 
 • korvien eteen, 
 • korvannipukoihin, 
 • nenänpieliin, 
 • suupieliin, 
 • leukaan ja
 • huuliin. 

  Suositeltavaa on, että yhdellä toimenpiteellä käsitellään kasvojen alue laajasti, jolloin mittasuhteet säilyvät ja tulos on luonnollinen.
 

Paras lopputulos saadaan kasvojen vähemmän liikkuvilla alueilla

Paras lopputulos saadaan kasvojen vähemmän liikkuvilla alueilla esim. silmienympärykset, posket, ohimot, kulmat. Toistuva liike häiritsee pienten, hentojen suonten kasvua. Siksi vähemmän liikkuvalla alueella rasva tarttuu paremmin kuin esim. suun seudussa. 
Rasvaa voidaan siirtää neulalla pinnallisesti ryppyihin kuten otsaan, poskien juonteisiin, huultenympärysryppyihin. Samassa yhteydessä rasvaa voidaan siirtää myös kämmenselkiin ja muuallekin vartalon etupuolelle.
Rasvasiirron avulla ei voida häivyttää syviä poimuja tai laskoksia esim. suupielistä, mutta rasvansiirrolla voidaan pehmentää ja loiventaa niitä.


Jos ongelmana on alakasvojen ja leuanalusen / kaulan löysyys ja hamsteripussit, rasvansiirrolla ei saada toivottua lopputulosta, vaan perinteinen kasvojenkohotus tuo silloin paremman tuloksen.
Mikäli täytettä halutaan pelkästään ohuisiin huuliin/ huulten pystyryppyihin tai nenän /suupielten juonteisiin, hoito voidaan tehdä hyaluronihappotäyteaineilla

 

RASVANSIIRTO KASVOIHIN WAL-TEKNIIKAN (WATER-ASSISTED LIPOSUCTION; VESISUIHKUAVUSTEINEN RASVAIMU) AVULLA.

Käytämme Eiran sairaalassa vesisuihkuavusteista rasvaimua eli WAL-tekniikkaa rasvansiirron yhteydessä.
WAL-tekniikka on vesisuihkuavusteinen rasvaimun uusi menetelmä, jossa imukärjestä tuleva nestesuihku ensin puuduttaa kudokset tasaisesti, ja sitten toimii apuna rasvasoluja irrottaen ja hermoja, verisuonia ja lymfakudosta säästäen.

Siirre on ohutta ja tasalaatuista ja elävien solujen osuus on yli 90%.  Löysä siirre asettuu ja levittyy ohuessa kudoksessa paremmin kuin paksu siirre. Ohuen siirteen avulla pystytään välttämään terävien rajojen syntyminen.
Ohuessa siirteessä on enemmän nestettä ja tekniikassa tehdään ylitäyttöä, jotta lopputulos olisi mahdollisimman lähellä asiakkaan toivomusta. 

Toimenpide

Huomioitavaa ennen toimenpidettä

Koska tupakointi ja kaikki nikotiinituotteet estävät verisuonten kasvua, tupakointi ja nikotiinituotteiden käyttö tulisi lopettaa viimeistään 3 kk ennen rasvansiirtoa. 
Omega-rasvahappovalmisteiden ja kalaöljykapseleiden käyttö ja runsas valkosipulin syönti altistaa verenvuodolle ja mustelmille ja niiden käyttö tulee lopettaa 2 kk ennen toimenpidettä. Tulehduskipulääkkeiden käyttö tulee lopettaa 2 viikkoa ennen toimenpidettä. 

Toimenpiteen kulku

Plastiikkakirurgi suunnittelee, valokuvaa ja piirtää kasvot (ja muut alueet) ennen leikkausta. 
Laajat toimenpiteet kasvoihin tehdään yleensä nukutuksessa/kevyessä nukutuksessa, pienet toimenpiteet esim. alaluomien ja poskipäiden sekä huulten seutuun voidaan tehdä paikallispuudutuksessa. 

Rasvan ottokohtaan ruiskutetaan pienen pistoaukon kautta WAL-vesisuihkurasvaimutekniikalla nestettä ja rasvaa imetään suunniteltu määrä. 
Siirrettävästä rasvasta poistetaan ylimääräinen neste alipaineimulla. 
Kasvoihin tehdään neulalla pistoja, joiden kautta siirtokanyyli viedään ihon alle. Siirre ruiskutetaan pieninä pisarajonoina mahdollisimman tasaisesti toivotuille alueille. 
Siirteeseen jää poistosta huolimatta noin 15-25% nestettä ja nesteen vuoksi tehdään jonkin verran ”ylitäyttöä”, jotta lopullinen tulos vastaisi mahdollisimman lähelle toivottua. 

Heti toimenpiteen jälkeen kasvot ovat turvonneet siirteen ja kanyylikäsittelyn vuoksi. Lisäksi mustelmia saattaa esiintyä sekä kasvoissa että rasvanottokohdassa.
Toimenpide kestää nukutuksineen siirron laajuudesta riippuen 1 – 2,5 tuntia.

 

Toimenpiteen jälkeen

Rasvan siirron jälkeen hoidettavat alueet kasvoissa turpoavat voimakkaasti ja turvotus kestää 1-2 viikkoa. Siirtoalueiden liikuttelua tulee välttää noin 5-6 vrk:n ajan.
Ottokohdissa voi olla tuntohäiriöitä useiden kuukausien ajan, ja tunnon normalisoituminen voi viedä vuoden

Turvotus vähenee siten, että ensin kudoksesta häviää ylimääräinen neste. Karkea arvio on, että WAL-tekniikan avulla tehdyissä rasvansiirroissa kasvoihin noin puolet rasvavolyymistä jää siirrettävään kohtaan ja yläkasvoissa rasvasiirrettä jää paremmin kuin alakasvoissa.

Lopullinen tulos on arvioitavissa aikaisintaan 4 kk toimenpiteestä. Kasvot näyttävät nuorekkaimmilta ja kimmoisilta kuitenkaan vahingoittamatta luonnollista ilmeilyä. Vaikutukset ovat pitkäkestoiset. Tarvittaessa täydennyssiirron ohuimmille alueille voi tehdä aikaisintaan 3 kk kuluttua.

Kuinka usein rasvasiirto voidaan tehdä kasvoihin?

Mitä ohuemmat kudokset kasvoissa on, sitä vähemmän voi yhdellä kertaa siirtää rasvaa. Kaksi siirtokertaa voi olla tarpeen toivotun tuloksen saamiseksi.

Rasvansiirtojen välissä pidetään vähintään 3 kuukauden tauko. 
Rasvansiirrolla voidaan siirtää kasvojenkohotusta tuonnemmaksi tai täydentää kasvojenkohotusta leikkauksen yhteydessä. Uutta kasvojenkohotusta ei ehkä tarvitsekaan myöhemmin tehdä, vaan kasvot voi ”päivittää” rasvansiirrolla. 

Ikääntyminen jatkuu rasvansiirrosta huolimatta, koska kasvojen alkuperäinen rasvakudos ohenee iän myötä myös hoidon jälkeen, mutta muutoksia voidaan pehmentää ja loiventaa luonnollisesti. Toimenpiteen päivitys voi olla tarpeen vuosien myötä.

 

Rajoitteet rasvansiirrolle kasvoihin

Ruusufinnistä kärsivillä potilailla rasvansiirto voi ärsyttää ja pahentaa tautia. Rasvansiirto on mahdollista tehdä ja rasva tarttuu näillä normaalisti, mutta ensimmäisellä kerralla rasvansiirto rajoitetaan pienemmälle alueelle. 


Aknepotilailla tuoreessa aknessa rasvansiirtoa ei suositella, mutta myöhemmin aknearpien hoidossa siirrosta on todennäköisesti hyötyä. 
Parhaat tulokset saadaan myöhäisvaiheessa, jos arpialueet ovat jo ohentuneet ja pehmentyneet. Vetäytyneiden, syvien kuoppien näkyvä muutos vaatii yleensä kaksi tai useampia siirtoa. 
Vaikean aknen jälkitilan hoitoon kasvojen rasvansiirto ei ole optimaalinen hoitokeino. 


Myös muiden arpien hoidossa ensimmäisen siirron hyöty on tyypillisesti arven pehmeneminen, kiristyksen väheneminen ja verenkierron vilkastuminen. Arpialueella ihon verenkierto on tervettä ihoa heikompi, ja rasva tarttuu siksi arpialueelle heikommin. Arven ulkonäön olennainen paraneminen edellyttää yleensä kahta tai useampaa siirtoa. Ohuessa, kireän arpisessa kudoksessa ei välttämättä saada mitään näkyvää tulosta useammallakaan siirrolla.


Täyteaineet estävät rasvan tarttumista, joten täyteaineiden tulee olla poistunut kasvoista ennen kasvojen rasvansiirtoa. Alaluomien alueella täyteaineen häviäminen voi kestää useita vuosia. Kerro siis lääkärillesi, jos sinulle on joskus injisoitu muuta kuin hyaluronihappoa (esim. Dermalivea), vaikka siitä olisi yli 10 vuotta aikaa. 


Tupakointi ja kaikki nikotiinituotteet estävät verisuonten kasvua, mikä johtaa solujen tuhoutumiseen.  Tupakointi ja nikotiinituotteiden käyttö tulisi lopettaa viimeistään 3 kk ennen rasvansiirtoa. 

 

Varaa nyt aika plastiikkakirurgin vastaanotolle!

konsultaatiokäynti kokeneen plastiikkakirurgin luona


Eiran sairaalassa rasvasiirtoja tekee kokenut plastiikkakirurgimme Hilkka Peltoniemi.
Plastiikkakirurgin konsultaatiokäynnillä saat kattavasti tietoa rasvansiirron mahdollisuuksista ja toimenpiteestä. 
Hän keskustelee kanssasi toiveista ja kertoo oman arvionsa siitä, mistä rasvaa siirrettäisiin ja mihin kasvojen alueelle hän suosittelee sitä siirrettävän. 

HUOM! Rasvansiirtoja tekevälle plastiikkakirurgillemme ei voi tällä hetkellä varata aikoja nettiajanvarauksemme kautta.
Voit kysyä mahdollisia vapaita aikoja Plastiikkaklinikan sairaanhoitajan numerosta: 09 1620 630

Eiran sairaalassa rasvansiirtoa tekevät plastiikkakirurgit
Plastiikkakirurgian erikoislääkäri Eija Suorsa Eiran sairaalassa, erityisosaaminen rasvansiirrot ja rasvaimut sekä vatsalihasten erkauman korjaus ja abdominoplastia. Suorsa Eija Plastiikkakirurgian erikoislääkäri Varaa aika
Plastiikkakirurgian erikoislääkäri Reetta Tuominen Eiran sairaalassa, erityisosaaminen vatsalihasten erkauman korjaus ja vatsan peitteiden korjausleikkaus, etenkin raskauden jälkeiset. Tuominen Reetta Plastiikkakirurgian erikoislääkäri Varaa aika
Hinnasto
Rasvansiirto kasvoihin Hinta    
Plastiikkakirurgin vastaanottokäynti alk. 169 €    

Erikoislääkärit
     
Suorsa Eija, plastiikkakirurgian erikoislääkäri
Tuominen Reetta, plastiikkakirurgian erikoislääkäri
     
Kasvot Hinta alv 0% Hinta alv 24%* Eira Terveystili alv 0%**
Rasvansiirto kasvot, nukutuksessa alk. 4320 € alk.  5356,80 € 367,00 €/kk
Yllämainitut hinnat ovat esimerkkihintoja ja lopullinen hinta määräytyy kirurgin arvion perusteella.      
Vastaanottokäynnin hintaan lisätään poliklinikkamaksu 26,30 €. Kanta-maksu on 2,70 € ja veloitetaan kaikista Omakantaan tallennettavista käynneistä. Asiantuntijakohtaiset hinnat löydät asiantuntijan omasta profiilista. *Esteettisin perustein tehtävät leikkaukset sis. alv 24% **Eiran Terveystilillä esim. 12 kk:n korottomalla osamaksulla (sisältää käsittelymaksut yht. 84 €).
Kysy lisää Eiran palveluista
Nimi
Puhelin
Email
Viesti