ANNA EIRA KUIVASILMÄKLINIKAN AUTTAA!

Eiran sairaalasta nyt ensimmäisenä Suomessa uusi ja tehokas menetelmä kuivasilmäisyyden hoitoon, Thermoflo-lämpöhoito.

Hoito alkaa kuivasilmäisyyteen erikoistuneen optikon kuivasilmäanalyysilla. Analyysissa sinulle tehdään yksilöllinen oirekartoitus, mikroskooppinen tutkimus ja kyyneleritemittaus.

Tämän jälkeen optikko varaa tarvittaessa sinulle ajan ensimmäiseen Thermoflo-lämpöhoitoon. Hoito kestää 15 minuuttia per silmä ja se tehdään kolmen hoitokerran sarjana. Thermoflo-hoito helpottaa merkittävästi kuivasilmäisyyttä ja sen aiheuttamia tulehduksia ja silmien väsymistä.
Parhaimmillaan saatat jopa päästä silmätippojen käytöstä kokonaan eroon.

Ajan optikon kuivasilmäanalyysiin varaat helposti tästä. Tervetuloa!

Mistä tunnistat kuivasilmäisyyden?

Tyypillisiä oireita kuivasilmäisyydelle ovat:

  • Silmäsi punoittavat, kirvelevät, niissä on roskan/hiekan tunnetta, kutinaa.
  • Silmäsi voivat olla valonarat ja ne rasittuvat sekä väsyvät helposti.
  • Ulkona kylmässä ja tuulessa silmäsi vetistävät, kyynel vuotaa poskelle.
  • Silmiesi kuivumisen myötä näöntarkkuus voi vaihdella etenkin kuivalla ilmalla.
  • Silmäsi voivat myös rähmiä ja jopa tulehtua herkästi.
  • Silmäsi ovat aamulla herätessä turvoksissa.

Tee nopea testi! »

Vastaa kysymyksiin selvittääksesi kärsitkö kuivista silmistä

Miksi silmät kuivuvat?

Päätetyöskentelyssä, lukiessa tai vaikkapa TV:tä katsellessamme vähennämme silmien räpsyttelyä, jolloin kyynelnesteen eritys vähenee ja silmät kuivuvat. Usein kuivasilmäisyyden taustalla on myös Meibomin rauhasten toiminnan häiriö.

Rauhasten tehtävänä on tuottaa voiteluainetta silmän pinnalle. Öljymäinen erite levittäytyy silmän uloimmaksi kerrokseksi jossa sillä on tärkeä tehtävä estää kosteuden haihtumista ja silmän kuivumista. Meibomin rauhaset voivat myös tulehtua ja tukkeutua jolloin ne eivät tuota enää riittävää määrää silmää voitelevaa öljymäistä eritettä. Liian ohut vesimäinen kyynelneste ei kiinnity sarveiskalvon pinnalle, jolloin kyynelneste valuu herkemmin ulos ja silmän pinta kuivuu.

Jos tilanne jatkuu pitkään voivat sen aiheuttamat muutokset johtaa Meibomin rauhanen suurentumiseen, kystaan, silmäluomien tulehduksiin tai silmän tulehduksiin ja jopa haavaan sarveiskalvon pinnalla. 


Muut syyt, jotka voivat aiheuttaa kuivasilmäisyyttä:
Kyynelnesteen määrä vähenee vanhetessa
Tietyt sairaudet kuten Sjögrenin syndrooma, reuma, diabetes, rosacea
Allergia
Lääkkeet kuten esim. antihistamiinit, nenätipat, beetasalpaajat, verenpainelääkkeet, hormonikorvaushoito

Kuivasilmäanalyysi

Thermoflo-hoito alkaa aina analyysilla, missä selvitetään kuivasilmäisyyteen liittyvät yksilölliset oireesi ja kartoitetaan mahdolliset, syyt jotka aiheuttavat kuivasilmäisyyttä.


Tunnin kestävä tutkimus sisältää:


Oirekartoitushaastattelun
Silmän mikroskooppisen tutkimuksen
Keratografia-tutkimuksen, jonka avulla mitataan mm. kyynelnesteen määrä ja laatu, sekä kuvataan silmäluomen Meibomin rauhasia, joiden toiminta vaikuttaa kuivasilmäisyyteen.


Optikon tekemän tutkimusten jälkeen arvioidaan Thermoflo-lämpöhoidon sopivuus sinulle. Tarvittaessa optikkomme suosittelee silmälääkärin vastaanottoa ennen hoidon aloitusta.

Ajan tutkimukseen varaat helposti nettiajanvarauksestamme.

MITEN THERMOFLO-LÄMPÖHOITO TAPAHTUU?

Thermoflo-lämpöhoidon avulla avataan hellävaraisesti tukkeutuneita Meibomin rauhasia silmän normaalin kosteussuojakerroksen palauttamiseksi. Hoidon tuloksena sarveiskalvon pinnan kuivuminen ja oireilu vähenee. Thermoflo-hoidon avulla saadaan hyviä tuloksia etenkin kyynelnesteen liiallisesta haihtumisesta johtuvasta kuivasilmäisyydestä.


Thermoflo-lämpöhoidon etuja:


Miellyttävä
Turvallinen
Näkyvä tulos jo ensimmäisen hoidon jälkeen
Vähentää kosteustippojen tarvetta, sekä punasilmäisyyttä ja silmien vuotamista


Thermoflo-lämpöhoito tehdään kolmen hoitokerran sarjana, jolloin vaikutus voi kestää jopa 1–2 vuotta (Greiner 2016, Blackie et al 2015). Toinen hoitokerta suositellaan tehtävän 1 viikko ja kolmas hoitokerta 3 viikkoa ensimmäisen hoitokerran jälkeen. Hoidon kesto on noin 15 minuuttia per silmä. Optikkomme varaa sinulle sopivat Thermoflo-lämpöhoitoajat kuivasilmätutkimuksen yhteydessä.


Thermoflo-lämpöhoito helpottaa kuivasilmäisyyden oireita, mutta ei välttämättä poista kokonaan sen syitä. Yksittäisissä tapauksissa hoitokertoja saatetaan tarvita enemmän kuin kolme. Thermoflo-hoitoon tultaessa ei saa olla piilolinssejä eikä silmämeikkiä.

SOPIIKO HOITO MINULLE?

Hoito sopii yleensä kaikille kuivasilmäoireista kärsiville. Ennen Thermoflo-lämpöhoidon aloitusta varaa aika optikkomme tekemään yksilölliseen kuivasilmätutkimuksen, jonka avulla varmistetaan hoidon sopivuus juuri sinulle. 
Jos silmäluomissasi tai silmissäsi on tulehdus, se tulee hoitaa ennen Thermoflo-lämpöhoidon aloitusta.

Thermoflo-hoito oli minulle suuri helpotus, sillä minulla oli ollut useiden vuosien ajan ongelmia vetistävien silmien kanssa. Optikko teki tarkat mittaukset ennen hoitoa, ja sain nähdä vaikuttavia kuvia tapahtuneesta muutoksesta. Suosittelen Thermoflo-hoitoa kaikille, joilla on ongelmia kuivien silmien kanssa. Siitä tarvitse enää kärsiä. Hoito oli myös miellyttävä.

Carola

Jouduin aivan liian usein käyttämään antibioottitippoja silmätulehduksien takia ennen kuin aloitin Thermoflo-hoidot. En halua edes ajatella minkälainen tilanne olisi jos en olisi löytänyt tätä hoitoa!

Britt-Marie

VARAA NYT AIKA OPTIKON KUIVASILMÄANALYYSIIN

Sairaalaoptikon kuivasilmäANALYYSI NYT 99 € / 60 MIN

Kuivasilmäisyyttä voidaan tutkia ja siihen saada helpotusta.
Varaa aika kuivasilmäisyyteen koulutettujen sairaalaoptikkojemme kuivasilmäanalyysiin, jossa sinulle tehdään yksilöllinen oirekartoituksen, mikroskooppiset tutkimukset sekä kyyneleritysmittaus.
 
Kuivasilmäanalyysi kestää tunnin.

Seuraavat vapaat ajat
ma 3.7.
10.45
1 h 0 min
Optikko Leea Hotti Eiran sairaalassa tekee silmätutkimuksia sekä esitukimuksia silmäleikkausta varten ja on Eira Kuivasilmäklinikan asiantuntija.
Hotti Leea
Optikko
Eiran lääkäriasema
Kuivasilmäanalyysi, 1 h
Näytä seuraavat vapaat ajat
Hinnasto
Kuivasilmäanalyysi ja Thermoflo-lämpöhoito Hinta
Optikon kuivasilmäanalyysi, 60 min
99 €

Asiantuntijat
 
Hotti Leea, optikko
Meriluoto Ulla, optikko
Mäkinen Sanni, optikko
Mäkinen Sirkku, optikko
Valonen Emilia, optikko
 

Thermoflo-hoito
yksittäinen hoitokerta
sarjahoito 3 kertaa, yhteishinta


159 €
425 €

Ei KELA-korvausta. Hintoihin lisätään poliklinikkamaksu 22,90 € ja Kanta-maksu 2,30 € veloitetaan kaikista Omakantaan tallennettavista käynneistä.

Kuivasilmätesti

Vetistävätkö silmäsi? Punoittavatko ne vai tuntuvatko ne hiekkaisilta? Joudutko käyttämään kostuttavia silmätippoja? Tee nopea testi selvittääksesi kärsitkö kuivista silmistä ja voisiko Eira Kuivasilmäklinikka tarjota sinulle apua.

Lue lisää
Kuivatsilmat_nainen_600x450.jpg

Usein kysyttyä: kuivat silmät

Mistä tiedän, että silmät ovat kuivat? Mistä se johtuu? Eiran sairaalan optikko Emilia Valonen vastaa yleisimpiin kysymyksiin.

Lue lisää
Kysy lisää Eiran palveluista
Nimi
Puhelin
Email
Viesti