SILMÄLASIT HANKALOITTIVAT ELÄMÄÄ

"Sain silmälasit jo yläasteella, ja olen aina käyttänyt rinnakkain silmälaseja ja piilolinssejä. Minulla oli kuitenkin taipumusta kuivasilmäisyyteen, joten käytin piilolinssejä lähinnä urheillessani.

Kun vahvuuksia alkoi olla lähemmäs miinus neljä molemmissa silmissä, alkoi elämä vähän hankaloitua. Aamulla ensimmäisenä oli pakko etsiä silmälasit, ennen kuin pystyi tekemään mitään. Sekin oli hirveän hankalaa, että kun lähti suoraan töistä urheilemaan, piti aina varmistaa, että on mukana silmälasikotelo, piilolinssit ja nesteet", kertoo Maiju arjestaan ennen silmien laserleikkausta.

"Kun sitten menin vihdoin silmien laserleikkaukseen, olin ehtinyt haaveilla pääseväni eroon silmälaseista jo kymmenen vuoden ajan."

Tarkassa tutkimuksessa optikko kertoi uuden SMILE-menetelmän soveltuvan minulle. Siinä kuivasilmäisyyden riski on pienin.

LEIKKAUSMENETELMÄT OVAT KEHITTYNEET VALTAVASTI

"Perehdyttyäni eri leikkaustekniikoihin, päädyin SMILE-menetelmään. Se on uusinta tekniikkaa ja siinä kuivasilmäisyyden riski on kaikista pienin, sillä sarveiskalvon pinta säilyy lähes koskemattomana.

Minulla oli ollut puutteellista tietoa leikkausmenetelmistä. En tiennyt, että ne olivat kehittyneet niin valtavasti. Kävi ilmi, että minulla oli ollut myös aivan väärä mielikuva leikkauksen hinnasta. SMILE-leikkaus maksoi alle kolmanneksen siitä, mitä olin luullut.

LEIKKAUS OLI USKOMATTOMAN NOPEA

Varasin ajan optikon tekemään esitutkimukseen. Tutkimus kesti noin tunnin ja silmät tutkittiin todella tarkasti. Tutkimuksesta sain tietoa silmieni terveydestä ja optikko kertoi eri leikkausvaihtoehdoista ja SMILE-menetelmä sopi hyvin minun silmille.

Itse leikkausta odotin innostuneena, vaikka se vähän jännittikin. Ensin silmiini laitettiin puuduttavia tippoja. Puudutuksen ansiosta silmäni eivät tunteneet mitään. Minun piti vain katsoa laitteessa näkyvää valoa, kun kirurgi jutteli rauhoittavalla äänellä.

Oli uskomatonta, miten nopea leikkaus oli.* Vain muutamia sekunteja per silmä. Ei siinä ehtinyt hermoilla tai oikeastaan edes ajatella mitään."

* Laserointivaihe on entistäkin nopeampi: Marraskuu 2023 alkaen SMILE-laserleikkauksessa  sarveiskalvon laserointi tehdään SMILE Pro VisuMax800 -laserlaitteistolla, jossa laserointi kestää 8-12 sekuntia.
 

UUSIMMAN SMILE-LASERTEKNIIKAN MYÖTÄ LEIKKAUSTULOKSET PAREMMAT KUIN KOSKAAN AIEMMIN

"Silmien laserleikkauksen vaikutus perustuu sarveiskalvon muodon muuttamiseen. Likinäköistä silmää loivennetaan, jolloin kuva piirtyy ilman silmälaseja oikeaan paikkaan tarkan näkemisen alueelle. Leikkaus on nopea ja uusimmalla lasertekniikalla tehtävien SMILE-laserleikkausten tulokset ovat paremmat kuin koskaan aiemmin", kertoo silmätautien erikoislääkäri, silmäkirurgi Petri Oksman.

Jo seuraavana päivänä näin todella tarkasti, eikä silmissä ollut minkäänlaisia tuntemuksia.

HUIKEAA, ETTÄ NÄKEE ILMAN LASEJA!

"Leikkauksen jälkeen silmät olivat hieman sumeat, mutta tajusin heti, että näen tosi tarkasti kauas. Näkökykyni oli ihan erilainen.

Pintaviilto, joka silmään tuli, oli minimaalisen pieni. Se parani itsekseen parissa päivässä. Illalla silmät olivat valonarat ja vuotivat vettä, mutta sekin meni parissa tunnissa ohi. Leikkauksen jälkeisen illan ja yön ajan käytin suojalaseja, etten vahingossa koskisi silmiini. Noin 2 viikon ajan käytin antibioottisilmätippoja.

Leikkausta seuraavina päivinä oli jo huikea olo, kun näki niin tarkasti. Leikkauksen jälkeen sain suojalasit, joita käytin leikkauksen jälkeen illalla ja seuraavan yön. Laseja pidetään, jotta silmiä ei turhaan hiero heti leikkauksen jälkeen. Kävin leikkauksessa perjantaina iltapäivällä, ja maanantaina olin jo normaalisti töissä.

ELÄMÄ ON NYT PALJON HELPOMPAA

Leikkauksen vaikutus näkyy kyllä arjessani. Meillä on pieni vauva, ja olen miettinyt, miten hankalaa olisi, jos jokaisen yöheräämisen yhteydessä pitäisi etsiä silmälasit. Tai miten lasit olisivat tiellä, kun vauva olisi sylissä ja yrittäisi tarttua niihin.

Elämä on hurjan paljon helpompaa! Töistä voi lähteä suoraan lenkille tai salille eikä tarvitse miettiä, ovatko kaikki tarvikkeet mukana. Talvella ei ole huurtuvien lasien ongelmaa ja matkustaminen on helpompaa. Silmätippojenkin käyttö on vähentynyt leikkauksen myötä, kun ennen jouduin käyttämään niitä jatkuvasti

SMILE-laserleikkaus on ollut yksi parhaimmista tekemistäni päätöksistä. Sen jälkeen oli fiilis, että olisihan tämän voinut aikaisemminkin tehdä. En vain tiennyt, kuinka vaivaton leikkaus on ja miten nopeasti siitä toipuu."

Haastattelija ja toimittaja Anni Kemppainen

SMILE Pro -laserleikkaus Eirassa

Varaa aika optikon perusteelliseen esitutkimukseen, sisältää silmäkirurgin arvion.

60 min esitutkimus 0 €. Ei muita kuluja.

Esitutkimus kestää noin tunnin. Piilolinssejä ei voi käyttää viikkoon ennen esitutkimusta eikä leikkausta. Esitutkimus ei sido varaamaan aikaa leikkaukseen.

* Leikkauksen hintaan lisätään poliklinikka- ja Kanta-maksu

Varaa aika esitutkimukseen
Lue lisää Smile-laserleikkauksesta
Optikko_Emilia_600x450.jpg
Optikon esitutkimus silmäleikkausta varten

Varaa aika sairaalaoptikon perusteelliseen esitutkimukseen. Esitutkimuksessa selvitetään silmiesi terveydentila ja näkökyky ja tutkimuksen jälkeen suositellaan juuri sinulle sopivin leikkausmenetelmä. Esitutkimuksessa käynti ei velvoita sinua varaamaan leikkausaikaa.

Lue lisää
Silmä_SMILE-ylakuva_2022.jpg
Smile-laserleikkaus

Viimeisimmän SMILE-tekniikan ansiosta taittovirhe voidaan korjata ilman perinteisesti sarveiskalvoon tehtävää läppää. Silmän pintakerros säilyy näin eheämpänä ja kuivasilmäisyyden riski pienenee. Tutkimukset osoittavat SMILE-leikkausten hoitotulosten olevan erinomaisia. Käytössämme on uusin SMILE Pro-laserleikkauslaitteisto VisuMax 800.

Lue lisää
Eiran sairaalan sairaalaoptikot
Usein kysyttyä: Miinusnäön korjaus laserleikkauksella

Pääseekö laserleikkauksella kokonaan eroon miinuslaseista? Sattuuko leikkaus? Eiran sairaalan optikko Ulla Meriluoto vastaa yleisimpiin kysymyksiin.

Lue lisää
Kirsi-Tiina_petri_2020-11_600x450.jpg
SMILE-lasertekniikka on iso edistysaskel silmien laserkirurgiassa

Uusin SMILE-lasertekniikka on ollut iso edistysaskel silmien laserkirurgiassa. Jo yli 1,5 miljoonaa leikkausta, kertoo silmäkirurgi Petri Oksman. Eirassa käytössä uusin SMILE Pro Visumax 800.

Lue lisää
Artikkeli_Smile_Aaro_Keipi_600x450.jpg
Valokuvaaja valitsi silmien laserleikkauksessa korkean laadun

Kun valokuvaaja Aaro Keipi päätti mennä silmien laserleikkaukseen, hän halusi varmistaa, että lopputulos olisi mahdollisimman laadukas. Eiran sairaalassa tehdyn SMILE-operaation jälkeen tarkkaa näköä vaativa työkin rasittaa silmiä vähemmän.

Lue lisää