Vähennä - voi paremmin on tarkoitettu sinulle, joka

  • Pohdit omaa alkoholin käyttöäsi ja haluat vähentää sitä
  • Koet olevasi väsynyt aamuisin ja uni on levotonta
  • Ehkä juot tietämättäsi liikaa tai liian usein
  • Haluat auttaa ystävää tai läheistä vähentämään
  • Kaipaat konkreettisia vähentämiskeinoja
  • Haluat voida paremmin vähentämällä alkoholinkäyttöä.

Ota askel energisempään elämään ja varaa aika päihdetyöntekijän vastaanotolle!

Mitä voisit saavuttaa vähentämällä?

Vaikka et omasta mielestäsi oikeasti juo liikaa, luet ehkä tätä tekstiä juuri nyt, koska pohdit aika ajoin asiaa. Voisitko nukkua paremmin? Muuttuisiko ihosi heleämmäksi? Katoaisivatko silmäpussit? Olisitko pirteämpi aamuisin? Saisitko enemmän tehtyä iltaisin? Kestäisikö kehosi pitempään? Kiittäisikö maksasi sinua? Katoaisivatko kilot herkemmin? Voisitko säästää viinirahat johonkin kivaan?

Vastaus on kyllä! Se on mahdollista.

Mistä Vähennä – voi paremmin koostuu?

Vähennä – voi paremmin tarjoaa mahdollisuuden luottamuksellisesti keskustella asiantuntijan kanssa omasta alkoholinkäytöstä ja löytää sekä motivaatio että keinoja sen vähentämiseen. Useimmat aloittavat tapaamalla päihdetyöntekijän. Yhdessä voitte miettiä juuri sinun tilannettasi ja tavoitteitasi. Tämäkin voi joskus riittää avaamaan silmät uuteen elämäntyyliin. Päihdetyöntekijä voi myös tarvittaessa ohjata sinut esimerkiksi unihoitajan tai vähentämiseen perehtyneen psykologin vastaanotolle. Laboratoriokokeista voi myös saada tukea muutokseen.

”Enhän minä juo liikaa…”

Harva meistä myöntää avoimesti, että joisimme liikaa, mutta sisimmissämme tiedämme että näin voi olla. Vähennä – voi paremmin ei pyri absolutismiin, vaan haluaa antaa sinulle ajatuksen jyviä ja työkaluja, joiden avulla voit itse todeta miten vähentäminen ajan myötä tuo näkyviä tuloksia. Se voi olla varsin palkitsevaa.

Faktoja säännöllisen juomisen vaikutuksista?

Vaikka et joisi reippaasti, pidempään jatkuneella säännöllisellä alkoholinkäytöllä on vaikutuksia sekä itseesi että ympäristöösi.

Ruoan vaikutus terveyteen on kiistatonta ja oikea terveellinen ruokavalio auttaa painon hallinnassa. Alkoholi sisältää paljon piilokaloreita ja vaikeuttaa siksi painonhallintaa. Alkoholin yhteydessä nautittu ruoka on usein epäterveellisempää. Sen seurauksena paino nousee ja sisäelinten ympärille voi kertyä terveydelle vaarallista, ylimääräistä rasvaa.

Alkoholin säännöllinen käyttö heikentää myös elimistön vastustuskykyä ja altistaa erilaisille infektioille. Vatsan limakalvo ja suolisto ärsyyntyvät liiallisesta alkoholinkäytöstä.

Alkoholin nauttiminen voi nopeuttaa nukahtamista, mutta uni on levotonta ja katkeilevaa. Kehoa eheyttävä syväuni jää lyhyeksi eivätkä aivot saa tarvitsemaansa lepoa yön aikana. Aamulla olo on nuutunut ja väsynyt. Alkoholin vaikutukset voivat kohdistua pitkän päälle myös muistiin.

Alkoholin käyttö saattaa myös heikentää käytössä olevien lääkkeiden tehoa.

Alkoholin liiallinen näkyy ulkonäössä. Pirteä katse vaihtuu silmäpusseihin ja ajan myötä punoitukseen tai jopa ihon harmaantumiseen.

Perheenjäsenen tai ystävän liiallisesta alkoholinkäytöstä on luonnollista olla huolissaan. On hyvä havahtua asiaan ajoissa ennen kuin ongelma syvenee. Juuri tähän tarpeeseen olemme luoneet Vähennä – voi paremmin palvelun. Me haluamme, että hyvien neuvojan saaminen on helppoa.

Useimpien lasten mielestä humalainen aikuinen on pelottava. Tämä voi johtaa tilanteisiin joissa lapsi kokee olonsa turvattomaksi vanhemman tai isovanhemman seurassa.

Mietitään yhdessä tavoitteesi!

Varaa nyt aika päihdetyöntekijälle

Päihdetyöntekijä kartoittaa tilanteesi ja alkoholinkäyttösi.
Päihdetyöntekijä auttaa sinua löytämään motivaation alkoholin käytön vähentämiseen ja löytämään ratkaisuja, joilla elämänlaatusi paranee.

Varaathan ensikäynnille 60 min ajan.

 
Varaa aika
Eiran "Vähennä - voi paremmin" asiantuntijat
Psykologi ja psykoterapeutti Saana Hirvas Eiran sairaalassa, erityisosaaminen perhe- ja pariterapia. Hirvas Saana Psykologi, psykoterapeutti, perhepsykoterapeutti Varaa aika
Psykologi Marina Maatela toimii Eiran sairaalassa psykoterapeuttina ja työterveyspsykologina sekä Uniklinikan ja Hyvinvointiklinikan asiantuntijana. Maatela Marina Psykologi, psykoterapeutti, työterveyspsykologi Varaa aika
Sairaanhoitaja ja päihdetyöntekijä Heini Suhonen Eiran sairaalassa toimii Eira Päihdeklinikan asiantuntijana ja hoitaa riippuvuussairauksia sekä riippuvaisen läheisten hyvinvointia. Suhonen Heini Päihdetyöntekijä, sairaanhoitaja Varaa aika
Unettomuusterapeutti Tuula Tanskanen Eiran sairaalassa, erityisosaamin unihäiriöiden lääkkeetön hoito sisältäen rentoutus ja Mindfulness-harjoituksia. Tanskanen Tuula Unihoitaja, unettomuusterapeutti Varaa aika
Lue lisää Eira Päihdeklinikan palveluista
Katkaisu_mies_600x450.jpg

Eira Päihdeklinikka

Eiran Päihdeklinikka on yksityinen hoitoyksikkö Helsingissä. Olemme hoitaneet alkoholiriippuvuutta jo vuodesta 1985. Kaikilla hoitoon osallistuvilla henkilöillä on terveydenhuoltoalan tai päihdetyön koulutus, ja hoito tapahtuu aina yksityisyyttä kunnioittaen. Vastaanotolle pääset aina ilman lähetettä ja nopeasti. Jos tarvitset tai läheisesi tarvitsee apua alkoholismiin, ota rohkeasti yhteyttä!

Lue lisää
Katkaisu_alkoholi_600x450.jpg

Jäikö putki päälle? Päihdeterapeutin vinkit selvään arkeen

Jos alkoholin juominen on jäänyt päälle loman aikana ja siitä luopuminen tuntuu hankalalta, on apu tarpeen. Eiran sairaalan päihdeterapeutti Jussi Kinnusen vinkeillä apua lopettamiseen ja selvään arkeen.

Lue lisää
Paihde_3kk_kuntoutus_ryhma_600x450.jpg

3 kuukauden päihdekuntoutusohjelma ja vertaistukiryhmä

3 kk päihdekuntoutusohjelma Eiran sairaalassa sisältää säännölliset kerran viikossa tapahtuvat vertaistukiryhmäkäynnit. Lisäksi 3 kk:n päihdekuntoutusohjelmaan sisältyy 2 päivän mittainen intensiivijakso.

Lue lisää
Paihde_12kk_kuntoutus_600x450.jpg

12 kuukauden päihdekuntoutusohjelma

Uusi 12kk:n päihdekuntoutusohjelmamme on ainutlaatuinen kokonaisuus, jossa keskitytään pitkäjänteisten, pysyvien muutosten saavuttamiseen. Täysin uudenlainen, tieteelliseen näyttöön perustuva ohjelmamme yhdistää lääketieteellisen, psykoterapeuttisen ja päihdeterapeuttisen hoidon aina turvallisesti ja laadukkaasti terveyden- ja päihdehuollon ammattilaisten toteuttamana.

Lue lisää
Katkaisu_mies_600x450.jpg

Katkaisuhoito

Katkaisuhoito Eiran sairaalassa on tarkoitettu henkilöille, jotka eivät itse pysty katkaisemaan alkoholin käyttöä. Meillä on usean vuoden kokemus katkaisuhoidosta ja laaja asiantuntijatiimi hoidon tukena. Katkaisuhoito tapahtuu vuodeosastollamme yhden hengen huoneissa - aina yksityisyyttä kunnioittaen. Hoitoon pääset ilman lääkärin lähetettä 7 päivänä viikossa.

Lue lisää
Katkaisu_mies_rannalla_600x450.jpg

Yleisimmät kysymykset katkaisuhoidosta

Voiko katkaisuhoitoon tulla päihtyneenä? Tarvitsenko lähetettä? Näihin ja muihin usein kysyttyihin kysymyksiin vastaa sairaanhoitaja Liisa Kallioniemi

Lue lisää
Hinnasto
Vähennä - voi paremmin Hinta
Päihdetyöntekijä, sairaanhoitajan vastaanotto, 40 min
alk. 79,00 €
Päihdetyöntekijä, sairaanhoitajan vastaanotto, 60 min alk. 117,00 €
Psykologin vastaanotto, 60 min
alk. 150,00 €
Unihoitajan vastaanotto, 60 min
alk. 80,00 €

Asiantuntijat
 
Hirvas Saana, psykologi, psykoterapeutti, perhepsykoterapeutti
Maatela Marina,
työterveyspsykologi, psykoterapeutti, psykologi
Suhonen Heini, päihdetyöntekijä, sairaanhoitaja
Tanskanen Tuula, unihoitaja, sairaanhoitaja
 
Vastaanottokäynnin hintaan lisätään poliklinikkamaksu 26,30 €. Kanta-maksu on 2,70 € ja veloitetaan kaikista Omakantaan tallennettavista käynneistä. Asiantuntijakohtaiset hinnat löydät asiantuntijan omasta profiilista.
Kysy lisää Eiran palveluista
Nimi
Puhelin
Email
Viesti