Vähennä - voi paremmin on tarkoitettu sinulle, joka

  • Pohdit omaa alkoholin käyttöäsi ja haluat vähentää sitä
  • Koet olevasi väsynyt aamuisin ja uni on levotonta
  • Ehkä juot tietämättäsi liikaa tai liian usein
  • Haluat auttaa ystävää tai läheistä vähentämään
  • Kaipaat konkreettisia vähentämiskeinoja
  • Haluat voida paremmin vähentämällä alkoholinkäyttöä.

Ota askel energisempään elämään ja varaa aika Omahoitajan kartoituskäynnille!

Mitä voisit saavuttaa vähentämällä?

Vaikka et omasta mielestäsi oikeasti juo liikaa, luet ehkä tätä tekstiä juuri nyt, koska pohdit aika ajoin asiaa. Voisitko nukkua paremmin? Muuttuisiko ihosi heleämmäksi? Katoaisivatko silmäpussit? Olisitko pirteämpi aamuisin? Saisitko enemmän tehtyä iltaisin? Kestäisikö kehosi pitempään? Kiittäisikö maksasi sinua? Katoaisivatko kilot herkemmin? Voisitko säästää viinirahat johonkin kivaan?

Vastaus on kyllä! Se on mahdollista.

Mistä Vähennä – voi paremmin koostuu?

Vähennä – voi paremmin tarjoaa mahdollisuuden luottamuksellisesti keskustella asiantuntijan kanssa omasta alkoholinkäytöstä ja löytää sekä motivaatio että keinoja sen vähentämiseen. Useimmat aloittavat tapaamalla Omahoitajan. Yhdessä voitte miettiä juuri sinun tilannettasi ja tavoitteitasi. Tämäkin voi joskus riittää avaamaan silmät uuteen elämäntyyliin. Omahoitaja voi myös tarvittaessa ohjata sinut esimerkiksi unihoitajan tai vähentämiseen perehtyneen psykologin vastaanotolle. Laboratoriokokeista voi myös saada tukea muutokseen.

”Enhän minä juo liikaa…”

Harva meistä myöntää avoimesti, että joisimme liikaa, mutta sisimmissämme tiedämme että näin voi olla. Vähennä – voi paremmin ei pyri absolutismiin, vaan haluaa antaa sinulle ajatuksen jyviä ja työkaluja, joiden avulla voit itse todeta miten vähentäminen ajan myötä tuo näkyviä tuloksia. Se voi olla varsin palkitsevaa.

Faktoja säännöllisen juomisen vaikutuksista?

Vaikka et joisi reippaasti, pidempään jatkuneella säännöllisellä alkoholinkäytöllä on vaikutuksia sekä itseesi että ympäristöösi.

Ruoan vaikutus terveyteen on kiistatonta ja oikea terveellinen ruokavalio auttaa painon hallinnassa. Alkoholi sisältää paljon piilokaloreita ja vaikeuttaa siksi painonhallintaa. Alkoholin yhteydessä nautittu ruoka on usein epäterveellisempää. Sen seurauksena paino nousee ja sisäelinten ympärille voi kertyä terveydelle vaarallista, ylimääräistä rasvaa.

Alkoholin säännöllinen käyttö heikentää myös elimistön vastustuskykyä ja altistaa erilaisille infektioille. Vatsan limakalvo ja suolisto ärsyyntyvät liiallisesta alkoholinkäytöstä.

Alkoholin nauttiminen voi nopeuttaa nukahtamista, mutta uni on levotonta ja katkeilevaa. Kehoa eheyttävä syväuni jää lyhyeksi eivätkä aivot saa tarvitsemaansa lepoa yön aikana. Aamulla olo on nuutunut ja väsynyt. Alkoholin vaikutukset voivat kohdistua pitkän päälle myös muistiin.

Alkoholin käyttö saattaa myös heikentää käytössä olevien lääkkeiden tehoa.

Alkoholin liiallinen näkyy ulkonäössä. Pirteä katse vaihtuu silmäpusseihin ja ajan myötä punoitukseen tai jopa ihon harmaantumiseen.

Perheenjäsenen tai ystävän liiallisesta alkoholinkäytöstä on luonnollista olla huolissaan. On hyvä havahtua asiaan ajoissa ennen kuin ongelma syvenee. Juuri tähän tarpeeseen olemme luoneet Vähennä – voi paremmin palvelun. Me haluamme, että hyvien neuvojan saaminen on helppoa.

Useimpien lasten mielestä humalainen aikuinen on pelottava. Tämä voi johtaa tilanteisiin joissa lapsi kokee olonsa turvattomaksi vanhemman tai isovanhemman seurassa.

Mietitään yhdessä tavoitteesi!

Varaa nyt aika omahoitajalle

Omahoitaja kartoittaa tilanteesi ja alkoholinkäyttösi.
Omahoitaja auttaa sinua löytämään motivaation alkoholin käytön vähentämiseen ja löytämään ratkaisuja, joilla elämänlaatusi paranee.

 
Seuraavat vapaat ajat
pe 18.6.
10.30
30 min
Krogell Malin
Omahoitaja
Eiran lääkäriasema
pe 18.6.
12.30
30 min
Krogell Malin
Omahoitaja
Eiran lääkäriasema
pe 18.6.
14.30
30 min
Krogell Malin
Omahoitaja
Eiran lääkäriasema
Näytä seuraavat vapaat ajat
Eiran "Vähennä - voi paremmin" asiantuntijat
Maatela Marina Työterveyspsykologi, psykoterapeutti, psykologi Varaa aika
Tanskanen Tuula Unihoitaja, sairaanhoitaja Varaa aika
Kysy lisää Eiran palveluista
Nimi
Puhelin
Email
Viesti