Liikahikoilun botuliinihoidolla hyvät tulokset nopeasti

Kainaloiden liikahikoilua voidaan hoitaa botulinium-toksiinilla. Botuliinihoito tulee kyseeseen silloin, kun hikoilu on niin runsasta, ettei sitä muilla keinoin saada hallintaan.  

Botuliinin teho liikahikoilussa perustuu hikoilua välittävien sympaattisten hermojen toimintaa lamaannuttavaan vaikutukseen, jolloin hikoilu hoidetulla alueella loppuu miltei kokonaan. Botuliini ruiskutetaan hikoiluhoidossa ihon sisään pienin pistoksin. Hikoilu vähenee hoitoalueella muutamien päivien kuluessa pistoksista. Hyvä hoitotulos pysyy noin 6-12 kuukautta.

Hoidon tarve ja hoitosuunnitelma käydään läpi erikoislääkärin vastaanotolla. Itse toimenpidettä varten varataan aika erikseen.

Ohjeet ennen toimenpidettä

Älä ajele tai muulla tavoin poista kainalokarvoja viikkoa ennen toimenpidettä.

Olet saanut lääkäriltäsi reseptin botuliini-aineeseen. Hae lääke apteekista ja tuo se mukanasi vastaanotolle ennen toimenpidettä. Lääke laimennetaan juuri ennen pistämistä sopivaksi. Tarvittaessa 2 tuntia ennen pistoksia sinulle voidaan hoitajan vastaanotolla laittaa Emla®-puudutevoidetta hoitoalueelle.

Toimenpiteen jälkeen

Pistosalueella voi pistämisen jälkeen olla pientä mustelmaa, turvotusta ja hitunen verta. Nämä oireet katoavat viimeistään muutamassa päivässä.

Suihkuun, työhön, saunaan ja liikuntaharrastuksiin voit palata normaalisti toimenpidettä seuraavana päivänä.

Liikahikoilun botuliinihoitoja Eirassa tekevät erikoislääkärit
Ihotauti- ja allergologian erikoislääkäri Anna Hjerppe Eiran sairaalassa, erikoisosaaminen akne, atopia, ihottumat, psoriasis, haavahoito, luomien poisto. Hjerppe Anna Ihotautien ja allergologian erikoislääkäri Varaa aika
Ihotautien erikoislääkäri Sari Koskenmies Eiran sairaalassa, erityisosaamista perusihotaudit ja ihokasvainten ja ihosyövän diagnostiikka ja hoito. Koskenmies Sari Ihotautien erikoislääkäri Varaa aika
Plastiikkakirurgian erikoislääkäri Pentscho Popov Eiran sairaalassa, erityisosaaminen  kasvojen, silmäluomien, korvien, rintojen ja vatsanpeitteiden korjausleikkaukset sekä rasvaimut. Popov Pentscho Plastiikkakirurgian ja kirurgian erikoislääkäri Varaa aika
Iho- ja sukupuolitautien erikoislääkäri Hanna Raitio Eiran sairaalassa, erityisosaaminen kemialliset ihonkuorinnat, täyteainehoidot, mesaterapia, kryopolyysi. Raitio Hanna Iho- ja sukupuolitautien erikoislääkäri Varaa aika
Seuraavat vapaat ajat
ti 11.7.
14.00
30 min
Iho- ja sukupuolitautien erikoislääkäri Hanna Raitio Eiran sairaalassa, erityisosaaminen kemialliset ihonkuorinnat, täyteainehoidot, mesaterapia, kryopolyysi.
Raitio Hanna
Iho- ja sukupuolitautien erikoislääkäri
Eiran lääkäriasema
Tervetuloa varaamaan aika vastaanotolle. Huomioithan, että toimenpiteet ja hoidot varataan ainoastaan vastaanoton yhteydessä.
Näytä seuraavat vapaat ajat
Hinnasto
Liikahikoilun botuliinihoito Hinta 
Erikoislääkärin vastaanotto alk. 136 € 
Liikahikoilun hoito botuliinilla
Hintaan ei sisälly apteekista reseptillä ostettava botuliini.
alk. 310 € 
 
Erikoislääkärit
 
Hjerppe Anna, Ihotautien ja allergologian erikoislääkäri
Koskenmies Sari, Ihotautien erikoislääkäri
Popov Pentscho, Plastiikkakirurgian ja kirurgian erikoislääkäri
Raitio Hanna, Iho- ja sukupuolitautien erikoislääkäri
Siitari Eeva, Plastiikkakirurgian ja kirurgian erikoislääkäri
 
Vastaanottokäynnin hintaan lisätään poliklinikkamaksu 22,90 €. Kanta-maksu on 2,30 € ja veloitetaan kaikista Omakantaan tallennettavista käynneistä.
Kysy lisää Eiran palveluista
Nimi
Puhelin
Email
Viesti