Millainen hoito Shockwave-hoito on?

Shockwave paineaaltohoidossa tuotetaan ilmapaineen avulla mekaanisia painetta ja tärinää vahingoittuneeseen pehmytkudokseen. Paineaaltohoito annettaan normaalin fysioterapia vastaanottokäynnin yhteydessä ja hoito kestää noin 5-10 minuuttia kipualueen laajuudesta riippuen.

Shockwaven tuottama paineaaltohoito vilkastuttaa kipualueen aineenvaihduntaa. Vilkastuneen aineenvaihdunnan avulla pehmytkudoksen hapensaanti paranee ja verisuonisto uudistuu.

Näin kudokseen kohdistuva kipu ja tulehdus lievenevät ja kudoksen paraneminen nopeutuu. Hoidon vaikutuksen vaikuttavat pitkään vielä hoidon jälkeenkin. Vähentämällä tehokkaasti tulehdusta ja kipua, päästään nopeammin hoitamaan myös kivun aiheuttamaa syytä fysioterapeuttisesti esim. nivelten virheasentoa, rajoittuneita liikeratoja jne.
 

Mihin shockwave-hoito käytetään?

Shockwave-hoitoa on käytetty kansainvälisessä huippu-urheilussa hoitomenetelmänä jo 1990-luvun alusta ja sen avulla hoidetaan tehokkaasti kroonistuneita tulehtuneita lihaksia, jänteitä ja nivelsiteitä.

Hoito on lihaksia rentouttavaa ja sopii siksi hyvin myös niska-hartia -alueen jännitystilojen hoitoon. Myös lonkan alueen pitkäkestoisia limapussitulehduksia voidaan helpottaa Shockwave-hoidon avulla. Jänneongelmissa hoito hajottaa jänteen ympärille kertynyttä kalkkia ja onkin siten tehokas vaihtoehto kortisonille tai kirurgiselle toimenpiteelle.

Tyypillisiä hoitoalueita ja vaivoja ovat:
 • niska-hartia –seudun vaivat
 • olkapäät: jäätynyt olkapää, kalkki, jännetulehdukset
 • kyynärpäät: tennis- ja golfkyynärpää
 • polvet: juoksijan ja hyppääjän polvi ja muut jännekiinnityskiputilat
 • kantapäät: kantaluupiikki, akillesjänteen tulehdus
 • penikkatauti
 • hitaasti/huonosti luutuneet murtumat
 • triggerkäsittely
 • limapussitulehdukset

Mihin Shockwave-hoito ei sovi:

 • Akuutit vammat: 1-7 pv:ää vanhat venähdykset ja nyrjähdykset
 • Raskaana oleville
 • Avohaavoille
 • Jos hoitoalueella on kasvain
 • Jos asiakkaalla on verenhyytymisen estolääkitys tai hyytymiseen vaikuttava sairaus.
   

Fysioterapeuttinen käynti Shochwave-hoidolla:

Vastaanotolla Shockwave-hoitoon erikoistunut fysioterapeutti arvio ja tutkii hoidettavan alueen. Hoitosuunnitelma tehdään yksilöllisesti sekä keston että voimakkuuden osalta.

Hoito annetaan Shockwave-laitteen avulla ja se kestää kipualueen laajuudesta riippuen riippuen. Hoidon aikana voi tuntua hiukan kipua ja arkuutta. Myös hoidon jälkeen hoidettava alue saattaa tuntua aralta muutaman päivän. Useimmiten kipu vähenee ensimmäisen hoitokerran jälkeen.

Normaalisti 3-5 hoitokertaa riittää oireilevan vaivan rauhoittamiseen. Hoitoja suositellaan otettavan 7-10 päivän välein. Pitkittyneissä vaivoissa saatetaan tarvita pidempi hoitojakso.

Paineaaltohoito on lisähoito, joka tehdään tarvittaessa fysioterapian vastaanottokäynnin yhteydessä. Hoito lisätään normaalin fysioterapeutin käynnin hintaan. 

Shockwave-paineaaltohoitoa antavat fysioterapeutit
Fysioterapeutti Juha Bekkedal hoitaa Eiran sairaalassa työssäkäyvien ja ikääntyvien tuki- ja liikuntaelinten fysioterapiaa. Bekkedal Juha Fysioterapeutti Varaa aika
Fysioterapeutti Viveca Grenman Eiran sairaalassa, erityisosaaminen tuki- ja liikuntaelin- ja geriatrinen fysioterapia, akupunktio ja lymfaterapia Grenman Viveca Fysioterapeutti, Lymfaterapeutti Varaa aika
Hinnasto
Fysioterapia Hinta 
Alkukartoitus ensimmäisen vastaanottokäynnin yhteydessä 35 € 
Vastaanottokäynti 60 min
alk. 103 €*

Kotikäynti, Eiran lähialueella UUTTA! Hyödynnä kotitalousvähennys!
Lopullinen hinta määräytyy matka-ajan perusteella.
Tarkempi hinta-arvio fysioterapeutilta ajanvarauksen yhteydessä.

alk. 114 € - 145 €*

Asiantuntijat
 

Bekkedal Juha, Fysioterapeutti
Bomberg Maarit, Fysioterapeutti AMK
Grenman Viveca, Fysioterapeutti, Lymfaterapeutti
Kuittinen Jonna, Painonhallintaklinikan fysioterapeutti
Otranen Juho, Osteopaatti

 
Tutkimukset, lausunnot vastaanottokäynnin lisäksi Hinta
Shockwave-hoito 39 €
Erillinen lausunto esim. B-lausunnon tueksi veloitetaan käytetyn ajan mukaan.  

Osteopatia

Hinta

Vastaanottokäynti 30 min
80 €

 Lymfaterapia 

 Hinta 

Vastaanottokäynti 60 min   alk. 97 €

* Hinta määräytyy aikaperusteisesti ja fysioterapeutin erikoistumiskoulutuksen mukaan.

Vastaanottokäynnin hintaan lisätään poliklinikkamaksu 26,30 €, sarjakäynteihin lisätään poliklinikkamaksu 6,30 €/kerta. Kanta-maksu on 2,70 € ja veloitetaan kaikista Omakantaan tallennettavista käynneistä. Asiantuntijakohtaiset hinnat löydät asiantuntijan omasta profiilista.
Kysy lisää Eiran palveluista
Nimi
Puhelin
Email
Viesti