LONKAN TEKONIVELLEIKKAUS

Lonkan nivelrikko on varsin yleinen vaiva. Alkuvaiheen nivelrikkoon auttavat liike- ja liikuntahoidot sekä nivelrikkoon tarkoitetut lääkkeet. Jos nivelrikon aiheuttamat kivut haittaavat elämänlaatua merkittävästi ja ei-leikkaukselliset hoitokeinot on käytetty loppuun, on usein vaihtoehtona tekonivelleikkaus.

Tekoniveltiimimme on tehnyt satoja lonkan ja polven leikkauksia uusimmilla tekniikoilla ja käytössämme on kaikki tekoniveltyypit.

Kokonaisvaltaiseen hoitoketjuumme kuuluu yöpyminen leikkauksen jälkeen viihtyisällä vuodeosastollamme ja nimetyn fysioterapeutin avustuksella aloitettu välitön kuntoutus leikkauksen jälkeen.

Leikkaukseen pääset ilman jonotusaikoja.

"Meillä suomalaisilla tuntuu olevan paha tapa pitkittää tutkimuksiin ja hoitoon menoa.  Kun hoito viivästyy, se usein myös mutkistuu," kertoo ortopedi Esko Kaartinen

Potilaskokemus lonkan tekonivelleikkauksesta:
Koko operaatio meni todella hienosti ja elämänlaatuni parani huomattavasti. Ihmiset jännittävät lonkan tekonivelleikkausta ihan turhaan. Suosittelen tätä kaikille, joilla on lonkkanivelen kanssa ongelmia. Ei kannata antaa kipujen rajoittaa elämää. Leikkauspäätös  oli yksi elämäni parhaita päätöksiä.

-Jukka 54 v.

Lue potilashaastattelu

LONKAN TÄHYSTYSLEIKKAUKSET

Lonkan tähystysleikkauksella hoidetaan lonkan rakenteellisista ominaisuuksista tai lonkkanivelen vaurioitumisesta johtuvia vaivoja. Tyypillisesti tähystämällä hoidetaan lonkkapinnettä (FAI) ja sen aiheuttamia vaurioita, kuten lonkkamaljakon rustoisen renkaan (labrum) repeämiä. Tähystämällä poistetaan myös irtokappaleita nivelestä.
 

Päiväkirurginen leikkaus

Lonkkanivelen tähystysleikkaukset tehdään pääsääntöisesti nukutuksessa. Normaalisti toimenpide on päiväkirurginen eli potilas kotiutuu samana päivänä.
 

Kuntoutusvaiheessa fysioterapian merkitys on suuri

Potilas saa mukaansa kyynärsauvat, joita käytetään lääkärin ja fysioterapeutin ohjeiden mukaan.

Kuntoutusvaiheessa fysioterapian merkitys on suuri. Eiran Sairaalassa kuntoutumisestasi vastaavat fysioterapian ammattilaiset.

Kuntoutuksessa on tärkeää, että se aloitetaan oikeaan aikaan, jolloin paraneminen on nopeampaa. Kuntoutus suunnitellaan jokaiselle potilaalle yksilöllisesti. Parhaat tulokset saadaan, kun potilas itse osallistuu kuntoutukseen aktiivisesti ja on motivoitunut harjoitteiden tekemiseen.
 

Toipuminen lonkan tähystysleikkauksesta

Toipumisaika lonkkanivelen tähystyksen jälkeen on yleensä pidempi kuin esimerkiksi polven tähystyksen jälkeen. Sairauslomaa tarvitaan yleensä noin 4-6 viikkoa.

Varaa aika ortopedin vastaanotolle!

Eiran sairaalan ortopedit edustavat Suomen parasta osaamista ja meillä on käytössä uusimmat menetelmät.

Pääset jonottamatta ortopedin vastaanotolle!

Halutessasi voit kysyä lisätietoja tähystys- ja tekonivelleikkauksista sähköpostitse leikkausosasto@eiransairaala.fi

Eiran sairaalan lonkkaleikkauksia tekevät ortopedit
Ortopedian ja traumatologian erikoislääkäri Harri Hietaranta Eiran sairaalassa on erikoistunut tekonivel- ja tähystyskirurgiaan. Hietaranta Harri Ortopedian ja traumatologian erikoislääkäri Varaa aika
Ortopedi Jyri Lepistö Eiran sairaalassa, erityisosaaminen lonkan tekonivel- ja tähystyskirurgia, jalkaterän ja alaraajojen tähystyskirurgia. Lepistö Jyri Ortopedian ja traumatologian erikoislääkäri Varaa aika
Lue haastatteluja ortopediasta
Artikkeli_lonkkaleikkaus_600x450.jpg

Lonkan tekonivelleikkaus palautti elämänlaadun

Kun Jukan lonkka alkoi vihoitella, kipu yltyi niin pahaksi, että se vei lopulta yöunet ja kävelykyvyn. Lue hänen kokemukset tekonivelleikkauksesta ja miten toipuminen siitä eteni.

Lue lisää
Orto_Polvi_600x450.jpg

Meillä on paha tapa pitkittää tutkimuksiin menoa

Kun hoito viivästyy, se usein myös mutkistuu, kertoo yksi Suomen johtavista tähystyskirurgeista Esko Kaartinen. Monet potilaiden tuki- ja liikuntaelinsairaudet olisi ollut hoidettavissa ei-leikkauksellisilla eli konservatiivisilla hoidoilla

Lue lisää
Ortopedia_ranne_600x450px.jpg

Tiesitkö tämän nivelrikoista?

Ortopedi Jyri Lepistö kertoo, mikä on nivelrikko, mikä sitä aiheuttaa ja voiko sitä hoitaa itse.

Lue lisää
Lue lisää ortopediasta
Leikkuri_valaisin_600x450.jpg

Tekonivelkirurgia

Alkuvaiheen nivelrikkoon auttavat liike- ja liikuntahoidot sekä nivelrikkoon tarkoitetut lääkkeet. Jos nivelrikon aiheuttamat kivut haittaavat elämänlaatua merkittävästi ja ei-leikkaukselliset hoitokeinot on käytetty loppuun, on usein vaihtoehtona tekonivelleikkaus.

Lue lisää
Ortopedia_olka2_600x450px.jpg

Olkapää

Olkapäähän liittyy paljon eriasteisia vaivoja aina ajoittaisista kivuista kiertäjäkalvosimen repeämään. Hoitomuodon valinta tehdään potilaan ja lääkärin yhteistyönä. Tavoitteena on aina ensin tutkia kuntoutuksen mahdollisuus ja vasta sen jälkeen päätetään leikkauksen tarpeellisuus.

Lue lisää
Ortopedia_polvikipu2_600x450.jpg

Polvi

Polven yleisimpiä vammoja ovat kierukkavammat ja polven vääntymisvammat. Polvinivelessä jo lähes kaikki muut korjaukset paitsi keinonivelien asentaminen tehdään tähystyksellisesti.

Lue lisää
Ortopedia_nilkka_600x450px.jpg

Nilkka ja jalkaterä

Sattuuko kävely? Vaivaako vaivaisenluu? Vai nyrjähtikö nilkka äkillisesti? Eiran ortopediltä saat avun nopeasti. Ortopedi tekee hoitosuunnitelman juuri sinun lähtökohdistasi.

Lue lisää
Ortopedia_kasi2_600x450px.jpg

Käsikirurgia

Murtuma, nivelsiderepeämä, hiirikäsi, tenniskyynärpää, jännetuppitulehdus ja avohaava. Käden alueen vammat ovat monenlaisia, mutta usein niille on yhteistä, että ne vaikeuttavat ihmisen jokapäiväistä toimintaa ja saattavat aiheuttaa jopa työkyvyttömyyttä.

Lue lisää
Hinnasto
Ortopedia Hinta  
Ortopedin vastaanottokäynti, 20 min
alk. 130 €  
 
Erikoislääkärit
   
Hietaranta Harri, ortopedian ja traumatologian erikoislääkäri
Kaartinen Esko, ortopedian ja traumatologian erikoislääkäri
Lepistö Jyri, ortopedian ja traumatologian erikoislääkäri
   

Käsikirurgi


Käsikirurgin vastaanottokäynti, 30 min
alk. 120 €  

Erikoislääkärit
   
Hyrkäs Jukka, käsikirurgian erikoislääkäri     

Käsikirurgia
 
Hinta

Eiran Terveystili*
Rannekanavan hermopinneleikkaus nukutuksessa
alk. 3015 € 258,25 €/kk
Kämmenkalvon aukaisu yleisanestesiassa
alk. 4033 € 343,08 €/kk
Lonkka
   
Lonkkanivelen tähystys sis. pienen toimenpiteen
 alk. 7837 €
660,08€/kk
Tekonivelleikkaus, lonkka
alk. 15225 €
1275,75 €/kk
Nilkka
   
Nilkan tähystys, nukutuksessa
4300 €
365,33 €/kk
Nivelsiteen ompelu / uudelleenkiinnitys nukutuksessa
5045 €
427,42€/kk
Olkapää
   
Olkapään tähystys ja toimenpide
4583 €
388,92 €/kk
Olkanivelen kiertäjäkalvosimen korjausleikkaus
6968 €
587,67 €/kk
Polvi
   
Polven tähystys, paikallispuudutuksessa
2562€
220,50 €/kk
Polven tähystys, selkäpuudutuksessa
3745 €
319,08 €/kk
Eturistisidekorjaus, selkäpuudutuksessa
6850 €
577,83 €/kk
Polven tekonivelleikkaus
 alk. 15750 €
1319,50 €/kk
Vastaanottokäynnin hintaan lisätään poliklinikkamaksu 26,30 €. Kanta-maksu on 2,70 € ja veloitetaan kaikista Omakantaan tallennettavista käynneistä. Asiantuntijakohtaiset hinnat löydät asiantuntijan omasta profiilista. Hintoihin ei sisälly laboratorio- tai röntgentutkimuksia.
*Eiran Terveystilillä esim. 12 kk:n korottomalla osamaksulla (sisältää käsittelymaksut yht. 84 €).
Kysy lisää Eiran palveluista
Nimi
Puhelin
Email
Viesti