Rintojen suurennusleikkaus rintaimplanteilla

Tavallisin rintojen muotoa korjaava leikkaus on rintojen suurennus silikoni-implanteilla.

Rintaimplanttien avulla voidaan korjata rintojen muotoa tai kokoa; joko rintojen kokoeron tai synnynnäisen rakennepoikkeavuuden korjaaminen tai rintojen koon suurentaminen esim. pienirintaisuudessa tai rintasyöpäleikkauksen jälkeen. Iän ja imetyksen myötä rintojen muoto muuttuu, jolloin silikoni-implanttien avulla rintoihin tuodaan lisää volyymia.

Rintojen suurennusleikkauksen yhteydessä usein myös rintojen kohotusleikkaus eli mastopexia.

 

Käytämme korkealaatuisia silikoni-implantteja.

Kaikki Suomessa käytettävät implantit ovat silikonista valmistettuja. Silikoni-implantit on voitu jakaa muodon perusteella joko anatomisiin eli pisaran mallisiin tai pyöreisiin implantteihin.

Perinteisten anatomisten implanttien pinta on karhea, jolla on varmistettu, ettei epäsymmetrinen implantti käänny. Viime aikaisissa tutkimuksissa on havaittu, että karhea pinta voi aiheuttaa kaksoiskapselointia ja harvinaista imukudossyöpää, ALCL:aa.

Eiran sairaalassa käytämme erittäin korkealaatuisia Motiva silikoni-implantteja. Uudentyyppisissä pyöreissä, esimerkiksi Motiva Ergonomix® -implanteissa silikonigeeli on niin pehmeää, että niiden lopullinen muoto sijoittuu anatomisen ja perinteisen pyöreän implantin välimaastoon.

Mikäli on tarvetta käyttää pisaranmallista implanttia, niin vaihtoehtoisesti voidaan käyttää täysin uutta Motiva Anatomical® -implanttia jonka pintarakenne on sileä. Implantissa olevien ”kiinnityskorvakkeiden” avulla implantti ommellaan rintakehän seinämään ja siten estetään sen ”pyörähtäminen.” Olemme ottaneet Eiran sairaalassa tämän implantin Suomessa ensimmäisinä käyttöön ja järjestäneet siitä koulutusta suomalaisille plastiikkakirurgeille.

Rintaimplantin koko ja malli valitaan aina potilaan mittojen ja toiveiden mukaisesti.

 

ennen leikkausta vastaanottokäynnit leikkaavalla plastiikkakirurgilla

Tapaat leikkaavan plastiikkakirurgin kaksi kertaa. Ensimmäisellä käynnillä selvitetään huolellisesti toiveesi ja motivaatiosi leikkauksen suhteen sekä perusterveydentilasi, lääkityksesi ja mahdolliset allergiasi. Kliinisen perustutkimuksen jälkeen keskustellaan implanttien ominaisuuksista sekä leikkauksen kulusta, riskeistä ja toipumisesta.

Toisella käynnillä valitaan implantin malli ja koko ja sovitaan tarvittavista tutkimuksista. Lisäksi lääkäri käy kanssasi läpi jälkihoitoon ja rintojen seurantaan liittyviä asioita.

Ennen rintojensuurennusleikkausta huomioitavaa

Tupakointi tulee lopettaa mieluiten kuukausia ennen toimenpidettä. 
Omega-rasvahappovalmisteiden ja kalaöljykapseleiden ja runsas valkosipulin syönti voivat aiheuttaa vuototaipumusta ja ne suositellaan tauottavaksi ainakin 4 viikkoa aiemmin.
Tulehduskipulääkkeiden käyttö tulisi lopettaa 2 viikkoa ennen toimenpidettä. 
 

Rintojen suurennusleikkaus silikoni-implanttien avulla

Silikoni-implantti viedään rintalihaksen alle tai päälle rinnanaluspoimusta suppilomaisen instrumentin avulla steriilisti ja hellävaraisesti. Vientikohtaan jää huomaamaton, 4 - 4,5 sentin mittainen arpi. Pystyasennossa arvet jäävät näkymättömiin ja makuulla ollessakin ne ovat varsin huomaamattomia. 

Silikoni-implantti sijoitetaan tavallisimmin rintalihaksen alle, jolloin se jää mahdollisimman huomaamattomaksi ja kapselikovettumisen riski on pienempi. 
Rintalihas suojaa ja tukee implanttia ja rintalihaksen paksuuteen voi itse myös jatkossa vaikuttaa treenaamisen avulla. 
Toimenpide tehdään aina nukutuksessa ja se kestää noin 1-2 tuntia. 

Rintojen suurennusleikkauksen jälkeen

Rintojen suurenuusleikkaus tehdään päiväkirurgisesti eli kotiin pääsee saman päivän aikana. Halutessaan voi jäädä myös yöksi vuodeosastollemme.
Rintojen suurennusleikkauksen jälkeen käytetään tukiliivejä ja tarvittaessa tukipantaa ympäri vuorokauden 3-4 viikkoa. 

Toipumiseen leikkauksesta vaihtelee paljon riippuen muun muassa asennettujen implanttien koosta ja rintakudoksen venyttyneisyydestä.  Kudoksia ovat voineet venyttää esimerkiksi imetys tai painonpudotus.
Kivun tuntemukset vaihtelevat yksilöllisesti, kipulääkkeet auttavat ensimmäisinä päivinä. Liikkuminen oman voinnin mukaan on sallittua ja toivottavaakin.

Ensimmäisen viikon jälkeen kevyttä työtä tekevät voivat yleensä palata töihin, fyysisesti raskasta työtä tekevät tarvitsevat 2-3 viikon sairausloman.
Ensimmäisellä viikolla on syytä välttää raskaiden taakkojen nostoa, autolla ajoa tai muita rintalihaksia rasittavia toimia.

Urheiluharrastukset voi aloittaa noin kuukauden kuluttua, rintalihastreenin kahden kuukauden kuluttua toimenpiteestä.

Arvet muodostuvat huomaamattomasti rintapoimuihin ja punoittavat alkuun leikkauksen jälkeen. Arvet vaalenevat vähitellen puolen vuoden kuluessa.
Ompeleet ovat itsestään sulavia ja erillistä ompeleiden poistoa ei tarvita.

Rintojen lopullinen muoto saavutetaan noin 6 kk kuluttua leikkauksesta.

Tehdystä rintojen suurennusleikkauksesta on hyvä mainita varattaessa mammografiatutkimusta. Jos silikoni-implantit on asetettu rintalihaksen alle ja ovat kohtuullisen kokoiset, mammagrafia-tutkimus ja kuvien tulkinta yleensä onnistuu. Jos silikoni-implantit on asetettu rintalihaksen päälle, ne saattavat estää mammografian tekemisen. Vaihtoehtoisesti voidaan tehdä rintojen magneettikuvaus eli MRI-tutkimus.

 

Silikoni-implantit ja imetys

Normaalissa rintojen suurennusleikkauksessa silikoni-implanttien avulla rintatiehyitä ei katkaista ja näin toimenpide ei vaikuta imetykseen. Joissain muotoa korjaavissa leikkauksissa maitotiehyeitä joudutaan katkaisemaan, jolloin imetys ei välttämättä leikkauksen jälkeen onnistu. Tästä keskustellaan aina potilaan kanssa leikkauksen suunnitteluvaiheessa.

Silikoni-implanttien vaikutus mammografiatuloksiin

Tehdystä rintojen suurennusleikkauksesta on hyvä mainita varattaessa mammografiatutkimusta. Jos silikoni-implantit on asetettu rintalihaksen alle ja ovat kohtuullisen kokoiset, mammagrafia-tutkimus ja kuvien tulkinta yleensä onnistuu. Jos silikoni-implantit on asetettu rintalihaksen päälle, ne saattavat estää mammografian tekemisen tai kuvien tulkinnan. Vaihtoehtoisesti voidaan tehdä rintojen magneettikuvaus eli MRI-tutkimus, joka on selvästi mammografiaa tarkempi tutkimus.

Rintojen suurennusleikkaus silikoni-implanteilla vai oman kehon rasvansiirrolla?

Rintojen suurennus silikoni-implanteilla eroaa oman kehon rasvansiirron avulla tehtävästä suurennuksesta sekä toimenpiteen, tuloksen että leikkauskertojen osalta.

Rasvansiirron avulla tehtäviä toimenpiteitä tarvitaan yleensä useampi, mutta silikoni-implantin avulla tehtävä rintojen suurennus on kertaluontainen toimenpide.

Rasvansiirron avulla tehtävässä toimenpiteessä rintojen kuppikokoa kasvatetaan yleensä ½ - 1 kuppikoko kerralla. Suurennettaessa rintoja rintaimplantin avulla, rintaimplantin koko ja malli valitaan potilaan mittojen ja toiveiden mukaisesti.

Rintaimplantin avulla tehtävässä rintojen suurennusleikkauksessa implantit voidaan sijoittaa rintalihaksen päälle tai alle. Tavallisimmin implantti sijoitetaan ison rintalihaksen alle, jolloin implantti kätkeytyy paremmin varsinkin hoikilla naisilla. 
Rintoja muotoiltaessa kehon omalla rasvasiirteellä, rasva levitetään tasaisesti ihon alaiseen rasvakerrokseen ja rintalihakseen. Lopputulos on siten tasainen ja kauttaaltaan pehmeä. 

Rintojen suurennus oman kehon rasvan avulla edellyttää, että siirrettävää rasvaa on kehossa. Silikoni-implanttien avulla suurennus voidaan tehdä myös hyvin hoikille, pienirintaisille, naisille, joilla ei ole ylimääräistä rasvaa siirrettäväksi.

Varaa nyt aika plastiikkakirurgin vastaanotolle!

PLASTIIKKAKIRURGIAA VUOSIEN KOKEMUKSELLA


Varaa aika ammattitaitoisille plastiikkakirurgeillemme helposti nettiajanvarauksestamme.

Vastaanotolla kirurgi tekee yksilöllisen hoitosuunnitelman ja saat vastaukset sinua askarruttaviin kysymyksiin.

 
Eiran sairaalassa rintojen suurennuksia rintaimplanttien avulla tekevät plastiikkakirurgit
Plastiikkakirurgian erikoislääkäri Eija Suorsa Eiran sairaalassa, erityisosaaminen rasvansiirrot ja rasvaimut sekä vatsalihasten erkauman korjaus ja abdominoplastia. Suorsa Eija Plastiikkakirurgian erikoislääkäri Varaa aika
Plastiikkakirurgi Tatu Tarkka tekee plastiikkakirurgisia toimenpiteitä Eiran sairaalassa. Tarkka Tatu Plastiikkakirurgian erikoislääkäri Varaa aika
Plastiikkakirurgian erikoislääkäri Reetta Tuominen Eiran sairaalassa, erityisosaaminen vatsalihasten erkauman korjaus ja vatsan peitteiden korjausleikkaus, etenkin raskauden jälkeiset. Tuominen Reetta Plastiikkakirurgian erikoislääkäri Varaa aika
Hinnasto
Rintojen suurennus ja kohotusleikkaus Hinta    
Plastiikkakirurgin vastaanottokäynti alk. 169 €    

Erikoislääkärit
     
Merkkola-von Schantz Päivi, plastiikkakirurgian erikoislääkäri
Suorsa Eija, plastiikkakirurgian erikoislääkäri
Tarkka Tatu, plastiikkakirurgian erikoislääkäri
Tuominen Reetta, plastiikkakirurgian erikoislääkäri
     
 

Hinta

alv 0 %

 Hinta

alv 24%**

Eiran Terveystili*

alv 0%

Rintojen suurennusleikkaus, implanttien avulla

Motiva Ergonomics rintaimplantti 

 

 alk. 6150 €

 

7363,20€

 

519,50 €/kk

Rintojen suurennusleikkaus, rasvansiirron avulla alk. 7190 € 8915,60 € 606,17 €/kk
Rintojen kohotusleikkaus alk. 6385 € 7917,40 € 539,08 €/kk

Toimenpiteet sisältävät:

  • leikkauksen nukutuksessa (yleisanestesiassa)
  • erikoislääkärin tekemän jälkitarkastuksen
  • tukiliivit 
   
Yllämainitut hinnat ovat esimerkkihintoja ja lopullinen hinta määräytyy kirurgin arvion perusteella.
Vastaanottokäynnin hintaan lisätään poliklinikkamaksu 26,30 €. Kanta-maksu on 2,70 € ja veloitetaan kaikista Omakantaan tallennettavista käynneistä. Asiantuntijakohtaiset hinnat löydät asiantuntijan omasta profiilista. **Esteettisin perustein tehtävät leikkaukset sis. alv 24% 
*Eiran Terveystilillä esim. 12 kk:n korottomalla osamaksulla (sisältää käsittelymaksut yht. 84 €).
Kysy lisää Eiran palveluista
Nimi
Puhelin
Email
Viesti