Korjausleikkaus palauttaa entiset muodot

Rintaimplantit tai oman rasvan siirto rintoihin palauttavat rintoihin niiden aikaisemman täyteläisyyden. Rintojen kohotusleikkaus palauttaa laskeutuneiden rintojen muodon.


Plastiikkakirurgian ja kirurgian erikoislääkäri Minna Rautio kertoo, että raskauden jälkeisiin rintakorjauksiin hakeutuvat usein juuri hyvin pienirintaiset naiset. Koska pienirintaisilla naisilla imetys onnistuu usein hyvin, voi käydä niin, että rinnat tyhjentyvät tai jopa katoavat kokonaan. Muutos voi olla suuri ja sellainen, että on hankalaa löytää kauniisti istuvia vaatteita ja sopivia liivejä. Rintojen muotoa voi palauttaa implanteilla tai oman rasvan siirrolla. Oman rasvan siirto edellyttää, että siirrettävää rasvaa on riittävästi.


"Nämä naiset korostavat usein luonnollisuutta. Kyseessä ovat ”aikuiset” naiset, keskimäärin 35-vuotiaat, jotka haluavat takaisin, sen mitä joskus oli. He ovat yleensä liikkeellä hyvin rationaalisin syin", toteaa Rautio.


Rintojen korjausleikkaukset tehdään nukutuksessa tai ns. kevytnukutuksessa. Toimenpide kestää pari tuntia ja kotiin pääsee, joko samana tai seuravana päivänä. 

 

Joskus korjausleikkaus ei riitä vaan tarvitaan rintojen kohotusleikkaus

Jos rintakudos on helposti venyvää, raskaus ja imetys voivat muuttaa rinnat hyvin veltoiksi ja laskeutuneiksi. Jos laskeutuminen on huomattavaa, eivät implantit tai rasvansiirto riitä muodon palauttamiseen, vaan tarvitaan kohotusleikkaus. 

"Leikkaus ei vaadi jälkihoidolta mitään erityistä. Aluksi ei tietenkään saa nostella mitään painavaa, tehdä raskasta fyysistä työtä tai esimerkiksi ajaa autoa, mutta muuten elämä on aika normaalia", kertoo Rautio.

Kevyttä työtä tekevä voi palata työhön rintaleikkeuksen jälkeen noin viikon kuluttua. Rintaimplantti- ja kohotusleikkausten jälkeen pidetään ensimmäisen kuukauden ajan urheiluliivejä päivin öin. 

Lopullista tulosta joutuu odottamaan kärsivällisesti. Rinnat muotoutuvat lopulliseen malliinsa vasta noin puolen vuoden päästä leikkauksesta. Rasvansiirrossa osa siirretystä rasvasta häviää. Yleensä suositetaan tehtäväksi kaksi siirtoa noin 3 kuukauden välein, jotta saavutetaan toivottu tulos.


Rautio_Minna.jpg

Asiantuntijana artikkelissa on haastatelu Minna Rautiota, Eiran sairaalan Plastiikkakirurgian ja kirurgian erikoislääkäri


Harkitsetko rintojen suurennusleikkausta?

Varaa aika plastiikkakirurgin vastaanotolle!

Vastaanotolla saat vastauksia sinua askarruttaviin kysymyksiin ja kirurgi tekee yksilöllisen hoitosuunnitelman.

Varaa aika
Lue lisää rintojen suurennus- ja kohotusleikkauksista
Plastiikka_rintojen_suuurennus_600x450.jpg
Rintojen suurennus ja kohotusleikkaus

Teemme rintojen suurennuksia laadukkailla Motiva-rintaimplanteilla sekä rasvansiirron avulla. Lisäksi teemme rintojen kohotusleikkauksia. Varaa aika kokeneen plastiikkakirurgin vastaanotolle. Hän kertoo eri leikkausvaihtoehdoista ja saat yksilöllisen hoitosuunnitelman.

Lue lisää
Plastiikka_rintojen_implantit_600x450.jpg
Rintojen suurennus rintaimplanttien avulla

Rintojen suurennusleikkaus rintaimplanttien avulla on tavallisin rintojen muotoa korjaava leikkaus. Leikkaus on kertaluontoinen ja rintaimplantin koko valitaan potilaan mittojen ja toiveiden mukaisesti. Käytämme Eirassa korkealaatuisia Motiva rintaimplantteja.

Lue lisää
Plastiikka_rintojen_rasvansiirto_600x450.jpg
Rintojen suurennus rasvansiirron avulla

Rasvansiirto rintoihin on implanttien ohella vakiintunut menetelmä rintojen suurennuksissa. Oman kehon rasvan käyttö rintojen suurennuksessa on luonnollinen menetelmä ja sopii parhaiten, jos rintoihin halutaan täyteläisyyttä ja omassa kehossa on siirrettävää rasvakertymää.

Lue lisää