Olympiatason alppihiihtäjänä tunnettu Marcus Sandell lopetti aktiiviuran 2018 loukkaantumisen jälkeen ja toimii nykyään Ylen alppiasiantuntijaa ja lajiliiton Ski Sport Finlandin projekti- ja asiakkuuspäällikkönä.

”Tehtävä on laaja ja urheilutaustani myötä minulle on myös mieluisaa mentoroida maajoukkueurheilijoita varsinaisten työtehtävien ohella.”

 

Ensimmäiset silmälasit 2009

”Vuonna 2009 sain ensimmäiset rillit. Näkövaikeudet olivat kuitenkin olleet lieviä. Kilpailin aluksi ilman piilolinssejä, mutta hieman vanhempana huomasin, että olisi hyvä käyttää piilolinssejä rinteessäkin.”

”Kun sitten kilpailu-urani jälkeen aloin tehdä yhä enemmän töitä tietokoneella, huomasin näön kehittyneen huonompaan suuntaan. Ja koska tykkään liikkua luonnossa kalastaen veneellä todella paljon merellä, metsästäen ja pelaten tennistä, halusin nähdä paremmin. Olin teettänyt aurinkolasit vahvuuksilla, mutta kun olin merellä myöhään, pimeän tullen piti vaihtaa peruslaseihin.”

Silmälaseja, piilolinssejä ja aurinkolaseja vahvuuksilla - hankalaa aktiiviselle liikkujalle

silmien esitutkimus hälvensi kysymyksiä leikkauksen suhteen

”Olin pohtinut monta vuotta silmien laserleikkaukseen menoa. Ja kun olin toipunut edellisistä sairaalajaksoista, oli hyvä hetki hakeutua silmäleikkaukseen. Minulla oli myös kavereita, jotka suosittelivat sitä. Sain tietää Eiran sairaalan ilmaisesta laserleikkauksen esitutkimuksesta, jossa ei sitouduta mihinkään. Siinä käytiin läpi kaikki näköni plussat ja miinukset.”

”Tutkimus ei jännittänyt minua lainkaan, mutta leikkauksen osalta oli huolia, koska ajatus silmiin koskemisesta tuntui oudolta.  Minulla oli myös mahdollisuus esittää kysymyksiä. Ja sain selvät vastaukset.”

 

Laserleikkauksen jälkeen toipuminen nopeaa

Laserleikkaus kesti kokonaisuudessaan hieman toista tuntia ja leikkauksen jälkeen Marcus  käveli kotiin omin voimin suojalasit silmillään.

”Näin tarkasti, vaikka ensin tuntui kuin silmissä olisi ollut lievä sumukerros. Kipua ei ollut, mutta valuvat silmät olivat hieman arat. Samana iltana meillä kävi vieraita ja pystyin toimimaan normaalisti. Illan mittaan sumukerroskin hälveni silmistä ja toipuminen tapahtui nopeasti."

Leikkauksen jälkeen antibioottitippoja tuli käyttää kahden viikon ajan. Kostutustippoja hän saattaa käyttää edelleenkin tarvittaessa.  

Laserleikkauksessa ei ole mitään pelättävää!

 

Haastattelu_Marcus-Sandell_2.jpg

"Voin suositella laserleikkausta"

 Marcus sanoo suosittelevansa silmien laserleikkausta, jonka jännittämistä voi lieventää puhumalla osaavan henkilökunnan kanssa.   
”Olen urheilu-urani myötä kokenut monenlaisia tilanteita ja osaan nykyään hyvin erottaa asioita, joista kannattaa ottaa stressiä ja joista ei. Tässä toimenpiteessä ei ole mitään pelättävää.” 

”Nyt voin todeta, että tietokoneella työskentely ja luonnossa liikkuminen on huolettomampaa ja mukavampaa, kun ei tarvitse vaihdella silmälaseja edestakaisin. Eikä tarvitse potea jatkuvaa silmien siristelyn aiheuttamaa päänsärkyä, kun laseja ei jokaisessa tilanteessa aina voinut käyttää”, Marcus Sandell sanoo.

 Haastattelijana: toimittaja Timo Elo.

Optikon esitutkimus silmäleikkausta varten!

Oletko miettinyt silmäleikkausta?
Varaa aika optikon esitutkimukseen silmien laserleikkausta varten.
Esitutkimuksessa kartoitetaan silmiesi terveys ja sopisiko leikkaus sinulle. Lisäksi optikkomme vastaavat mieltä askarruttaviin kysymyksiin leikkauksesta.

60 min esitutkimus 0 €. Ei muita kuluja.

Esitutkimus ei sido varaamaan aikaan leikkaukseen. Piilolinssejä ei tule käyttää viikkoon ennen esitutkimusta.

Varaa aika esitutkimukseen
Lue lisää
Optikko_Emilia_600x450.jpg
Optikon esitutkimus silmäleikkausta varten

Varaa aika sairaalaoptikon perusteelliseen esitutkimukseen. Esitutkimuksessa selvitetään silmiesi terveydentila ja näkökyky ja tutkimuksen jälkeen suositellaan juuri sinulle sopivin leikkausmenetelmä. Esitutkimuksessa käynti ei velvoita sinua varaamaan leikkausaikaa.

Lue lisää
Silmä_SMILE-ylakuva_2022.jpg
Smile-laserleikkaus

Viimeisimmän SMILE-tekniikan ansiosta taittovirhe voidaan korjata ilman perinteisesti sarveiskalvoon tehtävää läppää. Silmän pintakerros säilyy näin eheämpänä ja kuivasilmäisyyden riski pienenee. Tutkimukset osoittavat SMILE-leikkausten hoitotulosten olevan erinomaisia. Käytössämme on uusin SMILE Pro-laserleikkauslaitteisto VisuMax 800.

Lue lisää
Eiran sairaalan sairaalaoptikot
Usein kysyttyä: Miinusnäön korjaus laserleikkauksella

Pääseekö laserleikkauksella kokonaan eroon miinuslaseista? Sattuuko leikkaus? Eiran sairaalan optikko Ulla Meriluoto vastaa yleisimpiin kysymyksiin.

Lue lisää
silmalaser_esitutkimus3_600x450.jpg
"Silmien laserleikkaus teki elämästäni paljon helpompaa"

Maijulle tehtiin ReLEx SMILE -laserleikkaus, jolla poistetaan miinustehoja silmistä. Leikkaus yllätti positiivisesti monella tapaa. Lue, millainen kokemus SMILE-leikkaus oli.

Lue lisää
Artikkeli_Smile_Aaro_Keipi_600x450.jpg
Valokuvaaja valitsi silmien laserleikkauksessa korkean laadun

Kun valokuvaaja Aaro Keipi päätti mennä silmien laserleikkaukseen, hän halusi varmistaa, että lopputulos olisi mahdollisimman laadukas. Eiran sairaalassa tehdyn SMILE-operaation jälkeen tarkkaa näköä vaativa työkin rasittaa silmiä vähemmän.

Lue lisää
Kirsi-Tiina_petri_2020-11_600x450.jpg
SMILE-lasertekniikka on iso edistysaskel silmien laserkirurgiassa

Uusin SMILE-lasertekniikka on ollut iso edistysaskel silmien laserkirurgiassa. Jo yli 1,5 miljoonaa leikkausta, kertoo silmäkirurgi Petri Oksman. Eirassa käytössä uusin SMILE Pro Visumax 800.

Lue lisää