AITOA VÄLITTÄMISTÄ JA TUKEA RIITTÄVÄN PITKÄÄN

Pysyvän elintapojen muutoksen ja painonpudotuksen saavuttaminen on pitkä prosessi. Haluamme auttaa sinua onnistumaan siinä! Siksi olemme luoneet täysin uuden lähestymistavan, jossa sinulla on riittävän pitkäaikainen henkilökohtainen tuki ja turva muutosprosessissasi. Saat ihan oman valmentajan, jota tapaat säännöllisesti ja johon voit olla yhteydessä koko ohjelman ajan ja tarvittaessa myös sen jälkeen.

Elintapojen muutospolkujen tavoitteena on tukea sinua rakentamaan uutta arkea. Jokainen meistä tekee kymmeniä painonhallintaan vaikuttavia valintoja päivässä – näihin etsimme yhdessä uutta tasapainoa. Syöminen, liikunta, uni, stressinhallinta ja tunteiden käsittely ovat tärkeitä käsiteltäviä asioita muutosmatkallamme. Keskitymme hyvään ja kannustamme positiivisesti. Rakentamalla tälle hyvinvoinnin pohjalle autamme sinua kohti pysyviä hoitotuloksia

Viisi erilaista hoitopolkua

Elintapojen muutospolkuja on 5 erilaista.

 • Kohti kevyempää elämää - vuoden yksilöohjelma (A tai B)
 • Kohti kevyempää elämää ryhmässä
 • Lihavuusleikattujen tuki
 • Lääkehoitoa täydentävä elintapojen muutostuki
 • Pysy kevyempänä -tuki

Vuoden mittaisen Kohti kevyempää elämää -yksilöohjelman aikana ehdit tavata oman valmentajasi ainakin 12 kertaa. Ohjelma alkaa kattavalla alkukartoituksella ja laboratoriokokeilla, joiden perusteella sinulle luodaan räätälöity oma ohjelma. Jokaisella tapaamisella on oma teemansa ja osatavoitteitasi seurataan säännöllisesti.

Yksilöohjelman vaihtoehtona voit valita Kohti kevyempää elämää -ryhmäohjelman, jossa ryhmä kokoontuu 6 kuukauden aikana 15 kertaa. Ryhmän vetäjänä toimii kokenut lihavuussairaanhoitaja. Ryhmien koot ovat 6-10 henkilöä.

Lisäksi meillä on sekä lihavuusleikatuille että lääkehoitoa saaville omat yksilötukiohjelmat.

Pysy kevyempänä -tukiohjelma on tarkoitettu kaikille, jotka ovat onnistuneet painonpudotuksessa, mutta haluavat varmistaa, ettei paino lähde hiipimään ylöspäin.

Huomiothan, että paikkoja eri ohjelmiin on rajoitetusti ja että saatat joutua odottamaan. Pahoittelemme mikäli näin käy.

KOHTI KEVYEMPÄÄ ELÄMÄÄ – VUODEN YKSILÖOHJELMA

Tuskailetko painosi kanssa? Oletko yrittänyt laihduttaa monta kertaa? Koetko olevasi yksin ongelmasi kanssa? Tiedämme kokemuksesta, miten haastavaa pysyvän painonhallinnan saavuttaminen voi olla omin neuvoin ja tiedämme miten paljon apua ulkopuolisesta tsemppaajasta voi olla. Siksi olemme luoneet täysin uuden elintapojen muutospolun, vuoden mittaisen Kohti kevyempää elämää -yksilöohjelman, jossa rinnallasi kulkee koko vuoden oma henkilökohtainen valmentaja. Valmentajasi on sinun luottohenkilösi ja lihavuuden hoitoon perehtynyt terveydenhuollon ammattilainen. Ja tarvittaessa koko tiimimme lääketieteellinen osaaminen on käytettävissäsi.

MIKSI VUODEN YKSILÖOHJELMA?

Lihavuus syntyy hitaasti ja huomaamatta vuosien saatossa. Siksi muutoksen saavuttaminen on myös pitkä prosessi. Pikavoittoja ei ole, vaan elintapojen pysyvä muutos vaatii runsaasti motivaatiota, tukea, harjoittelua ja aikaa. Uskomme, että vuosi on minimiaika ohjatusti harjoitella uusia tottumuksia.

MITEN VUODEN YKSILÖOHJELMA ETENEE?

Ohjelma alkaa kattavalla alkukartoituksella, jossa mm. tavoitteesi, taustasi, syömis-, liikkumis- ja unitottumuksesi, terveytesi, painohistoriasi, henkinen vointisi ja muutosvalmiutesi käydään tarkkaan läpi. Tämän pohjalta laadimme sinulle yksilöllisen elintapojen muutossuunnitelman. Mietimme myös yhdessä osa- ja kokonaistavoitteesi ja kirjaamme ne ylös.

Jokaisella tapaamisella on oma teemansa muutostoiveesi huomioiden. Lisäksi sinulta otetaan verikokeet sekä ohjelman alussa että lopussa nähdäksemme mahdolliset myönteiset muutokset. Saat matkan varrella itsetarkkailuun, ateriarytmiin ja liikuntaan liittyviä kotitehtäviä. Käytössämme on myös ns. Meallogger-sovellus, jonka avulla kuvaat syömäsi ruuan. Se edesauttaa ravitsemuksen kokonaistilan hahmottamista. Ohjelmaan kuluu myös sisätautilääkärin tapaaminen.

Ohjelman tavoitteena on mm. laihdutuskuurien lopettaminen, tunteiden ja syömisen erottaminen ja omien uusien hyvinvointitapojen löytäminen. Keskitymme onnistumisiin ja haemme yhdessä selviytymiskeinoja haasteellisiin hetkiin.

KENELLE VUODEN YKSILÖOHJELMA SOPII?

Vuoden yksilöohjelma sopii kenelle tahansa yli 18-vuotiaalle, joka kaipaa puolueetonta apua ja tsemppaajaa omien terveystavoitteiden saavuttamiseksi.

KAKSI ERILAISTA VUODEN YKSILÖOHJELMAA

Vuoden yksilöohjelmia on kaksi erilaista. Ohjelma A on tarkoitettu kaikille elintapojen muutosta ja pysyvää painonpudotusta hakeville. Ohjelma B keskittyy enemmän syömisen psykologiaan ja on tarkoitettu syömisongelmista, esimerkiksi ahminnasta kärsiville. Jos sinulla on ollut syömisen tai painonhallinnan kanssa aiemmin haasteita, on niiden käsitteleminen tärkeää, ennen kuin terveellinen ja turvallinen laihduttaminen on mahdollista. Vuoden ohjelma räätälöidään täysin sinun tarpeisiisi ja siinä huomioidaan paino- ja laihdutushistoriasi.

Voit varata maksuttoman neuvonta-ajan suoraan joko ohjelma A:n valmentaja Pauliina Häkkiselle tai ohjelma B:n valmentaja Laura Suojaselle. Mikäli olet epävarma siitä kumpi ohjelma sopii sinulle paremmin, voit valita ajan kummalle valmentajalle tahansa. He neuvovat ensimmäisen käyntisi yhteydessä sinua löytämään itsellesi sopivimman ohjelman.

Molempiin ohjelmiin on rajoitetusti paikkoja, joten saattaa olla, että joudut odottamaan ohjelmaan pääsyä. Pahoittelemme, mikäli näin käy.

OHJELMAN A SISÄLTÖ

Vuoden yksilöohjelma A sisältää:

 • 12 henkilökohtaista tapaamista oman valmentajan kanssa
 • 2 peruslaboratoriopakettia (alussa ja lopussa)
 • 1 sisätautilääkärin vastaanoton (alussa)
 • 2 ravitsemusterapeutin vastaanottoa (alussa ja 3 kk)
 • 3 Inbody-kehonkoostumusmittausta (alussa, 6 kk ja lopussa)
 • Kotitehtäviä ja -harjoituksia
 • Helppokäyttöisen ruokapäiväkirjasovelluksen
 • Puhelintuen (jättämällä soittopyynnön sähköpostitse)

OHJELMAN B SISÄLTÖ

Vuoden yksilöohjelma B sisältää:

 • 12 henkilökohtaista tapaamista oman ravitsemustieteeseen- ja ahmimispsykologiaan erikoistuneen valmentajan kanssa
 • 2 peruslaboratoriopakettia (alussa ja lopussa)
 • 1 sisätautilääkärin vastaanoton (alussa)
 • Kotitehtäviä ja -harjoituksia
 • Helppokäyttöisen ruokapäiväkirjasovelluksen
 • Puhelintuen (jättämällä soittopyynnön sähköpostitse)

MITEN VUODEN YKSILÖOHJELMIIN PÄÄSEE?

Pääset ohjelmiin ilman lääkärin lähetettä.

Mikäli olet ensisijaisesti kiinnostunut ohjelmasta A, varaa aika lihavuussairaanhoitaja Pauliina Häkkisen maksuttomaan neuvontaan. Pauliina toimii A-ohjelman valmentajana.


Varaa maksuton neuvontakäynti B-ohjelman valmentajalle, ravitsemusasiantuntija ja sairaanhoitaja Laura Suojaselle, mikäli koet kärsiväsi syömisongelmista, kuten esimerkiksi ahminnasta. Hän on erikoistunut syömisen psykologiaan ja syömisongelmien hoitoon.

Huomioithan, että paikkoja ohjelmaan on rajoitetusti.

LISÄPALVELUT

Painonhallintaklinikan ammattilaistiimi tekee tiivistä yhteistyötä sinun parhaaksesi ja konsultoi tarvittaessa toisiaan. Joskus saatat tarvita lisätukea tai -tutkimuksia. Koko painonhallintatiimimme on käytettävissäsi yksilöllisten tarpeittesi mukaisesti.

Erillistä maksua vastaan käytössäsi ovat:

 • Fysioterapeutti / PT
 • Psykologi
 • Ravitsemusterapeutin lisäkäynnit
 • Sisätautilääkärin lisäkäynnit
 • Lisälaboratoriotutkimukset
 • Oman valmentajan lisätapaamiset

KOHTI KEVYEMPÄÄ ELÄMÄÄ RYHMÄSSÄ (6 KK)

Kohti kevyempää elämää -ryhmätuki on Eiran Painonhallintaklinikan täysin uusi palvelu. Mikäli yksilöohjelma ei tunnu sinun jutultasi, sinulle ehkä sopisi Kohti kevyempää elämää -ryhmään liittyminen. Ryhmän antama vertaistuki on voimaannuttava ja motivoiva. Kohti kevyempää elämää -ryhmää vetää kokenut terveydenhuollon ammattilainen, jolla on vankka kokemus lihavuuden hoidosta. Ryhmän koko on 6-10 henkilöä.

MIKSI RYHMÄ?

Ryhmässä kaikki tutustuvat toisiinsa ja saavat tukea niin vetäjältä kuin toisiltaan. Ryhmä kokoontuu joka toinen viikko 1,5 tuntia kerrallaan puolen vuoden ajan Eiran sairaalan viihtyisissä tiloissa ja kauniissa ympäristössä.

KENELLE RYHMÄTUKI SOPII?

Kohti kevyempää elämää -ryhmä sopii kenelle tahansa yli 18-vuotiaalle, joka kaipaa pitkäaikaista säännöllistä tukea elintapojensa pysyvään muuttamiseen. Ryhmä sopii myös lihavuusleikkaukseen valmistautuvalle.

MITEN RYHMÄÄN PÄÄSEE?

Pääset mukaan ryhmään varaamalla ajan lihavuussairaanhoitajan maksuttomaan neuvontaan. Voit varata ajan tästä tai soittamalla ajanvaraukseemme 09 1620 570 tai lähettämällä viestin osoitteella painonhallintaklinikka@eiransairaala.fi. Huomioithan, että paikkoja on rajoitetusti ja että seuraava ryhmä järjestetään aina vasta kun vähintään 6 osallistujaa on ilmoittautunut. Et tarvitse lääkärin lähetettä.

OHJELMAN SISÄLTÖ

Kohti kevyempää elämää -ryhmään osallistuminen sisältää:

 • 15 ohjattua kokoontumista (à 1,5 tuntia) kahden viikon välein puolen vuoden ajan
 • Helppokäyttöisen ruokapäiväkirjasovelluksen
 • Kotitehtäviä ja -harjoituksia

LISÄPALVELUT

Painonhallintaklinikan ammattilaistiimi tekee tiivistä yhteistyötä sinun parhaaksesi ja konsultoi tarvittaessa toisiaan. Joskus saatat tarvita lisätukea tai -tutkimuksia. Koko painonhallintatiimimme on käytettävissäsi yksilöllisten tarpeittesi mukaisesti.

Erillistä maksua vastaan käytössäsi ovat:

 • Fysioterapeutti / PT
 • Psykologi
 • Ravitsemusterapeutti
 • Sisätautilääkäri
 • Laboratoriotutkimukset

LIHAVUUSLEIKATTUJEN TUKI (3 KK)

Lihavuusleikkaus on iso päätös ja tuo mukanaan paljon muutoksia niin fyysisesti kuin henkisestikin. Näiden muutosten tueksi olemme luoneet oman 3 kuukauden mittaisen Lihavuusleikattujen tukiohjelman, jonka avulla voit totutella uuteen elämäntilanteeseesi.

MIKSI LIHAVUUSLEIKATTU TARVITSEE TUKEA?

Lihavuusleikkaus ei itsessään laihduta. Leikkaus auttaa rajoittamaan syödyn ruuan määrää, mutta omien elintapojen muuttaminen täytyy tehdä itse. Tukiohjelman avulla saat eväitä pysyvää painonhallintaa tukevien uusien tottumusten löytämiseen.

KENELLE LIHAVUUSLEIKATTUJEN TUKI ON TARKOITETTU?

Ohjelmaa suositellaan kaikille lihavuusleikatuille.

MITEN OHJELMAAN PÄÄSEE?

Pääset mukaan ohjelmaan olemalla yhteydessä omaan lihavuussairaanhoitajaasi. Voit varata ajan tästä tai soittamalla ajanvaraukseemme 09 1620 570 tai lähettämällä viestin osoitteella painonhallintaklinikka@eiransairaala.fi.

OHJELMAN SISÄLTÖ

Lihavuusleikattujen tukiohjelman sisältää:

 • 3 oman valmentajan tapaamista kerran kuukaudessa
 • 1 joko ravitsemusterapeutin tai psykologin vastaanotto (oman tarpeesi mukaan)

LISÄPALVELUT

Painonhallintaklinikan ammattilaistiimi tekee tiivistä yhteistyötä sinun parhaaksesi ja konsultoi tarvittaessa toisiaan. Joskus saatat tarvita lisätukea tai -tutkimuksia. Koko painonhallintatiimimme on käytettävissäsi yksilöllisten tarpeittesi mukaisesti.

Erillistä maksua vastaan käytössäsi ovat:

 • Fysioterapeutti / PT
 • Psykologi
 • Ravitsemusterapeutti
 • Sisätautilääkäri
 • Laboratoriotutkimukset
 • Oman valmentajan lisätapaamiset

Lääkehoitoa täydentävä elintapojen muutostuki (6 KK)

Lihavuuden hoito lääkkeillä on suhteellisen uutta, mutta se ei muuta sitä perusasiaa, että pysyvä painonpudotus saavutetaan vain muuttamalla elintapoja loppuiäksi. Siksi olemme luoneet lääkehoidon tueksi oman elintapojen muutostuen.

MIKSI ELINTAPOJEN MUUTOSTUKEA TARVITAAN LÄÄKEHOIDON YHTEYDESSÄ?

Lihavuuslääkkeet helpottavat ruokahalun hallinnassa ja auttavat täten tekemään hyviä ruokavalintoja. Lihavuuslääke ei kuitenkaan ole oikotie onneen, jonka avulla pääsee kiloistaan eroon ilman omaa panostusta. Lääkehoito on pitkäaikaista ja tapahtuu aina lääkärin valvonnassa. Varmimmin pysyviin tuloksiin pääsee, jos onnistuu lääkehoidon rinnalla tekemään itselleen sopivia pysyviä elintapojen muutoksia. Me autamme sinua siinä!

KENELLE OHJELMA ON TARKOITETTU?

Kaikille lihavuuslääkehoidon aloittaneille.

MITEN OHJELMAAN PÄÄSEE?

Aloitettuasi lääkehoidon lääkärin valvonnassa, pääset mukaan ohjelmaan varaamalla ajan lihavuussairaanhoitajan maksuttomaan neuvontaan. Voit varata ajan tästä tai soittamalla ajanvaraukseemme 09 1620 570 tai lähettämällä viestin osoitteella painonhallintaklinikka@eiransairaala.fi.

OHJELMAN SISÄLTÖ

Lääkehoitoa täydentävä elintapojen muutostuki sisältää:

 • 6 oman valmentajan tapaamista kerran kuukaudessa.

LISÄPALVELUT

Painonhallintaklinikan ammattilaistiimi tekee tiivistä yhteistyötä sinun parhaaksesi ja konsultoi tarvittaessa toisiaan. Joskus saatat tarvita lisätukea tai -tutkimuksia. Koko painonhallintatiimimme on käytettävissäsi yksilöllisten tarpeittesi mukaisesti.

Erillistä maksua vastaan käytössäsi ovat:

 • Fysioterapeutti / PT
 • Psykologi
 • Ravitsemusterapeutti
 • Sisätautilääkäri
 • Laboratoriotutkimukset
 • Oman valmentajan lisätapaamiset

PYSY KEVYEMPÄNÄ -TUKI (3 KK)

Pysy kevyempänä -ohjelma on luotu sinulle, joka olet saavuttanut tavoitteesi painonhallinnassa, mutta kaipaat kannustusta ylläpitää uusia elintapojasi ja haluat varmistaa, ettei paino lähde hiipimään ylöspäin. Tiedämme, että se riski on aina olemassa muutaman vuoden sisällä painonpudotuksesta.

MIKSI PYSY KEVYEMPÄNÄ -TUKI?

Kehossamme on lukuisia erilaisia mekanismeja, joilla se pyrkii palauttamaan painon laihdutuksen jälkeen entisiin lukemiinsa. Tärkeimpiä näistä ovat ruokahalun lisääntyminen ja aineenvaihdunnan hidastuminen. Näitä kehoon usein huomaamatta syntyviä mekanismeja on kuitenkin mahdollista vastustaa ja näin estää painon takaisinnousu.

Tiedämme, että kilojen takaisin tulemisen estäminen on helpompaa heti alkumetreillä. Mitä enemmän kiloja on päässyt kertymään, sitä haasteellisempaa niistä uudelleen eroon pääseminen on. Voit liittyä Pysy kevyempänä -ohjelmaan missä tahansa vaiheessa – olipa painoa päässyt kertymään tai ei. Haluamme auttaa sinua pysymään kunnossa ja terveenä kaikissa painonhallintavaiheissasi!

KENELLE OHJELMA ON TARKOITETTU?

Kenelle tahansa painonpudotuksen saavuttaneelle.

MITEN OHJELMAAN PÄÄSEE MUKAAN?

Pääset mukaan Pysy kevyempänä -tukiohjelmaan varaamalla ajan lihavuussairaanhoitajan maksuttomaan neuvontaan. Voit varata ajan tästä tai soittamalla ajanvaraukseemme 09 1620 570 tai lähettämällä viestin osoitteella painonhallintaklinikka@eiransairaala.fi. Huomiothan, että paikkoja on rajoitetusti, joten saattaa olla, että joudut odottamaan ohjelmaan pääsyä. Pahoittelemme, mikäli näin käy.

OHJELMAN SISÄLTÖ

Pysy kunnossa -tukiohjelma sisältää:

 • 3 oman valmentajan tapaamista kuukauden välein
 • 1 Inbody-kehonkoostumusmittaus

LISÄPALVELUT

Painonhallintaklinikan ammattilaistiimi tekee tiivistä yhteistyötä sinun parhaaksesi ja konsultoi tarvittaessa toisiaan. Joskus saatat tarvita lisätukea tai -tutkimuksia. Koko painonhallintatiimimme on käytettävissäsi yksilöllisten tarpeittesi mukaisesti.

Erillistä maksua vastaan käytössäsi ovat:

 • Fysioterapeutti / PT
 • Psykologi
 • Ravitsemusterapeutti
 • Sisätautilääkäri (esim. lihavuuslääkityksen aloituksen harkinta)
 • Laboratoriotutkimukset
 • Oman valmentajan lisätapaamiset

VARAA NYT MAKSUTON NEUVONTAKÄYNTI PAINONHALLINTAKLINIKAN SAIRAANHOITAJALLE

Maksuttoman neuvontakäynnin aikana sairaanhoitaja käy läpi eri vaihtoehdot, jonka jälkeen voit rauhassa miettiä omia toiveitasi ja palata asiaan, kun tiedät mitä haluat. Käynnin yhteydessä saat vastaukset mieltäsi askarruttaviin kysymyksiin.

Katso seuraavat vapaat ajat alta tai lähetä sähköpostia painonhallintaklinikka@eiransairaala.fi. Huomioithan, että aikoja on tarjolla rajoitetusti.

Varaa neuvontakäynti
Seuraavat vapaat ajat
ti 19.10.
13.00
1 h 0 min
Häkkinen Pauliina
Sairaanhoitaja, painonhallinta ja elintapojen muutospolut
Eiran lääkäriasema

Tervetuloa vastaanotolleni keskustelemaan lihavuuden lääkehoidosta tai elintapojen muutospoluista.
Mikäli olet ensisijaisesti kiinnostunut lihavuusleikkauksista ja Orbera-laihdutusmenetelmästä, varaa aika lihavuussairaanhoitaja Erja Juvoselle.

Valitsemalla ajan jossa lukee ”Puhelinvastaanotto”, soitan sinulle varaamanasi aikana antamaasi puhelinnumeroon. 

Näytä seuraavat vapaat ajat

Eira Painonhallintaklinikan muut polut

Tutustu myös muihin Eira Painonhallintaklinikan hoitopolkuihin:

USEIN KYSYTYT KYSYMYKSET – ELINTAPOJEN MUUTOSPOLUT

MITÄ HYÖTYÄ HENKILÖKOHTAISEN VALMENTAJAN SÄÄNNÖLLISESTÄ TAPAAMISESTA ON?

Tiedämme kokemuksesta, kuinka haasteellista on pysyvän painonpudotuksen saavuttaminen omin neuvoin. Säännölliset tapaamiset valmentajan kanssa tukevat sinua muutosmatkallasi. Valmentaja auttaa sinua etsimään motivaatiota sinulle tärkeistä asioista, ohjaa luomaan elämäntilanteeseen sopivia tavoitteita, kuuntelee pohdinnoissasi ja kannustaa eteenpäin hankalan paikan tullen.

MIKSI SAATAN JOUTUA ODOTTAMAAN OHJELMAAN PÄÄSYÄ?

Eiran elintapojen muutospolut toteutetaan yksilötapaamisten tai ryhmäkokoontumisten muodossa. Yksilötapaamisaikoja on rajoitetusti ja ryhmäkoko on rajattu. Jos joudut odottamaan ohjelmaan pääsyä, ilmoitamme sinulle vapautuvista ajoista.

MITÄ JOS PÄÄDYN LIHAVUUSLEIKKAUKSEEN KESKEN VUODEN YKSILÖOHJELMAN?

Jos päädyt lihavuusleikkaukseen kesken vuoden yksilöohjelman, saat 500 euron alennuksen lihavuusleikkauksesta  ja varaamme keskusteluajan lihavuuskirurgille. Saat ohjeet ja ajat lihavuusklinikan sairaanhoitajan kautta.

MITÄ JOS HALUAN ORBERA-PALLON KESKEN VUODEN YKSILÖOHJELMAN?

Jos päätät kesken vuoden yksilöohjelman valita Orbera-laihdutusmenetelmän painonhallinnan tueksi, saat toimenpiteestä 250 euron alennuksen ja varaamme keskusteluajan lihavuuskirurgille. Saat ohjeet ja ajat lihavuusklinikan sairaanhoitajan kautta.

VOIKO VUODEN YKSILÖHJELMAN YHDISTÄÄ LÄÄKEHOITOPOLKUUN?

Hoitopolkuja voidaan muokata tarpeitasi vastaavaksi. Ota asia esille lihavuussairaanhoitajan kanssa, niin varaamme sinulle tarvittaessa lisää vastaanottoaikoja asiantuntijoillemme.
Eira Painonhallintaklinikan elintapojen muutospolkujen asiantuntijat
Häkkinen Pauliina Sairaanhoitaja, painonhallinta ja elintapojen muutospolut
Karjanlahti Nina Sisätautien erikoislääkäri
Pietiläinen Kirsi Sisätautien erikoislääkäri
Suojanen Laura Ravitsemusasiantuntija, sairaanhoitaja
Lue lisää Eira Painonhallintaklinikan palveluista

Eira Painonhallintaklinikka

Lihavuutta voidaan hoitaa eikä sen kanssa kannata jäädä yksin! Eira Painonhallintaklinikka on täysin uudenlainen lihavuuden kokonaisvaltainen hoitoyksikkö. Suomen kokeneimmat lihavuuteen erikoistuneet asiantuntijamme auttavat löytämään juuri sinulle sopivimman hoitomuodon. Käytössämme ovat uudet henkilökohtaiseen tukeen perustuvat elintapojen muutosohjelmat, lääkehoito, Orbera-laihdutuspallo ja lihavuusleikkaukset. Lue lisää ja varaa aika lihavuussairaanhoitajan maksuttomaan neuvontaan!

Lue lisää

Orbera laihdutuspallo -hoitopolku

Vain Eirasta saat uniikin Orbera-laihdutuspallohoidon. Hoito soveltuu keskivaikean ylipainon hoitoon (BMI yli 27) alle 65-vuotiaille eikä se vaadi leikkausta. Hoito koostuu mahalaukkuun asetettavasta silikonipallosta ja elintapojen muutosohjelmasta. Tule lihavuussairaanhoitajan neuvontakäynnille maksutta kuulemaan lisää!

Lue lisää

Lihavuusleikkaus

Lihavuusleikkaus on tehokkain vaikean lihavuuden hoitomuoto. Eiran sairaalalla on vuosien kokemus lihavuusleikkauksista. Teemme sekä mahalaukun ohitus- että kavennusleikkauksia turvallisesti ja ammattitaidolla. Lue lisää ja varaa aika lihavuussairaanhoitajan maksuttomaan neuvontaan!

Lue lisää

Lihavuuden lääkehoitopolku

Lihavuuden hoito lääkkeillä kehittyy jatkuvasti ja kokeneet sisätautilääkärimme ovat hyvin perehtyneitä uusimpiin vaihtoehtoihin. Lääkehoito ei ole mikään helppo oikotie, vaan myös se vaatii elintapojen pysyvän muutoksen. Lääkehoito tapahtuu aina lääkärin valvonnassa. Lue lisää ja varaa aika lihavuussairaanhoitajan maksuttomaan neuvontaan!

Lue lisää
Hinnasto
Lihavuussairaanhoitajan vastaanotto Hinta  
Lihavuussairaanhoitajan ensimmäinen neuvontakäynti / etävastaanotto
0 €  
Lihavuussairaanhoitajan jatkokäynti 85 €   
Elintapojen muutospolut - Eira Painonhallintaklinikka Hinta Eiran Terveystili*

Kohti kevyempää elämää - vuoden yksilöohjelma A

 • 12 henkilökohtaista tapaamista oman valmentaja-
  lihavuussairaanhoitajan kanssa
 • 2 peruslaboratoriopakettia
 • 1 sisätautilääkärin vastaanotto
 • 2 ravitsemusterapeutin vastaanottoa
 • 3 Inbody-kehonkoostumusmittausta
 • Kesto 12 kk
 1850 €
 158,10 €/kk

Kohti kevyempää elämää - vuoden yksilöohjelma B

 • 12 henkilökohtaista tapaamista oman ravitsemustieteeseen-
  ja ahmimispsykologiaan erikoistuneen valmentajan kanssa
 • 2 peruslaboratoriopakettia
 • 1 sisätautilääkärin vastaanotto
 • Kesto 12 kk
 1850 €  158,10 €/kk

Kohti kevyempää elämää ryhmässä

 • 15 ohjattua kokoontumista (à 90 min) kahden viikon välein
  valmentaja-lihavuussairaanhoitajan ohjauksessa
 • Kesto 6 kk
 790 €
 69,70 €/kk

Lääkehoitoa täydentävä elintapojen muutostuki

 • 6 oman valmentajan tapaamista kerran kuukaudessa
 • Kesto 6 kk
 390 €
 36,40 €/kk

Lihavuusleikattujen tuki

 • 3 oman valmentajan tapaamista kerran kuukaudessa
 • 1 ravitsemusterapeutin tai psykologin vastaanotto
 • Kesto 3 kk
 390 €
 36,40 €/kk

Pysy kevyempänä -tuki

 • 3 oman valmentajan tapaamista kuukauden välein
 • 1 Inbody-kehonkoostumusmittaus
 • Kesto 3 kk
 290 €
 28,10 €/kk

Hintoihin ei sisälly:
- lääkärin määräämät lääkkeet
- muut kuin yllä mainitut vastaanottokäynnit ja laboratoriokokeet.

Joustavasti maksuaikaa:
Meillä on käytössä joustava ja helppo Eiran Terveystili, joka mahdollistaa jopa 12 kk korottoman maksuajan. Näin haluamme mahdollistaa uuden elämäsi aloittamisen vaivattomasti. Voit keskustella sairaanhoitajan kanssa eri rahoitusvaihtoehdoista. 
Hintoihin lisätään poliklinikkamaksu 19,90 € ja kanta-maksu 1,95 €, paitsi maksuttomaan neuvontakäyntiin ja puhelinvastaanottoon.
*Eiran Terveystilillä esim. 12 kk:n korottomalla osamaksulla (sisältää käsittelymaksut yht. 46,80 €).
KYSY LISÄÄ EIRA PAINONHALLINTAKLINIKAN PALVELUISTA
Nimi
Puhelin
Email
Viesti