Suomen kokenein lihavuusleikkaustiimi

Eiran sairaala on Suomen suurin lihavuusleikkauksiin erikoistunut yksityinen sairaala. Eira tunnetaan korkeasta lääketieteellisestä tasostaan ja yksilöllisestä asiakaspalvelustaan. Meillä sinut leikkaa Suomen kokeneimmat lihavuuskirurgit turvallisesti ja ammattitaidolla.

Mikä on lihavuusleikkaus?

Lihavuusleikkaus, toiselta nimeltään laihdutusleikkaus, on kirurginen toimenpide, jossa vain pienennetään mahalaukun kokoa tai myös ohitetaan suurin osa mahalaukusta. Kun vaikeaa ylipainoa on yritetty hoitaa perinteisin laihdutusmenetelmin, liikunnalla ja ruokavalioilla ilman merkittäviä tuloksia, jää usein ainoaksi vaihtoehdoksi lihavuusleikkaus. Mikään muu nykyisin käytössä oleva hoitomenetelmä ei pudota painoa yhtä tehokkaasti kuin lihavuusleikkaus. Painonpudotus 1–2 vuotta leikkauksen jälkeen on keskimäärin 50–75 % ylipainosta. Tutkimusten mukaan lihavuusleikkaus on pysyvin hoitomuoto.

Leikkaushoito yhdistettynä ruokailutottumusten muutoksiin on toistaiseksi ainoa menetelmä, jonka avulla vaikeasti ylipainoiset ovat pystyneet pudottamaan painoaan pitkällä tähtäimellä. Leikkaus antaa mahdollisuuden palata jopa normaalipainoon ja se lisää motivaatiota selkeään elämäntapamuutokseen. Leikkaus myös osaksi parantaa vakavia sairauksia kuten uniapneaa, 2-tyypin diabetesta, kohonnutta verenpainetta, korkeita kolesteroliarvoja, sydäninfarkteja sekä tiettyjä syöpämuotoja. Keskimäärin 90% diabeetikoista saavuttaa leikkauksen jälkeen normaalin sokeritasapainon. Leikkaus voi myös ehkäistä tuki- ja liikuntaelinvaivoja kuten nivel- ja selkäsärkyä.

Lihavuusleikkaus tuo uudenlaista energiaa loppuiäksi.

Kenelle lihavuusleikkaus sopii?


Edellytykset lihavuusleikkaukselle ovat:
BMI (painoindeksi) yli 35 + jokin liitännäissairaus, kuten korkea verenpaine tai verisokeriarvo, uniapnea tai nivelvaivoja tai BMI yli 40
Suositusikä 18–65-vuotta
Perinteiset laihdutuskeinot eivät ole auttaneet
Ei merkittävää päihde- tai riippuvuusongelmaa
Korkea motivaatio elämäntapamuutokseen.


Lihavuusleikkausta harkitaan aina yksilöllisesti ja päätöksen leikkauksesta tekee lihavuuden hoitoon erikoistunut kirurgi.

Mikäli leikkaukseen ei päädytä tai leikkaus tuntuu liian isolta vaihtoehdolta, uusi Orbera-laihdutusmenetelmä saattaa olla varteenotettava vaihtoehto.
Tule lihavuusklinikan sairaanhoitajan maksuttomalle. Selvitämme mikä hoitomenetelmä on juuri sinulle sopiva.

Lue lisää Orbera-laihdutusmenetelmästä »

 

Muita Eirassa sovellettavia lihavuuden hoitomuotoja

Orbera-laihdutusmenetelmä
Ravitsemus- ja liikuntaneuvonta
Personal Training
Vähäkaloriset dieetit
Elämäntapojen muutosohjaus
Lääkehoito (potilaille, joiden BMI on vähintään 27).

Lihavuusleikkausmenetelmät Eirassa

Eirassa tehdään kahdenlaisia lihavuusleikkauksia, mahalaukun ohitus- ja kavennusleikkauksia. Molemmissa käytetään ns. tähystyskirurgiaa.

Leikkaus vaatii aina asiantuntijoiden tekemän huolellisen tarve- ja soveltuvuusarvion, tarkan ennakkosuunnittelun sekä potilaan vahvan motivaation. Pysyvä tulos on riippuvainen siitä, kuinka hyvin onnistut muuttamaan elämäntapojasi. Siksi on tärkeää, että noudatat lihavuusklinikalta saamiasi elämäntapaohjeita. Onnistumisen kannalta on myös tärkeää, että käyt sovituilla seurantakäynneillä, joilla terveydentilasi kartoitetaan mm. laboratoriokokein.

Meiltä saat kaiken mahdollisen ennakkotiedon ja tuen leikkaukseen valmistautumiseen. Suomen kokenein asiantuntijatiimimme koostuu lihavuusleikkauksiin erikoistuneista kirurgeista, sisätautilääkäristä, ravitsemusterapeutista ja sairaanhoitajasta. Tapaat aina tiimin etukäteen. Meillä olet turvallisissa käsissä!

Tervetuloa.

Mahalaukun ohitusleikkaus (gastric bypass)

Mahalaukun ohitusleikkaus on todettu lihavuusleikkauksista tehokkaimmaksi ja siitä on runsaasti tutkittua tietoa pitkältä aikaväliltä. Siinä mahalaukun kokoa pienennetään ja ruoansulatusmekanismia muutetaan niin, että syöt yhdellä aterialla vähemmän ja pienempi osa syömästäsi energiasta imeytyy. Elimistösi ei siedä liian suuria määriä vältettäviä ruoka-aineita, kuten rasvaa tai sokeria.
Mahalaukun ohitusleikkaus on restriktiivisen (ruuan saantia rajoittavan)- ja malabsortio (imeytymiseen vaikuttavan) menetelmän yhdistelmä.

Mahalaukku pienennetään niin, että jäljelle jää vain pieni, noin kananmunan kokoinen osa mahalaukkua. Ohutsuoli katkaistaan, nostetaan ja yhdistetään uuteen, pieneen mahalaukkuun. Näin pohjukaissuoli ohitetaan ja imeytyminen muuttuu. Loppuosa mahalaukusta jää vatsaonteloon. Tämä "lepoon" jätetyn mahalaukun osan verenkierto säilyy, eikä se esim. "mätäne". Mahalaukun, sekä maksan erittämät ruuansulatusnesteet kulkeutuvat pohjukaissuolta pitkin alemman sauman kautta pidemmälle ohutsuoleen.
Painon putoaminen alkaa heti leikkauksen jälkeen kun olet nestemäisellä ravinnolla. On hyvä muistaa, ettei ole mitään virallista painonpudotusaikataulua – kaikki laihtuvat omassa tahdissaan. Ei ole hyvä laihtua liian nopeasti. Tuolloin voit tuntea itsesi väsyneeksi ja huonovointiseksi. 

Mahalaukun_ohitusleikkaus_gastric bypass.JPG

Keskimääräinen painonpudotus on n. ½ - 1 kg viikossa. Suurin painonpudotus tapahtuu ensimmäisen vuoden aikana. Kokonaispainonpudotus riippuu myös lähtöpainosta. Ajoittain paino voi jämähtää paikalleen – tämä on aivan normaalia. Tuolloin voi lisätä liikuntaa, jotta kehosi ”polttaisi” enemmän energiaa. On havaittu, että noin kaksi vuotta leikkauksen jälkeen paino alkaa herkästi nousta. Tällöin on syytä tarkistaa ruokailutottumuksensa, sekä liikunnan määrä.

 

Mahalaukun ohitusleikkauksen tulokset

Leikkauksen tavoitteena on, että voit paremmin, jaksat enemmän ja elämänlaatusi paranee. Leikkauksen avulla vähennetään sairastumisriskiä lihavuuden liitännäissairauksiin, kuten tyypin 2 diabetekseen, uniapneaan ja sydän- ja verisuonitauteihin. Myös jo puhjenneet liitännäissairaudet saadaan yleensä kuriin. Ihannepainon saavuttaminen ei ole päätavoite. Isoissa tutkimuksissa on todettu, että mahalaukun ohitusleikkauksen jälkeen on odotettavissa n. 30–35 % painonpudotus lähtöpainosta tai 70–75 % pudotus ylipainosta. Noin puolet leikatuista saavuttaa normaalipainon, kun taas toisilla jää jonkinasteinen ylipaino.

Pari prosenttia leikatuista ei saavuta tyydyttävää painonpudotusta, vaikkakin leikkaus tehdään samalla tavalla kaikille. Selvää syytä tähän ei tiedetä, usein syy voi olla, että potilas ei noudata annettuja ohjeita. On hyvä tiedostaa, että painonpudotus on riippuvainen henkilökohtaisista ominaisuuksista ja siitä, kuinka noudattaa leikkauksen jälkeisiä ohjeita ruokailusta ja liikunnasta.

Mahalaukun kavennusleikkaus ("sleeve")

Mahalaukun kavennusleikkaus on restriktiivinen (ruuan saantia rajoittava) leikkaus, jota käytetään sairaalloisen lihavuuden hoidossa.

Mahalaukku muotoillaan hihamuotoiseksi, tästä myös sen toinen nimi "sleeve gastrectomy". Loppuosa mahalaukusta poistetaan vatsaontelosta. Ns. nälkähormonia (greliini) tuottava osa poistetaan ja mahalaukun tilavuus vähenee reilusta 2 litrasta 100 ml:n.
 
Mahalaukun kavennusleikkaus auttaa tehokkaasti painonhallinnassa. Entistä pienempi määrä ruokaa antaa kylläisyyden tunteen ja potilaan näläntunne vähenee. Nautitut annokset pienenevät ja nautittu kalorimäärä jää entistä matalammaksi. Monipuolinen ja terveellinen ruokavalio säännöllisen liikunnan kera antaa parhaimman hoitotuloksen.

Sleeve on leikkausmenetelmänä melko uusi, eikä pitkäaikaistuloksia ole vielä saatavilla. On kuitenkin muodostunut käsitys, että ohitusleikkaus olisi mahdollisesti pysyvämpiä tuloksia antava menetelmä.

Mahalaukun kavennusleikkaus on teknisesti helpompi kuin ohitusleikkaus ja sitä voidaankin käyttää ensimmäisen vaiheen leikkauksena erittäin painaville potilaille, joille ohitusleikkaus olisi mahdotonta tai liian vaarallista tehdä. Mikäli tällä leikkauksella ei saada tarpeeksi hyvää laihdutustulosta, voidaan myöhemmin tehdä bypass-leikkaus.
 

Mahalaukun_typistysleikkaus_sleeve.JPG

Mahalaukun kavennusleikkauksen tuloksia

Leikkauksen tavoitteena on, että voit paremmin ja elämänlaatusi paranee. Tämän lisäksi leikkauksen avulla vähennetään sairastumisriskiä lihavuuden liitännäissairauksiin, kuten tyypin 2 diabetekseen, uniapneaan ja sydän- ja verisuonitauteihin. Jo puhjenneet liitännäissairaudet saadaan yleensä hallintaan. Ihannepainon saavuttaminen ei ole päätavoite. Painonpudotus alkaa heti leikkauksen jälkeen ollessasi nestemäisellä ravinnolla. On hyvä muistaa, ettei ole mitään virallista painonpudotusaikataulua – kaikki laihtuvat omassa tahdissaan. Suositeltavaa olisi laihtua maksimissaan 1 kg viikossa. Suurempi painonpudotus voi aiheuttaa väsymystä ja heikkoa oloa.

Kavennusleikkauksen jälkeen painonpudotus jatkunee noin vuoden ajan ja on keskimääräisesti 60 % ylipainosta. Leikkauspotilaiden seurannassa on todettu painon herkästi lähtevän nousuun kahden vuoden kuluttua leikkauksesta. Uusi mahalaukku voi myös venyä, mikäli annokset ovat liian suuria. Painonhallinnan onnistuminen riippuu omaksutuista uusista elämäntavoista. Ajoittain paino voi jämähtää paikalleen – tämä on aivan normaalia! Silloin olisi hyvä tarkistaa ruokailutottumukset lisätä liikuntaa, jotta kehosi ”polttaisi” enemmän energiaa. Älä epäröi ottaa yhteyttä ravitsemusterapeuttiin saadaksesi lisää ohjeita ravinnosta!

Osa leikatuista potilaista ei saavuta tyydyttävää painonpudotusta, vaikkakin leikkaus tehdään samalla tavalla kaikille. Selvää syytä tähän ei ole tiedossa, yleensä syynä on, että potilas ei seuraa annettuja ohjeita. On hyvä tiedostaa, että painonpudotus on riippuvainen henkilökohtaisista ominaisuuksista ja uusien elämäntapojen omaksumisesta. 

Lihavuusleikkauspotilaan hoitopolku Eiran sairaalassa

Pääset Eira Lihavuusklinikalle helposti ilman lähetettä ottamalla yhteyttä lihavuusklinikan sairaanhoitajaan.

Voit joko varata ajan maksuttomaan ensitapaamiseen tästä tai soittaa numeroon 09 162 0610 tai lähettää viestiä osoitteella lihavuusklinikka@eiransairaala.fi.

Ennen leikkausta tapaat hoitoketjumme asiantuntijat

Saadaksemme kokonaiskuvan terveydentilastasi tapaat ennen leikkausta lihavuusleikkauksiin erikoistuneen kirurgin, sisätautilääkärin, ravitsemusterapeutin sekä klinikan sairaanhoitajan. He kertovat lisää leikkauksesta ja voit samalla esittää heille kysymyksiä. Saat leikkausajankohdan tietoosi jo ensikäynnillä. Leikkausajan pyrimme järjestämään aina juuri sinulle parhaiten sopivana ajankohtana ja tarvittaessa leikkaus järjestyy nopeastikin.

Valmistautuminen leikkaukseen

Ennen leikkausta sinun on noudatettava vähäkalorista ruokavaliota 2–4 viikkoa päästäksesi kirurgin asettamaan painonpudotustavoitteeseen. Se on noin 8–10 % lähtöpainosta. Painonpudotus toteutetaan yleensä erittäin niukka- energisellä ruokavaliolla (ENE). Nopean painonpudotuksen seurauksena maksa pienenee, mikä helpottaa tähystysleikkauksen suorittamista.

ENE-ruokavalion/ "pussi"dieetin avulla laihduttaminen voi joskus tuntua työläältä. Ravitsemus-terapeuttimme ohjaa ja tukee sinua dieetin toteuttamisessa.

Noin viikko ennen leikkausta klinikan sairaanhoitaja on sinuun yhteydessä. Tarkistamme että kaikki leikkaukseen liittyvät asiat on huomioitu ja olet saavuttanut asetetun painopudotustavoitteen. Olet halutessasi tervetullut myös käymään vastaanotolla vielä ennen leikkausta!

Leikkauspäivä ja kotiutuminen

Leikkauspäivänä saavut sairaalan vuodeosastolle sovittuna aikana. Sairaanhoitaja ottaa sinut vastaan ja valmistelee sinut leikkaukseen. Leikkaus kestää noin 1 ½ tuntia, ja se tehdään nukutuksessa. Mahdollista leikkauksen jälkeistä kipua ja pahoinvointia voidaan helpottaa lääkkeiden avulla.

Veritulpan ja keuhkokuumeen ehkäisemiseksi on tärkeää, että lähdet liikkeelle mahdollisimman pian leikkauksen jälkeen. Jo heräämössä sinua kehotetaan nousemaan ja liikkumaan avustettuna. Leikkauksen jälkeen siirryt toipumaan Eiran sairaalan viihtyisälle vuodeosastolle seuraavaan iltapäivään. Vuodeosastolla vointiasi tarkkaillaan ja tapaat vielä lihavuusklinikan sairaanhoitajan ja leikkaavan kirurgin ennen kotiutumista. Heiltä saat tarkat ohjeet, kuinka toimia lihavuusleikkauksen jälkeen.

Seurantakäynnit

Leikkaava kirurgi on yhteydessä sinuun noin viikon kuluttua leikkauksesta. Leikkauksen jälkeen tapaat ravitsemusterapeutin ja sisätautilääkärin. Ravitsemusterapeutti ohjaa sinua ravitsemukseen liittyvissä asioissa ja sisätautilääkäri tarkistaa mm. lääkityksesi ajantasaisuuden.

Pitkäaikainen seuranta ja leikkauksen jälkeinen tuki

Vuosittain sinun tulee käydä laboratoriokokeissa ja lääkärin vastaanotolla. Voit käydä laboratoriokokeissa joko Eiran sairaalassa tai esimerkiksi lähimmässä terveyskeskuksessa.

Suosittelemme vuosikontrollia Eiran sairaalassa esimerkiksi sisätautilääkärimme Kirsi Pietiläisen vastaanotolla. Vuosikontrollien tarkoitus on varmistaa, että voit hyvin – eli niistä on tärkeää huolehtia!

Voit missä vaiheessa tahansa varata maksuttoman käynnin lihavuusklinikan sairaanhoitajalle. Tavoitat hänet myös puhelimitse 09 162 0610 tai sähköpostilla lihavuusklinikka@eiransairaala.fi
Pitkäaikainen seuranta on ensiarvoisen tärkeää, ja sitä jatketaan niin kauan kuin on tarpeellista. Leikkauksen tarkoitus ei ole vain laihtuminen, vaan pysyvä painonhallinta!

Olet aina tervetullut käymään vastaanotollamme Eiran sairaalassa. Paikka, jossa sinusta välitetään. Oikeasti!

Plastiikkakirurgia suuren painopudotuksen jälkeen

Suuren painonpudotuksen jälkeen iho kutistuu ja pienenee vastaamaan paremmin kehon uutta pienempää kokoa. Ihon joustavuus ja painonpudotuksen määrä vaikuttavat siihen, kuinka hyvin iho sopeutuu uuteen tilanteeseen. Jotkut potilaat kokevat, että ihoa ja pehmytosia jää liikaa ja he haluavat päästä niistä eroon. 30–60 % huomattavan paljon laihtuneista potilaista hakeutuu hoitoon ihon ylimääräisten pehmytosien poistamiseksi.

Yleensä plastiikkakirurginen arvio tehdään noin vuoden kuluttua lihavuusleikkauksesta.

Eirassa leikatut henkilöt sekä LILE:n (Suomen lihavuusleikatut ry) jäsenet voivat varata ilmaisen plastiikkakirurgin konsultaation Eiraan. Varaa aika plastiikkakirurgiselta sairaanhoitajalta!
 

Varaa nyt maksuton lihavuussairaanhoitajan vastaanotto!

Maksuttomalla Lihavuusklinikan sairaanhoitajan vastaanotolla selvitetään sinulle sopivin lihavuuden hoitomuoto. Samalla saat vastaukset mieltäsi askarruttaviin kysymyksiin. 

Voit myös ottaa yhteyttä lähettämällä sähköpostia osoitteeseen 


lihavuusklinikka@eiransairaala.fi tai soittamalla 09 162 0610.

Seuraavat vapaat ajat
ke 11.8.
10.00
1 h 0 min
Juvonen Erja
Sairaanhoitaja, gastroenterologia ja lihavuusleikkaukset
Eiran lääkäriasema
HUOM! Hoidan tarvittaessa vastaanoton myös etänä. Halutessasi etävastaanottoajan, varaa normaali aika ja kirjoita "Ajanvarauksen syy" -kenttään "Etävastaanotto". Soitan sinulle varaamanasi aikana antamaasi puhelinnumeroon.
ke 11.8.
13.00
1 h 0 min
Juvonen Erja
Sairaanhoitaja, gastroenterologia ja lihavuusleikkaukset
Eiran lääkäriasema
HUOM! Hoidan tarvittaessa vastaanoton myös etänä. Halutessasi etävastaanottoajan, varaa normaali aika ja kirjoita "Ajanvarauksen syy" -kenttään "Etävastaanotto". Soitan sinulle varaamanasi aikana antamaasi puhelinnumeroon.
ke 11.8.
14.00
1 h 0 min
Juvonen Erja
Sairaanhoitaja, gastroenterologia ja lihavuusleikkaukset
Eiran lääkäriasema
HUOM! Hoidan tarvittaessa vastaanoton myös etänä. Halutessasi etävastaanottoajan, varaa normaali aika ja kirjoita "Ajanvarauksen syy" -kenttään "Etävastaanotto". Soitan sinulle varaamanasi aikana antamaasi puhelinnumeroon.
Näytä seuraavat vapaat ajat
Eira Lihavuusklinikan asiantuntijat
Carpelan-Holmström Monika Kirurgian ja gastroenterologisen kirurgian erikoislääkäri Varaa aika
Häkkinen Pauliina Sairaanhoitaja
Hölttä Marianna Ravitsemusterapeutti Varaa aika
Juuti Anne Dosentti, kirurgian ja gastroenterologisen kirurgian erikoislääkäri Varaa aika
Juvonen Erja Sairaanhoitaja, gastroenterologia ja lihavuusleikkaukset Varaa aika
Kangasniemi Raisa Ravitsemusterapeutti, äitiysvapaalla
Karjanlahti Nina Sisätautien erikoislääkäri Varaa aika
Niskanen Leo Endokrinologian ja sisätautien erikoislääkäri Varaa aika
Pietiläinen Kirsi Sisätautien erikoislääkäri
Saarinen Tuure Gastroenterologisen kirurgian erikoislääkäri Varaa aika
Hinnasto
Lihavuusleikkaukset ja -toimenpiteet Hinta  
Lihavuussairaanhoitajan neuvontakäynti tai puhelinvastaanotto
0 €  
Lihavuusleikkaukset Hinta Eiran Terveystili*
Mahalaukun ohitusleikkaus (Gastric Bypass) 9850 € 824,70 €/kk
Mahalaukun kavennusleikkaus (Sleeve) 9850 € 824,70 €/kk

 Leikkauksen hintaan sisältyy:

 • Leikkausta edeltävät käynnit ravitsemusterapeutin, hoitajan ja leikkaavan kirurgin vastaanotolla
  Käyntien yhteydessä selvitetään potilaan sopivuus leikkaukseen.
 • Lihavuusleikkaus Eiran sairaalassa Helsingissä, jonka suorittaa kaksi kokenutta lihavuusleikkauskirurgia.
 • Yöpyminen Eiran sairaalan vuodeosastolla, yhden tai kahden hengen huoneessa
 • Leikkaavan kirurgin ja lihavuusklinikan sairaanhoitajan tapaaminen ennen kotiutumista
 • Leikkauksen jälkeen kirurgin puhelinkonsultaatio
 • Kuukauden kuluttua jälkitarkastus ravitsemusterapeutin luona.
 • Vuoden kuluttua leikkauksesta kontrolli puhelimitse tai sairaanhoitajan tapaaminen.

Lisäksi voit sekä ennen leikkausta, että leikkauksen jälkeen olla milloin tahansa yhteydessä lihavuusklinikan sairaanhoitajaan.

Hintaa ei sisälly:

 • Yksilöllisesti määrättävät laboratoriokokeet
 • Lihavuuteen erikoistuneen sisätautilääkärin vastaanotot. Suosittelemme vastaanottokäyntejä, koska ne ovat osa hoidon onnistumista. Näillä käynneillä tilanteesi arvioidaan kokonaisvaltaisesti, lääkitykset tarkistetaan ja saat tietoa onnistumisen tueksi. Nämä käynnit maksetaan vastaanottokäyntien yhteydessä.
 • Muut mahdolliset lääkärin määräämät tutkimukset esim. gastroskopia
 • Vuosikontrollit

Lainarahoitus
Eiran sairaalassa on mahdollisuus käyttää leikkauksen rahoitukseen Eira Terveystiliä. Voit myös keskustella sairaanhoitajan kanssa eri rahoitusvaihtoehdoista.

Sairauskuluvakuutus
Yhä useammilla on yksityinen sairauskuluvakuutus, mahdollisesti työnantajan kautta. Jos sinulla on yksityinen vakuutus, voit tiedustella vakuutuksen kattavuutta vakuutusyhtiöltäsi.

Kela
Tietyin kriteerein lihavuusleikkaukseen on mahdollista saada korvaus Kelalta.

Hintoihin lisätään poliklinikkamaksu 19,90 € ja kanta-maksu 1,95 €, paitsi maksuttomaan neuvontakäyntiin ja puhelinvastaanottoon.
*Eiran Terveystilillä esim. 12 kk:n kuluttomalla ja korottomalla osamaksulla.
Lue lisää Eira Lihavuusklinikan palveluista

Orbera-laihdutusmenetelmä

Eiran sairaala on aloittanut uuden Orbera-laihdutushoidon. Hoito soveltuu keskivaikean ylipainon hoitoon (BMI yli 27) alle 65 vuotiaille eikä vaadi leikkausta. Hoito koostuu mahalaukkuun asetettavasta silikonipallosta ja elämäntapamuutosohjelmasta. Tule lihavuussairaanhoitajan neuvontakäynnille maksutta kuulemaan lisää!

Lue lisää

Lihavuuden konservatiivinen hoito

Eirassa ylipainoa voidaan hoitaa leikkaushoidon ja Orbera-hoidon lisäksi myös konservatiivisin menetelmin, kuten ruokavalion, lääkehoidon ja elämäntapaohjauksen avulla. Varaa aika lihavuussairaanhoitajan maksuttomalle neuvontakäynnille ja tule keskustelemaan sinulle sopivista vaihtoehdoista.

Lue lisää

Eira Lihavuusklinikka

Ylipainon kanssa ei kannata jäädä yksin! Eira Lihavuusklinikka on erikoistunut lihavuuden yksilölliseen ja monipuoliseen hoitoon. Suomen kokeneimmat lihavuuteen erikoistuneet asiantuntijamme auttavat löytämään juuri sinulle sopivimman hoitomuodon. Käytössämme ovat lihavuusleikkaukset ja ei-kirurginen Orbera-laihdutuspallomenetelmä sekä ruokavalio- ja lääkehoito. Lue lisää ja varaa aika lihavuussairaanhoitajan maksuttomaan neuvontaan!

Lue lisää
Kysy lisää Eiran palveluista
Nimi
Puhelin
Email
Viesti