Orbera-laihdutusmenetelmä on Mervi Kokon, 36, mielestä hänelle paras tapa pudottaa painoa. Hän oli jo kokeillut kaikki laihdutustavat dieteistä henkilökohtaisen valmentajan hankintaan, mutta mikään ja kukaan ei auttanut ylipainon syyhyn, suureen suklaanhimoon. 

”En aiemminkaan syönyt suuria määriä. Mutta koska ruokavalioni koostui lähes pelkästä suklaasta, kiloja kertyi.”

Kun Mervi juuri ennen Orberan käyttöönottoa punnitsi itsensä, hän painoi 99 kiloa. Se on 154 senttimetriä pitkälle naiselle liikaa.
”Halusin katkaista painonnousun ennen kuin se vaarantaa terveyteni.”

 

toimenpiteen helppous yllätti

Orbera-laihdutusmenetelmä on ei-kirurginen hoitomuoto, jossa laihduttajan mahalaukkuun asetetaan suun kautta pehmeä silikonipallo. Toimenpide tehdään tähystimen avulla, kevyessä nukutuksessa, ja se kestää puolisen tuntia. 

”Jännitin toimenpidettä turhaan. Nukuin koko toimenpiteen ajan, enkä muista siitä mitään. Menin iltakuudelta Eiraan ja kävelin reilun kahden tunnin kuluttua pois”, Mervi kertoo.

Silikonipallo täytetään steriilillä keittoliuoksella ja jätetään paikoilleen puoleksi vuodeksi tai vuodeksi. Se tyhjennetään ja poistetaan vastaavalla tavalla kuin se laitetaan paikoilleen. Mervillä pallo saa olla paikallaan vuoden verran.

Orbera-laihdutusmenetelmä on ei-kirurginen hoitomuoto, jossa laihduttajan mahalaukkuun asetetaan suun kautta pehmeä silikonipallo. 

Kymmenen kiloa kolmessa kuukaudessa

Kilpirauhasen vajaatoiminta on haitannut Mervin aiempia laihdutusyrityksiä. Painonnousu ja voimakas väsymys kuuluvat sen oireisiin. Ennen kuin sairaus todettiin ja hoidettiin lääkityksellä kuntoon, Mervi ei jaksanut huolehtia itsestään kunnolla. Tuntui, että vaikka hän teki mitä tahansa, paino nousi. Lopulta Mervillä ei ollut enää minkäänlaista motivaatiota hallita painoaan.

”Saatoin syödä puoli kiloa suklaata kerralla, vaikka tiesin, mitä se tekee painolleni. Orberan kanssa minulla ei ole ollut motivaatio-ongelmia.”
Laihtuminen on väistämätöntä, ja tulokset innostavat jatkamaan: Mervin paino on pudonnut kolmessa kuukaudessa kymmenen kiloa.

 

nälän tunne vähenee

Mahalaukkuun asennettu pallo ei itsessään laihduta. Se täyttää mahalaukkua, jolloin ihminen tulee kylläiseksi entistä pienemistä ruokamääristä. Ruoka pysyy mahalaukussa aiempaa kauemmin, jolloin nälän tunne harvenee.

”Kun ruoka-annokset ovat pieniä, jaksamisen kannalta niiden laadulla on merkitystä. Suklaalla ei jaksa, ja rasvaisesta ruuasta tulee huono olo.” 

Ensimmäiset kaksi kuukautta Mervi söi nestemäisiä ja soseutettuja ruokia ja kärsi pahoinvoinnista. Huono olo oli merkki siitä, että mahalaukku vasta sopeutui pallon olemassaoloon.
”Tiesin, että pahoinvointi on väliaikaista. Minulla se taisi kestää tavallista pidempään. 

Orbera on elämäntapamuutos

Orbera-laihdutusmenetelmä on kokonaisuus, johon kuuluu seuranta ja elämäntapamuutosohjelma. Mervi on saanut tukea terveellisen syömisen opetteluun Eiran ravitsemusterapeutilta ja lihavuushoitajalta. Jos hän tarvitsee, hän saa apua myös psykologilta.

”Onneksi pallo on mahalaukussani vuoden. Se antaa minulle aikaa opetella uusia ruokailutottumuksia.”
Merville Orberassa ei ole kyse ei ole vain laihtumisesta, vaan elämäntapamuutoksesta.
”Yritän pitää itsestäni entistä parempaa huolta.”

 

laihtuminen parantaa jaksamista

Kun takana on kolme kuukautta Orberaa, Mervi syö tavallista kotiruokaa. Välillä hänen pitää muistuttaa itseään syömisestä.

”Jos ateriavälit venyvät, huono olo palaa. Suklaata minun ei tee enää edes mieli.”
Mervi kokee itsensä energiseksi. Virtaa on riittää uusiin harrastuksiin.
”Aloitin hiljattain tankotanssin. Perheeseemme tuli uusi jäsen ja lenkkikaveri, Viivi-koira.” 

Tutut huomaavat Mervissä tapahtuneen muutoksen ja kannustavat jatkamaan uutta elämäntapaa. 

”Painon pudottaminen julkisesti tuo hyvällä tavalla paineita. Tällä kertaa onnistun.”

 

Potilaan kokemus Orbera-laihdutushoidosta. Toimittajana Virve Järvinen.

Seuraa, mitä Merville kuuluu

Kerromme Mervin elämäntapamuutoksen onnistumista ja hänen ajatuksiaan Orbera-toimenpiteen jälkeen vuoden ajan.
Mervin tarina, osa 2

Varaa nyt maksuton lihavuussairaanhoitajan vastaanotto!

Maksuttomalla Painonhallintaklinikan sairaanhoitajan vastaanotolla selvitetään sinulle sopivin lihavuuden hoitomuoto. Samalla saat vastaukset mieltäsi askarruttaviin kysymyksiin.

Lisääthän ajanvarauksen tulosyykohtaan aiheen, josta tahdot keskustella (lihavuusleikkaus, Orbera-laihdutushoito, lääkehoito, elintapojen muutospolku).

Orbera-laihdutushoidon hinnaston löydät täältä.

* ensimmäinen käynti veloituksetta. Jatkokäynnit maksullisia.

Varaa neuvontakäynti
Eira Lihavuusklinikan palvelut
Painonhallintaklinikka_2023_hoitajat-3.jpg

Orbera laihdutuspallo -hoitopolku

Vain Eirasta saat uniikin Orbera-laihdutuspallohoidon. Hoito soveltuu keskivaikean ylipainon hoitoon (BMI yli 27) alle 65-vuotiaille eikä se vaadi leikkausta. Hoito koostuu mahalaukkuun asetettavasta silikonipallosta ja elintapojen muutosohjelmasta. Tule lihavuussairaanhoitajan neuvontakäynnille maksutta kuulemaan lisää!

Lue lisää
Eiran sairaalan lihavuusleikkaustiimi

Lihavuusleikkaus

Lihavuusleikkaus on tehokkain vaikean lihavuuden hoitomuoto. Eiran sairaalalla on vuosien kokemus lihavuusleikkauksista. Teemme sekä mahalaukun ohitus- että kavennusleikkauksia turvallisesti ja ammattitaidolla. Lue lisää ja varaa aika lihavuussairaanhoitajan maksuttomaan neuvontaan!

Lue lisää