KONTAKTUPPGIFTER och ÖPPETTIDER

Telefon09 1620 570

Adress: 
Skepparegatan 29/Fabriksgatan 28
00150 Helsingfors

 

ÖPPETTIDER

 

Eira läkarstation
mån-tor 
fre
8-20
8-17 
   
Laboratoriet
mån-tor
fre
8-17
8-16
   
Röntgen
mån-tor
fre
9-17 
9-14

Att boka och avbeställa tider

Att boka tid
I vår tidsbokning på nätet söker du lätt lediga mottagningstider enligt specialitet, tjänst eller specialist och du kan behändigt boka den tid som passar dig bäst. För alla specialister finns inte tider att boka på nätet, så hittar du ingen lämplig lönar det sig att ringa och fråga. Du kan också boka tid per telefon, se telefonnumren till Eira tidsbokning

OBS! För ingrepp och för operationer som kräver nedsövning eller övernattning, samt för kunder med HNS-servicesedel eller betalningsförbindelse ber vi att tiden reserveras per telefon

Att boka om en tid
I tidsbokningen på nätet på sidan Mina bokningar administrerar du lätt dina online bokade tidbokningar. För att använda tjänsten behöver du ditt boknings- och och personnummer.


Att annullera en tid
Tidsavbokning är avgiftsfritt förutsatt att tiden avbokas senast föregående vardag (måndagens tider föregående fredag). För icke-annullerad tid eller samma dag annullerade tider, ingrepp eller operationer, förbehåller vi oss rätten att debitera enligt i kraft varande prislista.

OBS! För samma dag bokade besökstider kan endast annulleras eller ändras per telefon, 09 1620 570.

Operationen bör annulleras senast en vecka före avtalad operationsdag. Annulleringen bör ske per telefon vardagar mellan kl. 9-15, tfn 09 1620 630 eller 09 1620 600.

Ifall annulleringen inte sker enligt ovanstående anvisning har Eira sjukhus rätt att debitera 50% av operationens totala summa. Vid sjukdomsfall, ta vid annan tidpunkt kontakt med vår bäddavdelning, tfn 09 1620 200.

Hitta fram till Eira

Hur du hittar fram till den vårdenhet du önskar besöka ser du via nedan listade länkar:

 

Anmälan och väntrum


Till mottagningen lönar det sig att anlända ca. 10 min. i förväg. Anmälan sker vid receptionen genom att uppvisa ett identitetskort med foto. Vid de flesta vårdenheter finns också en självbetjäningsdisk. Efter anmälan får du instruktioner om i vilket rum specialisten tar emot och var väntrummet ligger. I våra väntrum finns tidningar, gratis Wi-Fi samt kaffe- och teservering.

Mottagningen

I närmaste väntrum uppropar specialisten sin nästa kund med namn. För den vårdande specialisten är det viktigt att tala om allt som kan vara relevant med tanke på ditt besök. Fråga gärna om det är något du funderar på  - vi på Eira finns till för dig!
Om det för ditt hälsotillstånd behövs mer information får du remiss till laboratorium eller röntgen. Tillsammans med specialisten kommer ni överens om hur du får eventuella undersökningsresultat och du får med dig handlingar som härrör sig till ditt besök, som du returnerar till receptionen/kassan.

Bokning av uppföljning eller fortsatt vård

För eventuella vidareundersökningar eller kontrollbesök är det smidigast att i receptionen boka tiden med det samma, då vet du hur och när din vård fortsätter. Personalen i receptionen gör gärna reservationen för dig!

Betalningsalternativ

Betalning sker i receptionen/kassan efter mottagning och eventuella undersökningar. FPA-ersättningen kan är oftast dras av i samband med betalning, för berättigande till ersättning ber vi att få se ditt FPA-kort. Ifall FPA-ersättningen inte direkt kan dras av, får du med dig de dokument du behöver för att ansöka om den. För vissa ingrepp ber vi förhandsbetalning.

På Eira kan du betala kontant, med bank- och kreditkort (Visa/Visa Electron, Master Card, First card (f.d. Eurocard), American Express ja Diners Club) och med Eira Hälsokonto. Vi debiterar en kansliavgift i samband med mottagnings-, ingrepps- och undersökningsbesök samt bäddavdelningsvård. Kansliavgiftens storlek ser du i vår prislista. Om samma besök inkluderar olika vårdåtgärder eller undersökningar uppbärs endast en kansliavgift.

Om du har en försäkring som täcker dina vårdkostnader, ber vi dig kontrollera med försäkringsbolaget huruvida det ersätter den planerade vården.

Att betala mot faktura gäller endast företags- och avtalskunder samt i förväg avtalad kundfakturering. Ett faktureringstillägg på 33,70 € tillkommer.

Dataskyddsbeskrivningarna

Eira sjukhus dataskyddsbeskrivningar hittar du här.

På sidan hittar du dataskyddsbeskrivningarna för Patientregistret, Allmänna direktmarknadsföringsregistret, Kundklubbarnas direktmarknadsföringsregister samt Tävlingar/Lotterier -registret.

Eira har anslutit sig till Patientdataarkivet

Patientuppgifterna på Eira sjukhus och läkarstationens patienter sparas förutom i Eiras eget patientdataarkiv i fortsättningen också i det riksomfattande Patientdataarkivet, som är en del av det Nationella hälsoarkivet dvs. Kanta-tjänsterna.

Till Kanta-tjänsterna hör förutom Patientdataarkivet också arkivet för eRecept dvs. det elektroniska  receptet samt Mina Kanta-sidor. I Mina Kanta-sidor kan man i fortsättningen läsa sina egna patientuppgifter samt själv bestämma vem som får tillgång till dem.
Bekanta dig med Patientdataarkivet.

De i Patientdataarkivet sparade patientuppgifterna är med patientens tillstånd tillgängliga för både den offentliga och den privata hälsovården i hela landet. Om du inte ännu har bekantat dig med tjänsten, gör det nu och ta Mina Kanta-sidorna i bruk.
Läs mera om Mina Kanta-sidorna.

Eiras hälsokonto

Eiras Hälsokonto – ett flexibelt sätt att betala specialist- och allmänläkartjänster, operationer och ingrepp samt bäddavdelnings- och boendetjänster.

Läs mer

Formulär

På denna sida har vi samlat samtliga nedladdningsbara formulär.

Läs mer

Presentkort

Ge hälsa och välbefinnande med Eiras presentkort! Köp Eira sjukhus presentkort på den summa du önskar. Presentkortet är i kraft ett år från inköpsdatum.

Läs mer