på eira sjukhus kan du tryggt bli av med tatueringar

På Eira sjukhus i Helsingfors görs tatueringsborttagningar yrkeskunnigt med branschens nyaste Lutronic Hollywood Spectra-laserapparatur, tryggt i sjukhusmiljö. Hollywood Spectra-apparaten representerar den nyaste och den mest avancerrade teknologin inom kort puls (short pulses) laserteknologi.

Med laserstrålning söndras de tatuerade färgkapslarna utan att söndra huden. Behandlingen fokuseras endast på det tatuerade området och reagerar inte på ren hud. Behandlingen efterlämnar inga ärr eftersom huden inte söndras, endast färgpigmenten.

 

Den utvecklade lasertekniken tar bort tatueringar i alla färger

Hollywood Spectra-apparaten representerar den senaste och mest avancerade Nd:YAG Q-switch-lasertekniken. Förutom att framgångsrikt ta bort det svarta färgpigmentet behövs avancerad laserteknik för att ta bort andra färger. Vi använder för varje färg skilt olika behandlingshuvuden och laserfrekvenser vilket harolika färger använder vi olika Hollywood Spectra-lasern har fyra olika våglängder, vilket möjliggör borttagninga av olika färger. Grön och blå färg bleknar långsammast. Det är också skäl att notera att den vita färgen är mycket utmanande och kan ibland bli t.ex. grönaktig vid en laserborttagning.

Den senaste tekniken bryter ner färgkapslarna till små partiklar mer effektivt än tidigare laserapparater. Vår laserapparat har kliniskt bevisad effektivitet. Multispot orsakar inte pigmentering i det behandlade området.


ny metod försnabbar behandlingsserien

Eira sjukhus är den enda i Finland att använda sig av den nyaste R0-metoden, som möjliggör t.o.m. fyra behandlingar samma dag. Eftersom tatueringen avlägsnas nivå för nivå kräver det flera behandlingar för att avlägsna en stor tatuering. Tack vare den nya metoden förkortas behandlingsserien märkbart, och i bästa fall kan det för en mindre tatuering vara frågan om endast två R0-behandlingsdagar.

Genom R0-behandlingsmetoden blir ett hudlager behandlat på 5-10 minuter, varefter man sätter på en lugnande vätska. Vätskan gör att man med ett kort uppehåll kan behandla samma område igen utan längre paus. Under samma dag kan man högst göra fyra behandlingar på samma område och före nästa behandling håller man en paus på 8-12 veckor. Effektiva behandlingsdagar sparar tid för främst långväga kunder. Exakta antalet laserbehandlingar kan inte ges på förhand.

Hur tatueringen bleknar och längden på seriebehandlingen beror på:

  • vilken färg som använts då tatueringen tagits
  • hur gammal tatueringen är
  • hur tatueringen är gjord, t.ex. hur djupt den ligger och hurudana nålas har använts
  • den egna ämnesomsättningen har en viss betydelse hur tatueringen bleknar
Då behandlingen påbörjas ges en prisuppskattning på de behandlingsgånger som överenskommits.

 

I samband med behandlingen är det möjligt med smärtstillande i form av Cryo-kylning och bedövningssalva

En stor del av patienterna som kommer för att avlägsna en tatuering är bekymrade över den smärta som behandlingen ger. Smärtan kan man inte komma undan, varken då man tar en tatuering eller vill avlägsna den. Bedövningskräm, som kunden själv tar med sig, kan användas. Krämen lindrar smärta och behandlingen är snabbt undanstökad. Ifall avlägsnande av tatuering känns skrämmande är det skäl att diskutera saken. Man får gärna ta med sig en kamrat som stöd.

NYTT! I samband med tatueringsborttagning kan hudområdet som ska behandlas kylas med Zimmer Cryo7-kylapparat och lindra känslan av smärta i det behandlade området. Den kalla luften, som blåses in i det behandlade området före, under och efter behandlingen, fungerar mycket bra som smärtstillande och bedövningskräm behövs nödvändigtvis inte.


Kylningen av det behandlade området med Cryo7 ingår i priset på tatueringsborttagningen.


EMLA bedövningssalva kan användas för ytlig bedövning i behandlingen för att lindra smärtan. Bedövningssalvan finns att köpa på apotek utan recept och kunden skall själv köpa krämen. Salvan appliceras på området som skall behandlas ca 2 timmar innan man kommer till behandling, och täcks med en plastfilm.
Mer information om Cryo7 kylning och användning av bedövningssalvan får du av laserskötaren vid konsultationsbesöket.

 

BEHANDLINGEN SKER UTAN SPECIALARRANGEMANG

På mottagningen behandlas både patienter som helt vill bli av med sin tatuering eller patienter som vill bleka en gammal tatuering inför en ny tatuering. I samband med tatueringsborttagning använder vi fraktionell laser. Fraktionell laser försnabbar hudens förnyelse samt slipar bort färg som kommit upp på ytan. 

Tatueringsborttagning sker obemärkt vid sidan om de dagliga sysslorna. "Behandlingen är lätt och enkel. Ingen medicinering behövs och inga biverkningar förekommer. Att idrotta och bada rekommenderas."

 

Boka först tid till konsultation

Vid konsultationsbesöket kartlägger vi hur din tatuering bäst kan avlägsnas. På basen av de uppgifter du ger gör vi upp en plan över borttagningen och hur många besök det kräver.


I samband med besöket kan vi göra en provbehandling ifall tatueringen är stor. En liten tatuering kräver ingen provbehandling, man kan behandla den genast.

 
På Eira sjukhus görs tatueringsborttagning av
Lahtinen_Suvi.jpg Lahtinen Suvi Laserterapeut Boka tid
Följande lediga tider
mån 24.6
12:30
30 min
Lahtinen_Suvi.jpg
Lahtinen Suvi
Laserterapeut
Eira läkarstation
mån 24.6
13:30
30 min
Lahtinen_Suvi.jpg
Lahtinen Suvi
Laserterapeut
Eira läkarstation
mån 24.6
14:00
30 min
Lahtinen_Suvi.jpg
Lahtinen Suvi
Laserterapeut
Eira läkarstation
Visa följande lediga tider
Prislista
Borttagning av tatuering Pris
Konsultation / testbehandling 30 min
från 100,00 € 
En enskild behandling från 210,00 € 
Borttagning av ögonbrynstatuering/microblading
från 230,00 €
Seriebehandling under samma dag med RO-metoden Pris
En serie på 2-4 behandlingar från 320,00 - 780,00 €

Specialister
 
Suvi Lahtinen, laserterapeut  
Till mottagningspriset tilläggs poliklinikavgift 26,30 €. Kanta-avgiften är 2,70 € och debiteras för alla mottagningsbesök som sparas i Mina Kanta-sidor. På seriebesök tilläggs poliklinikavgift 6,30 €/gång. Priserna inkl. moms. 24%.