Laser tar bort färg tryggt även från en känslig hy

Tatueringar, permanent pigmentering och microblading ögonbryn kan tas bort med laser utan att skada huden. Laserstrålen bryter upp färgkapslarna under huden och färgpartiklarna avlägsnas kroppen med svett och urin.

Lasern kan användas även om bilden är upphöjd, om det finns ärrvävnad eller om huden visar tecken på överkänslighet mot färgämnet. Atopisk hy är inget hinder för behandling om huden är intakt och väl fuktad. En ny tatuering kan inte tas bort omedelbart. Mellan tidpunkten för tagandet av tatueringen och borttagandet måste det gå minst två månader.

PERMANENT PIGMENTERING OCH MICROBLADING KAN TAS BORT MED EN BEHANDLING – EN TATUERING KRÄVER FLERA BEHANDLINGAR

Microblading ögonbryn som har förstärkts högst en gång, kan möjligtvis fås bort med bara en behandling. Borttagning av permanent pigmentering av ögonbryn och läppar kräver vanligtvis en till fem behandlingar.

Att bleka en tatuering för en ny täcktatuering kan lyckas med bara några få behandlingar. En fullständig borttagning av en tatuering kan ta ett år, till och med två.

BILDENS FÄRG PÅVERKAR BEHANDLINGENS längd

En enfärgad, svart tatuering är lättast och snabbast att ta bort, och för det krävs i genomsnitt fem till tio behandlingar.

Att ta bort en flerfärgad tatuering tar tid, eftersom lasern påverkar olika färger på olika sätt. Lasern bryter lätt upp de röda och lila färgkapslarna, medan de klargröna och blå nyanserna försvinner långsamt. Vit färg är den mest utmanande färgen att ta bort, eftersom den består av alla färger i färgspektrumet.

Permanent pigmentering och microblading kan tas bort med en enda behandling, men tatueringar kräver flera behandlingar.

Permanent pigmentering och microblading kan tas bort med en enda behandling, men tatueringar kräver flera behandlingar

LÅNGA BEHANDLINGSINTERVALLER GÖR BEHANDLINGENtryggare

Vid borttagning av en tatuering håller man en åtta veckors paus mellan första och andra behandlingen. När  mängden färg i huden gradvis minskar förlängs behandlingsintervallen till tre och fyra månader.

Med långa behandlingsintervaller ser man till att huden hinner återhämta sig, för att det inte skall blir kvar märken i huden. Samtidigt har kroppen tillräckligt med tid att transportera bort färgpartiklarna innan följande behandling.

Ögonbrynen och tatueringen kan tillfälligt byta färg

Färgerna som används i pigmenteringar och tatueringar är  olika färgblandningar. Då lasern spjälkar färgkapslarna, stiger färgämnena i huden till ytan. Färgblandningarna, som används i permanent pigmentering och microblading kan ändra färgen på ögonbrynen till röd-, gul- eller grönaktiga. Om nyansen på ögonbrynen stör, kan man täcka dem med makeup redan dagen efter behandlingen.

Tatueringen kan se mörkare ut under ett par veckors tid efter en behandling, och efter cirka sex veckor ser man tydliga resultat.

Behandlingen är inte smärtfri 

Laserbehandlingarna är inte smärtfria. Känslan kan lindras med en receptfri bedövningskräm som kan köpas på apotek. Krämen appliceras två till tre timmar före behandlingen på det hudområdet som behandlas och området täcks med plastfolie.

Var på kroppen hudområdet är, påverkar smärtkänslan. Vid behandling av ögonbryn behöver de flesta ingen bedövning.

Ett bra behandlingsresultat fullbordas med egenvård

Efter laserbehandlingen rodnar huden och kan vara svullen. Huden behandlas genom återfuktning och med de produkter som rekommenderas vid konsultationsbesöket. Om huden kliar kan klådan lindras genom att klappa huden med en sval hand eller handduk. Under två veckors tid efter behandlingen får huden inte skrapas, för att det inte skall bildas ärr.

Laserbehandlad hud bör skyddas från solen med kläder under två veckors tid efter behandlingen. Sommartid bör du även använda en kräm med skyddsfaktor 50.

Behandlingens pris bestäms under konsultationsbesök

Borttagning av tatuering, permanent pigmentering och ögonbryn gjorda med microblade teknik börjar med ett konsultationsbesök hos laserskötaren som gör en bedömning av behandlingens längd och pris. Förutom tatueringsfärgen påverkas behandlingens längd av bildens ålder, storlek, mängden färg och vilken teknik som använts. Bedömningen kan förändras under behandlingen, eftersom den tid som färgpartiklarna avlägsnar sig från kroppen är individuell.

Under konsultationsbesöket kan man utföra en provbehandling på ett litet hudområde och påbörja borttagandet av en liten tatuering. Om behandlingen påbörjas redan under konsultationsbesöket, betalar kunden endast priset för behandlingen.

Priset för borttagning av permanent pigmentering och microblading ögonbryn är fast, och täcker båda ögonbrynen. Mjölksyrapeeling för ögonbryns färgborttagning, som görs själv i hemmabruk, kan orsaka ärrvävnad i hudområdet och därmed öka antalet behandlingar.


Text: Virve Järvinen

Lahtinen_Suvi.jpg Lahtinen Suvi Laserterapeut
Tatuoinnin_poisto_600x450.jpg

Borttagning av tatueringar med laser

Borttagning av tatuering i sjukhusmiljö är ett tryggt och enkelt sätt att ta bort icke-önskade tatueringar. Borttagning eller blekning av tatueringar med den nyaste lasertekniken är nu ännu snabbare. Eira använder Hollywood Spectra-laser, som är den effektivaste Nd:YAG Q-switch-laserenheten på marknaden.

Läs mer
Microblading_kulmien-poisto-laserilla.jpg

Borttagning av microblade-ögonbryn och permanent pigmentering

Resultatet av microblading eller permanent pigmentering av ögonbryn motsvarar inte alltid förväntningarna, eller så förändras de med tiden, och man vill bli av med dem. Pålitlig laserborttagning av microblading och permanent pigmentering utförd i sjukhusmiljö är ett säkert och effektivt sätt att bli av med icke-önskade ögonbryn.

Läs mer
Akupunktio_artikkeli_600x450.jpg

Att ta bort tatueringar sker allt snabbare

En tatuering kan tas bort med laser tryggt, utan att skada huden. Lasern är också lämplig för permanent pigmentering av ögonbryn och läppar, samt för ögonbryn gjorda med mikrobladsteknik.

Läs mer

Boka tid till konsultation för borttagning av tatuering

Om du funderar på att ta bort en tatuering, permanent pigmentering eller microblading ögonbryn, boka alltid först en konsultation.

Under konsultationsbesöket reder vi ut färgen bäst kan tas bort. Med hjälp av den bakgrundsinformation information du ger, gör vi en behandlingsplan som klargör bl.a. antalet nödvändiga behandlingsgånger.

Under besöket kan en provbehandling göras om tatueringen inte är stor.

*+ poliklinikavgift 22,90 €

Boka tid
Fråga om borttagning av tatuering eller permanent pigmentering
Namn
Telefon
E-post
Meddelande