GRUNDLIG OCH OMFATTANDE FÖRUNDERSÖKNING HOS EIRAS SJUKHUSOPTIKER

Före en operation på Eira görs alltid en omfattande undersökning av våra sjukhusoptiker för att utreda dina ögons hälsotillstånd och vilken operationsform som lämpar sig bäst för dig.

En 60 min. förundersökning för en operation inkluderar:

• kartläggning av synen
• utredning av brytningsfel
• mätning av ögontrycket
• undersökning av hornhinnan
• bedömning av ögonens hälsa

Dessutom görs vid behov en optisk tomografi av näthinnan, OCT.

Våra optiker analyserar tillsammans med ögonkirurgen resultaten av förundersökningen och ögonkirurgen rekommenderar den för dig lämpligaste formen av operation.

Ifall undersökningen ger en antydan på en ögonsjukdom, t.ex. starr, rekommenderas du besöka ögonläkarens mottagning.

Den avgiftsfria förundersökningen förbinder dig inte att boka en operationstid. 

Vi har höjt desinficeringsnivån till den högsta möjliga. Vi desinficerar undersökningsapparaturen före och efter varje gjord undersökning. Vår professionella personal sköter hygienen noggrant enligt de givna direktiven.

EN TID TILL FÖRUNDERSÖKNINGEN BOKAR DU LÄTT VIA VÅR NÄTBOKNINGSTJÄNST HÄR 

Under en veckas tid innan förundersökningen kan kontaktlinser inte användas. I undersökningen används ögondroppar som förstorar pupillerna och gör närsynen grumlig för resten av dagen.

Förundersökning nu 0 € (värde 180 €).

VILKEN OPERATIONSMETOD LÄMPAR SIG FÖR MIG?

På basen av förundersökningens resultat och beroende på styrka och ögonstruktur rekommenderar vi för dej den lämpligaste operationsformen. Före operationen träffar du ögonkirurgen antingen samma dag som ingreppet görs, eller vid behov i ett tidigare skede under en separat mottagningstid.

Ögonlaseroperation lämpar sig främst för personer som är närsynta. Nedre åldersgräns är 18 år, någon egentlig övre åldersgräns finns inte. Vi rekommenderar en laseroperation av ögonen då synen stabiliserats och man inte haft några förändringar i synen de senaste två åren. Notera att med laseroperation korrigeras i huvudsak närsynthet. Med linsoperation korrigeras både översynthet och närsynthet.

Laseroperation görs inte om:
• du är under 18 år
• du är gravid eller om det är mindre än 6 månader sedan en förlossning
• du har någon ögonsjukdom, som t.ex. starr
• du har någon sjukdom som påverkar synen (diabetes, reumatism)

Vi utför laseroperationerna med hjälp av den senaste Smile-tekniken, då återhämtningen efter operationen är möjligast snabb och enkel. LÄS MERA

Linsoperation, d.v.s. en operation som korrigerar ålderssyn passar främst för personer över 45 år som är både när- och översynta. Med hjälp av vårt moderna och mångsidiga linsurval på Eira sjukhus kan vi välja fram den bästa möjliga synskärpan för varje patient. LÄS MERA

Starroperation görs med samma teknik som en linsoperation d.v.s. ålderssynthetsoperation. I en starroperation byts den egna, av starren grumliga linsen ut mot en konstgjord lins. I en starroperation kan man operera antingen endast ett öga eller båda ögonen samtidigt. Operationen görs vanligtvis med en monofokal lins men det är även möjligt att komplettera den med en multifokal lins. Sjukhusoptikern och ögonkirurgen berättar mera om de olika alternativen.
LÄS MERA.

Boka en 60 min. tid till optikerns förundersökning

I sjukhusoptikerns 60 min. förundersökning kartläggs dina ögons hälsotillstånd och den för dej lämpligaste operationsformen.
Förundersökningen förbinder dig inte till att boka en operationstid.

Observera att under en veckas tid innan förundersökningen kan kontaktlinser inte användas. I undersökningen används ögondroppar som förstorar pupillerna och gör synen grumlig för resten av dagen.

Om du misstänker starr, boka då en mottagningstid till ögonläkaren.

Boka tid till optikerns 60 min. förundersökning
Följande lediga tider
mån 1.11
09:20
1 h 0 min
Hotti Leea
Optiker
Eira läkarstation
Esitutkimus silmäleikkausta varten
mån 1.11
10:30
1 h 0 min
Hotti Leea
Optiker
Eira läkarstation
Esitutkimus silmäleikkausta varten
mån 1.11
13:30
1 h 0 min
Hotti Leea
Optiker
Eira läkarstation
Esitutkimus silmäleikkausta varten
Visa följande lediga tider

Nytt i Finland! Blended vision- laseroperation för ålderssynthet

Nu kan du äntligen bli av med dina progressiva glasögon enkelt med den nya Blended Vision-lasermetoden!
Läs mera om Blended Vision-laseroperationen

Smile-laseroperation på Eira

Med hjälp av den nya SMILE-tekniken kan man korrigera brytningsfel utan att göra den traditionella fliken på hornhinnan.  

SMILE-laseroperation för båda ögonen nu med 12 månaders räntefri och avgiftsfri delbetalning endast 113,90 €/öga/mån.!

Läs mera om Smile-laseroperation
Läs mera om Eira ögonklinikens tjänster
Smile-laseroperation

Med hjälp av den senaste SMILE-tekniken kan man korrigera brytningsfel utan att göra den traditionella fliken i hornhinnan. Ögats yta hålls mera intakt och risken för torra ögon minskar. Enligt undersökningar är resultaten av SMILE-ingreppen utmärkta.

Läs mer
Blended Vision-laseroperation för ålderssynthet

Nu kan du bli av med dina progressiva glasögon! Med åldern försämras närseendet och det kallas för ålderssynthet. Nya Laser Blended Vision är den första laseroperationen, med vilken man åstadkommer en skarp syn både nära, långt och på mellanavstånd. Samtidigt korrigerar man eventuellt brytningsfel.

Läs mer
Linsoperation för ålderssynthet

Med åldern försämras i allmänhet närseendet och det kallas för ålderssynthet. Med en linsoperation för ålderssynthetblir du av med dina progressiva glasögon. Hos oss är du i trygga och sakkunniga händer. Vi har gjort ögonoperationer från år 1996 och vi använder oss alltid av de nyaste linsalternativen.

Läs mer
Starroperation

Starr, d.v.s. gråstarr, är en vanlig ögonsjukdom, som utvecklas med åldern och går att åtgärda med en ögonoperation. Om du misstänker starr, boka då en tid till ögonläkarens mottagning. Ögonläkaren undersöker dina ögons hälsotillstånd, utreder ifall det är fråga om starr och bedömer när den lämpligaste tidpunkten är för dig att komma på en operation.

Läs mer
Ögonläkare

Om du har problem med synen eller ögat ser avvikande ut ska du besöka en ögonläkare. Ögonläkaren diagnostiserar och sköter ögonsjukdomar,bl.a. starr, kan utreda brytningsfel och få dem korrigerade.

Läs mer
Eira Ögonklinik

På Eira sjukhus korrigerar vi brytningsfel, ålderssynthet samt starr med lång erfarenhet och utan köer. Kombinationen av toppteknologi och sakkunnighet gör att ingreppen hos oss på Eira är både snabba och trygga.

Läs mer
Prislista
Mottagningspriser
Pris 
Förundersökning hos optiker ERBJUDANDE
inkl. ögonkirurgens bedömning
 nu 0 €
(värde 180 €)
Mottagningsbesök hos ögonläkare från 120 € -200 €
Poliklinikavgift på 19,90 € och Kanta-avgift på 1,95 € tillkommer, till en telefon- och videomottagningstid tilläggs hanteringsavgift 7,90 € och Kanta-avgift 1,95 €, utom vid kostnadsfri förundersökning.
Fråga mera om Eiras tjänster
Namn
Telefon
E-post
Meddelande