GLASÖGON ÄR BESVÄRLIGA ATT ANVÄNDA I MITT YRKE SOM FOTOGRAF

”Jag hade haft glasögon ända sedan jag var 16 år gammal, d.v.s. i över 15 år. Det kostade mig vart annat år 300 euro och det var alltid störande att måsta använda glasögon.

Till mitt yrke är jag fotograf och i det jobbet är glasögon oftast i vägen. Får man ett jobb att fotografera bröllop blir det oftast lätt 12 timmar i streck.
Jag hade gärna använt kontaktlinser, men efter 8 timmar börjar ögonen kännas torra och de blir röda. Med kontaktlinser kan man varken simma eller bada bastu, men utan glasögon är det också svårt då synen är nedsatt - jag hade styrka på -4,5.

Mina ögon ansträngs inte mera lika mycket i mitt jobb som fotograf. Det känns som om synen nu är bättre än någonsin tidigare med glasögon.DET POSITIVA INTRYCKET VAR ÖVERTYGANDE

En dag gick mina glasögon sönder, och jag hade ingen lust mera att köpa nya. Jag började undersöka olika alternativ för operation. Jag har två bröder som båda hade låtit operera ögonen i Tallinn. Men den ena av dem hade alla möjliga problem efteråt, så som torra ögon och det att synen ändå inte blev perfekt efter operationen. Jag bestämde mig för att gå in för ett så bra och kvalitativt alternativ som möjligt eftersom jag inte ville att något skulle gå fel.

Jag tog kontakt med ett par sjukhus. Jag gick på förundersökning på Eira och ett annat sjukhus. På det andra sjukhuset skulle operationen varit förmånligare, men jag fick inte samma positiva känsla där som jag fick på Eira. Det andra stället kunde dessutom inte erbjuda en operation med den nyaste SMILE-tekniken.* En av mina kompisar hade också varit på laseroperation på Eira och han hade bara gott att säga om stället.

* Från och med november 2023 görs laseringen av hornhinnan i SMILE-laseroperationen med den nyaste SMILE Pro VisuMax800-laserapparaturen, då laseringen tar endast 8 - 12 sekunder.BILDREDIGERING REDAN DAGEN EFTER OPERATIONEN

Före åtgärden var jag lite spänd, tänk om något skulle gå fel. Därför var det viktigt att välja ett bra ställe. Jag hade fullt förtroende för Eira sjukhus. Ögonläkaren och skötarna var toppen.

Under två veckors tid innan operationen använde jag inte kontaktlinser. Ögonens hälsotillstånd bedömdes i en förundersökning. Sen fördes jag in i operationssalen där jag lades under laserapparaten. Kirurgen talade lugnt och berättade för mig vad som gjordes. Hela åtgärden tog 10 minuter och var smärtfri. Litet tryck kändes, men ingen smärta. I det hela taget en lätt match.

Efter operationen var min syn ganska dimmig, men jag kunde ändå åka med allmänna kommunikationsmedel hem via apoteket. Under resten av dagen vilade jag och lyssnade på ljudböcker. Jag hade ingen egentlig sjukledighet. Som företagare kunde jag planera min tidtabell så att jag inte hade fotograferingar genast efter operationen. Nästa dag kunde jag redan göra bildredigeringar. Återhämtningen tog några dagar. Det enda symptomet var, att det kändes som om jag hade kontaktlinser som inte satt rätt. Men det gick om inom en vecka. Fuktande ögondroppar och antibiotikadroppar ordinerades för två veckor, men de fuktande dropparna behövde jag inte använda så länge.


PERFEKT SYN

Mina ögon ansträngs inte mera lika mycket i mitt fotografjobb. Det känns som om synen nu är bättre än någonsin med glasögon. På eftergranskningen såg jag alla rader perfekt. För en fotograf är det viktigt att inte missa en enda detalj.

Det är nu fem veckor sedan operationen. Redan en vecka efter operationen märkte jag att min syn var perfekt. Mina ögon har återhämtat sig väldigt snabbt. Så småningom börjar jag vänja mig vid att vakna på morgonen och inte behöva treva efter glasögonen från nattduksbordet!

Operationen blev en väldigt positiv erfarenhet. Det enda som stör mig är att jag inte lät operera ögonen tidigare. Det skulle ha besparat mig tid och pengar och underlättat mitt liv.

Det lönar sig verkligen att satsa på kvalitet när det gäller ögonoperation. Jag är glad att jag bestämde mig för Eira sjukhus. Kvalitet, kundbetjäning och allt annat var förstklassigt.”

Artikkeli_Smile_Aaro_Keipi_450x600.jpg 

Operationen blev en väldigt positiv erfarenhet. Det enda som stör mig är att jag inte lät operera ögonen tidigare. Det skulle ha besparat mig tid och pengar och underlättat mitt liv.

Haastattelija ja toimittaja Anni Kemppainen

SMILE Pro -laseroperation på Eira

Boka tid till optikerns omfattande 60 min förundersökning, inkl. ögonkirurgens bedömning. Nu 0 €!

Kontaktlinser kan inte användas under en veckas tid före förundersökning eller operation. Förundersökningen förbinder dig inte till en operation.

Se även våra aktuella operationserbjudanden!

* + Kanta- och poliklinikavgift


Boka tid till förundersökning
Läs mer
Optikko_Emilia_600x450.jpg
Optikerns förundersökning för ögonoperation

Boka en tid till sjukhusoptikerns omfattande förundersökning. I förundersökningen kartlägger optikern dina ögons hälsotillstånd och synförmåga samt utreder vilken operationsform som lämpar sig bäst för dig. Förundersökningen förbinder dig inte till en operation.

Läs mer
Silmä_SMILE-ylakuva_2022.jpg
Smile-laseroperation

Med hjälp av den senaste SMILE-tekniken kan man korrigera brytningsfel utan att göra den traditionella fliken i hornhinnan. Ögats yta hålls mera intakt och risken för torra ögon minskar. Enligt undersökningar är resultaten av SMILE-ingreppen utmärkta. Vi använder den nyaste SMILE Pro -laseroperationsapparaturen VisuMax 800.

Läs mer
Optikot_203-06_4.jpg
De vanligaste frågorna om ögonlaseroperation

Har du frågor kring en ögonlaseroperation? Eira sjukhus optiker Ulla Meriluoto, svarar på de vanligaste frågorna.

Läs mer
silmalaser_smile_leikkaus2_600x450.jpg
SMILE-lasertekninken är ett stort framsteg inom laserkirurgin

Den nyaste SMILE-lasertekniken har varit ett stort framsteg inom ögonlaserkirurgin – redan över 1,5 miljoner operationer, berättar ögonkirurg Petri Oksman.

Läs mer
silmalaser_esitutkimus3_600x450.jpg
Mitt liv blev mycket enklare efter att mina ögon blev laseropererade

Maiju fick sina ögon ReLEx SMILE -laseroperareade. Operationen överraskade henne positivt på flera sätt. Läs hur hon upplevde SMILE-operationen!

Läs mer