Mottagning hos specialist i hudsjukdomar på Eira i Helsingfors

Eiras specialister i hudsjukdomar och allergologi ger vård och hjälp mot de vanligaste hudproblemen, hudsjukdomar och allergiska symtom, så som

PDT dvs. fotodynamisk behandling

PDT-behandling är en icke-kirurgisk behandling för förstadier av skivepitelcancer som solkeratos och Bowens sjukdom, samt ytligt basalcellscancer. Behandlingen är särskilt lämplig för områden som är kosmetiskt synliga och man vill undvika att det bildas ärr.

Du ska inte vara ensam med hudförändringar och födelsemärken, utan låt en hudläkare bedöma om det finns anledning till oro.

Läs mera omPDT-behandling

Välkommen på mottagning till specialist i hudsjuksomar

Boka tid till våra erfarna specialister i hudsjukdomar!
Undersöknings- och vårdmetoden bestäms tillsammans med dig, utgående från de alternativ som är lämpligast för situationen.

Eira sjukhus hudläkare
Hjerppe_Anna.jpg Hjerppe Anna Specialist i hudsjukdomar och allergologi Boka tid
Koskenmies_Sari.jpg Koskenmies Sari Specialist i hudsjukdomar Boka tid
Raitio_Hanna.jpg Raitio Hanna Specialist i hud- och könssjukdomar Boka tid
Följande lediga tider
ons 10.7
16:40
20 min
Koskenmies_Sari.jpg
Koskenmies Sari
Specialist i hudsjukdomar
Eira läkarstation
Visa följande lediga tider
Andra tjänster av specialister i hudsjukdomar
Ihotaudit_melanooma-ei-ole-ainoa-ihosyöpä.jpg

Melanom är inte den enda formen av hudcancer – solexponering kan bidra till uppkomsten av även andra hudcancerformer

Solexponering bidrar till uppkomsten av de vanligaste hudcancersjukdomarna i Finland, det vill säga skivepitelcancer och basalcellscancer. Till skillnad från melanom kan de behandlas icke-kirurgiskt med fotodynamisk PDT-terapi..

Läs mer
Ihotaudit_aurinkokeratoosi.jpg

Solkeratos

Solkeratos är en föregångare till hudcancer i det yttersta hudskiktet, epidermis. Solkeratos är bra att behandla i tid, så att den inte utvecklas till ytlig hudcancer (Bowens sjukdom). Om den lämnas obehandlad kan den utvecklas till skivepitelcancer. Det är inte alltid man märker solkeratos själv och därför är det bra att boka tid hos en hudläkare om man misstänker en hudförändring. Du kan enkelt boka tid hos våra erfarna hudläkare via vår nätbokning.

Läs mer
Ihotaudit_bowenin-tauti.jpg

Bowens sjukdom

Bowens sjukdom är en ytlig cancer i det yttersta hudskiktet och är mindre vanligt än ett annat förstadie till skivepitelcancer, solkeratos. Bowens sjukdom liknar eksem, men läker inte med bas- eller kortisonsalva. Boka enkel tid till våra erfarna hudläkare via vår nätbokning. De bedömer om det finns anledning till oro.

Läs mer
Ihotaudit_tyvisolusyopa.jpg

Basalcellscancer

Basalcellscancer (basaliom) är den vanligaste typen av hudcancer i Finland. Den utvecklas långsamt och drabbar på grund av detta är främst äldre personer. Regelbundna besök hos hudläkare hjälper att upptäcka basaliomet i ett tidigt skede så att den inte sprider sig djupare i vävnaden. Du bokar enkelt en tid till våra erfarna hudläkare via vår nätbokning.

Läs mer
Iho_PDT-hoito_laite.jpg

PDT, fotodynamisk terapi

PDT-behandling, det vill säga fotodynamisk terapi, är en icke-kirurgisk ljusterapi som främst används för att behandla solkeratos, Bowens sjukdom samt basaliom. Behandlingen är särskilt lämplig för områden som är kosmetiskt synliga och man vill undvika att det bildas ärr.

Läs mer
Ihotaudit_okasolusyopa.jpg

Skivepitelcancer

Skivepitelcancer är den näst vanligaste typen av hudcancer i Finland och den förutspås öka snabbt. Ett regelbundet besök hos en hudläkare hjälper till att upptäcka möjliga förstadier och därmed förhindra deras utveckling till hudcancer. Dessutom förbättrar tidig upptäckt av skivepitelcancer behandlingsprognosen. Du kan enkelt boka tid till våra erfarna hudläkare via vår nätbokning.

Läs mer
Ihotaudit_allergiasiedatys_600x450.jpg

Hyposensibilisering av allergier

I allergiska sjukdomar reagerar kroppens immun- och försvarssystem för starkt på yttre faktorer, så som pollen. Med hyposensibilisering vänjer man immunsystemet så småningom med allergener, vilket leder till att de allergiska reaktionerna avtar.

Läs mer
Ihotaudit_liikahikoilu_600x450.jpg

Minska överdriven svettning med botulinumbehandling

Svettning på grund av emotionell stress är ett allmänt problem. Om svettningen är kraftig och hindrar socialt umgänge och försvårar arbetsslivet är botulinum bra och effektivt att användas vid behandling av överdriven svettning.

Läs mer
Plastiikka_iholuomi_nainen_600x450.jpg

Födelsemärkesklinik

Bekymrar du dig över ett födelsemärke, en ny eller gammal hudförändring? Har du många födelsemärken? Har du ofta bränt din hy i solen? Bekymra dig inte i onödan, låt våra experter avgöra om du har orsak att göra det. Boka lätt via nätet tid till hudläkare på vår nya Eira Födelsemärkesklinik. Saken kan utredas.

Läs mer
Prislista
Hudsjukdomar Pris 
Mottagning hos specialist i hudsjukdomar 20 min från 98 € 
 Mottagning hos specialist i hudsjukdomar 30 min från 156 €  

Specialister
 
Hjerppe Anna, Specialist i hudsjukdomar och allergologi
Koskenmies Sari, Specialist i hudsjukdomar
Raitio Hanna, Specialist i hud- och könssjukdomar
 
Borttagning av hudförändringar  
 PDT fotodynamisk ljusterapibehandling NYTT!
från 650 €
Borttagning av födelsemärke (hudläkare) från 510 € 
Vård av lokal hudförändring med kryo dvs. genom nedfrysning  från 221 € 
Till mottagningspriset tilläggs poliklinikavgift 26,30 €. Kanta-avgiften är 2,70 € och debiteras för alla mottagningsbesök som sparas i Mina Kanta-sidor.

Fråga mera om Eiras tjänster
Namn
Telefon
E-post
Meddelande