Vad är en SMILE-laseroperation?

SMILE-laseroperationen är den modernaste och vanligaste ögonlaseroperationen i Finland. Tack vare den nya SMILE-tekniken kan man korrigera brytningsfel utan att göra den traditionella fliken i hornhinnan. Det blir endast ett litet ärr på hornhinnan. Eftersom ingreppet i hornhinnan är så litet minskar risken för torrögdhet. Resultaten av operationer gjorda med SMILE-tekniken är utmärkta, både när det gäller korrigering av brytningsfel och återhämtning. De största fördelarna med operationsmetoden är de bestående operationsresultaten och den minskade risken för torrögdhet.

De första SMILE-operationerna i Finland är utförda på Eira Ögonklinik. SMILE-ingreppet rekommenderas speciellt för personer som lider av torra ögon eller som pga. sina fritidsintressen löper en större risk för ögonolyckor.

 

För vem passar en SMILE-laseroperation?

En SMILE-ögonlaseroperation lämpar sig för personer över 18 år som behöver glasögon för att se långt.

Med en SMILE-laseroperation är det möjligt att bli helt och hållet av med minusglasögon, men behovet av läsglasögon som orsakas av ålderssynthet kan man inte eliminera. Ålderssynthet uppstår hos alla över 45-åringar i något skede oberoende om ögonen laseropererats eller ej.
Med en SMILE-laseroperation kan man inte korrigera närseendet, för det rekommenderar vi en ålderssynthetsögonoperation.SMILE-laseroperationens skeden

SMILE-laseroperationen är ett snabbt ingrepp

Laseringen i en SMILE-laseroperation tar bara ca. 30 sekunder. Dina ögon bedövas med ögondroppar och om du så önskar får du en avslappnande premedicinering. Under ingreppet ligger du på rygg på laserapparatens bädd, och på ögats yta fästs en liten kopp. Själva laseringen känns inte alls, på sin höjd som om en kontaktlins skulle täcka ögat. Kirurgen ser hela tiden till att du ligger i rätt ställning och berättar vad som sker.

Efter laseringen är synen grumlig och bädden förflyttar dig under ljuset av ett mikroskop för borttagning av lentikeln. För borttagandet krävs 30 sekunder tid, varefter ögat sköljs och tunneln stängs. Brytningsfelet är efter denna minut korrigerat.

Efter att det högra ögat är färdigt korrigeras det vänstra ögat på samma sätt.

Återhämtningen och eftervården är lätt

Efter SMILE-ingreppet får du direktiv för eftervården. Under operationsdagen kan synen vara dimmig och ögonen vattniga, men redan nästa dag är synen så gott som normal, utan glasögon. Efter operationen är man i allmänhet sjukledig 2 dagar.

Som eftervård används medicindroppar under några veckors tid och vid behov fuktande ögondroppar. För att försäkra sig om att ögonen läkts rätt, går man på kontroll en månad efter ingreppet.

I en laseroperation med SMILE-tekniken skadar man inte känselnerverna på ögats yta vilket minimerar risken för ökad torrögdhet.

En noggrann förundersökning hos sjukhusoptikern före en operation
Operationsprocessen börjar med en grundlig förundersökning. Sjukhusoptikerns förundersökning omfattar mätning av ögontrycket, kartläggning av synförmåga, bedömning av brytningsfel, undersökning av hornhinnan och bedömning av ögonens hälsotillstånd. Vid behov görs en optisk tomografi av ögonen (OCT).

På basen av de här undersökningarna klarlägger man dina ögons hälsotillstånd och bedömer ifall en laseroperation är lämplig för dig. Ifall resultaten indikerar eventuella ögonsjukdomar, ordineras du till ögonläkarens mottagning.

Den opererande kirurgen analyserar undersökningsresultaten och ger en rekommendation om en lämplig operationsform. Under operationsdagen före operationen träffar du kirurgen och tillsammans diskuterar ni de gjorda undersökningarna och den rekommenderade operationsmetoden.
Läs mera om förundersökningen.


Den avgiftsfria förundersökningen förbinder dig inte att boka en operationstid.

Notera, att en vecka innan förundersökningen skall inte kontaktlinser användas. I undersökningen används ögondroppar som utvidgar pupillerna och gör synen grumlig för resten av dagen. Ta med dig solglasögon så att du inte blir bländad efter operationen.

Boka tid till sjukhusoptikernas kostnadsfria förundersökning

Våra sjukhusoptiker kartlägger dina ögons hälsotillstånd med hjälp av omfattande undersökningar. Ögonkirurgen analyserar de gjorda undersökningarna och bedömer ifall SMILE-laseroperationen är lämplig för dig. Under operationsdagen före operationen träffar du ögonkirurgen, som diskuterar med dig om de gjorda undersökningarna och den rekommenderade operationsmetoden.
Den avgiftsfria förundersökningen förbinder dig inte att boka en operationstid.
Allt detta nu aviftsfritt (värde 180 €). Inga andra kostnader.

Observera att under en veckas tid innan förundersökningen får kontaktlinser inte användas. I förundersökningen används ögondroppar som utvidgar pupillerna och gör synen suddig för resten av dagen.

Boka tid till optikern
Följande lediga tider
fre 29.10
08:20
1 h 0 min
Hotti Leea
Optiker
Eira läkarstation
Esitutkimus silmäleikkausta varten
fre 29.10
08:30
1 h 0 min
Valonen Emilia
Optiker
Eira läkarstation
Esitutkimus silmäleikkausta varten
fre 29.10
10:00
1 h 0 min
Valonen Emilia
Optiker
Eira läkarstation
Esitutkimus silmäleikkausta varten
Visa följande lediga tider
Kunders erfarenheter av SMILE-laseroperation

"Jag är så glad då livet är så mycket lättare utan glasögon. Motioneringen både under sommar och vinter störs inte av immiga glasögon och jobbandet framför datorn är mycket enklare."
- Emma Piirinen fick som första i Finland  en SMILE-laseroperation

"Genast efter operationen kunde jag se skarpt på långt håll. Det var häpnadsväckande att se skarpt! Livet är nu betydligt lättare; att resa, idrotta och att sköta vardagen med en baby utan ett växlande mellan kontaktlinser och glasögon."
- Maiju, Järvenpää

Eira sjukhus kirurger som utför SMILE-operationer
Oksman Petri Specialist i ögonsjukdomar, ögonkirurg Boka tid
Ylitalo Jarno Specialist i ögonsjukdomar, ögonkirurg

Ofta frågade: korrigering av minusvärden med ögonlaseroperation

För vem passar en SMILE-laseroperation? Vad innebär en förundersökning för en ögonoperation? Blir man faktiskt av med glasögonen med en laseroperation? Gör laseroperationen ont?

Eira sjukhus optometrist Oskari Lehvonen svara på ofta frågade frågor.

Läs ofta frågade frågor om laseroperation
Prislista
Ögonlaseroperation
Pris  *Eiras Hälsokonto
Förundersökning hos optiker  ERBJUDANDE
inkl. ögonkirurgens bedömning
nu 0 € (värde 180 €)   
SMILE-laseroperation
.
1490 €/öga

128,10 €/mån
Femto-LASIK-laseroperation

1390 €/öga

119,70 /mån
PRK-laseroperation 990 €/öga  86,40 €/mån
 Blended Vision laseroperation för ålderssynthet, läs mera
   
 Eftergranskning
   
 1 mån. efter operation hos ögonläkare
från 100 - 150 €
 
 6 mån. efter operation hos optiker
61 €
 

Poliklinikavgift på 19,90 € och Kanta-avgift på 1,95 € tillkommer, utom vid kostnadsfri förundersökning.
* Eiras Hälsokonto: t.ex. med 12 månaders räntefri delbetalning (inkluderar administrationsavgift 46,80 €).

Fråga mera om Eiras tjänster
Namn
Telefon
E-post
Meddelande