1. Vaihtele asentoa

Mikään asento ei ole niin hyvä, että voisit pysyä siinä monta tuntia.
Kaikkein tärkeintä on vaihtelu!

  • Ylläpitää verenkiertoa kehossasi.
  • Vähentää selkärangan, nivelten ja pehmytkudosten ylirasitusta.

 

2. Tue selkää

Kotioloissa joutuu työskentelemään usein tuolilla, joka ei tue selkää riittävästi. Rullaa pyyheliina tuolin ja alaselän väliin. Katso myös, että saat käsivarret rennosti tuettua pöydän päälle ja kyynärpäät lähelle kylkiä, jolloin hartioiden rasitus vähenee.

 

3. Kokeile työskentelyä seisten

Seisomatyö onnistuu vaikka keittiön työtason ääressä! Lisää kirjoja tietokoneen alle niin monta, että saat kyynärpäät 90 asteen kulmaan ja lähelle kylkiä. Pehmennä alustaa laittamalla taiteltu jooga- tai jumppamatto jalkojen alle.

 

4. Pidä selkä ja niska suorassa

Kuvittele, että sivusta katsottuna korva, olkapää ja lonkka ovat samassa linjassa. Pidä niska suorassa kun katsot näyttöä ja laske ainoastaan katsetta ja leukaa alas, mikä vähentää niskan rasitusta. 

 

5. Tauota ja liiku

Pidä taukoja usein ja mene ulos aina kun mahdollista. Käveleminen palauttaa ja on todistetusti tehokas keino lisäämään luovuutta. Lisäksi vahvempi vartalo kestää paremmin kehnompiakin työskentelyasentoja sekä nivel- ja lihasrasitusta.

 

 

Ergonomia_vinkit_3kuvaa.jpg

 

Fysioterapia_Sandra_600x450.jpg

Vinkit kotiergonomiaan antoi Eiran sairaalan työfysioterapeutti Sandra Nybacka.

Fysioterapeuttimme palvelevat sinua myös etänä!

Eiran fysioterapeutit palvelevat sinua myös etävastaanotoilla. Tutustu Eiran monipuolisiin fysioterapiapalveluihin ja asiantunteviin fysioterapeutteihimme.

Lue lisää Eiran fysioterapiapalveluista