Jag har hållit på med idrott sedan jag var 12 år gammal, och gör det fortfarande. Nuförtiden är jag också tränare. Då jag beslöt mig för att skaffa mig bröst, var det viktigt för mig att de skulle vara i proportion med min kropp. Jag vill inte att det skall synas på långt håll, att jag har implantat. Det andra som var viktigt för mig var, att jag skulle göra det endast för min egen skull. T.ex. har ingen man någonsin sagt åt mig att jag borde göra något åt mina obefintliga bröst.

 

Läkarens sakkunnighet övertygade mig

Jag har hört skräckhistorier om operationer som gått fel. Även en vän till mig har dåliga erfarenheter. Därför ville jag ha den allra bästa vården.

Ibland har jag en känsla av att den estetiska kirurgin är en vild bransch, där vem som helst kan göra vad som helst. Jag anser att vi kunder har rätt att kräva ansvarsfullhet och välja endast pålitliga alternativ. För mig var det viktigt, att operationen skulle göras i Finland av en bra och erfaren kirurg. Jag besökte olika ställen och valde till sist Eira sjukhus.

 

Med de här brösten känner jag, att det här är jag

På Eira fick jag all den tid jag behövde. Ingen hade bråttom. Först var jag på ett mottagningsbesök hos läkaren. Efter en vecka träffades vi igen. Före operationen hann vi prata i flera timmar. Jag hade hela tiden känslan av att plastikkirurgen fokuserade på mig och gav noggranna och förstående svar på alla mina frågor.

När jag på själva operationsdagen väntade i patientrummet, kom en väldigt trygg känsla över mig. Alla var så vänliga. Själva operationen tog ca två timmar, och jag vaknade upp tvåtiden på eftermiddagen i uppvakningen. På kvällen kom min mamma och hämtade mig. Hon har hela tiden stött mig då hon visste, att det här helt och hållet var mitt eget beslut.

Jag var rädd för värken efter operationen. På kvällen under operationsdagen kände jag ingen värk. Kirurgen nämnde, att alla upplever värk på olika sätt. Även följande dag gick utan värk då jag åt smärtstillande. Jag hade ledigt i en och en halv vecka, och hade ingen större värk under den tiden. På min arbetsplats berättade jag om min operation, och alla var väldigt förstående.

I morgon blir jag av med min stöd-bh. Jag provade kläder i går och kände mig lycklig. Som tur gjorde jag det här beslutet. Jag har en känsla av, att det här är jag. Det är en underlig och samtidigt en härlig känsla.Som tur gjorde jag det här. Jag har en känsla av att det här är jag. Det är en underlig och samtidigt en härlig känsla.

Överväger du en bröstförstoringsoperation?

Boka tid till plastikkirurgens mottagning!

På mottagningen år du svar på dina frågor och kirurgen gör en individuell vårdplan.

Boka tid
Läs om erfarenheter och intervjuer med kirurger om bröstförstoringsoperationer
Läs mera om bröstförstoringoperationer och bröstlyft
Plastiikka_rintojen_suuurennus_600x450.jpg
Bröstförstoring och bröstlyft

Om du är missnöjd med storleken eller formen på dina bröst lönar det sig att på Eira sjukhus träffa en plastikkirurg som du med en individuell utgångspunkt kan diskutera olika operationsmetoder med.

Läs mer