Populär och efftektiv botulinumbehandling

Botulinumbehandlingar används både inom plastikkirurgi och vid estetiska behandlingar för att jämna ut fåror och rynkor, men i allt högre grad även vid sjukdomsbehandling. Botulinum är ett muskelavslappnande receptbelagt läkemedel och dess aktiva ingrediens är typ A botulinumtoxin. På Eira sjukhus ges botulinumbehandlingar tryggt endast av erfarna specialister.

Estetisk botulinumbehandling jämnar effektivt ut ansiktsrynkor, som t.ex

  • de horisontella linjerna i pannan
  • skrattrynkorna i ögonvrån
  • rynkor mellan ögonbrynen
  • rynkorna vid mungiporna.

 

För vem passar estetisk botulinumbehandling?

Estetiska botulinumbehandlingar är lämpliga för både kvinnor och män som tycker att förändringarna pga åldrandet, såsom linjer eller fåror, är störande.
På Eira sjukhus utför vi estetiska botulinumbehandlingar endast för personer över 18 år.

 

Hur görs en estetisk botulinumbehandling?

Inför botulinumbehandlingen konsulterar vår specialist dig antingen vid ett separat konsultationsbesök eller i samband med behandlingen. I konsultationen går man igenom dina önskemål och behov och därtill kartläggs ditt hälsotillstånd. Samtidigt får du information om eventuella behandlingsrisker och hinder för behandlingen.

Vid botulinumbehandling injiceras en liten mängd botulinum i den önskade muskeln med en tunn nål. Botulinum hindrar nervimpulsen från att nå musklerna där injektionen har getts. Som ett resultat slappnar muskeln av och rynkan/fåran ovanpå muskeln slätas ut. Ibland kan botulinum också injiceras i huden, beroende på hurdant området som behandlas.

 

Gör botulinumbehandlingen ont?

Botulinum injiceras i huden med en tunn nål. Upplevelsen av smärta är individuell. Ett behandlingsområde med många nervändor, till exempel området kring läpparna, kan känna smärta, medan andra områden ofta är smärtfria.

 

Efter behandlingen

Behandlingen är snabb och enkel och kräver ingen återhämtningstid. Efter botulinumbehandlingen kan små knölar uppstå på injektionsställena. Därtill kan lätt rodnad, ömhet, svullnad och blåmärken förekomma. Alla dessa är normala reaktioner efter behandlingen och försvinner vanligtvis inom några dagar.

Behandlade områden får inte masseras eller pressas på ett par dagar. Normal ansiktstvätt och noggrann torkning är tillåten. Smink kan appliceras nästa dag.

Bastu och fysisk ansträngning bör undvikas under ett par dagar efter injektionsbehandlingen, och injektionsställena bör skyddas från solen i 2 veckors tid.
Botulinumet börjar verka i genomsnitt 2–4 dagar efter injektionen. Behandlingsresultatet kan ses cirka 2 veckor efter behandlingen.

Botulinum lämnar kroppen gradvis och effekten av behandlingen varar i ca 3–6 månader. Behandlingsresultat kan bibehållas genom att förnya behandlingen med 4–6 månads mellanrum. Mellan behandlingarna bör man hålla ett uppehåll på minst 4 månader.

 

Bra att veta innan behandlingen

Före behandlingen är det skäl att undvika omega-oljor i 5 dagar. Det är också bra att undvika alkohol och antiinflammatoriska läkemedel, eftersom de ökar risken för blåmärken. Om du har en tendens till herpes rekommenderar vi att du tar ett receptfritt förebyggande läkemedel innan behandlingen. Eventuellt blodförtunnande läkemedel bör också nämnas för läkare eller sjuksköterska vid konsultationen.

Hinder för behandling är:

aktiv herpes,
allergi mot botulinumtoxin typ A
autoimmuna sjukdomar, cancer och cancerbehandlingar,
hudsjukdomar/hudinflammation i det behandlade området eller annan akut inflammation, vårtor, bakteriell- eller svampinfektion i det behandlade området
graviditet och amning.

 

Vad är skillnaden mellan botulinumbehandling och fyllnadsmedelsbehandling?

I en botulinumbehandling använder man inte fyllnadsmedel, till skillnad från en fyllnadsmedelsbehandling. Botulinum fyller inte ut rynkor eller ger volym. Behandlingen baserar sig på botulinumets förmåga att slappna av muskler.

Läs mer om fyllnadsmedelsbehandling>>

 

Medisinsk borulinumbehandling

Botulinum används mycket inom olika medicinska specialområden och användningen ökar även vid sjukdomsbehandling.

Våra specialister behandlar till exempel:
tandgnisslande,
överdriven svettning i armhålorna,
muskelkramper orsakade av dystonier,
överaktiv blåsa och
slutarmuskel kramper.

Merkkola-von_Schantz_Päivi.jpg Merkkola-von Schantz Päivi Specialist i plastikkirurgi Boka tid
Raitio_Hanna.jpg Raitio Hanna Specialist i hud- och könssjukdomar Boka tid
Rautio_Minna.jpg Rautio Minna Specialist i kirurgi och plastikkirurgi  Boka tid
Siitari_Eeva.jpg Siitari Eeva Specialist i kirurgi och plastikkirurgi  Boka tid
Suorsa_Eija.jpg Suorsa Eija Specialist i plastikkirurgi Boka tid
Tarkka_Tatu.jpg Tarkka Tatu Specialist i plastikkirurgi Boka tid
Tuominen_Reetta.jpg Tuominen Reetta Specialist i plastikkirurgi Boka tid
Ihotaudit_liikahikoilu_600x450.jpg

Minska överdriven svettning med botulinumbehandling

Svettning på grund av emotionell stress är ett allmänt problem. Om svettningen är kraftig och hindrar socialt umgänge och försvårar arbetsslivet är botulinum bra och effektivt att användas vid behandling av överdriven svettning.

Läs mer
Prislista
Botulinumbehandlingar
Priserna inkluderar mottagningsbesök samt ämnet som injiceras 
 

Specialister
 Pris
Merkkola-von Shantz Päivi, specialist i plastikkirurgi
Raitio Hanna, specialist i hud- och könssjukdomar
Rautio Minna, specialist i plastikkirurgi och kirurgi
Siitari Eeva, specialist i plastikkirurgi och kirurgi
Suorsa Eija, specialist i plastikkirurgi
Tarkka Tatu, specialist i plastikkirurgi
 

Botuliner

Vistabel från 528 €
Till mottagningspriset tilläggs poliklinikavgift 26,30 €. Kanta-avgiften är 2,70 € och debiteras för alla mottagningsbesök som sparas i Mina Kanta-sidor.
** Priserna inkl. moms. 24%.
Fråga mera om Eiras tjänster
Namn
Telefon
E-post
Meddelande