ICL alternativ till laseroperation

Med ICL avser man en lins som är lik en mjuk kontaktlins som i operationen placeras mellan den egna linsen och regnbågshinnan så att den del av linsen som korrigerar brytningsfelet läggs på pupillen. Linsen anpassar sig helt i ögat och man märker den inte alls. ICL är ett bra alternativ ifall brytningsfelet är stort och hornhinnan speciellt tunn.

Pupillen är den bästa platsen för korrigering av stor närsynthet. I excimerlaseroperationen måste hornhinnan korrigeras vid stor närsynthet eftersom hornhinnans tjocklek (ca 0,5 mm) inte gör det möjligt att lägga en 6,0 mm bred optisk del på hornhinnan. Således erbjuder ICL den bästa bildskärpan vid stor närsynthet.

Den schweiziska läkemedelsfabriken STAAR tillverkar ICL-linsen av collamer, som är ett mjukt och lätt vävnadsvänligt patenterat material.

Linsen i pupillen är mycket tunn, tjockleken 50 tusendedels millimeter. I pupillen är linsen belägen så att den inte rör ögats egen lins.

Till ICL-operation via förundersökning

Före operationen gör vi en förundersökning, där ögonen mäts för att utreda om en ICL-operation är lämplig samt väljer den bästa behandlingsmetoden för korrigering av brytningsfelet.

I förundersökningen mäts ögontrycket, undersöks hornhinnans krökning och ögonbottnen samt med ultraljud mäts ögonens mått.

Efter förundersökningen beställer vi från fabriken en ICL-lins som är gjord för dina ögon. När vi vet leveransdatumet kommer vi överens om en operationstid med ögonkirurgen.

Hur ICL-operationen går till

Operationen görs några veckor efter förundersökningen. Den görs i lokalbedövning och räcker ca en halv timme.

  1. I ögat görs en 3 mm:s snitt som sluter sig utan stygn.
  2. ICL placeras mellan linsen och regnbågshinnan.
  3. Ca två timmar efter operationen får du gå hem.

Den första kontrollen är på morgonen följande dag. Efter detta tre gånger under det första året och därefter kontrolleras dina ögon årligen.

Operationens risker

Efter en ICL-operation kan komplikationer uppstå, såsom inflammation i ögat, ögontrycket höjs eller grå starr uppstår. Dessa besvär är ovanliga men alltid möjliga. Därför är det skäl att låta kontrollera sina ögon regelbundet. Efter ICL-operationen skrivs sjukledighet ut för två veckor, du måste droppa ögondroppar med antibiotika under två veckors tid i det opererade ögat.

BOKA NU EN TID TILL OPTIKERNS FÖRUNDERSÖKNING

förundersökning nu 0 € (värde 88 €).

Kom och låt utreda om ICL passar dina ögon. Under förundersökningen mäter och fotar sjukhusoptikern dina ögon med olika instrument för att utreda vilken behandlingsmetod som passar dig bäst.

Kontaktlinser får inte användas en vecka före förundersökningen eller behandlingen. Under förundersökningen får du ögondroppar som utvidgar pupillerna, vilket tillfälligt försvårar närsynen och gör att ögonen är mer ljuskänsliga. Förundersökningen tar en timme i anspråk.  Läs mer om förundersökningen!

Boka nu en tid till optikerns förundersökning!

 

tis 11.12
08:30
1 h 0 min
Lehvonen Oskari
Optiker
Eira läkarstation
Esitutkimus laser-/linssileikkaus
tis 11.12
14:30
1 h 0 min
Lehvonen Oskari
Optiker
Eira läkarstation
Esitutkimus laser-/linssileikkaus
Visa följande lediga tider

Populär metod med flera års erfarenhet

ICL har använts i världen redan från år 1993 då de första ICL inopererades i människoögon. Därefter har ICL opererats på tiotusentals personer och mängden ökar hela tiden.

ICL-ögonkirurgerna på Eira sjukhus har avlagt behövliga internationella examen och ICL-operationerna är nu inom räckhåll för alla.

Kirurger som utför ICL-operationer på Eira sjukhus
Koskela Harri Specialist i ögonsjukdomar, ögonkirurg
Koskela Kimmo Specialist i ögonsjukdomar Boka tid

Kundupplevelse över ICL-operation

”Jag kan rekommendera operationen till alla som besväras av stor närsynthet. Jag kan inte med ord beskriva hur lycklig jag är över resultatet. Operationen är dyr och riskerna finns men ett liv utan glasögon är verkligen värt det!”

Harri Koskela utförde ICL-operationen på Sari Huhtamaa

Prislista
ICL inopererad kontaktlins Pris Eiras Hälsokonto*
ICL-operation  2994 €/öga 256,50 €/mån
ICL-operation med torisk lins 3678 €/öga 313,40 €/mån
Optikerns förundersökning ERBJUDANDE  nu 0 € (värde 88 €)
 
Eftergranskning hos ögonläkare
1 mån efter operationen
90-130 €  
Eftergranskning hos optiker
6 mån efter operationen
57 €  
Kansliavgift på 17,90 € tillkommer, utom vid kostnadsfri förundersökning.
* Eiras Hälsokonto: t.ex. med 12 månaders räntefri delbetalning (inkluderar uppläggnings- och administrationsavgift 83 €).
Fråga mera om Eiras kirurgiska tjänster!
Namn
Telefon
E-post
Meddelande