Erfarenhet inom estetisk plastikkirurgi

Då du väljer var operationen skall göras och av vilken läkare, är det bra att kontrollera att läkaren är utbildad plastikkirurgisk specialläkare och har en erfarenhet inom estetisk plastikkirurgi. På det sättet försäkrar du dig om professionell och kunnig vård. Valvira uppehåller ett centralt register i Finland, https://julkiterhikki.valvira.fi/.

En bra läkare tänker alltid på patientens bästa. Diskutera öppet med din kirurg om dina förväntningar. Läkaren kan ge dig råd och berätta vad som är möjligt att göra och vad som inte är det. Hen ger även en rekommendation över vilken metod som ger det bästa slutresultatet. I valet av storleken och formen på brösten tar man i beaktande dina egna önskemål, bröstens nuvarande storlek, din kroppsform och eventuella idrottsintressen.

 

Två besök hos läkaren

I allmänhet träffar man läkaren två gånger. Under det första besöket gör din läkare en medicinsk undersökning och går igenom med dig alla olika vårdalternativ. Du får preliminärt bekanta dig med storleken och formen på implanterna och ni bestämmer om implanterna skall placeras under eller på bröstmuskeln. Efter det första besöket får du i lugn och ro fundera över den kommande operationen.

Under det andra besöket går du tillsammans med din läkare noggrannare igenom operationsplanen och ni bestämmer tillsammans om vilka implanter som skall användas. Utöver det får du information om eftervården efter operationen. Du får även en remiss till mammografi och ultraljudsundersökning. Om du så vill, kan allt detta skötas under ett mottagningsbesök.

 

Du får åka hem redan samma dag

Operation görs under narkos. Operationen görs dagkirurgiskt och du får åka hem redan samma dag. En stöd-bh skall du använda under den första månaden efter operationen. Under den tiden skall du undvika kraftig fysisk ansträngning.

Den första efterkontrollen är efter en månad. Vid behov kan kontrollen göras tidigare. En månad efter operationen kan man redan preliminärt se slutresultatet. Bröstet får sin slutgiltiga form efter cirka ett år.

Du behöver inte vara speciellt försiktig med implanterna, de är gjorda för att du skall kunna leva och idrotta som normalt. Det är ändå viktigt, att implanterna kontrolleras genom en ultraljudsundersökning vart annat år.

Popov_Pentcho.jpg

Pentscho Popov
Specialist i plastikkirurgi och kirurgi.


Överväger du bröstförstoringsoperation?

Boka tid till plastikkirurgens mottagning!

På mottagningen får du svar på dina frågor och kirurgen gör en individuell vårdplan.

Boka tid
Läs om erfarenheter och intervjuer med kirurger om bröstförstoringsoperationer
Läs mera om bröstförstoringsoperationeroch bröstlyft
Plastiikka_rintojen_suuurennus_600x450.jpg
Bröstförstoring och bröstlyft

Om du är missnöjd med storleken eller formen på dina bröst lönar det sig att på Eira sjukhus träffa en plastikkirurg som du med en individuell utgångspunkt kan diskutera olika operationsmetoder med.

Läs mer