fyllnadsmedelsbehandlingen fuktar och slätar ut huden 


En fyllnadsmedelsbehandling är en injektionsbehandling som utförs med hjälp av fyllnadsmedel.

Fyllnadsmedelsbehandlingen korrigerar förändringar i huden orsakade av åldrande och framhäver önskade ansiktsdrag. När vi åldras minskar mängden fett under huden, musklerna tvinar och bentätheten minskar. Det gör att stödet under huden minskar. Därtill minskar elastinet i bindväven och hudens tappar sin spänst.

På Eira utförs fyllnadsmedelsbehandlingar tryggt i sjukhusmiljö och behandlingarna ges endast av specialister inom sjukvård; hudläkare, plastikkirurger och våra sjuksköterska-kosmetologer. Fyllnadsmedelsbehandlingarna planeras alltid individuellt med beaktande av kundens ansiktsproportioner, hud och egna behov.

 

Vad används fyllnadsmedel till?

Med fyllnadsmedel kan man ge ansiktet volym och återställa en ungdomlig fyllighet och spänst, samtidigt som den ger ett naturligt slutresultat. Fyllnadsmedel ökar vävnadens volym och kan användas för att förbättra hudens fukthalt och spänstighet.

Sammansättningen av fyllnadsmedelsbehandlingen väljs enligt det ställe som skall behandlas. Ytligt applicerade fyllnadsmedel är tunnare och mer elastiska. Med deras hjälp jämnas hudens yta. Fyllnadsmedel som injiceras djupare in i vävnaden eller under en muskel är fastare och stadigare, vilket ger önskat lyft till vävnaden.

Fyllnadsmedel används t.ex. till att:
fylla ut ärr,
forma läpparna,
forma käklinjen,
forma näsan,
jämna ut linjerna mellan näsan och läpparna,
lyfta och fylla kinderna och kindbenen,
fylla ut fåror och tårkanaler under ögonen
forma läpparnas linjer.

 

För vem passar fyllnadsmedel?

Fyllnadsmedelsbehandlingar passar både kvinnor och män som upplever åldrandets förändringar, såsom linjer eller fåror, störande eller som vill framhäva ansiktsdrag på ett naturligt sätt. På Eira sjukhus utför vi fyllnadsmedelsbehandlingar för personer över 18 år.


Vi använder kliniskt dokumenterade fyllnadsmedel av hög kvalitet

De fyllnadsmedel vi använder är högkvalitativa CE-märkta medel godkända av Safety and Chemicals Agency och godkända av US Food and Drug Administration FDA. De flesta av fyllnadsmedlen som vi använder är hyaluronsyrabaserade veganska produkter, såsom Belotero®, JUVÉDERM®, Restylane och TEOSYAL®.

I hyaluronsyrabaserade fillers är det mesta av innehållet hyaluronsyra som finns naturligt i alla vävnader, speciellt i huden, där den bibehåller hudens elasticitet och fukt. Mängden hyaluronsyra i åldrande hud minskar. Som ett resultat torkar den och tunnas ut och det uppstår rynkor och linjer. Fyllnadsmedel ger vävnaden volym och förbättrar hudens fuktbalans.

Därtill är Radiesse® ett kalciumbaserat fyllnadsmedel som tillför huden volym och stimulerar hudens egen kollagenproduktion.

 

Hur görs fyllnadsmedelsbehandlingen?

Före behandlingen konsulterar vår vårdpersonal dig antingen vid ett separat konsultationsbesök eller i samband med behandlingen. I konsultationen går man igenom dina önskemål och behov och därtill kartläggs ditt hälsotillstånd. Samtidigt får du information om eventuella behandlingsrisker, hinder för behandlingen och information om olika fyllnadsmedel och deras effekter. Ett för dina behov lämpligt fyllnadsmedel väljas ut.


NOTERA! Till sjukskötar-kosmetolog Taina Larsson bör man alltid först boka en distanskonsultation innan fyllnadsmedelsbehandlingen.

 

Gör fyllnadsmedelsbehandlingen ont?

Fyllnadsmedlet injiceras i huden med en tunn nål. Upplevelsen av smärta är individuell. Ett behandlingsområde med många nervändor, till exempel området kring läpparna, kan känna smärta, medan andra områden ofta är smärtfria. De flesta fyllnadsmedlen innehåller ett bedövningsmedel som minskar obehag under injektionsbehandlingen.

Vid behov kan lokalbedövningskräm appliceras på injektionsstället 30 - 60 minuter före behandlingen eller så kan specialisten injicera separat bedövningsmedel.

 

Efter behandlingen

Undvik att röra det behandlade området under fyra timmar. Svullnaden efter behandling försvinner vanligtvis inom några dagar och små blåmärken kan förekomma i 2-5 dagar. Bastu och fysisk ansträngning bör undvikas under ett par dagar efter injektionsbehandlingen, och injektionsställena bör skyddas från solen i 2 veckors tid.

Hyaluronsyran som finns i fyllnadsmedlet försvinner gradvis och lämnar kroppen naturligt genom ämnesomsättningen. Effekten varar i 6–24 månader. Lättare fyllnadsmedel försvinner från huden snabbare, medan effekten av fastare medel kan vara upp till 24 månader. Kundens individuella ämnesomsättning påverkar hur länge medlet hålls kvar och avlägsnas från kroppen. Efterbehandlingarna bidrar till att hålla kvar fyllnadsmedlet vilket gör att behandlingsresultaten kvarstår under en längre tid.

 

Notera innan behandling

Före behandlingen är det skäl att undvika omega-oljor i 5 dagar. Det är också bra att undvika alkohol och antiinflammatoriska läkemedel, eftersom de ökar risken för blåmärken. Om du har en tendens till herpes rekommenderar vi att du tar ett receptfritt förebyggande läkemedel innan behandlingen. Hinder för behandling är:

  • aktiv herpes,
  • allergi mot hyaluronsyra och lidokainbedövningsmedel,
  • överväxt av ärr
  • autoimmuna sjukdomar, cancer och cancerbehandlingar,
  • epilepsi som inte är i vårdbalans,
  • permanent fyllnadsmedel eller implantat i behandlingsområdet,
  • hudsjukdomar/hudinflammation i det behandlade området eller annan akut inflammation,
  • graviditet och amning,
  • blodförtunnande läkemedel.

 

Vad är skillnaden mellan botulinumbehandling och fyllnadsmedelsbehandling?

Skillnaden mellan fyllnadsmedel- och botulinumbehandling ligger i det injicerbara ämnet. I fyllnadsbehandling injiceras hyaluronsyra i huden, medan vid botulinumbehandling injiceras botulinumtoxin i huden. Botulinum slappnar av överaktiva muskler och slätar ut störande rynkor, men det ger inte fyllighet. Läs mer om botulinumbehandling.

 

Vad är skillnaden mellan fyllnadsmedelsbehandling och djupfuktande injektionsbehandling?

I både fyllnadsmedelsbehandlingar och djupfuktande injektionsbehandlingar injiceras under huden huvudsakligen ett ämne som innehåller hyaluronsyra.
Fyllnadsmedlen har varje produkt för sig utvecklats för att producera precis rätt mängd fyllnad för det önskade behandlingsområdet; antingen kraftig lyft eller mjukare och lättare.
Fyllnadsmedlen ger alltid volym och återfuktar effektivt.
I djupfuktande produkter (skinboosters) har produktens ingredienser mindre partikelstorlek än i fyllnadsmedel och tillför ingen volym, utan har utvecklats specifikt i djupfuktande syfte. Om du vill ha effektivt återfuktande, men inte fyllnad, välj då en djupfuktande behandling.
Läs mer om djupfuktande injektionsbehandling.

 

Eira sjukhus läkare som utför behandlingar med fyllnadsmedel
Larsson_Taina3.jpg Larsson Taina Estetisk sjukskötare, kosmetolog Boka tid
Raitio_Hanna.jpg Raitio Hanna Specialist i hud- och könssjukdomar Boka tid
Rautio_Minna.jpg Rautio Minna Specialist i kirurgi och plastikkirurgi  Boka tid
Salo_Juho.jpg Salo Juho Specialist i plastikkirurgi  Boka tid
Siitari_Eeva.jpg Siitari Eeva Specialist i kirurgi och plastikkirurgi  Boka tid
Suorsa_Eija.jpg Suorsa Eija Specialist i plastikkirurgi Boka tid
Tarkka_Tatu.jpg Tarkka Tatu Specialist i plastikkirurgi Boka tid
Följande lediga tider till specialistläkare för fyllnadsmedels behandlingar
mån 24.6
15:40
40 min
Suorsa_Eija.jpg
Suorsa Eija
Specialist i plastikkirurgi
Eira läkarstation
mån 24.6
16:20
40 min
Suorsa_Eija.jpg
Suorsa Eija
Specialist i plastikkirurgi
Eira läkarstation
mån 24.6
17:40
20 min
Suorsa_Eija.jpg
Suorsa Eija
Specialist i plastikkirurgi
Eira läkarstation
Visa följande lediga tider
Följande lediga tider till sjukskötare för fyllnadsmedelskonsultation
mån 5.8
15:15
15 min
Larsson_Taina3.jpg
Larsson Taina
Estetisk sjukskötare, kosmetolog
Eira läkarstation
Etäkonsultaatio/Dis.konsultation

Välkommen till min mottagning i ärenden gällande hudvård.

Nya kunder / för fyllnadsmedelsbehandling: boka först tid för en avgiftsfree distanskonsultering (15 min). Vid behov kan du skicka frågor per mejl: estetiskabehandlingar@eirasjukhus.fi

Inför behandling: boka en 60 min hudvårdstid

mån 5.8
17:45
15 min
Larsson_Taina3.jpg
Larsson Taina
Estetisk sjukskötare, kosmetolog
Eira läkarstation
Etäkonsultaatio/Dis.konsultation

Välkommen till min mottagning i ärenden gällande hudvård.

Nya kunder / för fyllnadsmedelsbehandling: boka först tid för en avgiftsfree distanskonsultering (15 min). Vid behov kan du skicka frågor per mejl: estetiskabehandlingar@eirasjukhus.fi

Inför behandling: boka en 60 min hudvårdstid

Visa följande lediga tider
Prislista
Fyllnadsmedelsbehandling
Priserna inkluderar mottagningsbesök samt ämnet som injiceras 
Pris**

Specialister
 
Merkkola-von Shantz Päivi, specialist i plastikkirurgi
Raitio Hanna, specialist i hud- och könssjukdomar
Rautio Minna, specialist i plastikkirurgi och kirurgi
Salo Juho, specialist i plastikkirurgi
Siitari Eeva, specialist i plastikkirurgi och kirurgi
Suorsa Eija, specialist i plastikkirurgi
Tarkka Tatu, specialist i plastikkirurgi

Larsson Taina, estetisk sjukskötare, kosmetolog
 

Fyllnadsmedel
 
Restylane
från 495 €
TEOSYAL® från 532 €
Belotero® från 577 €
JUVÉDERM® från 642 €
Radiesse® från  627 €
Till mottagningspriset tilläggs poliklinikavgift 26,30 €. Kanta-avgiften är 2,70 € och debiteras för alla mottagningsbesök som sparas i Mina Kanta-sidor.
** Priserna inkl. moms. 24%.
Fråga mera om Eiras tjänster
Namn
Telefon
E-post
Meddelande