Erfarenheter av ålderssynthetslinsoperation

Drömmen gick i uppfyllelse GENOM en linsoperation för ålderssynthet

Ville var en aning spänd inför linsoperationen. Han överraskades av hur enkelt ingreppet var.

"ingreppet tog endast 10 - 15 min. En dryg timme efter operationen var jag redan på väg hem."

Ville Norra

LÄS MERA OM VILLES ERFARENHET


Erfarenheter av linsoperationer på Eira

LINSOPERATIONEN FÖRBÄTTRADE OERHÖRT MIN LIVSKVALITET

Jag var överraskad över hur snabbt och smidigt operationen gjordes. Hela besöket gick på under en timme.

”På samma gång togs starren bort från båda ögonen, ålderssynen korrigerades samt närsyntheten och översyntheten. Jag ville göra alla åtgärder på en gång så jag inte skulle behöva göra nya korrigeringar efter några år.

”Jag rekommenderar varmt en linsoperation. Det här var en väldigt fin upplevelse!


Pirkka-Pekka Petelius

LÄS MERA OM PIRKKA-PEKKAS ERFARENHETER

LINSOPERATIONEN GAV SKÄRPA I LIVET

”Livet har blivit betydligt skarpare både hemma och på jobbet. Jag kan se vilka kryddor jag sätter på maten och städandet är lättare. Jag kan första gången på länge igen se låtlistan ordentligt på spelningarna, och det är ju fantastiskt!

”Jag var inte nervös för ingreppet, då allt gick så smidigt börjandes från förundersökningen. Jag fick åka hem efter ett besök hos läkaren, ca. en timme efter operationen, och före jag åkte iväg blev jag ännu serverad kaffe och konjak. Redan följande morgon kunde jag läsa Hesari utan glasögon.

”Min princip är att det lönar sig att investera i hälsan!

Virve Rosti

Jag var på en linsoperation hos toppkirurg Kirsi-Tiina Kukkonen. Det är en fantastisk känsla att leva utan glasögon!

Leena

Jag tog beslutet över ålderssynthetsoperationen eftersom mina glasögon störde mina fritidsintressen, så som vinterbad, och jag tyckte det var svårt att köra bil med progressiva glasögon.

Förundersökningen var sporrande och samtidigt lugnande, vilket fick min rädsla för operationen att lätta. Jag fick även bra information från Eiras nätsidor – speciellt lugnande var Pirkka-Pekkas berättelse.

Operationen var smärtfri och jag fick hela tiden information om vad som gjordes. Hela ingreppet tog ca. en halv timme. Redan följande morgon läste jag Hesari utan glasögon, något jag inte gjort på årtionden. Återhämtningen var lätt, jag behövde bara komma ihåg att använda ögondroppar. Månadskontrollen visade att när- och lång synen var bra och att ögonen hade repat sig bra.

Många av mina bekanta säger att mina ögon syns nu bättre och att jag ser yngre ut. Jag har dessutom en mera ivrig uppsyn, då jag ser bra både långt och nära.

Jag kan varmt rekommendera alla en ålderssynthetsoperation. Det är trevligare att leva, se och idka fritidsintressen utan glasögon!


Mirjam, 64 år

Jag är verkligen nöjd över att jag var på en linsoperation på Eira. Jag njuter oerhört av mitt liv utan glasögon. Jag är dessutom lättad över vetskapen att man inte kan få starr om man genomgått en linsoperation. Jag har redan rekommenderat linsoperation för mina vänner.

Aila Stenius


Jag är oerhört nöjd över linsoperationen, synd att jag inte lät göra det tidigare. Glasögonen var alltid i vägen, och nu behöver jag dem inte alls. Min syn är som en liten pojkes. Jag kan rekommendera!

Risto

ERFARENHETER AV SMILE-LASEROPERATIONEN

MITT LIV ÄR MER SORGLÖST

Nelli fick glasögon som 10-åring och beslöt att låta operera ögonen som vuxen. Nu behöver hon inte mera bekymra sig varken över kontaktlinser eller immiga glasögon.

"Min livskvalite förbättrades avsevärt. Jag ser skarpt överallt, både på nära håll och långt, också i duschen. När jag är trött kan jag gå och lägga mig utan att behöva ta bort kontaktlinserna. Jag kan åka på en resa utan att behöva komma ihåg linsernas rengöringsmedel. Mitt liv är mera sorglöst!"

LÄS MERA OM NELLIS ERFARENHET

Det lönar sig att verkligen satsa på kvalitet gällande ögonlaseroperationer

"Före åtgärden var jag lite spänd, tänk om något skulle gå fel. Därför var det viktigt att välja ett bra ställe. Jag är nöjd över att jag valde Eira sjukhus. Ögonläkaren och skötarna var toppen.

"Mina ögon ansträngs inte mera lika mycket i mitt fotografjobb. Det känns som om synen nu är bättre än vad den någonsin var med glasögon.

Aaro Keipi

LÄS MERA OM AAROS ERFARENHETER

Erfarenheter av Smile-laseroperationen

Jag hade haft glasögon ända sedan jag var 10 år gammal och kontaktlinser från det att jag var 16 år, och jag ville bli av med dem. Jag jobbar i ett laboratorium och på grund av risken för eventuella stänk ville jag inte ha mina kontaktlinser i ögonen. Jag reser mycket och på resor irriterade jag mig över hur opraktiskt det var med kontaktlinser.

Jag var spänd inför operationen, men mina vänners positiva erfarenheter gjorde det lättare. Sist och slutligen var ingreppet lätt, bemötandet var vänligt och som kund blev jag väldigt bra uppmärksammad. Första dagen efter operationen såg jag suddigt, men mot kvällen blev synen bättre. Därpå följande dag var den så gott som normal och blev än bättre så småningom.

”Jag har många gånger funderat varför jag inte har gjort beslutet om operation tidigare. Kanske jag måste få höra tillräckligt många bra erfarenheter först. Jag kunde inte vara mera nöjd, min livskvalitet har förbättrats.

Henna, 29 år

The greatest healthcare experience I've had since moving here. The doctors and nurses were comforting through my eye procedure, much more than I had expected.

John

Jag är så glad då livet är så mycket lättare utan glasögon. Immiga glasögon är inte mera ett hinder för motionering varken på sommaren eller vintern och arbetet vid datorn är nu enklare.

Finlands första SMILE-ingrepp gjordes åt Emma Piirinen

Mina ögon blev opererade en vecka efter förundersökningen. Redan följande dag körde jag bil! Det enda som är störande, är att jag fortfarande korrigerar ”spökglasögonen”. Verkligen yrkesmässigt utfört arbete från början till slut. Värt att gå!

Jari

Erfarenheter av ICL-operation

Jag kan rekommendera operation till alla som lider av betydande närsynthet. Jag kan inte beskriva med ord hur lycklig jag är över det här beslutet. Operationen är dyr och risker finns dock alltid, men livet utan glasögon är verkligen värt det!

Sari Huhtamaa

Tack för Finlands bästa betjäning beträffande ICL-operation! Alla de som tog hand om mig var ytterst yrkesmässiga och brydde sig verkligen om patientens välbefinnande. Mitt livs bästa investering och beslut!

Jenna

Erfarenheter av Torra ögon-klinikens Thermoflo-behandling

Under 10 års tid hade jag varit hos flera ögonläkare, som alla konstaterade att jag hade torra ögon - det var därför jag sökte mig till dem. Men ingen kunde hjälpa mig – alla bara rekommenderade ögondroppar. Då såg jag annonsen om Eira Torra ögon-kliniken och bestämde mig för att prova. Situationen kan inte bli värre än vad den är, tänkte jag.

I samband med en grundlig förundersökning förklarade optikern för mig vad torra ögon beror på. Den första behandlingen var i februari då luftfuktigheten var väldigt låg, men det kändes genast bättre. Nu har jag varit på behandlingar regelbundet i 1,5 års tid. Jag kan inte ens tänka mig hurdan situationen skulle vara om jag inte hade hittat den här underbara Thermoflo-behandlingen!

Britt-Marie

Thermoflo-behandlingen var en stor lättnad för mig, då jag hade haft problem med vattnande ögon i flera års tid. Optikern gjorde noggranna mätningar före behandlingen och jag fick se övertygande bilder på förändringen. Jag rekommenderar Thermoflo-behandling för alla som har problem med torra ögon. Man behöver inte längre lida av det. Behandlingen var också behaglig.

Carola