på eira erbjuder vi både stora och små ingrepp inom näsplastik

I fråga om näsplastik är det oftast frågan om korrigering av minimala störande detaljer, men ibland är det frågan om en total förändring. Patientens önskemål står som grund i val av operationsmetod.

Numera är öppen kirurgi den vanligaste formen för näsplastik. Öppen kirurgi betyder att man kommer åt att korrigera nässtrukturen via nässkiljeväggen. Med sluten kirurgi görs enbart via näsborrarna och då kan man korrigera näsryggen och problem som härrör sig till nässkiljeväggen.

 

Broskimplantat som hjälp vid formningen

Näsryggen är som ett holv som består avv näsbenet upptill och brosk i nedre delen. I mittlinjen mellan näsborrarna finns en broskskiva som bildar näsans mellanvägg.


Både i en sluten och en öppen operation är broskimplantaten som tas ur mellanväggen viktiga. De används för att stöda nässtrukturen, som man ofta är tvungen att ta isär och bygga upp pånytt frö att nå önskad form. Konstgjorda medel som silikon används sällan.

Korrigering av nässkiljeväggen

Korrigering av nässkiljeväggen är ofta behövlig om näsan är sned eller då man vill ändra på sidoprofilen. Det hjälper även att förbättra luftvägarna, då näsan är trång.

Formning av näsryggen

Näsryggen och en möjlig knöl på näsryggen går att sänka genom att fila eller mejsla bort ben eller brosk. Om näsryggen behöver höjas, görs det vanligtvis med ben- eller brosktransplantat.
Att göra näsryggen smalare görs igen genom att vika in benholvets kanter från sidorna och stöda konstruktionen med bentransplantat.

Formning av nästippen

Området runt nästippen består av två hästskoformade brosk runt näsborrarna. Det går att förändra nästippens form och höjd genom att skära, sy och böja dessa brosk. Ofta behövs brosktranplantat för att stöda konstruktionen och ibland för att höja och göra nästippen spätsigare.

Även näsans hud och mjukdelar inverkar på hur näsan ser ut. Dessa saker går att inverka på mycket marginellt genom operation.

Efter operationen

ÅTERHÄMTNINGTID 2 - 3 vECKOR

Näsplastik görs antingen under nedsövning eller lokalbedövning. Återhämtiningstiden är normalt 2 - 3 veckor, varav man bär en nässkena och tejp den första veckan. De tas bort i samband med att stygnen tas bort en vecka efter operationen.

 

DET SLUTLIGA RESULTATET EFTER ETT HALV ÅR


Resultatet av en näsplastikoperation kan man vänta sig först efter ca ett halv år efter operationen. Vanligtvis är resultatet efter förväntningarna, men ibland kan korrigering behövas på grund av inre ärrbildning eller att broskimplantatet har flyttat på sig.

Prislista
Näsplastik (inte tillgängligt för närvarande) Pris  
Mottagning hos plastikkirurg från 130,00 €  

Ingrepp

Pris**

Eiras Hälsokonto*

Broskoperation av näsan i lokalbedövning

från 7294,00 €

612,73 €/mån

Till mottagningspriset tilläggs poliklinikavgift 22,90 €. Kanta-avgiften är 2,30 € och debiteras för alla mottagningsbesök som sparas i Mina Kanta-sidor.
** Priserna med moms 0%. Till priser på behandlingar gjorda på enbart kosmetisk grund tillkommer moms 24%.
* Eiras Hälsokonto: t.ex. med 12 månaders räntefri delbetalning (inkluderar administrationsavgift 58,80 €).
Fråga mera om Eiras tjänster
Namn
Telefon
E-post
Meddelande