NÄR LÖNAR DET SIG ATT UPPSÖKA EN PSYKOTERAPEUT?

Oftast uppsöker man hjälp hos en psykoterapeut onödigt sent, den som är i behov av terapi tampas oftast onödigt länge med sina problem allena, eftersom känslan att klara sig själv sitter så djupt i oss. Professionell hjälp är bra att uppsöka då ångestkänslan upptar en stor del av ens uppmärksamhet, begränsar ens handlingsförmåga och känslorna börjar kännas som psykiska problem. Någon akut eller långsamt på krypande livskris kan utlösa symptomen.
 

Symptomen kan vara:

 • depression
 • ångest
 • rädsla
 • sömnstörning
 • självmordstankar

 

Familjepsykoterapi

Utmaningar som gäller barnuppfostran eller problem som uppstår i anknytning till ungdomarnas självständighetsprocess, kan upplevas utmattande. Då en familjemedlem mår dåligt, speglas illamåendet på hela familjens dynamik. Målet inom familjeterapi är att förstå och vårda familjens inre dynamiska processer som ger skäl till oro och problem. Det är viktigt att tillsammans hitta lösningar, så att alla familjemedlemmar upplever att de blir hörda och sedda samt att ge verktyg för att lösa problem, bemästra livssituationen och komma vidare i kriser. Familjens egna positiva resurser är en viktig kraftkälla till förändring. Till familjeterapi kan man komma ensam, i par eller tillsammans med hela familjen.

Familjeterapi passa väl:

 • för vård av beteendemässiga och emotionella störningar hos barn och unga
 • vård av missbruk och ätsrtörningar
 • depression
 • självdestruktivitet
 • kroniska sjukdomar
 • livskriser: skilsmässa, olycka, utmattning, arbetslöshet, dödsfall, samt utmaningar kring barnuppfostran och självständighetsprocessen hos unga

företagspsykologens mottagning

Till Eira sjukhus företagspsykolog kan man komma i många ärenden med den egna företagshälsovårdarens eller -läkarens remiss. Det kan hjälpa att tala med en utomstående vid problemsituationer på jobbet. Ibland är det viktigt att hitta en balans mellan arbete och fritid. Samtalshjälp och olika övningar ger lindring och lösningar för bl.a. spänning, koncentrations- och sömnsvårigheter, nedstämdhet eller belastning.

Företagspsykologen kan också hjälpa med arbetsgemenskapens skolningsbehov och problemsituationer, då samarbetet inte fungerar eller förändringar för med sig osäkerhet. Arbetets mening ändrar i olika livssituationer och ibland är motivationen försvunnen och karriärfrågor kräver klarläggning. Ett besök hos företagspsykologen kan ge klarhet i många situationer.

Boka nu en tid till psykoterapeutens mottagning

Ifall du känner igen ovan beskrivna symptom, tveka då inte att boka en tid till psykoterapeutens mottagning!

På Eira sjukhus finns flera psykoterapeuter med olika utbildningsbakgrund och specialkunnande.

Bekanta dej med dem och se följande lediga tider. På tidsbokningen på nätet reserverar du behändigt den mottagningstid som passar dej bäst.

Psykoterapeuter på Eira sjukhus
Hirvas Saana psykolog, psykoterapeut, familjepsykoterapeut Boka tid
Maatela Marina Arbetshälsopsykolog, Psykoterapeut Boka tid
tor 20.1
17:00
1 h 0 min
Hirvas Saana
psykolog, psykoterapeut, familjepsykoterapeut
Eira läkarstation
Visa följande lediga tider
Prislista
Psykologi och psykoterapi Pris
Mottagning hos psykolog
från 135 €
Mottagning hos psykoterapeut, individuell terapi från 135 €
Mottagning hos psykoterapeut, parterapi från 135 €

Specialister

 
Godenhjelm Helena, psykologi, työterveyspsykologi
Hirvas Saana, psykologi, psykoterapeutti, perhepsykoterapeutti
Maatela Marina, työterveyspsykologi, psykoterapeutti, psykologi
Männistö Siniriikka, psykologi, ravitsemusterapeutti
Paajanen Teemu, neuropsykologi
 
Till mottagningspriset tilläggs poliklinikavgift 20,90 €. Till distansmottagning tilläggs hanteringsavgift 8,90 €. På seriebesök tilläggs poliklinikavgift 4,90 €/gång. Kanta-avgiften är 2,10 € och debiteras för alla mottagningsbesök som sparas i Mina Kanta.
Fråga mera om Eiras tjänster
Namn
Telefon
E-post
Meddelande