Minska – må bättre för dig som

  • Funderar över din alkoholförbrukning och vill minska
  • Sover oroligt och känner dig trött om mornarna
  • Kanske dricker för mycket eller ofta utan att märka det själv
  • Vill hjälpa en närstående att minska
  • Söker konkreta hjälpmedel att minska
  • Vill må bättre genom att minska på alkoholen.

Ta steget mot ett mera energiskt liv och boka tid till Egenskötarens mottagning!

Vad kunde du uppnå med att minska?

Även om du inte anser dig själv dricka för mycket eller för ofta, läser du kanske denna text för att du ändå grubblat över saken. Kunde du sova bättre? Skulle din hy få en ny lyster? Inga påsar under ögonen mera? Piggare på mornarna? Mera till stånd på kvällarna? Skulle din kropp må bättre? Din lever tacka dig? Kunde du gå ner i vikt? Eller spara vinslantarna till något trevligt?

Svaret är ja! Det är möjligt!

Vad består Minska – må bättre av?

Minska – må bättre erbjuder möjligheten att konfidentiellt diskutera sitt alkoholbruk med en sakkunnig samt att hitta motivation och metoder att minska på förbrukningen. De flesta börjar med att träffa Egenskötaren. Med hen kan ni tillsammans fundera på just din situation och det du önskar. Ibland räcker detta för att öppna ögonen för en ny livsstil. Egenskötaren kan också reservera en tid åt dig till sömnsköterskans eller vår i minskande fördjupade psykologs mottagning. Laboratorietest kan ge ytterligare stöd inför en ändring.

”Men jag dricker ju inte för mycket…”

Få av oss medger öppet att vi dricker för mycket eller för ofta, men innerst inne vet vi att det kan vara så. Minska – må bättre eftersträvar inte absolutism, utan vill helt enkelt ge dig tankar och redskap att själv se hur minskandet kan efter en tid ge konkreta resultat. Det kan vara oerhört belönande.

Fakta om regelbundet drickande

Även om du inte dricker mängder så påverkar ett relativt regelbundet alkoholbruk dig själv och din omgivning.

Matens betydelse för hälsan är obestridlig och rätt kost hjälper även att hålla vikten. Alkohol innehåller mycket kalorier som försvårar viktkontrollen. I samband med alkohol äter man ofta mera ohälsosamt, vilket kan leda till ökad vikt. Samtidigt börjar det lätt samlas för hälsan farligt bukfett kring inälvorna.

Alkohol minskar också på kroppens motståndskraft och gör oss mera mottagliga för olika infektioner. Magens och tarmarnas slemhinnor blir lätt irriterade av för mycket alkohol.

Alkohol kan hjälpa insomnandet, men sömnen är orolig och ofta kortare än normalt. Den för kroppen viktiga djupsömnen blir kort och hjärnan får inte nattens viktiga vila. På morgonen känner man sig trött och olustig. Alkoholens inverkan kan i längden även påverka minnet.

Alkoholbruk kan även minska effekten på olika mediciner.

Alkoholen sätter spår i ansiktet. Istället för en pigg uppsyn kan man skönja påsar under ögonen och med tiden också röllighet eller till och med gråare hy.

En familjemedlems eller väns alkoholbruk väcker oro. Det är bättre att agera i god tid innan problemet blir värre. Just för det ändamålet har vi skapat vårt nya Minska – må bättre koncept. Vi vill att det skall vara lätt att komma och få goda råd.

Barn upplever ofta berusade vuxna som skrämmande. Detta kan leda till onödiga situationer där barnet känner sig osäkert i sin förälders eller mor/farförälders sällskap.

Låt oss tillsammans fundera på vad du vill uppnå!

Boka nu tid till addiktionsvårdaren

Addiktionsvårdaren kartlägger din situation och ditt alkoholbruk.
Addiktionsvårdaren hjälper dig att hitta motivation till att minska din alkoholkonsumtion och hitta lösningar för att höja livskvaliteten.

Boka en 60 min. tid för ditt första besök.
Boka tid
Minska – må bättre specialister
Hirvas_Saana.jpg Hirvas Saana Psykolog, psykoterapeut, familjepsykoterapeut Boka tid
Maatela_Marina.jpg Maatela Marina Psykolog, psykoterapeut, företagspsykolog Boka tid
Suhonen_Heini.jpg Suhonen Heini Addiktionsvård, sjukskötare Boka tid
tuula-tanskanen.jpg Tanskanen Tuula Sömnskötare, sömnlöshets terapeut Boka tid
Läs mera om Eira Alkoholavänjningskliniks tjänster
Katkaisu_mies_600x450.jpg

Eira Alkoholavvänjningsklinik

Eira alkoholavvänjningsklinik är en privat vårdenhet i Helsingfors. Vi har vårdat alkoholberoende ända sedan 1985. Personalen som deltar i vården har alla en yrkesbehörighet inom hälsovården eller inom addiktionsvård, och vården sker alltid med respekt för personlig integritet. Du kan alltid komma till mottagningen utan en remiss av läkare och du får snabbt hjälp. Om du eller en närstående behöver hjälp för alkoholism, tveka inte att ta kontakt!

Läs mer
Katkaisu_alkoholi_600x450.jpg

Har du svårt att bryta dina dryckesvanor? Läs addiktionsterapeutens tips till en nykter vardag.

Om semesterdrickandet har blivit på efter semestern och det är svårt att bryta det, är det dags att söka hjälp. Eira sjukhus addiktionsterapeut, Jussi Kinnunens tips hjälper dig att bryta dina dryckesvanor och leva en nykter vardag.

Läs mer
Paihde_3kk_kuntoutus_ryhma_600x450.jpg

3 månaders alkoholavvänjningsprogram och självhjälpsgrupp

Ett 3 månaders alkoholavvänjningsprogram på Eira sjukhus omfattar regelbundna träffar i en handledd självhjälpsgrupp en gång i veckan samt en 2 dagars intensivperiod.

Läs mer
Paihde_12kk_kuntoutus_600x450.jpg

Ett 12 månaders alkoholavvänjningsprogram

Under vårt nya 12 månaders avvänjningsprogram strävar vi tillsammans att uppnå långsiktiga, bestående förändringar. Det helt nya evidensbaserade programmet är en unik helhet av högkvalitativ medicinsk, psykoterapeutisk och addiktionsterapeutisk vård, i trygg handledning av vår yrkeskunniga vårdpersonal.

Läs mer
Katkaisu_mies_600x450.jpg

Alkoholavvänjning

Vi vårdar alkoholavvänjningspatienter på bäddavdelningen med lång erfarenhet – alltid med respekt för patientens integritet. Till vård kan du komma utan läkarremiss 7 dagar i veckan.

Läs mer
Katkaisu_mies_rannalla_600x450.jpg

De vanligaste frågorna om alkoholavvänjning

Kan man komma berusad till alkoholavvänjningen? Behöver jag en remiss? Sjukskötare Liisa Kallioniemi svarar på vanliga frågor.

Läs mer
Prislista
Minska – må bättre Pris
Addiktionsvårdarens, skukskötarens mottagning, 40 min
från 79,00 €
Addiktionsvårdarens, sjukskötarens mottagning, 60 min
från 117,00 €
Mottagning hos psykolog, 60 min
från 150,00 €
Sömnskötarens mottagning, 60 min från 80,00 €

Specialister
 
Hirvas Saana, psykolog, psykoterapeut, familjepsykoterapeut
Maatela Marina
, arbetshälsopsykolog, Psykoterapeut
Suhonen Heini, addiktionsvård, sjukskötare
Tanskanen Tuula, sömnskötare, sjukskötare
 

Till mottagningspriset tilläggs poliklinikavgift 26,30 €. Kanta-avgiften är 2,70 € och debiteras för alla mottagningsbesök som sparas i Mina Kanta-sidor.

 

Fråga mera om Eiras tjänster
Namn
Telefon
E-post
Meddelande