Tience® -behandlingen korrigerar hud- och mjukvävnadsskador

Tience® är den första innovationen som kan utnyttja den utmärkta förnyande och återställande förmågan i människans underhudsfett och förvandla den till en färdigt användbar produkt. Tience har vetenskapligt bevisats kunna förbättra hudens tillstånd, struktur och elasticitet och kunna göra huden slätare.

 

VAD INNEHÅLLER TIENCE®?

Tience® är en cellfri fettvävnadsprodukt som är gjord av undershudsfett som samlats in från en frisk, frivillig donator under en fettsugning.

Tience® består av hundratals olika komponenter såsom proteiner, peptider, lipider och antioxidanter, som fungerar som byggstenar i huden, skyddar huden och ökar hudcellernas funktionsförmåga. Dessutom innehåller Tience signalmolekyler som härrör sig från fettsyror, som har stor effekt på hudförnyelsen och läkning av skador. 

 

Vad används Tience® till?

Inom estetisk hudvård, kan man med hjälp av Tience®, förnya hudstrukturen, jämna ut linjer och rynkor och öka hudens elasticitet. Vid korrigering av ärr används Tience för att mjuka upp ärret och göra det ljusare. Därtill kan Tience® även användas för att påskynda en sårläkningsprocess.

 

Tiece®-behandlingens effekter på huden:

Tiences peptider, proteiner och lipider skapar en optimal mikromiljö i en hudskada så att kroppens egen reparationsprocess kan starta.

Tience® behandling:

 • Aktiverar cellerna på hudens yta, vilket påskyndar förnyelsen av hudens ytskikt och gör huden slätare.
 • Upprätthåller hudens fuktbalans tack vare lipiderna, det vill säga fettämnen, som finns i Tience®.
 • Kan öka produktionen av hudens egen hyaluronsyra, kollagen och elastan och på så sätt förbättra hudens elasticitet och minska rynkor.
 • Skyddar huden med de antioxidanter som finns i Tience®, såsom retinol.
 • Ökar mikroblodkärl i huden, så att cirkulationen av näringsämnen och syre till huden förbättras och huden blir friskare.
 • Förbättrar hudens funktionsförmåga i sin helhet på lång sikt.

För vem passar Tience®-behandlingen?

Tience®-behandlingen passar alla som lider av tecken på åldrande av huden eller andra oönskade hudskador. Tience® påbörjar hudens egna reparationsprocesser och förbättrar därmed hudens utseende och funktionalitet, vilket får huden att se frisk ut och ger den lyster.

Förutom att förnya huden, stödjer och påskyndar Tience® läkningen av huden i områden med skador som sår och vissa typer av ärr. Tience®-behandlingar utförs för kvinnor och män över 18 år.

Hur görs Tience®-behandlingen?

Behandlingen bestäms alltid individuellt utgående från det område som ska behandlas och målsättningen med den.

Inför Tience®-behandlingen konsulterar vår vårdpersonal dig antingen vid ett separat konsultationsbesök eller i samband med behandlingen. I konsultationen går man igenom dina önskemål och behov och kartlägger ditt hälsotillstånd. Samtidigt får du information om eventuella risker och hinder med behandlingen.

Tience® injiceras i huden i det område som ska behandlas med hjälp av små injektioner. Vid hudförnyelse kan Tience® injiceras antingen ensamt genom injektioner eller kombinerat med annan apparatbehandling, såsom mesoterapi eller mikronålsbehandling.

Om Tience® används vid ärrbehandling injiceras Tience® antingen i ärret eller kombineras med annan apparatbehandling såsom laserbehandling. Inom sårvård kan Tience injiceras antingen på sårytan eller på sårkanterna.

NOTERA! Om du kommer för en Tience®-behandling till våra sjukskötar-kosmetologer, boka alltid först en distanskonsultation innan själva Tience®-behandlingen.

 

GÖR TIENCE BEHANDLING ONT?

Tience® injiceras i huden med hjälp av en tunn nål. Upplevelsen av smärta är individuell. Ett behandlingsområde med många nervändar, t ex området kring läpparna, kan känna smärta, medan andra områden ofta är smärtfria.

På injektionsstället kan man dessutom applicera bedövningskräm 30–60 min före behandlingen, eller så kan en specialist injicera ett separat bedövningsmedel.

 

Efter behandlingen

Behandlingen kräver ingen speciell återhämtningstid.

Små knölar kan uppstå på det behandlade området, eller så kan huden på det behandlade området blekna. Detta beror på sammandragningen av blodkärlen och är helt normalt och indikerar att produkten är biologiskt aktiv. Det är fråga om en individuell reaktion som alla inte får och om ingen reaktion sker tyder det inte på ineffektiv behandling. Det kan även förekomma små blåmärken, smärta på injektionsstället, klåda och stickningar.


BRA ATT NOTERA FÖRE BEHANDLINGEN

Före behandlingen är det skäl att undvika omega-oljor i 5 dagar. Det är också bra att undvika alkohol och antiinflammatoriska läkemedel, eftersom de ökar risken för blåmärken. Om du har en tendens till herpes rekommenderar vi att du tar ett receptfritt förebyggande läkemedel innan behandlingen.

Hinder för behandling är:

 • aktiv herpes,
 • allergi mot lidocainin, adrenalin eller ringer-asetat,
 • överväxt av ärr,
 • graviditet,
 • cancer och cancerbehandlingar,
 • blodförtunnande läkemedel.

Vad är skillnaden mellan Tience® och fyllnadsmedelsbehandling?

Tience® är inte ett fyllnadsmedel. Tience® är en produkt som stöder hudens förnyelseprocess genom att aktivera hudens egna korrigerings- och förnyelseprocess. Tience® förbättrar kvaliteten på huden, dess struktur och spänst.

I fyllnadsmedelsbehandlingar injiceras under huden ett fyllnadsmedel, som huvudsakligen innehåller hyaluronsyra. Med fyllnadsmedel korrigerar man ansiktets förändrade drag genom att släta ut rynkor och fåror med ökad volym. Läs mera om fyllnadsmedelsbehandling.


Tience-behandlingar på Eira sjukhus
Kotilainen_Senja.jpg Kotilainen Senja Estetisk sjukskötare, kosmetolog Boka tid
Larsson_Taina3.jpg Larsson Taina Estetisk sjukskötare, kosmetolog Boka tid
Suorsa_Eija.jpg Suorsa Eija Specialist i plastikkirurgi Boka tid
Tuominen_Reetta.jpg Tuominen Reetta Specialist i plastikkirurgi Boka tid
Följande lediga tider till specialister
tor 22.8
12:30
30 min
Tuominen_Reetta.jpg
Tuominen Reetta
Specialist i plastikkirurgi
Eira läkarstation
tor 22.8
13:30
30 min
Tuominen_Reetta.jpg
Tuominen Reetta
Specialist i plastikkirurgi
Eira läkarstation
tor 22.8
14:00
30 min
Tuominen_Reetta.jpg
Tuominen Reetta
Specialist i plastikkirurgi
Eira läkarstation
Visa följande lediga tider
Följande lediga tider för Tience-konsultaation hos sjukskötare
mån 5.8
17:45
15 min
Larsson_Taina3.jpg
Larsson Taina
Estetisk sjukskötare, kosmetolog
Eira läkarstation
Etäkonsultaatio/Dis.konsultation

Välkommen till min mottagning i ärenden gällande hudvård.

Nya kunder / för fyllnadsmedelsbehandling: boka först tid för en avgiftsfree distanskonsultering (15 min). Vid behov kan du skicka frågor per mejl: estetiskabehandlingar@eirasjukhus.fi

Inför behandling: boka en 60 min hudvårdstid

Visa följande lediga tider
Prislista
Tience®
Pris alv 24%

Tience®-behandling

Priserna inkluderar mottagningsbesök samt ämnet som injiceras

 

944 €


Specialister:

 

Tuominen Reetta, specialist i plastiikkirurgi
Kotilainen Senja, sjukskötar-kosmetolog
Larsson Taina, sjukskötar-kosmetolog

 

Till mottagningspriset tilläggs poliklinikavgift 26,30 €. Kanta-avgiften är 2,70 € och debiteras för alla mottagningsbesök som sparas i Mina Kanta-sidor.
Specialistspecifika priser hittar du i specialistens egen profil.

Fråga mera om Eiras tjänster
Namn
Telefon
E-post
Meddelande