Vad är ålderssynthet?

När det börjar vara svårt att se på nära håll, talar man om ålderssynthet. Ålderssynthet betyder ett med åldern försämrat närseende, en förändring som drabbar alla förr eller senare.

Ålderssynthet beror på att ögats lins med åldern tappar sin naturliga elasticitet, vilket gör att ögats förmåga att fokusera på nära håll försämras. Ålderssynthet utvecklas väldigt individuellt, men redan från 40 års ålder kan du börja märka en försämring i ditt närseende. Du behöver mera ljus för att se bra då du läser eller i situationer som kräver ett exakt närseende.

Korrigering av ålderssynthet med en ögonoperation

Med ögonoperationer för ålderssynthet korrigerar man ett försämrat närseende. Med en operation kan du även bli av med dina progressiva glasögon.

Ögonoperationer för ålderssynthet passar personer som är över 45 år och använder progressiva glasögon, eller som har för avsikt att skaffa sådana.

Ålderssynthet korrigeras på Eira sjukhus med linsoperationer.
En linsoperation för ålderssynthet talar man om då man korrigerar ålderssynthet genom att byta ut ögats egen lins mot en progressiv lins.

Efter operationen ser du bra både långt och nära, och samtidigt korrigerar man ett eventuellt brytningsfel. Eftersom den insatta linsen är konstgjord kan ålderssynthet inte mera utvecklas och samtidigt eliminerar man ett kommande behov av starroperation.

Boka tid till sjukhusoptikerns avgiftsfria förundersökning

Våra sjukhusoptiker kartlägger dina ögons hälsa med hjälp av omfattande undersökningar.
Om undersökningsresultaten visar att en ålderssynthetsoperation är möjlig, bokas en tid hos den opererande kirurgen för en avgiftsbelagd konsultation.
Ögonkirurgen analyserar undersökningsresultaten, bestämmer dina ögons hälsotillstånd och bedömer vilken metod som passar dig bäst.

OBS! Den avgiftsfria förundersökningen hos optikern förbinder dig inte till operation.

Under en veckas tid före förundersökning eller operation får kontaktlinser inte användas. I undersökningen används ögondroppar, som förstorar pupillerna och gör synen grumlig för resten av dagen.

Boka tid till optiker
Följande lediga tider
tor 30.5
09:45
1 h 0 min
Valonen_Emilia.jpg
Valonen Emilia
Optiker
Eira läkarstation
Esitutkimus silmäleikkausta varten
tor 30.5
11:00
1 h 0 min
Valonen_Emilia.jpg
Valonen Emilia
Optiker
Eira läkarstation
Esitutkimus silmäleikkausta varten
Visa följande lediga tider
Kirurger som gör ålderssynthetsoperationer på Eira sjukhus
Kukkonen_Kirsi-Tiina.jpg Kukkonen Kirsi-Tiina Specialist i ögonsjukdomar, ögonkirurg Boka tid
Oksman_Petri.jpg Oksman Petri Specialist i ögonsjukdomar, ögonkirurg Boka tid
Suominen_Sakari.jpg Suominen Sakari Specialist i ögonsjukdomar, ögonkirurg Boka tid
Prislista
Ögonoperation för ålderssynthet

Pris

Förundersökning    

Optikerns förundersökning inför en ögonoperation, 60 min.

0 € 

 
Ingrepp

Pris


Eiras Hälsokonto*

Linsoperation med multifokal lins
2750 € /öga
5500 € /båda ögonen
 236,17 € /mån
465,33 € /mån
Linsoperation med multifokal lins för brytningsfel

3290 € /öga
6580 € /båda ögonen

 281,17 € /mån
555,33 € /mån


Eftergranskning

Pris
 
1 mån efter operationen hos ögonläkare 140-180 €  
6 mån efter operationen hos optiker 68 €   

Specialister
   
Kukkonen Kirsi-Tiina, specialist i ögonsjukdomar, ögonkirurg
Oksman Petri, specialist i ögonsjukdomar, ögonkirurg
Suominen Sakari, specialist i ögonsjukdomar, ögonkirurg
   

Till mottagningspriset tilläggs poliklinikavgift 26,30 €. Kanta-avgiften är 2,70 € och debiteras för alla mottagningsbesök som sparas i Mina Kanta-sidor, med undantag av det avgiftsfria förundersökningen.
* Eiras Hälsokonto: t.ex. med 12 månaders räntefri delbetalning (inkluderar administrationsavgift 84 €).

Silmäkirurgit_2023-06.jpg

Ögonsjukdomar och ögonkirurgi

På Eira sjukhus korrigerar vi brytningsfel, ålderssynthet samt starr med lång erfarenhet och utan köer. Kombinationen av toppteknologi och sakkunnighet gör att ingreppen hos oss på Eira är både snabba och trygga.

Läs mer
Linssileikkaus-ikänäkö-pariskunta.jpg

Linsoperation för ålderssynthet

Med åldern försämras i allmänhet närseendet och det kallas för ålderssynthet. Med en linsoperation för ålderssynthet blir du av med dina progressiva glasögon. Hos oss är du i trygga och sakkunniga händer. Vi har gjort ögonoperationer från år 1996 och vi använder oss alltid av de nyaste linsalternativen.

Läs mer
Optikko_Emilia_600x450.jpg

Optikerns förundersökning för ögonoperation

Boka en tid till sjukhusoptikerns omfattande förundersökning. I förundersökningen kartlägger optikern dina ögons hälsotillstånd och synförmåga samt utreder vilken operationsform som lämpar sig bäst för dig. Förundersökningen förbinder dig inte till en operation.

Läs mer
silmalaser_smile_leikkaus2_600x450.jpg

Närsynthet / minussyn

Vill du se långt utan glasögon eller kontaktlinser? Det är möjligt med en laseroperation. Vi gör laseroperationer med SMILE Pro, FemtoLASIK och PRK metoderna. Vårdresultaten av de trygga och lätta laseroperationerna är utmärkta. Kom och fråga och diskutera om de olika operationsmetoderna tillsammans med våra sjukhusoptiker.

Läs mer
Silmalaakarit_2022-11.jpg

Ögonläkare

Boka tid till ögonläkare om du har problem med synen. Ögonläkaren diagnostiserar och sköter ögonsjukdomar, bland annat starr, och utreder brytningsfel.

Läs mer
Silmä_kaihileikkaus_2023-11.jpg

Starroperation

Starr, d.v.s. gråstarr, är en vanlig ögonsjukdom, som utvecklas med åldern och går att åtgärda med en ögonoperation. Om du misstänker starr, boka då en tid till ögonläkarens mottagning. Ögonläkaren undersöker dina ögons hälsotillstånd, utreder ifall det är fråga om starr och bedömer när den lämpligaste tidpunkten är för dig att komma på en operation.

Läs mer
Fråga mera om Eiras tjänster
Namn
Telefon
E-post
Meddelande