Vad är ålderssynthet?

När det börjar vara svårt att se på nära håll, talar man om ålderssynthet. Ålderssynthet betyder ett med åldern försämrat närseende, en förändring som drabbar alla förr eller senare.

Ålderssynthet beror på att ögats lins med åldern tappar sin naturliga elasticitet, vilket gör att ögats förmåga att fokusera på nära håll försämras. Ålderssynthet utvecklas väldigt individuellt, men redan från 40 - 45 års ålder kan du börja märka en försämring i ditt närseende. Du behöver mera ljus för att se bra då du läser eller i situationer som kräver ett exakt närseende.

Korrigering av ålderssynthet med en ögonoperation

Med ögonoperationer för ålderssynthet korrigerar man ett försämrat närseende. Med en operation kan du även bli av med dina progressiva glasögon.

Ögonoperationer för ålderssynthet passar personer som är över 40 år och använder progressiva glasögon, eller som har för avsikt att skaffa sådana.

Ålderssynthet korrigeras på Eira sjukhus med linsoperationer eller nu, med den alldeles nya Blended Vision lasermetoden.

De olika ålderssynthetsoperationerna på Eira ögonklinik

NYTT i Finland! Blended Vision laseroperation

Nya Laser Blended Vision är den första laseroperationen, med vilken man genom att forma hornhinnan åstadkommer ett skarpt seende på nära håll, på långt håll och på mellanavstånd. Med metoden skapar man ett brett synfält för mellanavståndet där du ser bra med båda ögonen.

Läs mera om Blended Vision laseroperationen

I en linsoperation byter man ut ögats egen lins mot en progressiv lins

En linsoperation för ålderssynthet talar man om då man korrigerar ålderssynthet genom att byta ut ögats egen lins mot en progressiv lins. Efter operationen ser du bra både långt och nära, och samtidigt korrigerar man ett eventuellt brytningsfel. Eftersom den insatta linsen är konstgjord kan ålderssynthet inte mera utvecklas och samtidigt eliminerar man ett kommande behov av starroperation.

Läs mera om linsoperation för ålderssynthet

Boka tid till sjukhusoptikerns avgiftsfria förundersökning

Våra sjukhusoptiker kartlägger dina ögons hälsa med hjälp av omfattande undersökningar. Ögonkirurgen analyserar undersökningsresultaten och bedömer vilken metod som passar dig bäst. Under operationsdagen före operationen träffar du ögonkirurgen som diskuterar med dig de gjorda ögonundersökningarna samt den rekommenderade operationsmetoden.

Den avgiftsfria förundersökingen förbinder dig inte till att boka en operationstid.

Allt detta nu avgiftsfritt (värde 180 €). Inga andra kostnader.

Under en veckas tid före förundersökning eller operation får kontaktlinser inte användas. I undersökningen används ögondroppar, som förstorar pupillerna och gör synen grumlig för resten av dagen.

Boka tid till optiker
Följande lediga tider
fre 29.10
08:20
1 h 0 min
Hotti Leea
Optiker
Eira läkarstation
Esitutkimus silmäleikkausta varten
fre 29.10
08:30
1 h 0 min
Valonen Emilia
Optiker
Eira läkarstation
Esitutkimus silmäleikkausta varten
fre 29.10
10:00
1 h 0 min
Valonen Emilia
Optiker
Eira läkarstation
Esitutkimus silmäleikkausta varten
Visa följande lediga tider
Kirurger som gör ålderssynthetsoperationer på Eira sjukhus
Mattila Jaakko Specialist i ögonsjukdomar, ögonkirurg Boka tid
Oksman Petri Specialist i ögonsjukdomar, ögonkirurg Boka tid
Ylitalo Jarno Specialist i ögonsjukdomar, ögonkirurg
Prislista
Ögonoperation för ålderssynthet

Pris

Optikerns förundersökning , 60 min. ERBJUDANDE
inkl. ögonkirurgens bedömning

nu 0 € (värde 180 €)

 Ingrepp: Pris
Eiras Hälsokonto*
Laseroperation Blended Vision NYTT!
1980 € /öga
168,90 € /mån.
Linsoperation med multifokal lins
2490 € /öga
 211,40 € /mån
Linsoperation med multifokal lins för brytningsfel 3290 € /öga
278,10 € /mån
Eftergranskning Pris  
1 mån efter operationen hos ögonläkare 100-150 €  
6 mån efter operationen hos optiker 61 €   

Poliklinikavgift på 19,90 € och Kanta-avgift på 1,95 € tillkommer, utom vid kostnadsfri förundersökning.
* Eiras Hälsokonto: t.ex. med 12 månaders räntefri delbetalning (inkluderar administrationsavgift 46,80 €).

Linsoperation för ålderssynthet

Med åldern försämras i allmänhet närseendet och det kallas för ålderssynthet. Med en linsoperation för ålderssynthetblir du av med dina progressiva glasögon. Hos oss är du i trygga och sakkunniga händer. Vi har gjort ögonoperationer från år 1996 och vi använder oss alltid av de nyaste linsalternativen.

Läs mer

Ögonsjukdomar och ögonkirurgi

På Eira sjukhus korrigerar vi brytningsfel, ålderssynthet samt starr med lång erfarenhet och utan köer. Kombinationen av toppteknologi och sakkunnighet gör att ingreppen hos oss på Eira är både snabba och trygga.

Läs mer

Ögonläkare

Om du har problem med synen eller ögat ser avvikande ut ska du besöka en ögonläkare. Ögonläkaren diagnostiserar och sköter ögonsjukdomar,bl.a. starr, kan utreda brytningsfel och få dem korrigerade.

Läs mer

Starroperation

Starr, d.v.s. gråstarr, är en vanlig ögonsjukdom, som utvecklas med åldern och går att åtgärda med en ögonoperation. Om du misstänker starr, boka då en tid till ögonläkarens mottagning. Ögonläkaren undersöker dina ögons hälsotillstånd, utreder ifall det är fråga om starr och bedömer när den lämpligaste tidpunkten är för dig att komma på en operation.

Läs mer

Närsynthet / minussyn

Vill du se långt utan glasögon eller kontaktlinser? Det är möjligt med en laseroperation. Vi gör laseroperationer med SMILE, FemtoLASIK och PRK metoderna. Vårdresultaten av de trygga och lätta laseroperationerna är utmärkta. Kom och fråga och diskutera om de olika operationsmetoderna tillsammans med våra sjukhusoptiker.

Läs mer
Fråga mera om Eiras tjänster
Namn
Telefon
E-post
Meddelande